Şimdi Ara

Araba Kiraladım motor blogu çatladı acil yardım!!! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
1
Favori
10.318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herşeyi anlarımda motor bloğu kullanımla çatlarmı hiç olacak iş değil muhtemelen evvelden çatlayıp kaynak ile tutturulmuş blok sizde nüks etti
  • arkadaş ya çok saf ya da hikayede anlatmadığı detaylar var,
    Kimse normal kullanırken yolda kaldığında bir ücret ödemeyi kabul etmez, hatanız yoksa siz mağdur durumdasınız ne tamir ücreti ödemesi??
    Böyle bir şeyi benden isteseler o şirketi başlarına yıkarım...

alkgs ,çok güldüm tespitine harika olmuş
  • Normal bir kullanımda o aracın motor bloğunun çatlaması çok zor bir olasılık hocam.Arabayı sıkıştırsan dahi o blok ona dayanıklı olarak üretilmiştir.Bence iyice üstele ve sakın cebinden para çıkartma.Bu işin sorumlusu ya ford çıkmalı ya da aracı kiraladığın yer.Çünkü bir kişi aracı kullanarak motor bloğunu çatlatması çok zor ki günkük kullandın bu aracı.

Ayrıca bu araç kiralama işlerinde kaza vs. bu gibi durumlarda masrafı kim ödüyor normal durumlarda?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ultraslan_34 -- 5 Kasım 2012; 0:32:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: IImaliII

kardeşim sen lefkoşadamısın? (sanayi bölgesi dediğin için lefkoşada olduğunu farz ediyorum)

benim yarın dersim var sabah 9'da..11 gibi dersim bittikten sonra istersen okulda buluşalım.. ydü'deyim ben..gel bana yaptığınız sözleşmeyi göster ben sana sonuna kadar yardımcı olurum..

eğer senin söylediğin gibi sözleşmede tekniksel bir arızayı kapsamıyorsa 1 kuruş vermemen gerekir senden isteyemez

istersen pm at telefon numaranı ben seni arayayım.

• quote:

Orijinalden alıntı: wehrmacht

Herşeyi anlarımda motor bloğu kullanımla çatlarmı hiç olacak iş değil muhtemelen evvelden çatlayıp kaynak ile tutturulmuş blok sizde nüks etti

+1

para falan verme kaza değil ki bu. bakımlarını zamanında yaptırmamış ihaleyi sana bırakmaya çalışıyor. paranı kaptırma böylelerine.
  • quote:

Orijinalden alıntı: IImaliII
    1-) sözleşme imzaladım sözleşmenin 1 nüshasıda benim elimde ama sözleşmede olan madde de su 300tl muhafiyet yani kaza anında 300lirasını ben geri kalanını sigorta şirketi ödüyormus. ama arabayı adama verdikten sonra polise danışma ihtiyacı hissettim polise olaydan bahsetmedim araba kiralamak istedigimi söyledim KKTC ehliyetimin olmadıgını adaya gireli 1,5 ay oldugunu söyledim öğrenci oldugumu söyledim ve yaşımı söyledim oda kanunen benim sadece adaya girdigim ilk ay içerisinde arac kiralama yetkimin oldugunu söyledi yani ben arabayla kaza yapsaymışım kullandıgım arabayı karsı tarafın masraflarını ben karşılayacakmışım ve bide bunun ceza boyutu varmış. ama saolsun rent a car sahibi bunların hiçbirinden bahsetmedi bana sadece kaza için 300tl muhafiyet ücretini anlattı okadar.

2-) sözleşmede aracın herhangi bir mekanik yada teknik arızasından bahsetmemiş sadece kaza olayı var kazada yapmadım. valla arac bozuldugunda bi bakayım dedim sonradan iyiki bakmamısım ugrasmaya degmez madur durumda olan benim zaten. rent a car sahibi sanayideki usta ve ben konusmamızdada orta yol bulunmaya calıstı ben cok yaklasmadım en fazla 500tl veririm onuda kagıt üzerine dökeriz imzalarız öyle veririm dedim oda ha 500lira vermişsin ha vermemissin dedi hukuki yola basvur deyince adam sinirlendi.(adam bu konusmaya gelene kadar cok sakindi zaten cok sakin ve oturakli bi adam) suan bekliyoruz bakalım ne olacak adamdaki bilgilerim zaten ev adresim ehliyetimin fotokopisi ve giriş çıkış kağıdımın fotokopisi.
    ve söyle bir bilgi edindim burada giriş çıkış kagınındaki gün izni yani şöyle oluyor 30 gunlük mühür vurulmussa ziyaretci 90günlük mühür vurulmussa ögrenci zaten öğrenciye kiralamak yasakmıs (KKTC ehliyetinin olmaması durumunda) benim kagıdımdaki mühür 90 günlük bu adam biliyor bu konuyu ve bana herhangi bir bilgi vermedi
    1-) kardeşim eğer yaşın 25'in altındaysa sigorta seni zaten kapsamıyor..yani allah korusun kaza yapsaydın yine sen ödemek zorunda kalacaktın..300 lira ile kurtulamazdın
    adaya gireli 1.5 ay olduğunu söylemeşsinde elinde sonuçta vize var..ve bu vize seni 3 aya kadar ziyaretçi olarak göstermeye yetiyor (90 gün ise)
    (2 olarak belirttiğim yerde 90 günlük mühürün olduğu için öğrencide olsan ziyaretçi sınıfındasın ama halen daha sigorta seni kapsamaz çünkü yaş önemli asker veya öğrenci olman 1 şeyi değiştirmez)

2-) sözleşmede zaten teknik veya mekanik arızada senden para talep etme veya yükümlülük adına birşey yoksa için rahat olsun 1 kuruş bile ödemeye mecbur değilsin
    tüm bunların sonucunda orta yol bulmana gerek bile yok..onlar senden para koparmaya çalışıyor

sen tc'den gelen öğrencilerin yaptığı şu tc elçiliğinden öğrenci kağıdı gibi bir şeye para ödüyorsunuz (yıllık) eğer bunu sözleşme yapmadan önce almamışsan yine bir sorun yok öğrenci olarak gözükmezsin burdan yine bir artın olur

neyse dediğim gibi sen bence bana yarın bir ulaş oturup konuşalım detaylı.. ama şu yazmış olduğun şeylere dayanarak rahatlıkla söyleyebilirim ki senin hiçbir şeye para ödemen gibi bir durum söz konusu değil..o senden istediği kadar para talep etsin..

• Bende bu yaz kıbrıs'taydım. 2012 model daha 1600km de focus kiralamıştım. Ve herzaman eski model ve yüksek km bir araç almamaya dikkat ederim. Olabildiği kadar yeni olmalı araç. Bana eski kasa focus var demişlerdi, ben 10 yada 20tl farkla yeni kasa istemiştim.
    Kiralama işi Türkiye'dekinden daha basit. Aracı alırken sadece a5 kağıdı boyutlarında bi kağıt aldım, 2 tarafta imza attı. Doğru düzgün madde bile yazmıyordu kağıta, hem ruhsat hemde sözleşme yerine geçiyormuş.
    İmzaladığın kağıda vs. bakman gerekir, bu işler söz ile kesinlikle yapılmaz. Yazılan ne ise o yapılır.
  • Sendekide nasıl bir şansmış valla

ben olsam beş para vermem adamında ugrascağını pek sanmıyorum madem yasak ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: cocoloccomaya

quote:

Orijinalden alıntı: Aytürk

TeQuiLaS uyanmış duruma sadece, arkadaş hangi kasko firması mekanik arızayı teminat altına alır ki? Saçmalamışsınız resmen.
    Uzlaşmayın kesinlikle.. Muhtemelen o çatlak blok daha önceden benzer durumdadır ama geçici çözümlerle idare ettiriliyordur, kabak sizin başınıza patlatılacak. Kapak bir anda çatlamaz.. Adam uyanık takılmaya çalışıyor. Bırak dava etsin..

davalık bir duruma gerek olmayabilir
    sözleşme imzalamış mı imzalamamış mı onu bir söylesin ve o sözleşmede ne yazıyor onlar önemli..Bazı çakallar böyle arabaları müşteriye verip müşterideyken arıza yaptıktan sonra para alabiliyorlar..
    Ama sözleşme gibi bir durum ortada yoksa zaten bırak para vermeyi arkadaşa kalan günleri için başka araç vermek zorundadır! Yada parasını iade etmek zorundadır..

Ben senin ne demek istediğini anlıyorum ama dava etsin demeyin Çünkü yasa gereği burda öğrenci araç kiralayamaz
    Zaten kiralasa bile şirket bu sorumluluğu almış olur sigorta vs kapsamıyor.. Yani her hangi bir kaza,arızalanma veya bir olayda şirket para talebinde bulunabiliyor..

Arkadaş önce bize bir durumu anlatsın tam olarak..Ondan sonra kesin ve net konuşup yardımcı olalım..

Kendin diyorsun.Yasa gereği öğrenci orada araç kiralayamaz.Yani kiralasa bile sözleşme geçersizdir.Ki eğer kıraya veren bunu biliyorsa kıraya verene gecmiş olsun zararı tazmin ettiremez.Bilmiyorsa eğer Medeni Kanun madde 2'dek dürüstlük kuralı gereğince zararını karşı taraftan culpa in contrahendo sorumluluğu gereği tazmin ettirir.

Hukuk 2.sinif ogrencisi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: MerTurkizM
    Kendin diyorsun.Yasa gereği öğrenci orada araç kiralayamaz.Yani kiralasa bile sözleşme geçersizdir.Ki eğer kıraya veren bunu biliyorsa kıraya verene gecmiş olsun zararı tazmin ettiremez.Bilmiyorsa eğer Medeni Kanun madde 2'dek dürüstlük kuralı gereğince zararını karşı taraftan culpa in contrahendo sorumluluğu gereği tazmin ettirir.

Hukuk 2.sinif ogrencisi

kardeş hukuk 2.sınıf öğrencisi yazmakla olmuyor bu işler yukarda tüm yazdıklarımı bir daha oku bence..
    yasa gereği dediğim şeyin belli başlı kriterleri var..örneğin 3 ay içerisinde giriş yapmış ise ve o süre zarfında araç kiralamış ise ziyaretçi statüsündedir bu 1.
    2 sen hangi medeni kanundan bahsediyorsun? tc ve kktc'deki yasalar farklı ve ayrıdır bu 3..
    4 araç kiralanmış ve sözleşme yapılmışsa sadece yaşından dolayı sigorta kapsamaz (eğer ki 25 yaşının altındaysa)
    5 Öğrenci olup yasada belirtilen 90 günlük misafir veya turist süresini doldurmuş olup yinede araç kiralamış ise kiralayanın suçu kadar kiralayanda suçludur..
    6 sözleşme onu geçersiz kılıyorsa diyelim aracı sürmesi bile ona ceza getirebilir..7 kaldı ki sözleşme onu 1.5 ay olduğu için kapsıyor..
    8 zaten davalık birşey olsa bile araçla kaza yapmadığı için kendisinden hiçbir hak talep edilemez..
    9 eğer şirket sahibi pislik yapmak isterse sözleşme geçersiz olsa dahi tüm kameralarda aracı sürdüğü tespit ettirilip aracı izinsiz kullandığı için bile kendisine ceza kestirilebilinir..

ama ortada onun aleyhine bir durum gözükmüyor..onun aracı kiralaması yasal..ve aracın onun yükümlülüğündeyken bozulması onun ararcı yaptırmasını gerektirmez..
    bu şirketin problemidir.. tabi sözleşmede bunu belirten bir madde yok ise..

arkadaşında söylediği gibi öyle bir madde olmadığı için ve onunda sözleşmesi yasal olduğu için (öğrenci bile olduğundan) bozunlan aracın hiçbir şekilde ona yaptırılması gibi bir durum söz konusu değildir.. Şirket talep edebilir ama sadece talep olarak kalacaktır..

• quote:

Orijinalden alıntı: cocoloccomaya

quote:

Orijinalden alıntı: MerTurkizM

Hukuk 2.sinif ogrencisi

kardeş hukuk 2.sınıf öğrencisi yazmakla olmuyor bu işler yukarda tüm yazdıklarımı bir daha oku bence..
    yasa gereği dediğim şeyin belli başlı kriterleri var..örneğin 3 ay içerisinde giriş yapmış ise ve o süre zarfında araç kiralamış ise ziyaretçi statüsündedir bu 1.
    2 sen hangi medeni kanundan bahsediyorsun? tc ve kktc'deki yasalar farklı ve ayrıdır bu 3..
    4 araç kiralanmış ve sözleşme yapılmışsa sadece yaşından dolayı sigorta kapsamaz (eğer ki 25 yaşının altındaysa)
    5 Öğrenci olup yasada belirtilen 90 günlük misafir veya turist süresini doldurmuş olup yinede araç kiralamış ise kiralayanın suçu kadar kiralayanda suçludur..
    6 sözleşme onu geçersiz kılıyorsa diyelim aracı sürmesi bile ona ceza getirebilir..7 kaldı ki sözleşme onu 1.5 ay olduğu için kapsıyor..
    8 zaten davalık birşey olsa bile araçla kaza yapmadığı için kendisinden hiçbir hak talep edilemez..
    9 eğer şirket sahibi pislik yapmak isterse sözleşme geçersiz olsa dahi tüm kameralarda aracı sürdüğü tespit ettirilip aracı izinsiz kullandığı için bile kendisine ceza kestirilebilinir..

ama ortada onun aleyhine bir durum gözükmüyor..onun aracı kiralaması yasal..ve aracın onun yükümlülüğündeyken bozulması onun ararcı yaptırmasını gerektirmez..
    bu şirketin problemidir.. tabi sözleşmede bunu belirten bir madde yok ise..

arkadaşında söylediği gibi öyle bir madde olmadığı için ve onunda sözleşmesi yasal olduğu için (öğrenci bile olduğundan) bozunlan aracın hiçbir şekilde ona yaptırılması gibi bir durum söz konusu değildir.. Şirket talep edebilir ama sadece talep olarak kalacaktır..

Bakın siz diyorsunuz ki adam dava acsa ogrencinin aleyhine olur,Cunku ogrenci burada araç kiralayamaz.Simdi de diyorsunuz ki belirli durumlarda kiralaması yasal.
    Durustluk kuralı culpa in contrahendo genel kurallardir zaten culpa in contrahendo dediğimiz şey kanunlarda yazmaz Medeni kanunlardaki durustluk kuralının sonucu olarak sözleşme görüşmelerinde dürüst davranmamanin sonucu olarak ortaya çıkar ve durustluk kuralı her ülke kanununda vardır.Sözleşme serbestisi kural olarak ilkedir ancak Bazi durumlarda kanunda yazılı sözleşme dısına çıkılamaz.Örnegin kanunda ehliyeti olmayan birinin arac kiralama sözleşmesi yapmasının mümkün olmadıgı yazıyorsa ve sen bunu sözleşme yapsan ne durumda ne olacağını belirtsen sigorta karşılar karşılamaz yazsan gecerli olmaz.Yani sen sözleşmeyi kanunca emredilen veya yasaklanan hukmun üzerinde tutamazsın.Ayrica terimleri bilmeden kullanmayın 90 Gun geçse de kiralayan da sucludur demişsiniz.Suc ceza hukukunua ilişkindir sorumlu olur dersiniz ama zaten sözleşme gecerli degilse ancak Dedigim durustluk kuralına göre bir sorumluluk olabilir.Sorumlu olması kazaya bağlı olmayadabilir.Araci düşük devirde kullanmasından kaynaklanabilir.Bunun tespitini de bilirkişi yapar aracı kullananın kusurlu davranışından mı sorun meydana gelmiş diye.Sözleşme geçersiz zaten pislik yapmak isterse ile başlayan cümlenizde ceza kestirir demişsiniz.Aracı izinsiz kullandığını kim söylüyor peki :) O mantıkla hareket ederseniz arabamı çaldı desin hırsızlık sucundan yargilatsın :) Öyle ezbere konuşarak olmuyor iste.

-Sonucta vardığımız noktalar aynı.Sorumlu tutulmaz ama durustluk kuralı gerektiriyorsa zararı tazmin etmek zorunda kalabilir.Siz de kiralama işinde çalışıyorsunuz soylediklerimi iş öğretmek olarak algılamayın ama bu durumlar basınıza geldiginde basınızı duvarlara vurmayın.Davalik bir durum oldugunda anlarsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: TeQuiLaS

Geçmiş olsun dostum. Anlattığına bakılırsa, ne idüğü belirsiz adamların hor kullanılmış aracı senin elinde kalmış ve kabak senin başına patlamış.

Hiç bir şey yapamazlar, bence sen 'Parayı ödeyemem, dava edin' restinden geri adım atma. Hiç bir şey yapamazlar, sıkıştırmayla aracın motor blogu mu patlarmış.

İnşallah ziyansız atlatırsın.

Bu arada 'Kasko yok muymuş?' sorusunu soran arkadaşlara; Herhangi bir darbe (Aracın altını vurma, karteri delme vb.) gibi bir durum yoksa kasko firması motor arızasını ne zamandan beri ödüyor? Laf olsun diye yorum yapıyorsunuz..

sıkıştırmayla mototr bloğu patlarmı demem,oluyor.
    askerdeyken alarm verildi,landlar daha yeni gelmiş,gıcır gıcır araçlar.
    landın birisinin şöförü ayağını incitti ve 1 hafta istirahat aldı,onun aracınıda askeri ehliyeti var diye başka birisine verdiler,çocukcağız konuşmaktan aciz,birde saf,alarm verildi araziye çıkılacak ,mesafe yaklaşık 30-40 km
    bizim asker amca alarm yerine 1-2 km kala araçla yolda kaldı.sonra araç kademeye çekildi,motor yatak sarmış,land 5000 km de,asker abimiz vites atmayı bilmiyormuş,aracı 1. vitese atmış ,konvoyada ayak uydurucam diye bastıkça basmış.sonra motor off.bizim insanımıza sen takla atmaz denilen,zamanında 3 teker üzerinde duran citroenleri ver,düz yolda 60 km hızla 3 takla attırır.
    arkadaşımıza geçmiş olsun.ama anlattığı gibiyse motora zarar vermesi biraz zor,
    iyi günler

• Tamam "cocoloccomaya".Anlaşılan bazı şeyleri anlatamayacağım.Benim söylediğimle sizin anladığınız farklı.Ezbere konuşmanızdan rent a car deneyimizini değil hukukla ve dava ile münasebetinizi kastettim.

Son olarak konuyu açan arkadaşa diyeceğim,araç kiralama şirketleri sigorta olmadan araç kiralayamazlar.Eğer sigortası varsa senden parayı talep edemezler.Sigortası olmayıp da kiralamışlarsa o zaman bildiğim kadarıyla müteselsilen sorumlu olacksınız.Ki bu durumda dava açmaya cesaret edemezler.Tabi ki tüm bunlardan bahsedebilmek için sözleşmenin yasal olması gerekiyor.
  • Bidahakine avisten kirala. Kuzenim Toyota corolla pert etti 2012 sadece 7 gun kiraladigi parayi odedi. Hic bir sorunda cikarmadilar. Kibristada vardir avis mutlaka

• Bırak dava açsın.Dava masrafları motor yaptırmaktan daha pahalıya gelir.Tabiiki sendende bir miktar para çıkar.Malesef haklılığını ispatlamak için bile uğraşırsın.
  • Bu arada geçmiş olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bjkwasheree

Herhangi birşey imzaladınız mı? Evet ise geçmiş olsun paşa paşa ödeyeceksiniz. Ayrıca kaskodan bahsediyorsunuz ama şöyle özetleyeyim. Araç kaskolu ise tamir için sizden ücret talep edilmez ama araç tamir olduğu gün boyunca gün sayısıXkiralama bedeli olarak sizden alınır yasal olarak adamın hakkıdır bu itiraz edemezsiniz. Bu durumda eleman muhtemelen kaskonun yapılacağı yerle anlaşmalıdır. Aracı istediği kadar yatırabilir ve yine siz paşa paşa ödemek zorunda kalırsınız. Yani her halikarda siz zararlı çıkarsınız. Uzlaşmak sizin için en karlı yol. Geçmiş olsun.

Aracı istediği kadar yatırabilir

Hocam eksper aracın ne kadar zamanda tamir edilebileceğini raporunda belirtiyor. Adam isterse 1 yıl yatırsın öyle birşey mi olur

• quote:

Orijinalden alıntı: Apocaltique

Uzlaşmaya çalışın , kasko yokmuydu ?

Kasko arızaları ödermi?
  • bir başka başlıkta yazmıştım belki fikir verir diye burayada kopyalıyorum müsadenizle..
    Bundan uzun süre evvel (senet imzalayarak) bende aynı şekilde ve şartlarda bir merdivenaltı kiralama şirketinden kiraladığım araçla yola çıkıp yalova taraflarında gecenin bir yarısı bir patlama sesi hareket halinde açılan ön kaput yağ olan ön cam ve canımızı zor kurtarmamız şekline gelişen olaylar..Senin suçun diyerek imzaladığım boş senede mukabil bendende aynı miktarlarda para talep etmeleri, işin peşini bırakmam diyerek parayı verip dava açmam ve adamların bilirkişi ile samimi muhabbetlerini geçte olsa farketmem ve araba ile birlikte dava masraflarınında tarafımdan ödenmesi ile kaybetmemle sonuçlanan kısa yargı süreci .Suçumda rapora göre şu imiş son sürat giderken klimada açık durumdaymış (gecenin 04.00 civarı nasıl klima açıksa) ve ben birde tüm camları açan otomatik düğmeye basınca camların hepsi açılmış ve rüzgardan arabada tepkime olmuş ve motor patlamış...Ben derdimi kimseye anlatamadım kahrettim kime anlatsam inandıramadım okuyanlar rapora inanamadı,, bir dahada bırakın kiralık arabayı emanet araba bile kullanmadım.alırım 1.500 liraya bir tosbağa işimi görürüm yinede bunlara bulaşmam...son olarak geçmiş olsun kardeşim ver kurtul.

• quote:

Orijinalden alıntı: bjkwasheree

Başına iş alma bırak 1000tl ver gitsin. Emin ol kılıfına uydurur ruhun bile duymaz. Sen imza atarken sözleşmeyi okumuş ve kabul etmiş sayılırsın. Eminim bu ve bunun gibi durumlar için kesinlikle kendini güvenceye almıştır adam. Ayrıca bildiğim kadarıyla 1ay muhabbetinden araç kiralayan sorumlu diye biliyorum ama emin değilim. Sakin kafayla tatlı dille uzlaşmaya çalışın. Huzurunuz paranızdan daha önemli.

böyle bir öneri olur mu ? suçu olmadığı halde neden boşuna 1000tl versin zaten bu ülkede ne kaybediyorsak koyunluğumuzdan ama vereyimde kurtulayım mantığından kaybediyoruz olayı dikkatlice okudum karşı taraf hiçbirşey yapamaz motor blok çatlattıysa bu kullanıcı değil rent a car ın sorunu demek ki araçta bakım yokmuş bence 5 kuruş vermeyin hakkınızı sonuna kadar koruyun

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.