Şimdi Ara

Benzinli araba kaldırma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
12.824
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ehliyetimi geçen yıl aldım dizelde sorun yok sakince çekerken arabanın hareket etmesini bekliyorum.
    Bu gün benzinli honda sürecektim 2 3 defa stop ettirdim dizel fluence linea albea falan sürdüm hepsi rahatca oluyordu ben mi yapamadım stres oldum burada mantığı bana anlatırmısınız?
    Belkide kavrama noktasını bulamadım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pucuhezap -- 2 Ağustos 2016; 16:20:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: kingsman01

Hocam benzinli araçlarda ilk kalkış sırasında dizele göre gaza biraz daha fazla dokunacaksınız o kadar.
    Hep sürücü kursları yüzünden böyle oluyor, gaza basmadan yarım debriyajla dizel aracı kaldırmayı öğretiyorlar.
    Kardeşimde aynı oradan biliyorum.
    Azıcık gaza yüklen kardeşim ya da gazı 2bin devir civarına sabitledikten sonra debriyajdan ayağını kaldırabilirsin.
    Yapay Zekanın Yanıtı

Benzinli Araba Kaldırma

Benzinli bir arabayı kaldırmak için şu adımları izleyebilirsiniz:

• Anahtarı çevirin: Kontaktan kontak anahtarını çıkarın, ardından tekrar takın ve marşa basmadan önce "Çalıştırma" konumuna çevirin.
    • Debriyaja basın: Debriyaj pedalına sonuna kadar basın.
    • Vitesi birinci vitese takın: Vites kolunu birinci vites konumuna getirin.
    • Debriyajı yavaşça bırakın: Debriyaj pedalını yavaşça bırakırken gaza hafifçe basın. Debriyaj kavrama noktası, aracın hareket etmeye başladığı noktadır.
    • Gaza devam edin ve debriyajı tamamen bırakın: Araç hareket etmeye başladıktan sonra gaza basmaya devam edin ve debriyaj pedalını tamamen bırakın.

Debriyajlı Benzinli Arabalar için İpuçları

• Debriyaj pedalını yavaşça ve kademeli olarak bırakın. Ani bırakma, aracın sarsılmasına veya stop etmesine neden olabilir.
    • Gaz pedalına dengeli bir şekilde basın. Çok fazla gaz vermek tekerleklerin patinaj yapmasına neden olabilirken, yetersiz gaz vermek aracın stop etmesine neden olabilir.
    • Araç hareket etmeye başladıktan sonra debriyajı tamamen bırakın ve vitesleri gerektiği gibi değiştirin.

Yokuşta Benzinli Araba Kaldırma

Yokuşta bir benzinli araba kaldırmak için şu ek adımları izleyin:

• El frenini çekin: Aracı yokuşun yönüne doğru park edin ve el frenini çekin.
    • Debriyaja basın ve vitesi birinci vitese takın: Debriyaj pedalına sonuna kadar basın ve vites kolunu birinci vites konumuna getirin.
    • El frenini kademeli olarak bırakın ve aynı anda gaza basın: El frenini yavaşça bırakırken gaza hafifçe basın.
    • Debriyajı yavaşça bırakın: Araç hareket etmeye başladıktan sonra debriyaj pedalını yavaşça bırakın.

Benzinli bir arabayı kaldırmak için bu adımları takip ederek güvenli ve sorunsuz bir kalkış yapabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hocam benzinli araçlarda ilk kalkış sırasında dizele göre gaza biraz daha fazla dokunacaksınız o kadar.

• Debriyajı kaldırırken kavrama noktasını hissedeceğim diye kasma ver gazı usulca çek debriyajı

• Hep sürücü kursları yüzünden böyle oluyor, gaza basmadan yarım debriyajla dizel aracı kaldırmayı öğretiyorlar.
    Kardeşimde aynı oradan biliyorum.
    Azıcık gaza yüklen kardeşim ya da gazı 2bin devir civarına sabitledikten sonra debriyajdan ayağını kaldırabilirsin.
  • Debriyaj dipteyken bir Gaza tiklat devir 2 civarina gelince Dizel de ogrendiklerini uygula.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benzinli araba dizellere göre çok daha atiktir hemen fırlar bu olay o yüzden olabildiğince debriyajdan yavaş şekilde kaldırın ayağınızı ve motor sesini dinleyin kavrama noktasına gelince motordaki ses değişip araç ilerlemek isteyecektir ayağınızı çok az daha çekip gaza basabilirsiniz ufak ufak ve araç kendini öne fırlatmadan kalkacaktır bu alıştırmayi biraz tekrarladıktan sonra robotlaşacaksınız zaten
  • Koordineli şekilde, debriyajdan ayağınızı çekerken hafif gaza basın. Bazı araçlar hemen kavramaya başlar, bazıları Ortaya doğru kavrar( kendi aracımda böyle). Bu kavrama esnasında bi miktar bekleyip aracın hareket etmesine izin verip çok az yol aldıktan yavaşça kaldırın debriyajı, stop etmeden, hoplamadan kalkmış olursunuz. Rampa yukarı ise bunları biraz daha arttırmanız gerekir. Kıvamını kaçırınca yarım debriyaj yapmış olursunuz, kısa zaman içinde baskı balatayı bitirirsiniz. Her aracın karakteri farklı olduğu için bazen kullandıkça alışırsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kasto_37 -- 2 Ağustos 2016; 17:15:44 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dizel arabada debriyajdan ayağını çekince kalkar belli bir hızda. Ama benzinlide özellikle atmosferik benzinlide debriyajdan çekerken bir yandan azda olsa gaz vermen lazım.
  • Gaz ver yavaş yavaş yavaş çek

• Dizelde istersen hiç gaz verme araba gidiyor kendisi mis gibi. O yüzden bu trafik kurslarının benzinli araçla yaptırması lazım aslında sınavları ki, gerçekten iyi şoförler yetişsin. Bu arada arkadaşların dediği gibi yap. Veyahut, aragazı çekebilirsen, 1-2 aragaz çek, debriajdan yavaş yavaş ayağını kaldır aragazlarken, zaten araba yürüyünce sorun olmaz. Ben aragaz sayesinde alışmıştım araba kaldırmaya.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.