Şimdi Ara

Aracı stop etmeden benzin almak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
5.131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bugün benzin alırken uykusuzluk ve sınavdan yeni çıkmanın verdiği sıkıntıyla benzinlikte aracı stop etmeyi unutmuşum. Normalde hiç böyle bir şey yapmam ama o an arabayı kapattım sanıyordum motor sesi de normalde duyulmuyor. Benzinci hiç uyarmadan koymuş benzini 20 tl lik almıştım. Daha sonradan farkettim ki aracı söndürmemişim. Araca bir zararı var mıdır? Herhangibir zarr vermişmiyimdir? Benzin Allah'tan alev almamış.

• hiçbir sorun olmaz bugune kadar bende o şekilde çok aldım, ama aracı stop edip alınsa her zaman daha iyi olur der servisler bir gerekçede yok sadece gelenek :)))
  • Herhangi bir sıkıntı olmaz. Ama kapatıp alınsa daha iyi olur.
  • Şimdiye kadar ki kullandığım araçlarda, İçerden açma tuşuna basarken kontak açık ise benzin kapağı açılmıyordu.
  • Uçaklar havada yakıt ikmali yapıyorlar, arabaya da bişey olmaz bence. Sonuçta benzin depoya konuyor
  • Araç çalışırken depo kapağı açılınca en sık karşılaşılan durum yakıt hattında ani basınç değişiminden dolayı aracın arıza lambası yakmasıdır. Ki bu da her zaman olmaz. Onun dışında sorun olacağını sanmıyorum.
  • bir dahakine aracı söndürün.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    DİZEL ARACIM STOP EDİYOR..
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Benzin uçucu bir yakıt olduğundan ,yaptığınız şey çok tehlikeli ,yani şaside kaportada statik elekrik oluşabilir ,yada bir yerde elektrik kaçagı olabilir ,bununla ilgili bir belgesel izlemiştim ve amerikada her yıl yüzlerce araçta bu şekilde yangın çıkıyormuş,bilginize...

Düzeltme : google'da "benzin alırken yanan araçlar " diye aratırsanız ,türkiyede oluşan yangın haberlerinede ulaşabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi memo84 -- 10 Kasım 2016; 15:18:19 >
  • motor çalışırken benzin almak büyük risktir
  • quote:

Orijinalden alıntı: _conscript_

Uçaklar havada yakıt ikmali yapıyorlar, arabaya da bişey olmaz bence. Sonuçta benzin depoya konuyor

Güzel bakış açısı

Ben de kredi kartıyla aldığım için kontağı kapatıp kapıyı kilitleyip öyle alıyorum

• Bundan bi 3-5 yil once minibusteyken aynisini minibuscu yapmisti. Her zaman merak ederdim motor kapatilmadan yakit alinirsa ne olur diye. Gordum hic bisey olmuyormus :)
  • memo84 kullanıcısına yanıt
    Tehlikeli olduğunu biliyorum, ancak bir anlık dalgınlığıma geldi . Pompacının uyarması gerekirdi aslında neyse bundan sonra dikkatli olacağım.
  • Uykusuz benzin almayın
  • bende bir keresinde almıştım o şekilde. bir sıkıntı olmadı.
  • Herhangi bir kaçak durumunda araç alev alma gibi olumsuz sonuçlara mahal vermemek için azami dikkat edilmesi elzem bir husus olduğu kanaatindeyim.
  • Kimsede dememiş ki 20 tl'lik benzin almak nedir ?
  • bedaesoldier kullanıcısına yanıt
    Otobüse 600 litre yakıt alıyoruz çalışır halde. Birşey olmaz.
  • Ben birkere araba çalışırken lpg almıştım. Sonrdan anladım ne denli mallık yaptığımı. Pompacı abi umarım hala yaşıyordur.
  • 4.5 litre bezini araca koymak kaç saniye sürüyor
  • Yakıt şamandıranızın takili kalip ,ibrenin yerinde kalmasına neden olması dışında bir sorun teskil etmez.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.