Merhaba , Eşim ile birlikte ikimizin de araç sürmeyi öğrenmesi için otomatik ve hb , sorun çıkarmayacak araç önerisinde bulunabilir misiniz ? Trafikte rahat şekilde araç sürmeyi öğrenene kadar , birkaç sene sorun yaşatmadan İstanbulda şehir içinde rahat şekilde kullanacağımız bir araca ihtiyacımız var. Bütçe 350-400 civarı. Park sensörleri ve sürüşü kolaylaştıracak diğer teknolojiler daha güncel araçlarda bulunduğundan bütçemi 600 e kadar arttırabilirim. Buna göre önerilerde bulunabilir misiniz ? Örnek ilan da atan olursa çok sevirim. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frht5382 -- 26 Mayıs 2024; 21:36:10 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Araba sürmeyi öğrenmek için araç tavsiyesi
-
-
Otomatik toyota yaris 1.0
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Japon modellerine bakın, Toyota, Suzuki, Honda vs
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
sorunsuz isterseniz japon ama arada çarparız farı tamponu ucuz olsun derseniz fiat punto reno clio falan lazım size.
yaris alırsın her çarpmaya fara 15-20 bin lira isterlerse kalırsın öyle. öğrenmekten vazgeçebilirsiniz.
fiat reno bakın bence.
-
Clio 3 dizel
japon grubundan devam,
yaris,picanto,i10 düşünülebilir
-
Yedek parçası bu kadar pahalı mı gerçekten
Getz ler nasıldır hocam , bahsettiğiniz modellerde yedek parça pahalı mıdır ?
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-toyota-yaris-1171317322/detay
-
bilgim yok
-
fiyatı örnek olsun diye öylesine yazdım ama fiat reno grubuna göre 3-4 kat pahalı olması muhtemel.
geçen yıl fiesta aldım farları sararmış, yenisi 15 bin lira demişlerdi, bu yıl daha pahalıdır muhtemelen. çıkma olursa 3-5 bine bulunur belki ama onun da tırnakları falan kırık olabilir kazalı araçtan çıktığı için, öyle olmaz böyle olmaz derken değiştirmedim farları az ışık veriyor ama zaten gündüz kullanıyoruz sadece.
-
Far parlatma ile çözülmez mi ?
denedik olmadı hocam. içten sararma var dediler.
aslında Hatayda Suriyeli bir far tamircisi varmış; farı söküp içine temizlik sıvısı koyup çalkalayıp o sararmayı söküyor dediler bizimkiler, üstelik 50 lira gibi bir ücret alıyormuş bu işleme ama depremden sonra bulamadık o tamirciyi. bizde ustalar öyle uğraşmıyorlar. daha rahat para kazanacak araçları alıyorlar dükkana sadece. çözülemeyen sorunlu motorları yok abi olmaz o deyip gönderiyorlar genelde.
-
Hyundai Getz, Citroen C3
-
Ben manuel viteste Grande Punto ile öğrenmiştim. Hala daha o kadar rahat hissediyorum babam 3 yıl önce sıfır Egea Cross aldı onu bile çok zor sürüyorum debriyajı farklı sesi farklı herşeyi farklı aman diyorum egea uzak dursun ben puntoyla mutluyum diyorum.
-
Hocam otomatik parkı olan otomatik vites bir araç alın derim.
Otomatik park etsin diye değil sensörleri o kadar rahatlatıyor ki sürüşü.
Toyota corolla baya büyük bir araçtır (460cm) ancak otomatik olması, ön-arka park sensörü, yokuşta geri kaçırmaması yada geri viteste yokuş aşağı arabayı tutması arabayı bisiklete çeviriyor. Sensörsüz manuel bir yarisi(370cm) daha zor kullanıyorum şahsen.
Arabayı dar yerlerde kullanmayı öğrenmek için hard parking diye bir uygulama var onu bitirin. Arka tekerin yerini sağa sola nasıl kaydıracağınızı öğrendiğinizde geri kalan sadece trafikteki hayvanları tespit edip sinirlenmeden onlardan uzak kalmayı öğrenmek olacaktır.
-
Getz veya rio başka markaya bulaşma
Hocam söylediğiniz gibi park sensörlerini ve saydığınız teknojileri düşünerek bütçemi 600 e kadar arttırdım. Hala önerilere açığım. Araç piyasalarına hakim feğilim örnek ilan atan olursa çok mutlu olurum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X