Şimdi Ara

ARABA KULLANMAYI NASIL ÖĞRENEBİLİRİM. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
7
Favori
226.697
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: lektem

quote:

Orijinalden alıntı: mustik61

quote:

quote:

quote:

quote:

manuel vites kullanmak ilkellikse ben ilkel kalmaya razıyım.

Araban var mı?

var tabiki.. burdaki çoğu yazı yazanın yaşı kadar yıllık ehliyetimde var. isteyene kursda verilir. denizlide olana tabi.

Arabanda oto-teyp var mı?

bu ne şimdi klima varmı diyede soracakmısın, yaşın kaç senin? allah bilir sen arabanın teybinide kumandayla değiştiriyorsundur.

Klimayı sormayacağım. Sorum şu: Arabandaki teypte auto-reverse özelliği var mı? Yani kasedin A yüzü bitince otomatik olarak B yüzüne geçiyor mu?

kaset kullanmıyoruz be hacı en son 97 model bi doğanım vardı 2003 de sattım onda vardı kaset çalar. o zamandan araçlarım cd çalarlı. en son aldığımda usbeden çalıyor. takıyoruz flaş belleği o istediği tarafı çalıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: EYFELİM

28 yaşındayım.ehliyetimi 2000 de aldım.ama ondan onra hiç kullanmadım.şuana 91 model broadway aldım.ama korkuyorum.öğrenirken neye dikkat etcez.kolaylıklarını neler.tavsiyeleriniz.birde internette gerçekmiş gibi araba proğramları varmış.öğrenmek için.bilginiz varmı

28 yaşındaysan 2000 yılında ehliyet alamazsın , çünkü o zaman 15 yaşındaydın. internette , bilgisayarda araba öğrenilmez, alırsın arabayı gidersin bi piste ileri geri , stpo ettire ettire öğrenirsin. yanında usta bi şoförlede trafige çıkarsın olur biter. yeni araçlar zaten motorları ecu kontrollü olduğu için kolay kolay stop etmiyor. kaldırması, kullanması kolay 2008 üstü araçların.
  • quote:

quote:

28 yaşındayım.ehliyetimi 2000 de aldım.ama ondan onra hiç kullanmadım.şuana 91 model broadway aldım.ama korkuyorum.öğrenirken neye dikkat etcez.kolaylıklarını neler.tavsiyeleriniz.birde internette gerçekmiş gibi araba proğramları varmış.öğrenmek için.bilginiz varmı

28 yaşındaysan 2000 yılında ehliyet alamazsın , çünkü o zaman 15 yaşındaydın. internette , bilgisayarda araba öğrenilmez, alırsın arabayı gidersin bi piste ileri geri , stpo ettire ettire öğrenirsin. yanında usta bi şoförlede trafige çıkarsın olur biter. yeni araçlar zaten motorları ecu kontrollü olduğu için kolay kolay stop etmiyor. kaldırması, kullanması kolay 2008 üstü araçların.

güzel laf koyduğunu düşünüyorsun da keşke tarihe baksaydın

2007 - 2000 = 7

28 - 7 = 21

yani 21 yaşında almış adam ehliyetini ve şu anda da 34 yaşında..

• Ben 17 yaşındayım kullanmayı bilmiyorum iyi en azından benden daha geç kalanlar varmış
  • quote:

Orijinalden alıntı: 410

quote:

quote:

2007 - 2000 = 7

28 - 7 = 21

Hocam benmi yanılıyorum ama

2013 - 2000 = 13

28 - 13 = 15?

• quote:

Orijinalden alıntı: TheDenier

Ben 17 yaşındayım kullanmayı bilmiyorum iyi en azından benden daha geç kalanlar varmış

Ortalık araba kullanmayı bilenden geçilmiyor zaten. 50 mt. önünde kırmızı ışık yandığı halde gaza basmaya devam eden ve son 5-10 mt.de de frene yüklenen adama araba kullanmayı biliyor denirse tabii. Bir de bölünmüş karayolunda az sonra sağdan ayrılması gerekirken hala orta şeritte giden ve birden, artık en son aşamaya gelince sağa kırıp 2 şerit birden geçen ve senin önüne çıkıveren öküzler var. Arkadan selektör yapıp yol isteyen, sen sağ şeride geçmek için hazırlığını yaparken, kendisi sağa geçip seni sağdan sollayanları da yazalım mı listeye?

Evet. Araba kullanmayı(!) bilen çok kişi var aramızda.

• quote:

Orijinalden alıntı: Fadafaka

quote:

Orijinalden alıntı: 410

quote:

quote:

2007 - 2000 = 7

28 - 7 = 21

Hocam benmi yanılıyorum ama

2013 - 2000 = 13

28 - 13 = 15?

Hocam konu 2007'de açıldığından;
    2007-2000=7
    28-7=21 yani 410 nickli beyin yaptığı hesaba denk düşüyor

• 22 yaşındayım arabamız yok öyle tanıdık filanda yok ne yapıcam bilmiyorum.Ehliyet almak istedik hataydı ama istedik Direksiyon sınavına girdim geçemedim 100TL istiyorlar her sınav başına olmayacak gibi :( Ben yandım siz yanmayın bilmiyorsanız araba konusundada benim şartlarımdaysanız hiç bulaşmayın..
    Şimdi çaresizce bilgisayardan similasyonda öğrenmeye çalışcaz yapcak bişe yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: SayK0-92

22 yaşındayım arabamız yok öyle tanıdık filanda yok ne yapıcam bilmiyorum.Ehliyet almak istedik hataydı ama istedik Direksiyon sınavına girdim geçemedim 100TL istiyorlar her sınav başına olmayacak gibi :( Ben yandım siz yanmayın bilmiyorsanız araba konusundada benim şartlarımdaysanız hiç bulaşmayın..
    Şimdi çaresizce bilgisayardan similasyonda öğrenmeye çalışcaz yapcak bişe yok

İstanbul'da isen yardımcı olabilirim sanki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vcy58

quote:

Orijinalden alıntı: paTRon

hocam sen al manisaya gel aracı bol bol öğretirim ben size aramız 1 saat

adam zaten alıp manısaya gelse ogrenmesıne gerek kalmamıs demekdır al gel gezelım dcekdın sanırım

• arabayla daha geçen haftasonu tanıştım :) (4 km boyunca düz bir yol var 2-3 dk da bir araba anca geçiyor...) baba sağda dur bana arabayı sürmeyi öğret dedim.. (yas 19 :D) neyse geçtim direksiyona.. koltuğu ayarladım.. aynalara baktım arkayı görebiliyordum.. sıkıntı yok :) biliyorum ama yinede babama sordum.. (önce debriyaja bas 1e tak ardından ayağını yavaşça kaldırırken yavaşça gaz ver:D) baba nasıl kaldıracaz arabayı dedim.. sonra anlattı vs.. (babam herşeyin çok çabuk olmasını ister :) çok çıkcanlıdır.. neyse..) ben 1. defa da kaldıramadım tabi :) araba istop etti :) (bu istop meselesi de bir ayrı komedi :D ingilizce bilmeyen dayıların uydurduğu bir kelime :D istop = stop :DDD)

tabi babam oflamaya puflamaya başladı :) (huyunu bildiğim için takmadım bile :D) sonra tekrar denedim ve kaldırdım arabayı... sonra babam debriyaja bas dedi 2 ye attı... ben böyle 2 de sürdüm 2 km falan.. sonra dönmemiz gerekti... (yoksa trafiğe çıkacaz:D) geniş tarla gibi bir yer vardı... babam gazı bırak artık dedi hiçbirşeye basma... araba 20 ye kadar düşünce kendisi otomatik kalıyor orda :) ben yavaşça döndüm... babam aferin lan dedi tabi :)

sonra hızı artırdık flan... neyse ben böyle 15 km yapacak kadar döndüm aynı yolda... (yokuş falan da vardı orayı falan rahat çıktım :) , inerken de bir sıkıntı olmadı...)

yalnız sıkıntım şu :) ben arabayı biraz şans eseri kaldırdım... şimdi tekrar nasıl kaldırırım bilemiyorum :) (teorik olarak biliyorum ama deneyince görecez..) kaldıramayınca babam bi kızar tabi :D neyse kaldırdık diyelim :) (bu sefer ona çok çalışacam :D kalkmayla ilgili bir sıkıntım olmasın kavrayana kadar deneyim...)

• quote:

Orijinalden alıntı: william thomsen

arabayla daha geçen haftasonu tanıştım :) (4 km boyunca düz bir yol var 2-3 dk da bir araba anca geçiyor...) baba sağda dur bana arabayı sürmeyi öğret dedim.. (yas 19 :D) neyse geçtim direksiyona.. koltuğu ayarladım.. aynalara baktım arkayı görebiliyordum.. sıkıntı yok :) biliyorum ama yinede babama sordum.. (önce debriyaja bas 1e tak ardından ayağını yavaşça kaldırırken yavaşça gaz ver:D) baba nasıl kaldıracaz arabayı dedim.. sonra anlattı vs.. (babam herşeyin çok çabuk olmasını ister :) çok çıkcanlıdır.. neyse..) ben 1. defa da kaldıramadım tabi :) araba istop etti :) (bu istop meselesi de bir ayrı komedi :D ingilizce bilmeyen dayıların uydurduğu bir kelime :D istop = stop :DDD)

tabi babam oflamaya puflamaya başladı :) (huyunu bildiğim için takmadım bile :D) sonra tekrar denedim ve kaldırdım arabayı... sonra babam debriyaja bas dedi 2 ye attı... ben böyle 2 de sürdüm 2 km falan.. sonra dönmemiz gerekti... (yoksa trafiğe çıkacaz:D) geniş tarla gibi bir yer vardı... babam gazı bırak artık dedi hiçbirşeye basma... araba 20 ye kadar düşünce kendisi otomatik kalıyor orda :) ben yavaşça döndüm... babam aferin lan dedi tabi :)

sonra hızı artırdık flan... neyse ben böyle 15 km yapacak kadar döndüm aynı yolda... (yokuş falan da vardı orayı falan rahat çıktım :) , inerken de bir sıkıntı olmadı...)

yalnız sıkıntım şu :) ben arabayı biraz şans eseri kaldırdım... şimdi tekrar nasıl kaldırırım bilemiyorum :) (teorik olarak biliyorum ama deneyince görecez..) kaldıramayınca babam bi kızar tabi :D neyse kaldırdık diyelim :) (bu sefer ona çok çalışacam :D kalkmayla ilgili bir sıkıntım olmasın kavrayana kadar deneyim...)

HoRT

• quote:

Orijinalden alıntı: motorcu35

quote:

arabayla daha geçen haftasonu tanıştım :) (4 km boyunca düz bir yol var 2-3 dk da bir araba anca geçiyor...) baba sağda dur bana arabayı sürmeyi öğret dedim.. (yas 19 :D) neyse geçtim direksiyona.. koltuğu ayarladım.. aynalara baktım arkayı görebiliyordum.. sıkıntı yok :) biliyorum ama yinede babama sordum.. (önce debriyaja bas 1e tak ardından ayağını yavaşça kaldırırken yavaşça gaz ver:D) baba nasıl kaldıracaz arabayı dedim.. sonra anlattı vs.. (babam herşeyin çok çabuk olmasını ister :) çok çıkcanlıdır.. neyse..) ben 1. defa da kaldıramadım tabi :) araba istop etti :) (bu istop meselesi de bir ayrı komedi :D ingilizce bilmeyen dayıların uydurduğu bir kelime :D istop = stop :DDD)

HoRT

hahaha bende yazdıklarıma güldüm :))) şimdi öğrendik hocam tabi :))) ara sokaklarda fink atıyoruz :DD

(bir yere arabayla gideceksek genelde babam veriyor :D (ama ehliyet yok :) bu haftasonu değil sonraki haftasonu direksiyon sınavım var :DD ))

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: motorcu35

quote:

HoRT

hahaha bende yazdıklarıma güldüm :))) şimdi öğrendik hocam tabi :))) ara sokaklarda fink atıyoruz :DD

(bir yere arabayla gideceksek genelde babam veriyor :D (ama ehliyet yok :) bu haftasonu değil sonraki haftasonu direksiyon sınavım var :DD ))

komik değil aslında ilk öğrenen herkes bunları yapmıştır büyük ihtimal

1 sene sonra sen bile şaşacaksın nasıl araba sürdüğüne inan buna :D

• genelde arabayı durdurma kaldırma gibi şeyler anlatılmış ama trafikte şerit değiştirme olayında ne yapacağız, mesela ışıklarda onlarca araba bekliyor, sen de onların içindesin, arabaların hepsi bi anda yeşil yanınca hareket ediyor, kimisi sola dönüyor kimisi düz devam ediyor, sağından solundan arabalar geçiyor bu durumda mesela ben stres olurum diye düşünüyorum.

şerit değişirken aynaya nasıl bakmak gerekir, yani aynaya bakıldığında hangi durum mevcutsa şerit değiştirilir veya değiştirilmez. bi de bu arabaların niye burnu görünmüyor, öndeki arabaya yaklaştık mı ne kadar yaklaştık anlaşılmıyor. ben daha işin pratik kısmına geçemedim, bi hoca tutmayı düşünüyorum, eş dostla olmuyor ama bu teorik bilgileri alabilirsem sevinirim.
  • Dışarıdan bakınca bütün arabalar ayrı bir tarafa gidiyormuş gibi çok karışık görünüyor ama direksiyonda olunca öyle değil. Sadece kendi yoluna bakıyorsun.

Şerit değiştirirken ayna-işaret-manevra kuralını unutmamak gerekir. Gerçekte kaç kişi yapıyor bunu tartışılır ama işin kuralı bu. Önce aynaya bakarsın, şerit müsaitse sinyalini verirsin ve aynayı kontrol ederek diğer şeride geçersin.

Aracın burnu Şahin-Doğan tipi araçlar dışında çoğu araçta görünmez. Ama tecrübe kazandıkça, görmediğin halde milimetrik hesaplamalar yapabilirsin.

Biz burada istersek araba hakkında ansiklopedi yazalım, yine direksiyon başında hiçbir şey yapamazsınız. İşin özü şudur; araba, araba kullanarak öğrenilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ALONSO_06 -- 20 Nisan 2014; 12:58:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aliriza81

genelde arabayı durdurma kaldırma gibi şeyler anlatılmış ama trafikte şerit değiştirme olayında ne yapacağız, mesela ışıklarda onlarca araba bekliyor, sen de onların içindesin, arabaların hepsi bi anda yeşil yanınca hareket ediyor, kimisi sola dönüyor kimisi düz devam ediyor, sağından solundan arabalar geçiyor bu durumda mesela ben stres olurum diye düşünüyorum.

şerit değişirken aynaya nasıl bakmak gerekir, yani aynaya bakıldığında hangi durum mevcutsa şerit değiştirilir veya değiştirilmez. bi de bu arabaların niye burnu görünmüyor, öndeki arabaya yaklaştık mı ne kadar yaklaştık anlaşılmıyor. ben daha işin pratik kısmına geçemedim, bi hoca tutmayı düşünüyorum, eş dostla olmuyor ama bu teorik bilgileri alabilirsem sevinirim.

Işıkta sen ne tarafa gideceksen, ışığa gelmeden o yönde yerini almalısın. Mesela bir trafik ışığı düşün. Yol, bir düz karşıya gidiyor, bir de sağa dönüş var. Sen sağa dönmek zorunda ol mesela. O zaman, ışığa yaklaşırken en sağ şeritte yerini almalısın. Eğer yolda araba çoksa, ışıktaki duraklama sonrasında bunu yapman imkansız olabilir. Böyle bir durumda "aa, tüh buradan sağa dönecektim ama sağımdaki arabalar yol vermiyor. Dur biraz zorlayayım belki yolu zorla alırım" gibi bir düşünceye kapılma. Çok küfür yersin ve yok yere arabanı tehlikeye atarsın.

Düz devam et. Müsait bir yerde gerekli düzeltmeyi yaparsın.

Arabanın burnunun görülmemesinde haklısın. Ama şöyle yap. Önündeki arabanın lastiklerini görüyorsan emniyettesin demektir. Park ederken, önündeki arabanın plakasını görüyorsan yine emniyettesin demektir. Park konusunda biraz deneme-yanılma metoduyla güvenli mesafeyi daha netleştirebilirsin.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: aliriza81

genelde arabayı durdurma kaldırma gibi şeyler anlatılmış ama trafikte şerit değiştirme olayında ne yapacağız, mesela ışıklarda onlarca araba bekliyor, sen de onların içindesin, arabaların hepsi bi anda yeşil yanınca hareket ediyor, kimisi sola dönüyor kimisi düz devam ediyor, sağından solundan arabalar geçiyor bu durumda mesela ben stres olurum diye düşünüyorum.

Işıkta sen ne tarafa gideceksen, ışığa gelmeden o yönde yerini almalısın. Mesela bir trafik ışığı düşün. Yol, bir düz karşıya gidiyor, bir de sağa dönüş var. Sen sağa dönmek zorunda ol mesela. O zaman, ışığa yaklaşırken en sağ şeritte yerini almalısın. Eğer yolda araba çoksa, ışıktaki duraklama sonrasında bunu yapman imkansız olabilir. Böyle bir durumda "aa, tüh buradan sağa dönecektim ama sağımdaki arabalar yol vermiyor. Dur biraz zorlayayım belki yolu zorla alırım" gibi bir düşünceye kapılma. Çok küfür yersin ve yok yere arabanı tehlikeye atarsın.

Düz devam et. Müsait bir yerde gerekli düzeltmeyi yaparsın.

Arabanın burnunun görülmemesinde haklısın. Ama şöyle yap. Önündeki arabanın lastiklerini görüyorsan emniyettesin demektir. Park ederken, önündeki arabanın plakasını görüyorsan yine emniyettesin demektir. Park konusunda biraz deneme-yanılma metoduyla güvenli mesafeyi daha netleştirebilirsin.

mesela bizim oraya yakın bir yol var. yolda şerit yok ve ışıklardan sonra araçlar ya düz devam ediyor ya da sola dönüyor. yolda şerit filan da olmamasına rağmen bu araçlar birbirine niye çarpmıyor :D o sırada yan aynalara filan baktıklarını da sanmıyorum, acaba her aracın kendine özgü bir hayali şeridi veya hareket alanı var ve herkes o hareket alanında gittiğinden mi çarpışma olmuyor. çünkü ışık yeşile dönünce ortada olanların bazısı düz devam edip bazısı direk sola dönebiliyor, ben o durumda olsam yan aynalara bakmaktan bi hal olurum :)

• aliriza81 kullanıcısına yanıt
    O bahsettiğin yolla ilgili net bir şey söylemek için yolu bi görmek lazım.

Ama dediğin bir şey var ki doğru. Şerit çizgisi olmasa bile araçların kendi hayali bir şeritleri var. İster istemez uymak zorundalar.

Sola dönecek olan araçların, o dönüş noktasına şöyle böyle 100 metre kala, bulundukları yolun en solunda yer almaları ve sinyallerini yakmaları iyi olur. En sağdan sola dönmek trafiği tehlikeye atar çünkü. Bizim sürücüler, birbirlerinin mal hareketlerini bildiklerinden tedbirli davranırlar. Her an öküzün birinin aniden sola, kendi önlerine kıracaklarını bilirler. O nedenle kaza olmuyordur.

Sen ise doğru olanı yap. O dönüşe yaklaşırken en solda yerini al, sinyalini ver, hızını azalt. Zaten trafik ışıklarına az bir mesafede şerit değiştirmek de yasaktır.

Döneceğini unutup sağ şeritte kalmışsan, sola dönmek için aynalarını kontrol et. Gelen araba yoksa sola dönüşünü gerçekleştir. Ama hem senin arkanda birikmiş bir trafik varsa hem de solundan yoğun akan bir trafik geliyorsa küfür yememek için düz devam et.

İleride bir yerde bu güzergah hatasını nasılsa düzeltirsin.

Allah sağlık sıhhat versin. Ondan gayrısı öyle ya da böyle hallolur. :)

• quote:

O bahsettiğin yolla ilgili net bir şey söylemek için yolu bi görmek lazım.

Ama dediğin bir şey var ki doğru. Şerit çizgisi olmasa bile araçların kendi hayali bir şeritleri var. İster istemez uymak zorundalar.

Sola dönecek olan araçların, o dönüş noktasına şöyle böyle 100 metre kala, bulundukları yolun en solunda yer almaları ve sinyallerini yakmaları iyi olur. En sağdan sola dönmek trafiği tehlikeye atar çünkü. Bizim sürücüler, birbirlerinin mal hareketlerini bildiklerinden tedbirli davranırlar. Her an öküzün birinin aniden sola, kendi önlerine kıracaklarını bilirler. O nedenle kaza olmuyordur.

Sen ise doğru olanı yap. O dönüşe yaklaşırken en solda yerini al, sinyalini ver, hızını azalt. Zaten trafik ışıklarına az bir mesafede şerit değiştirmek de yasaktır.

Döneceğini unutup sağ şeritte kalmışsan, sola dönmek için aynalarını kontrol et. Gelen araba yoksa sola dönüşünü gerçekleştir. Ama hem senin arkanda birikmiş bir trafik varsa hem de solundan yoğun akan bir trafik geliyorsa küfür yememek için düz devam et.

İleride bir yerde bu güzergah hatasını nasılsa düzeltirsin.

Allah sağlık sıhhat versin. Ondan gayrısı öyle ya da böyle hallolur. :)

sonuç itibariyle araçların hayali bir hareket alanı var öyle değil mi. mesela araç sol dönecekse kendi hayali şeridi üzerinden sola doğru yavaş yavaş kırıyor.

yine de pratik yapıp görmek lazım, teorik olarak anlaşılacak bişey değil :)

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.