Şimdi Ara

Araç hızlandıktan sonra lpg den kendiliğinden benzine geçiyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
3.422
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bundan 5 ay önce uzun yol yaparken araba gaz pedalında sanki gazı çekemiyor gibi olup 120 km den sonra çekişi düştü ve bir süre sonra sonra lpg den benzine geçti. Araç deposu full lpg ve full benzin doluydu.Bu sorunu kendim lpg düğmesine basarak 15 km daha lpg ile devam ettim. Daha sonra tekrar kırmızı lamba yandı . Bu arada aracın deposu full olduğu halde lpg göstergesi kafasına göre 4 kademe 3 kademe veya 2 kademe lpg gösteriyor. Neyse tekrar kendim lpg ye geçirdim. Yoldevam ettikçe o kadar çok kendiliğinden benzine geçti ki en sonunda geri kalan 300 km yolu mecburen beninle gittim.

Ustama götürdüm bilgisayara bağladı bir şey bulamadı. Filtre değiştirdi. Motor soğutma suyu azalmış onu tamamladı. Usta ile ev arasında 60 km yol var, dönüşte sıkıntı olmadı. O günden sonra sadece şehir çi kullandıım için ( hızdüşük max 50 ) herhangi bir sorun çıkmadı. Ta ki bugün tekrar uzun yola çıkıp 120 km hızı geçene kadar. Aynı sorun gene başladı .Sizce bu neden olur ? Yardımcı olursanız sevinirim. Ustaya yine götürücem ama çözülür mü bilmiyorum .

• Hiç kimsenin verebileceği cevap yok sanırım
  • Bugün tekrar ustaya götürdüm. Yaklaşık 20 km yol gittik , laptop a kaydetti. O anda sorun olmadı. Kesin bir şey bulamadı.Iısı müşürünü değiştirdi. Araç göstergesinde hararet le ilgili herhangi bir sorun olmamasına rağmen, termostat bozulmuştur dedi. Termostat açık kalıp uzun yolda motor soğuduğu için benzine atıyordur dedi.

Birisi belki bir yorum yapar.
  • Hocam aynı şey daha önce aracıma taktırdığım atiker Lpg dönüşümünde geldi. İlk defa uzun yolda depo dolu olduğu halde lpg bitti uyarısı verip benzine geçti. Çok sıkıştırdığımdan olmuştur deyip önemsemedim ama sonra zaman la bu durum sıklaştı ve hiç lpg ile gidemez olmuştum. Araba kafasına göre bazen sorunsuz lpg ile giderken bazen ben lpgye çeviriyordum o benzine bu arada en az 2 ay hafta sonları atıkerin bayisinin yolunu tuttum ne varsa değiştirdiler beyin hariç. Ama araç düzelmedi son bir çare atiker müşteri hizmetlerini arayıp yardım istedim kartala bir servise yönlendirdiler. Müşteri hizmetlerinde konuştuğum adamın ismi ile gittim. Gider gitmez beyin değişti ücretsiz garantiden değişti. Sorun kalmadı yani sıkıntı en başından beri beyinmiş. ama taktırdığım bayi ne bilgisayarda nede denemelerle sorunu bulamadı. Seninkinin markası ne bilmiyorum ama bende sorun böyle çıkmıştı zaten 6 ay daha sorunsuz binip arabayı satmıştım. inşallah sorununuz hallolur daha fazla mideniz bulanmaz.

• Yeni kitler. Yeterli lpg gelmeyince aracı benzine ceviriyor.

Ya ayarı bozuk az gaz geliyor veya sistem motorun ihtiyacı olan gazı üretemiyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.