Şimdi Ara

ARABA KULLANMAYA İLK ÖĞRENEN KİŞİ DİZEL Mİ TERCİH ETMELİ YOKDA BENZİNLİ Mİ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
5.013
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Hesher

quote:

Orijinalden alıntı: DaYWaLkeR

Uzun yolda kıyaslanmaz yakıt farkı, uzun yolda çoğu araç fazla yakmaz zaten belli bi ivmelenmeden sonra hızı sabit tutmak için gaz verirsin.

Benim aracım 1.6 dizel sakin kullanmam pek basarım sollarım 7.5 litrenin altına düşmez hiç. Aynı kullanımda 1.6 benzinli 11-12 litreden aşağı yakarsa şoförlüğü bırakırım.

Dizel alırken pahalı da satarken de pahalı ona göre. Benim araç linea 1.6 lounge zaten binerken yakıt derdim olmasın arıza yapmasın düşük km olsun biraz da ekstraları olsun diye full paket aldım 56binkm de. Gerçi sağolsun devletimiz ona da el attı aldığımda mazot 4 lira falandı şimdi 6.37 den alıyorum. 140-150 binde focus corolla almaktansa bunu tercih ettim. Ben de isterim benzinli/hybrid full otomatik araca binmek. Fazla gezmememe rağmen ayda 250 lira yakıt masrafım var.

asıl kısa yolda dizel sıkıntılı.
    arkadaşımda golf dizel vardı 2015 model ve aracı ısıtmadan kaldırmıyor, yakıt tüketimini bilmiyorum ama 5-6km için dizel daha masraflı oluyor kendisi de söyledi zaten bunu.
    bu arada 10-11 litreyi ilk kalkış dışında görmedim ben, yoğun trafikte nasıl agresif kullanıyorsunuz merak ettim doğrusu

hatta dizel alacaklar uzun yol yapacağından alıryorlar genelde benim çevremde,
    bir de 100k üstü dizel satma muhabbeti var, artık yüksek km dizelleri satmak da bir sorun.

Alıntıları Göster
    Hocam beni anlamanda sıkıntı var galiba :) Kısa yoldan bahseden kim şehiriçi kullanımdan bahsettim. Evet dizel benzinli kadar çabuk ısınmaz kısa mesafede yakar kışın. Yazın 2-3 dakikada ısınıyor zaten. Ayrıyetten dizel durduğu yerde ısınmaz 20-30 dk falan beklemesi lazım bunu yapması da motora zarar. 5-10 dakikada ısınacak motoru yerinde gazlayarak ısıtmak geç yağlanma olacağından uzun vadede aşınmaya sebep olur.

Aracından anlayan iyi bir biniciysen bakımları düzgün yaptırdıysan sorun olmaz. Motora turboya enjektörlere iyi bakacaksın. Aracı çalıştırır çalıştırmaz kalkarsan, durur durmaz stop edersen, depoyu dibini görmeden doldurmazsan,bakımlarını düzenli yapmazsan olacağı o. İkinci el piyasası kumar cidden o konuda katılıyorum düzgün kullanıcı çok az. Dizeller bebek gibidir adeta iyi bakacaksın.

Valla trafikte agresifleşiyorum ben. Hep sol şeritte kullanırım, kurallara uyarım tabiki maganda değilim ama durum bu. Sizin o az yakıyor dediğiniz araçlar 1.2, 1.4 motor hb araçlar.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.