Şimdi Ara

Aracı Durdurduktan Sonra Vites?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.765
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Aracı durdurtan sonra ve el frenini çektikten sonra;
    -viteste stop etmekle,
    -boşa alıp stop edip vitese atmanın farkı var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yokus yukari ve düzlüklerde 1

Yokus assagi R de birakirsan elfreni cekmesende arac kaymaz anlayacigin elfrenide cektin mi tadindan yenmez

Cünkü şanzimana yük vermiş olursun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4153B7648 -- 22 Aralık 2016; 11:09:37 >
  • ılkınde yuk sanzımanda kalır ıkıncıde el frenınde
  • Debriyaja basılı iken viteste stop etmeniz ya da boşta stop etmeniz önemli değil hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aurorax

ılkınde yuk sanzımanda kalır ıkıncıde el frenınde

Hocam ilkinde yük nasıl şanzumanda kalıyor? Debriyaja basılı ve el freni çekik halde stop ederse yük el frenine biner

• yokusta durdun 1 de debriyaj fren yaptin stop ettin ayagini drbriyajdan ve sonra fren kaldirdin kaymiyorsa yuk sanzimanda elfreninide cektin mi 2sindede oluyor iste

• quote:

Orijinalden alıntı: ibrahimeltem

quote:

Orijinalden alıntı: Aurorax

ılkınde yuk sanzımanda kalır ıkıncıde el frenınde

Hocam ilkinde yük nasıl şanzumanda kalıyor? Debriyaja basılı ve el freni çekik halde stop ederse yük el frenine biner

manuel aracta denemedım ama otomatık aracta aracı oyle stop edıp vıtesı bosa alınca gum dıye vuruyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Aracı stop etmeden benzin almak
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bana müsade beyler, 3-5 mesajda bildiklerimi de unutturdunuz.
  • aracı boşta stop ettirin elfrenini çekin, sonra eğime göre 1e veya Rye alın. Böylece şanzımana ve el frenine belli oranlarda yükü böler. Ancak aracı viteste stop edip daha sonra el frenini çekerseniz bütün yük şanzımana biner. bunu yapmaktan mümkün mertebe kaçının
  • Tekere taş koymak daha mantikli sanki

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aurorax kullanıcısına yanıt
    Doğru otomatikte boşa alıp el freni çekmek gerekiyor da arkadaşın aracı manuel sanırım

• quote:

Doğru otomatikte boşa alıp el freni çekmek gerekiyor da arkadaşın aracı manuel sanırım

Evet manuel arkadaşım,
    Yük her halükarda el frenine biniyor bunda sorun yok.
    Şimdi ben bunu şunun için soruyorum.
    Viteste durduk ayağımız debriyajda stop ettik,
    Debriyajın ayırdığı sistemde motor tarafındaki dişli vs neyse dönmeye devam ediyorsa,
    ayağımızı debriyajdan çekince bir taraf hala dönüyor ve bir taraf durduğu için deb. balatısına zarar verirmi diye merak ediyorum.

Biraz karışık oldu ama...

• Ben şanzımana yük binmemesi açısından önce el freni çekme sonra vitese takma şeklinde ayarlıyorum.

Biliyorsundur ama aracın önü:
    Düz veya yokuş yukarı bakarsa 1. Vitese takıyoruz.
    Aşağı bakıyorsa R'ye takıyoruz.

• quote:

Debriyaja basılı iken viteste stop etmeniz ya da boşta stop etmeniz önemli değil hocam

Arkadaş doğrusunu söylemiş.

• Eğim olmayan yerde el frenini hiç bir zaman çekmem. 1.Vitesteyken stop ederim. Önce frenden çekerim ayağımı araba oturur konumuna. Sonrasında ise debriyajı bırakırım.
  • 1 - Arabayla durdun, ayağın hem debriyaj hemde frendeyken arabayı boşa al ve el frenini çek,

2 - bir ayağın debriyajda basılı iken diğer ayağını frenden çek aracın yükü el frenine binsin,

3 - sonra tekrar aracı vitese tak sonra aracı stop edip gidebilirsin, yada önce stop et sonra vitese tak farketmez. (el freni boşalırsa eğer aracı şanzıman tutacaktır)

bu şekilde yaparsanız eğer Şanzıman ömrünü uzatırsınız.
  • otomatik araçlarda yükü şanzımana değil de el frenine bindirmek için şöyle yapılıyor diye biliyorum ve uyguluyorum
    -frene basıp durduk. araba çalışıyor hala. vites d de iken el frenini çektim (ayak frende hala)
    -sonra vitesi boşa alıp ayağımı frenden çektim
    -tekrar frene basıp vitesi p ye aldım
    -ve kontağı kapattım
  • manuel ise 6 da bile stop edersin kaçıncı viteste stop edeceğinin önemi yok.yokuştaysan 1 e ya da r ye takıp öyle freni çekersin sadece.otomatik şanzımana da çok takınılıyor,ben bazen d de bile stop ediyorum unutup yokuşta değilsem el freni bile çekmem p de durur aracım,yokuştaysam da ilk el freni sonra p yapıyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.