Şimdi Ara

Araç Rehin Kapama-Kaldırma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar; öncelikle konuyu yanlış yere açtıysam kusura bakmayın.Forumda arattım bir çok rehin konusu var ancak kendi sorum için cevap olacak bir bilgiye erisemedigim için böyle bir yazı yazma gereği duydum. Benim elimde 2013 te aldığım bir otomobil var.Alırken galericiye rehin koydurtmustum eksik miktar için.Daha sonrasında ise başka bir şahısa aracı rehin koydurtmak durumunda kaldım.Gel zaman git zaman ben bu borçları odeyemedim ve kayışı kopardım.Araba yakalandı yedieminde yattı 6 sene kadar.Şimdi ise verdiğim bir kararla arabayı çıkardım.Aracı satmak istiyorum fakat rehinlerden dolayı satamıyorum.Bu rehin sahiplerinden biriyle kanlı bıçaklıyım ve adam şu an içerde.Digeri galerici muhtemelen konuşarak anlaşıp kaldırtabilirim rehini.Çok uzatmadan sorumu sorayım.Şimdi ben bu içerdeki şahısla hiç muhattap olmadan arabanın üzerindeki rehini kaldırabilirmiyim.Borç bedelini varsa belli bir makama veya yere ödesem kalkar mı rehin.İcraya verse gidip kapatacam ancak onu da yapmıyor.Uzlaşmıyorda.Bir nevi tefecilik peşinde.Bu sorunu nasıl aşabilirim. Şimdiden teşekkürler esenle kalın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Geçmiş olsun,

Edevlet üzerinden adıma kayıtlı araçlar bölümündeki hak mahrumiyetleri bölümünü açıp, buradaki şerh haciz ise icraya ödeme ile kaldırma işlemi tamamlanır, ancak rehin ise rehin alacaklısı ibra etmeden kaldırma imkanınız yok.

İçerdeki borçlu şayet hüküm giymişse ve hüküm süresi 1 yıldan fazla ise vasisi var demektir. Vasi ile görüşüp, bu iş için mahkemeye bir dilekçe yazarak ek karar alıp ödemesini yaparak ibra işlemini vasiden rica edebilirseniz işiniz çözülür.

iyi forumlar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    otomatik kapı kilitlemesi iptali
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.