Şimdi Ara

yokuşta arabayı kaldırmak ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
58
Cevap
0
Favori
1.898
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar bana bir iyilik eder misiniz....

Benım bu konuda büyük bir eksikliğim war........
    Aracımız 'ın konumu yokuş; yokuşta arabayı nasıl kaldırabiliriz
    el frenini kaldır öle dene demeyin lütfen
    Yokuştayız ve ayagımız - debriyajda ve fren de; vites ise 1. vites de bundan sonrasını sizlerle bekliyorum
    artık yarım debriyaj mı yapılır nasıl yapılır bilemem orasını orayı bile yapamaz oldum yeni arabayla . . .

• her aracın(hatta aynı aracın herbirinin) kavrama noktaları farklılıklar gösterir...o yüzden sizin aracınızla başbaşa olabileceğiniz trafiğe kapalı bir yokuş gerekiyor..böyle bir yer bulun..aracınızı yokuşun en tepesinde durdurun..bir ayağınız debrijayda..diğeri frende..araç 1.viteste..gaza basmadan yavaş yavaş ayağınızı debriyajdan kaldırın..araç silkelenip stop ettiğinde ayağınızı debriyajdan ne kadar kaldırdığınızı tespit edin..bu nokta sizin aracınızın kavrama noktasıdır....araç arkaya kayarken frene basın ve aracı tekrar çalıştırın..aynı işlemi tekrarlayın..tek fark debriyajdan ayağınızı kaldırırken sağ ayağınızla bu sefer gaza basın..muhtemelen ilk bir kaç denemede sürekli aracı stop ettireceksiniz veya patinaj yaptıracaksınız ama daha sonra debriyaj-gaz oranlarını anlayacaksınız..biraz çalışmanız lazım..bu işe 1-2 saatinizi ayırırsanız aracınızın yokuşta el frensiz geri kaymasını önlersiniz...
  • yaptım ama 4-5 kere stop ettirdim
    bi de yeni araba kıyamıyorum da
    + benzin olunca
  • diyelim kavrama noktası bulduk
    1-sadece ayagımız debriyaj da - - - araba ile ölece kalsak kavrama noktasında iken araba geri geri kaçmaz mı ?
    2-kavrama noktasını buldugumuz da--- diğer ayagımızı gaza atarken; debriyajdan ayagımızı çekerken az az mı cekmemiz gerekiyor ?
  • niye dert ediyorsun kıyamıyorsan arabana çekiceksin el frenini olucak çekmem diyorsan kıyıcaksın benzine çalışıcaksın yaparsın 1-2 saat çalış sorun kalmaz
  • Bak ayağını frenden çekerken debriyaja basılı tutma debriyajdan ayağını biras çek frenin yerini yavaş yavaş motor alsın sen ayağını frenden çekerken araba stop etmeye yakın bi zmnda gaz verirsen kurtarırsın ilkinde bende çok zorlanmıştım dik rampa üstüne bide toprak iki defa stop ettirdim 3. de yarım debriyaj biraz da patinaj halletmiştim olayı benzini kafaya takma illaki gidecek yeni araba die de korkmasonuçta sen bu aarabayı kullanmak için aldın
  • haklısınız aslında
    ben bundan öncekı araba da R12 TOROS 'ta bu kadar zorlanmamıştım
    malum o arabanın pedalları agır dı ayaklarım ona alışkın
    bunda az bi çekim diyorum baya cekmiş gibi oluyorum dıtttt stop etmiş oluyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    yokuşta çekiş nasıl ?
    12 yıl önce açıldı
    Yokuşta aracın stop etmesi
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yavaş yavaş alışırsın kafanı takma hele o kaldırma işlerini yaparken benzinmiş yeni arabaymış takarsan sittin sene yapaman bu işi
  • quote:

Orjinalden alıntı: osmanlı13

Yavaş yavaş alışırsın kafanı takma hele o kaldırma işlerini yaparken benzinmiş yeni arabaymış takarsan sittin sene yapaman bu işi

temem
  • taktiği veriyorum: (daha önce aynı problemi olan arkadaşım tek seferde başardı bu söylediğimi sen de büyük ihtimal başarırsın)

1- debriyaja ve frene aynı anda sonuna kadar bas
    2- debriyajdan ayağını yavaş yavaş çekmeye başla
    3- araç titremeye başladığında, debriyajı o seviyede tut ayağını frenden çek
    4- aracın kaymadığını görecek ve şaşıracaksın
    5- gaza bas
    6- ve ilerle

işte bu kadar basit.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 19can84 -- 8 Mart 2007; 22:59:24 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: 19can84

taktiği veriyorum: (daha önce aynı problemi olan arkadaşım tek seferde başardı bu söylediğimi sen de büyük ihtimal başarırsın)

5- gaza bas
    6- ve ilerle

işte bu kadar basit.

Arkadaş çok güzel özetlemiş. Ana mantık bu. Fakat bu arabanın durduğu yokuşa, ağırlığına göre değişebilir. Yani konuma göre el frenini düşünmeden kullanın.

Çoğu kişi bu yöntemi bilir fakat uygularken ayağın debriyajda yani kavrama noktasında sabit durması gerektiği pozisyonda diğer ayağını frenden gaza alırken kaldırırlar ve motor durur. Ayağınızı orada sabit tutun, bir miktar geri kayabilir fakat ayağınızı frenden gaza alma süreniz onu telafi edecektir.

• quote:

Orjinalden alıntı: 19can84

taktiği veriyorum: (daha önce aynı problemi olan arkadaşım tek seferde başardı bu söylediğimi sen de büyük ihtimal başarırsın)

5- gaza bas
    6- ve ilerle

işte bu kadar basit.

tamam benım bu uyguladığım taktiğin aynısı - ama ayagımızı gaza secerken debriyajdan kaldırmayı yapamıyorum, gaz verirken
    ne kadar debriyajdan kaldırmamız gerekiyor
  • Arabayı dinlemeye çalış işte. Hissede hissede freni bırakırken debriyajı kaldır. Baktın azcık zarzarzar oluyo araba, ver gazı.. Ver gazı dayı ver gazı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Coşkun -- 8 Mart 2007; 23:22:50 >
  • hocam motor'un sesini de duyamıyorum ki çok sessiz araba...
    ben R12'ye TOROS'uma alışmışım bi kere
  • Camı aç biraz. Ha bu arada r12'yi verip Maybach mı aldın da sesini duyamıyosun? Nası duyamıyosun ya, var mı öyle bi teknoloji

quote:

Orjinalden alıntı: play_boy

hocam motor'un sesini de duyamıyorum ki çok sessiz araba...
    ben R12'ye TOROS'uma alışmışım bi kere
  • yalan yok babacan
    kırk yılın basında iyi bi araba aldık bütcemize göre
    sen o duyguları yaşamış olsaydın böle demezdin mesela -> hacı murattan l|l merdese geçtiğinde sende ben gibi düşünürdün
  • E ne aldınız? Mesela yeni kasa 1.6 Vectra'da bile motor sesi az da olsa giriyor içeri. Hadi onu da geçtim, devir saatini de mi görmüyosun?

Bizde Caddy var, motorun sesini 5. kattan duyuyolar, çok şükür öyle bi problemim yok

quote:

Orjinalden alıntı: play_boy

yalan yok babacan
    kırk yılın basında iyi bi araba aldık bütcemize göre
    sen o duyguları yaşamış olsaydın böle demezdin mesela -> hacı murattan l|l merdese geçtiğinde sende ben gibi düşünürdün

• forumu arastır görürsün hocam
  • yarım debriyaj çalış kavradınmı bunu çok iyi kaldırırsın .. çok dik yokuslarda bile el frenı kullanmam aracı hıc kaydırmadan kaldırırım yarım debrıyaj ile..
  • Ben ne yarım debriyaj ne el freni kullanıyorum.

Ayağın debriyaja alıştımı birde arabayı tanıyorsan iş bitmiştir..

Ayaklarım debriyajda ve frende iken viteste 1 de takılı iken, frenden ayağımı çekip aniden debriyajı kaldırıp ve o arada gaza yükleniyorum ve wııınn.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.