Şimdi Ara

Araba kullanmayı öğrenip trafiğe çıkmak konusunda sizin fikirlerinizi bekliyorum.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
40
Cevap
0
Favori
40.821
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar; 25 yaşındayım, ehliyetimi alalı 3 yıl oldu ve ilk arabamı da 12 gün önce aldım. Ama bugüne kadar sadece direksiyon kursu ve sınavında araba kullandım yani deneyimim yok. Bu yüzden ailem ve kız arkadaşım araba almama karşıydı, zar zor ikna edebildim alıp öğrenmek için ; sonuçta daha ileride öğrenmem daha zor olacak diye düşünüyorum. Şu an ise trafiğe çıkmama karşılar. Hem benim deneyimime hem de trafiğe güvenemiyorlar. Kardeşimle ve arkadaşımla birkaç kez pazaryerinde kullandım ama boş alanda sürmek ne kadar öğretir belli az çok. Arkadaşımla bir iki kez trafiğe çıktığım; o kargaşa, kural tanımamazlık, saygısızlık, trafik sıkışıklığı, devamlı ışıklarda veya durak önlerinde takılmak ;ilk öğrenmek için insanın canını sıkıyor.

Sizce tamamen öğrenesiye ( aslında bunun da bir sınırı yoktur da) ve kendime güvenim gelesiye kadar akıp giden bir trafikte -şehirlerarası, ilçelerarası yollarda- belli bir hızda kullansam nasıl olur? Yoksa benim için o yollar tehlikeli mi olur? Sonuçta o yollarda tek başıma sürmeyi düşünüyorum. Şu an bulunduğum yer o kadar karışık geliyor ki tek başıma arabamı evden ana caddeye çıkarmak bile sıkıntıya sokuyor beni yapabilir miyim diye.

Sizlerin tavsiyesi ne olur bu konuda bana (özellikle güven kazanabilmek için) ? Kardeşim ve arkadaşım bu haftadan itibaren yanımda değiller. Artık tek başıma birşeyler yapmak istiyorum. Temmuz ayının ortalarında da nişanım olacaka kısmetse ve mesafe 250 km, acaba o zamana kadar o mesafeyi kendim alacak duruma gelebilir miyim? İzmir (Eşrefpaşa) 'de yaşıyorum. 25 yaşındayım. Arabam 1990 model Broadway ve onu büyük bir hevesle aldım.

Sizlerin öneri ve desteklerinizi bekliyorum, belki size basit birşey gelebilir ama bu benim canımı sıkıyor (araba sonuçta evimin önünde yatıyor) . Benimki belki kendine güven durumu olabilir ama 'şunu yap, bunu uygula veya şurada bu şekilde sür ' şeklinde yardımcı olabilirsiniz. Şimdiden teşekkür ederim...

• Yapay Zekanın Yanıtı

Araba Kullanmayı Öğrenmek ve Trafiğe Çıkmak

Ehliyetinizi aldıktan sonra trafiğe çıkmak, yeni sürücüler için heyecan verici ancak aynı zamanda sinir bozucu bir deneyim olabilir. İşte cesaret kazanmanıza ve trafiğe güvenle çıkmanıza yardımcı olacak bazı ipuçları:

Trafiğe Çıkmak İçin Cesaret Bul:

• Küçük adımlarla başlayın: Boş bir otoparkta veya sakin bir sokakta sürüş yaparak güven geliştirin.
    • Bir sürüş hocasıyla pratik yapın: Deneyimli bir sürücü size rehberlik edebilir ve güveninizi artırabilir.
    • Günün sakin saatlerinde sürün: Trafik yoğunluğunun düşük olduğu sabahın erken saatleri veya geç saatlerde sürün.

Trafikte Panik Yapmamak İçin:

• Derin nefes alın: Panik yaptığınızı hissettiğinizde derin nefes alın ve sakinleşin.
    • Dikkatinizi yolda tutun: Yanınızdaki arabalara veya yayalara odaklanmayın. Yolun önünüze odaklanın.
    • Camları kapatın: Gürültü ve kargaşa panik yapmanıza neden olabilir. Camları kapatarak dış etkenleri azaltın.

Ne Kadar Sürede Araba Kullanmayı Öğrenirsiniz:

• Öğrenme hızı kişiden kişiye değişir. Ancak genel olarak, temel becerileri geliştirmek için 10-20 saat pratik sürüşe ihtiyacınız vardır.
    • Trafikte güvenle sürmek için daha fazla pratik gerekir.

Ehliyetten Sonra Trafiğe Çıkmak:

• Arabanıza aşina olun: Kontrolleri, göstergeleri ve güvenlik özelliklerini iyice öğrenin.
    • Trafik kurallarını gözden geçirin: Hız sınırları, sinyalizasyon ve kavşak düzenlemelerini hatırlayın.
    • Defansif sürüş tekniklerini uygulayın: Başkalarının hatalarına karşı hazırlıklı olun ve güvenli bir mesafe bırakın.

Araba kullanmak zaman ve çaba gerektiren bir beceridir. Cesaretinizi kaybetmeyin, pratik yapmaya devam edin ve en kısa zamanda trafiğe güvenle çıkacaksınız.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bende alalı 7-8 ay oldu.Hiç trafiğe çıkmadım.Merak ediyorum cevapları.
  • 10 yıllık şöförler bil istanbul trafiğinde zorlanıyorlar . ama bence trafiği fazla olmayan yerlerde yavaş yavaş başla sürmeye . mesafe ayarlaması falan bakımından iyi olur kanımca .

trafik kurallarına uy , uymayanları uyar . ARABA YAPMIŞIN ARABANDA HAYIRLI OLSUN
  • git bi surucu kursuna yazıl dıreksıyon dersı al veya ozel ders verenler var onlara gt tek basına olmaz bılgılı bırıyle trafıge cık
  • sürücü kurslarında böyle hocalar oluyor trafiğe çıkartmak için senin yanında sana eşlik ediyorlar ve öğretiyorlar.ablam ve bana 2 ay önce aldılar araba ,ablam öyle öğrendi sürüyor şimdi ben gerek duymadım iyi bilen bi arkadaşımla çıktım. tek başınıza asla çıkmayın.
  • yanı bende yeni öğreniyorum fakat ben bıraz daha gencim bana göre olay hırsta bitiyo böle stop ettırmede yol ortasında kalmada falan moralini bozma hiç usta soförler kaza yapıyor çizdiriyor falan bızım araba yenı bı model devirde biraz havansı davranıyorum geri kalanında problem kalmadı her fırsatta arabana bın yani cıkaramam diye falan korkma dene bişi olmaz yani biraderim
  • Bende aynı durumdayım ehliyet alalı yaklaşık 3 yıl oldu ama trafiğe bir iki kre çıktım o da 10 dk falan.

Geceleri sokaklar caddeler boşalınca çık biraz pratik yap bence faydası olacaktır elbet.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Benimde var araç kullanma korkusu nasıl öğrenecem ne yapacağım nasıl ayarlayacağım mesafeleri durma noktası nerede frene basacam vallahi billahi bilmiyorum bende diyorum söyle bir eski araç Reno 9 Broadway,Doğan tarzı araçlardan vs olsa.. neyse ama tabi ilk önce özel kurs almam gerekecek.

Ehliyet var 2008 Tarihli

Bizim komşunun bir tanesi diyorki ben unoyla zor öğrendim bir hafta hep gece 12 de trafiğe çıkıyordum makaslara giriyordum korkumu atabilmek için yoksa diyor öbür türlü atamıyorum ama ben kesinlikle böyle bişi yapmayı düşünmüyorum.. sadece rahat rahat nasıl öğrenebilirim araç arasına nasıl park etmek abooov... düşünemiyorum Çatırt diye bir ses.. ve arkamdaki aracın plakalık ve tampon yerde.. aman allahım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Se_co -- 27 Haziran 2011; 0:07:33 >
  • kardeşim sana tavsiyem şöyle
    araban hayırlı olsun öncelikle
    kurallara uyarak kullan kesinlikle 80 km 90 kmyi geçme
    emniyet kemerini tak
    arkandakiler kornaya asılsa bile takma derim ama kurallara uyduğun takdirde uymadığın zman basıyolarsa ona bişey diyemem
    heyecan ve korkunu yen boş şeritlerden güzelce git artislik diye deli gibi kullanma
    EN ÖNEMLİSİ VİTES DEĞİŞTİRİRKEN KESİNLİKLE VİTESSE BAKMADAN DEĞİŞTİRMEYE ALIŞ BU ÖNEMLİ
    ışıklarda falan durcan zman debrija bas frene bas ve dur durduktan sonra boşa al daha yenisin çünkü genelde öyle oluyor kardeş
  • Demek bu sorunda yalnız değilmişim.

12 günde arkadaşım ve kardeşim yardımıyla kısa süreli 3 defa trafiğe çıktım akşam. Özellikle belediye otobüsleri, dolmuşlar ve taksilerin sabırsız ve saygısız davranışları sinir bozucu. Devamlı korna, bi anda yola çıkmaları, özellikle de sinyal vermeden sollamak istemeleri. Işıklarda bikaç kez stop ettirdim bu davranışlar yüzünden telaşa kapılıp(sonuçta 90 model bir araba ve yeni öğreniyorum).

Bi araç da akşam gidişe ait iki şeridin ortasında aniden durup arkadaşına selam verip konuşmaya başlayınca ani fren yaptım, o sinirle vitesi mandalı çekip 1'e atmışım yani geriye, araç 1 metre geriye kaydı. Tabii sinir olup bağırıp çağırmamak elde değil ,arkadaşım ve ailem sakinleştirdi. Bu da canımı sıktı. Ama dün ilçe yolunda 3 şeritli gidiş yolunda 20 km, köy yolunda da 10 km sürdüm akşam , trafik akıcı olunca zevkli oluyor. Ama korkum dur-kalk , sıkışık ve şehiriçi trafikte.

Akın_tr;

Teşekkür ederim önerilerin için. Trafikte kesinlikle kuralcıyımdır. Hava veya artistik yapma gibi bi isteğim de yok. Sonuçta arabam belli, deneyimim belli; bu yüzden böyle riskli şeylere asla kalkışmam. Ha; aracım iyi ve deneyimim de çok olsa dahi gene kalkışmam sonuçta yol, trafik veya karşındaki belli değil.

Ayrıca diğer arkadaşlara da teşekkür ediyorum birşeyler paylaştıkları için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bar. -- 27 Haziran 2011; 0:48:40 >

• önemlideğil
    o vites hakkında dediğim 2 şeyi unutma bbmdan bana miras bilgi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Akin_tr

önemlideğil

Işıklarda durunca vitesi 1'e alıyorum, öyle bekleyip kalkıyorum. Olmazsa senin dediğini deneyeyim bir de.
  • dostum keşke otomatik vites bi arabayla trafik tecrübesi edinseydin. malum istanbul trafiğinde araba kullanmak büyük dert.
  • bende 1 senelik şöförüm
    ehliyeti alır almaz babam araba aldı ( hyundai accent 1.3 benzinli )
    araba 1 senedir bende
    ilk başlarda boş arazide istanbul trafiğinde en önemli şey olan dur kalkları çalıştım ! ( haftada 3 gün )
    sonra sokaklarda gezmeye başladım .
    sonra arabaya benzin almaya çıktım
    sonra iyice trafiğie çıktım sonra otobana
    yılbaşında boluya ve ankara ya kadar götürdüm rahat
    bu senede sivas'a götürücem
    azami yaptığım km 90'dır
    90'nı hiç geçmedim geçmemde zorlada geçirttiremezlerde
  • quote:

Orijinalden alıntı: Baris E.

quote:

önemlideğil

Işıklarda durunca vitesi 1'e alıyorum, öyle bekleyip kalkıyorum. Olmazsa senin dediğini deneyeyim bir de.

öylede olur hocam
    benim ddğde şey ıışıklarda durcağın zaman araç hareketliyken boşa almıyonda debriyaj +fren yapıyon araç duruyo sonra boşa alıp debriyajdan ayanı çekiyorsun bukadar birde vites değiştirken vitese bakma bu kadar altın kural gibi bişey bunlar

• izmirde yasiyosan sahilde bol bol kullan serit degistir, arada bir mithatpasa caddesine gir. Kipanin o taraflara git. Sunu unutma sahildeyken 70 i sakin gecme 3 tane radar var. Bide göbeklerde, kavsaklarda ve isiklarda hizi mutlaka dusur 70 diyosa 50 yap sagina soluna onune ve arkana bak gecicek gibi tipler olursa daha da yavasla mumkunse gececegi serit(mesela sol serite girecekse) sen orta serite gec yani mutlaka yol ver.
    Bu arada aldigin araba umarim 0 degildir. Cunku yavas bile kullanirken yapicagin kazalar arabaya cok kotu hasar verebilir.
  • benim sana tavsiyem geceleri trafğe çık bayırlarda dur kalklara baya çalış direksiyon hakimiyetin gelişirse gerisi kendiliğinden gelecekdir zaten ayrıca bazı şeyleride gözünde büyütme panik felan yapma hiçkimse bunu anasının karnında öğrenmedi herkez hemen hemen senin gibi öğreniyo bunları
    bende böyle öğrendim 20 li yaşlarımda geceleri trafiğe çıkdım trabzon gibi bayırlı yerlerde şehir içinde dolanıp durdum otobana çıkdım ve en sonda şehirler arası tek şeritli yollarda sürdüm..direksiyon hakimiyetin gelişmeden tek şeritli şehirler arası yollara çıkma o en son işdir
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Baris E.

quote:

önemlideğil

öylede olur hocam
    benim ddğde şey ıışıklarda durcağın zaman araç hareketliyken boşa almıyonda debriyaj +fren yapıyon araç duruyo sonra boşa alıp debriyajdan ayanı çekiyorsun bukadar birde vites değiştirken vitese bakma bu kadar altın kural gibi bişey bunlar

ışıklar kırmızı yandıysa hızın yüksekse direk arabayı boşa al ışıklara kadar yavaşla dur ve yeşili bekle birader.
    yani 2 desin ışık yandı ışıklara kadar 2 de gitme eziyet etme .

EDİT NOT : ayrıca önüne bak . arkandan araba geliyorsa salla onu arkadan vurursa onun suçu .
    sürekli önüne bak ve sağ ve soldan gelenleri takip et.
    senin şeridinde arkandan gelen arabayı takip etme dikizden
    çünkü başımdan olay geçti bu konuda.
    70 ile gidiyorum caddede solda dolmuş yolcu alıyor arkadan transporter sellektör yakıp beni geçmeye çalışıyor .
    ipne transporter hızlandı ben yol verdim geçsin diye.
    ipne birde yavaşlamasın mı ?
    dolmuş ile transporter arasında sıkıştık az daha giriyodum dolmuşa .
    sana bir tavsiye daha
    sağ şerite geç 4lüleri yak usulca git
    acemi olduğunu anlarlar .
    sol şerite girme sakın orası usta şöförlerin ani manevra ile sollama yapan şöförlerin
    başına bela alırsın sonra

ALLAH KORUSUN NAZAR DEĞMESİN..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ruoja -- 27 Haziran 2011; 3:24:28 >

• Ben ehliyetimi Aralık ayında aldım, aynı zamanda arabamı da. Sürücü kursu dışında hiç bir tecrübem yoktu ve kullanırken oldukça stresli oluyordum. Benim tavsiyem araba kullanmayı bilen, trafikte sakin biri yanınızdayken boş yerlerde pratik yapın, bir süre sonra da trafiğe çıkın. Ben bu sayede bir günde üzerimdeki baskıyı yok ettim. İlk zamanlar önünüzdeki, arkanızdaki, yanınızdaki araçların hareketleri size çok batacaktır. Her korna, selektör size geliyormuş gibi hissedersiniz. Ama alıştıktan sonra göreceksiniz ki trafikte kimsenin kimseden farkı yok. Ayrıca debriyaja alışmak çok önemli. Onu tamamen hallettikten sonra stop etme, yokuşta kaydırma, arabayı bağırtma gibi kaygılarınız ortadan kalkar. Bir de belirli bir hızın üzerine çıkmamaya çalışın. Alıştıktan bir süre sonra yüksek hızları görmek hoşunuza gidecek ama hem cebinize hem arabanıza zarar. Korkmanız için hiç bir sebep yok, ilk zamanlar ben de bu iş bana zor, o kadar parayı boşa verdirttim psikolojisine girmiştim ancak bir kere alıştıktan sonra sürekli kullanma isteği doğuyor. Zaman herşeyi çözer

• Ben de ilk arabamı 7-8 ay kadar önce aldım. Hatta ben arabayı aldığımda ehliyetim dahi yoktu. Daha önce hiç araba kullanmamıştım.
    Arabayı aldığımız akşam babamla bir köy yoluna gittik. Köy yoluna girince babam arabayı bana verdi "hadi bakalım" dedi. İlk orda kullanmaya başladım.
    Araba yokuş aşağı durduğu için arabayı kaldırması rahat oldu. Fakat rampa bir yerde stop ettirdim. Çok uğraşmama rağmen de kaldıramadım. Babam düzlüğe çıkarınca tekrar verdi arabayı. Ordan da evin önüne kadar getirdim. Tabi ben Uşak'ın bir ilçesinde oturduğum için trafik son derece sakin.
    İşim gereği köylere sık sık gitmem gerekiyordu ve sonraki günlerde de babam arabayı şehir dışına kadar götürdükten sonra bana veriyordu, ben de köylere götürüp getiriyordum arabayı. Birkaç kez de yakın bir arkadaşım ile rampada kalkış vs çalıştım. Arabayı aldıktan 3 gün sonra işe arabayla tek başıma gidip gelmeye başladım. Köylere de yanıma ehliyetli birini alıp gidip geliyordum.
    Gerisi zaten tecrübe ile oluyor. Kullandıkça daha iyi kullanıyorsunuz. Arabayı aldığımdan bu yana 15.000km'den fazla yol yaptım. Uşak merkeze de arada gitmem gerekti, orada sıkışık trafikte de kullandım. (Tabi İstanbul trafiğiyle karşılaştırılmaz)
    Yani sonuçta her şey zamanla oluyor. Bence geceleri sakin yollarda yavaş yavaş kullamaya başlayın. Hem kendinize olan güveniniz de artar.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.