Şimdi Ara

Araba kullanmayı öğrenip trafiğe çıkmak konusunda sizin fikirlerinizi bekliyorum. (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
40
Cevap
0
Favori
40.821
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Az önce Evka-1' den sürüşten geldim. Oraya kadar kardeşim götürdü. Orada yarım saatten fazla sürdüm. Trafik sıkışıklığı yoktu ve rampalar vardı. Rampa yukarı kalkmak için el freni kullanıp yarım debriyaj ve frenden çekip hemen gaza basmayı uyguladım.Ayrıca başlarda dörtlüleri yakarken sonlara doğru artık dörtlüleri kullanmamaya başladım. Ama Buca belediyesinden Eşrefpaşa ya kadar gene kardeşim getirdi. Beni korkutan bu bahsettiğim mevki arasındaki sıkışık, dur-kalk trafik; bunu iyice anlamış oldum bugün. Bi de arabayı evin bulunduğu sokaktan caddeye çıkarmak zor geliyo, hem sağlı sollu park etmiş arabalara dikkat etmek sokaktan caddeye girerken hem de akıp giden trafikten yol vermesini beklemek zorluyor insanı. Biraz daha az yoğun biryerde yaşasaydım diye hayıflanmaya başladım artık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bar. -- 27 Haziran 2011; 18:51:31 >

• rampalarda kolay kalkmak çalış biraz ayak alışır .
    el freni sürekli kullanma dişlileri bozabilir.
    rampada debriyaj+fren ile dur vitesi boşa al
    beklediğin vakit sol ayağını debriyajdan hafifce kaldır 1 2 3 diye say öyle bekle .
    ve trafik açıldığı an vites 1 al ani bir hareket ile ayağını frenden çek hemen gaza bas kalk
    bunu çalışmalısın. bol şans
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ruoja

quote:

Orijinalden alıntı: Akin_tr

quote:

Orijinalden alıntı: Baris E.

quote:

Orijinalden alıntı: Akin_tr

önemlideğil
    o vites hakkında dediğim 2 şeyi unutma bbmdan bana miras bilgi

Işıklarda durunca vitesi 1'e alıyorum, öyle bekleyip kalkıyorum. Olmazsa senin dediğini deneyeyim bir de.

öylede olur hocam
    benim ddğde şey ıışıklarda durcağın zaman araç hareketliyken boşa almıyonda debriyaj +fren yapıyon araç duruyo sonra boşa alıp debriyajdan ayanı çekiyorsun bukadar birde vites değiştirken vitese bakma bu kadar altın kural gibi bişey bunlar

ışıklar kırmızı yandıysa hızın yüksekse direk arabayı boşa al ışıklara kadar yavaşla dur ve yeşili bekle birader.
    yani 2 desin ışık yandı ışıklara kadar 2 de gitme eziyet etme .

EDİT NOT : ayrıca önüne bak . arkandan araba geliyorsa salla onu arkadan vurursa onun suçu .
    sürekli önüne bak ve sağ ve soldan gelenleri takip et.
    senin şeridinde arkandan gelen arabayı takip etme dikizden
    çünkü başımdan olay geçti bu konuda.
    70 ile gidiyorum caddede solda dolmuş yolcu alıyor arkadan transporter sellektör yakıp beni geçmeye çalışıyor .
    ipne transporter hızlandı ben yol verdim geçsin diye.
    ipne birde yavaşlamasın mı ?
    dolmuş ile transporter arasında sıkıştık az daha giriyodum dolmuşa .
    sana bir tavsiye daha
    sağ şerite geç 4lüleri yak usulca git
    acemi olduğunu anlarlar .
    sol şerite girme sakın orası usta şöförlerin ani manevra ile sollama yapan şöförlerin
    başına bela alırsın sonra

ALLAH KORUSUN NAZAR DEĞMESİN..

zaten yüksek hızda imkansız gibi bişey
    ben 1le 2 ile ggidiyorsa dedim zaten

• Eğer kendinize güveniniz yok ise yanınızda birisi olsun ve o şekilde trafikte dolaşın, yanınızda birisi olsun ve trafikte gece olmadan dolaşın, dur kalkları trafiksiz ortamlarda yapınız, özellikle yokuşlarda dur kalk yaparak kendinizi geliştiriniz, vites değiştirme konusunu vites çubuğuna bakmadan yapınız,bunun içinde nekadar çokpratik yaparsanız o kadar çok iyi olur, onun dışında da biraz kendinize güvenin gerisi gelecektir, ben ilk sürüşlerimde arabanın bir çok yerine hasar vermiştim :DD
  • Ayrıca kırmızı ışıkta duracak aracın, aracı boşa alarak durması yönünde telkinde bulunanların yorumuna katılmıyorum şöyle ki:

Diyelim ki kişi kırmızı ışığa az bir süre kala arabayı boşa aldı, daha sonra kırmızı ışığa doğru yaklaştı ve aracın freni boşaldı, ne olacak? Olacağı şu, önündeki araca kütletecek aracın hızına göre maddi veya diğer şekilde hasarlar meydana gelecek.

bana göre ki benim de yaptığım bu, kırmızı ışığa doğru aracın vitesi düşürülmeli, kırmızı ışığa gelindiğinde viteste iken araç durdurulmalı, durulduğunda da vites 1 e alınmalı, kalkışta 1 daha sonra hıza göre 2-3 ...
  • normal büyük midiübsleri kullanan adamlar hızı yerine göre 60-70 e falan çıkarıyor sonra vites 5 te iken onu direk boşa alıyor ve fren pedalına yavaş yavaş basıyor kırmızı ışıklara kadar durduruyor aracı.

Onlarda nasıl olmuyorda fren boşalma riski oluşmuyor benim anlamadığım nokta burası.

bu arada araç kullanırken manuel araçların öğrenme süresi ne kadar minimum yani otobana vs uzun yola çıkma trafiğe çıkma tecrübesi?

Ama ben hala korku var araç kullanmaya karşın birde otomatik araçlarda öğrenme nasıl olur bunu ikisini anlatabilirmisiniz yardımcı olurmusunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Se_co

normal büyük midiübsleri kullanan adamlar hızı yerine göre 60-70 e falan çıkarıyor sonra vites 5 te iken onu direk boşa alıyor ve fren pedalına yavaş yavaş basıyor kırmızı ışıklara kadar durduruyor aracı.

Onlarda nasıl olmuyorda fren boşalma riski oluşmuyor benim anlamadığım nokta burası.

bu arada araç kullanırken manuel araçların öğrenme süresi ne kadar minimum yani otobana vs uzun yola çıkma trafiğe çıkma tecrübesi?

Ama ben hala korku var araç kullanmaya karşın birde otomatik araçlarda öğrenme nasıl olur bunu ikisini anlatabilirmisiniz yardımcı olurmusunuz.

fren boşlama diye birşey yok zaten .

öğrenme süresi kabiliyeete bağlı hevesliysen sürersin.
    ben 1 aya otobana çktım
    otomatik iyi olur yeni başlayanlar için
    önemli olan direksiyon kabiliyeti zaten otomatik araçda öğrenirsin kolayca.

• Beyler ben de direksiyon kursuna yazılcam. Neler gerekiyor yazılırken ?
  • Bu işi fazla uzatma bence. trafiğin yoğun olmadığı yerlerde ufaktan ufaktan başla.Zaten öye bir zaman gelicek ki sen bile nasıl başrdığını anlamayacaksın... ARABA HAYIRLI OLSUN BU ARADA:::
  • quote:

Orijinalden alıntı: 24

Beyler ben de direksiyon kursuna yazılcam. Neler gerekiyor yazılırken ?

sabıka al adliyeden git sürücü kursuna söylerler
  • Tanıdığın deneyimli bir şoför varsa onunla birlikte trafiğin sakin olduğu yerlerde (özellikle gece geç saatler uygun olabilir) pratik yapma imkanın olursa hem bazı şeyleri öğrenirsin, hem de özgüvenin yerine gelir. Sonra da kademeli olarak önce tek başına çıkmaya alışırsın, ardından da günlük yoğun trafiğe alışabilirsin.

Böyle bir şansın yoksa ücret karşılığında profesyonel bir eğitmenden de hizmet almak mantıklı.

Ayrıca bu işe biraz yatkınsan, örneğin bir araçta yolcu olarak seyahat ederken zaman zaman kendini şoförün yerine koyup ne yapması gerektiğini falan düşünüyorsan kısa sürede alışırsın merak etme
  • Vitesli araba kullanmak sıkıntı ya en iyisi otomatik almak.

Yas 21'e dayandi hala ehliyet almadim. Biliyorum araba kullanmayi ama bazi puruzler var. Mesela ;

Park edemiyorum.

Yokus yukari cikarken trafik varsa arabayi kaldiramiyorum.

Sollama yapamiyorum.

Gibi trafikteki en onemli seylerin cogunu yapamiyorum ama bende korku yok. 1-2 yila ehliyet alip kapatirim bu aciklari da
  • Önerilerini ve iyi dileklerini sunan arkadaşlara teşekkür ederim

Bu sayfayı biraz günlük gibi kullanmaya başladım galiba . Akşamüstü bir deneme yaptığımı yazmıştım. Akşam arkadaşımla bir deneme daha yaptım. İnciraltı'ndan Sahilevleri'ne kadar götürdüm. Dönüşte de oradan Güzalyalı sahil yolunu kullanıp Eşrefpaşa'ya gelip evimin önüne park ettim(tabi arkadaşım yanımdaydı) . Bahsettiğim yerleri bilmeyenler için toplamda 40-45 km civarı bir yol. Bir defa ışıkta stop ettirip bir defa da rampada ışıkta kaydırır gibi oldum,toparladım hemen. Buradaki tavsiyeye uyup sahil yolunu kullandım, orta şeritte 70 km civarı bir hızla rahat rahat seyrettim. Yarın da akşam geç saatte çıkmayı düşünüyorum. Herhalde artı bu saatten sonra fazla da kasmama gerek yok.

• quote:

normal büyük midiübsleri kullanan adamlar hızı yerine göre 60-70 e falan çıkarıyor sonra vites 5 te iken onu direk boşa alıyor ve fren pedalına yavaş yavaş basıyor kırmızı ışıklara kadar durduruyor aracı.

Hocam uzun yola çıkmaktan niçin bu kadar korkuyorsunuz anlamış değilim. Bence trafikte şehir içi kullanım, şehirler arasından çok daha zor.
    Uzun yolda arabayı beşe atarsınız, basarsınız araba gider. Direksiyon kontrolüne alışması zaten çok zaman almıyor. Tek şerit yollarda araç sollamaktan falan çekinebilirsiniz başlarda, ona da zamanla yavaş giden araçları solladıkça alışırsınız. Olmadı hız yapmazsınız, yavaş yavaş gidersiniz. Gerçi yol düzgün olduktan sonra 90'dan aşağı düşeceğinizi de pek sanmıyorum ama.

• 12 yaşımda dayım kucağına alır direksiyonu bana verirdi tabi bu olay köy yolunda oluyo ama daha sonra hiç süredim 16 yaşımda 2 kere amcam boş arazide sürdürmüştü 17 de ise babamla boş arazide sürmüştük. Yapacağın en önemli şey kendine güvenmek benim tek korkum yokuş yukarı arabayı kaçırmak ve geri geri park etmekti şu an bunların ikisinide yapıyorum hatta en güzel şekilde öyleki artık geri geri parketmede yeni çıkan otomatik parkeden forddan daha hızlı ve tamda sıfır parkediyorum bunlar refleks işi zamanla olur bir de başka korkum karşıdan gelen araba ile yanyana geçerken aramızdaki mesafa sanki çok azmış geliyodu her an çarpacak gibi onu kafana takma 2 kere geçtikten sonra gözün alışıyor bakarsın yola benim araba burdan geçermi geçer dersen geç korkma :D benim tavisyelerim bunlar. Arabayı vursanda bir yere sakın azmini yitirme devam et (Not: ben vurmadım )

• ehliyeti alali 1ay oldu, size tavsiyem, ilk baslarda bu korku bendede oluyordu, hala bazen oluyor, ben ehliyeti aldiktan sonra, kendime bos bi yol buldum dur kalki, vitesi 1den 2ye almayi serilestirdim, sonra yokus yukari bir yer buldum ordada serilestim, 3-4gun boyle surun alisirsiniz, daha sonrada trafige ciktim daha bir sorun karsilasmadim allaha sukur, yanimda babam annem olunca o korku hep oluyor, ondan dolayi 3haftadir onlarsiz kullandim, tam ogrendigimde alicam arabaya, gerektiginde korna cal bende o aliskanlik olmadigindan sap gibi kaliyorum, dolmuslarin arkasina takilma, gerektiginde yol ver, cok hizli gittiginde 90km ustu, direksiyonu hafif oynat, yavas hizdaki gibi cok oynatma dengeyi kaybedersin, park ederken gerekirse 1saate parket ama ogren parketmeyi, su an 7dk ya indirdiyim daracik yerlere park etmeyi, serit degistirirken aynalara bak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manyetizma -- 29 Haziran 2011; 13:21:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: jedi_master

quote:

Hocam uzun yola çıkmaktan niçin bu kadar korkuyorsunuz anlamış değilim. Bence trafikte şehir içi kullanım, şehirler arasından çok daha zor.
    Uzun yolda arabayı beşe atarsınız, basarsınız araba gider. Direksiyon kontrolüne alışması zaten çok zaman almıyor. Tek şerit yollarda araç sollamaktan falan çekinebilirsiniz başlarda, ona da zamanla yavaş giden araçları solladıkça alışırsınız. Olmadı hız yapmazsınız, yavaş yavaş gidersiniz. Gerçi yol düzgün olduktan sonra 90'dan aşağı düşeceğinizi de pek sanmıyorum ama.

Araç kullanma korkusu var tabiki biraz biraz diyorlar geç direksiyona kullan bunu.. araç otomatik bende kabul etmiyorum.. çünkü cesaret edemiyorum ee bizim meşhure 407 nin tamponunu vurduktan sonra daha nasıl cesaret ederim kullanmaya.. anca.. özel direksiyon dersi alacağım öyle öğrenecem başka çıkar yolum yok.

Aslında kullanmasıda zor değil ama hiç anlamadığım şekilde sınav zamanındaki ehliyet sınavında hocanın lafı.. Çok güzel sürdün lem sen verdiği cevap biraz olsun tatmin etti beni ama bu lafla olmuyor tecrübe lazım asıl.
    Unutmadan söyliyeyim bir arkadaşımızda diyorki senin ayağın gaz pedalına bir alışsın bak bakayım 100 den aşağı düşüyormusun? doğrumu diyor bilmiyorum her insanda bir değil bu konuda.

Ne yapalım yavaş yavaş öğrenecez ilk başta özel ders almayı düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Se_co -- 29 Haziran 2011; 13:38:50 >

• quote:

quote:

quote:

Araç kullanma korkusu var tabiki biraz biraz diyorlar geç direksiyona kullan bunu.. araç otomatik bende kabul etmiyorum.. çünkü cesaret edemiyorum ee bizim meşhure 407 nin tamponunu vurduktan sonra daha nasıl cesaret ederim kullanmaya.. anca.. özel direksiyon dersi alacağım öyle öğrenecem başka çıkar yolum yok.

Aslında kullanmasıda zor değil ama hiç anlamadığım şekilde sınav zamanındaki ehliyet sınavında hocanın lafı.. Çok güzel sürdün lem sen verdiği cevap biraz olsun tatmin etti beni ama bu lafla olmuyor tecrübe lazım asıl.
    Unutmadan söyliyeyim bir arkadaşımızda diyorki senin ayağın gaz pedalına bir alışsın bak bakayım 100 den aşağı düşüyormusun? doğrumu diyor bilmiyorum her insanda bir değil bu konuda.

Onun 100 den aşağı düşmez dediği bir bakıma doğru şimdi bizim arabaya binersen 100 normal hız gelir opel vectraya binersen yavaş gelir ama bmw ye binersen 100 km çok yavaş gelir hatta 150 ile gitsen bile anca normal gelir hızın sanki yürüyomuş gibi o iş arabanın kalitesine göre değişir.

• düşük hızda vites değişimleri yapmak acemi bir şoför için zor olur. yani seri hareket edemeyeceği için sıkıntı verir. örneğin direksiyona sıkı sarılacak. vites değişimi yapmak isterken muhtemelen aracı sağa sola da çekecektir. vites kolunun yerini arayacaktır. :D vites değiştirirken pedalların olduğu yere bakmak isteyecektir gibi vs. bu durumda, iki kolun yani biri direksiyonda biri de vites kolunda bulunan iki el ile sağ ve sol ayakların birbirinden bağımsız ama senkronize hareket ettirilmesi alışkanlığının kazanılması için daha yüksek hızlarda araç kullanarak vites değişimlerinin yapılması tercih edilebilir ama dolu trafikte değil. dolayısıyla aracı durdurmadan vites değişimleri yapabilmek için en az 4. vitese çıkmak gerekir. bu da yoğun trafiğin olmadığı bir mekanda uzun yola çıkmak anlamına gelir. sonuç olarak ikisi de şart. yani hem şehir içi hem de şehir dışı araç kullanımı. uzun yolda araç kullanımına; el, göz ve ayaklara araç kullanma alışkanlığının kazandırılması açısından öncelik verilmesi daha faydalı olur bence. her iki durumda da yanına bir şoför gerekecek.

• quote:

Orijinalden alıntı: j4cksp4row58

quote:

quote:

quote:

Onun 100 den aşağı düşmez dediği bir bakıma doğru şimdi bizim arabaya binersen 100 normal hız gelir opel vectraya binersen yavaş gelir ama bmw ye binersen 100 km çok yavaş gelir hatta 150 ile gitsen bile anca normal gelir hızın sanki yürüyomuş gibi o iş arabanın kalitesine göre değişir.

bende yadigar bi accent var 1 senedir kullaniyorum araba tam canavar
    bastikca basasin geliyor
    ama ben basmiyorum rolantide gidiyorum
    90 ni gecmeyin genxler

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.