Şimdi Ara

Araç tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
1.191
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bayağadır araç bakıyorum. Kafam allak bullak oldu. Çıkabileceğim rakamlar maks 1.8m civarı. Önceliğim suv şu ana kadar. Uzun boylu bir aileyiz bu yüzden sedan araçlara çok bakmıyorum boğucu hissettiriyor.

Biraz sportif, biraz da işlevsel bakıyorum. Yüksek yakıt da olsun istemiyorum xc40'tan bu yüzden vazgeçtim. Çok alakasız araçlara baktım hala mantıklı bi karar veremiyorum. Kullanan arkadaşlar da yardımcı olursa sevinirim.

Alfa tonale baktım, aracı gerçekten sevdim. Sadece kullanım sonrası satışın zor olacağı söyleniyor.

Subaro forester 2020 kasaya baktım. Aracın içi gerçekten çok güzel, kullanım olarak da mutlu eder gibi ama araç için biraz genç hissediyoruz :)

Audi q3 ve volvo xc40a çok baktım ama fiyat/performans olarak mantıksız görünüyor.

Cupra formentor de gerçekten güzel görünüyor. En büyük şikayet ekran sorunu olarak görülmüş.

Vallahi bilmiyorum arkadaşlar. Başka seçeneklere de açığım.

Şimdiden teşekkürler, iyi forumlar.

• 1.8 e X1 ve XC40 bulmanız zor sanırım. ben de Tonale almadan önce hepsini tek tek incelemiştim.

Bence Tonale ile Formentor arasında seçim yapmanız gerekecek. Daha önce 1.5 TSI motor kullandığım için Formentor daki motora aşinayım, DSG şanzımanla uyumlu, performanslı ve görece tasarruflu bir motor. Görünüşü en yakışıklı 2 SUV da bunlar bence. Bir de bunlara yakın fiyatta 190 Hp lik Qashqai e-power var, sürüşü keyif vermişti.

Peki ben neden Tonale tercih ettim? öncelikle Formentor ve Qashqai liste fiyatından yüksek fiyat isteniyordu (hızla yükselmiş fiyatı olmasına rağmen o zamanki 1.180 liste fiyatı olan arabaya 1.330 isteyip "ister al ister alma, her türlü satıyorum ben bu arabayı" cümlesi ile bence profesyonellikten uzak yaklaşım hoşuma gitmemişti, Qashqai ise 2-3 ay sonrasına hangi fiyatla geleceğini bilmeden yine liste fiyatından yüksek rakamla satmaya çalışmıştı.

Alfada ise hem çok güzel karşılandım, hem de liste fiyatından istediğim arabayı alma imkanım vardı. Tasarımı, ergonomisi, donanımları ve yeni teknoloji motoru ile benim için zaten liste başında duruyordu. Yüksekliği ve bagaj hacmi olarak zaten Formentor dan büyük, yakıt olarak şuan 7.2 (1.5 TSI Golf ile daha fazlayken daha ağır Formentor'un daha fazla yakması kaçınılmaz). Beni de düşündüren tek şey ikinci el olmuştu ama artık o kadar çok Tonale görür oldum ki bu araç artık tuttu diyebiliyorum.

Arabada tek eleştirdiğim şey gaz tepkisi, o da sanırım elektrik motorundan kaynaklı, ama sürüşü gerçekten farklı, keyifli bir araba, yol tutuşu muazzam, frenler Brembo.

Uzun yazdım kusura bakmayın, baktığınız modellerin hepsi güzel arabalar, ama karar vermeden önce mutlaka hepsi ile test sürüşüne çıkmanızı tavsiye ederim.

• Alfa Romeo tonale
    Benimde hayalimde ki araçlardan birisi

Araç tavsiyesi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • subaru alırsan son sahibi olursun zaten. başa bela bir araba. parçası yok ustası yok. bulduğun usta sanki verecek gibi bi ton naz niyaz . çekilecek kahır değil. piyasası hızlı bilindik markalardan bak geç. toyotanın vardı öyle bişeyi fiyatını bilmiyorum ama ilana koyduğunda telefonun kerane telefonuna döner. akşama da satarsın.

• Ben de çok konulara bakmadan direkt konu açmıştım, sanırım kriterlerimiz aynı, ben de hem bu başlığı takip edeyim hem yanıt bekleyeyim

• Bir önceki kasa Forester ile (2.0 olan) Çanakkale yaptım. Araç Git-mi-yor. O yüzden diğerleri için bir yorum yapmamakla beraber bu aracı önermiyorum.

Bütçe bir tık arttırılabilirse X1 ya da X2 tipi çok hoşuma gidiyor. 2300 civarı olması lazım. Yine GLB Qashqai'den bozma gibi deseler de güzel geniş araç.
    Eğer ki ülkemize Q3 4x4 olarak gelseydi kesinlikle onu derdim.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 1.8 e X1 ve XC40 bulmanız zor sanırım. ben de Tonale almadan önce hepsini tek tek incelemiştim.

Bence Tonale ile Formentor arasında seçim yapmanız gerekecek. Daha önce 1.5 TSI motor kullandığım için Formentor daki motora aşinayım, DSG şanzımanla uyumlu, performanslı ve görece tasarruflu bir motor. Görünüşü en yakışıklı 2 SUV da bunlar bence. Bir de bunlara yakın fiyatta 190 Hp lik Qashqai e-power var, sürüşü keyif vermişti.

Peki ben neden Tonale tercih ettim? öncelikle Formentor ve Qashqai liste fiyatından yüksek fiyat isteniyordu (hızla yükselmiş fiyatı olmasına rağmen o zamanki 1.180 liste fiyatı olan arabaya 1.330 isteyip "ister al ister alma, her türlü satıyorum ben bu arabayı" cümlesi ile bence profesyonellikten uzak yaklaşım hoşuma gitmemişti, Qashqai ise 2-3 ay sonrasına hangi fiyatla geleceğini bilmeden yine liste fiyatından yüksek rakamla satmaya çalışmıştı.

Alfada ise hem çok güzel karşılandım, hem de liste fiyatından istediğim arabayı alma imkanım vardı. Tasarımı, ergonomisi, donanımları ve yeni teknoloji motoru ile benim için zaten liste başında duruyordu. Yüksekliği ve bagaj hacmi olarak zaten Formentor dan büyük, yakıt olarak şuan 7.2 (1.5 TSI Golf ile daha fazlayken daha ağır Formentor'un daha fazla yakması kaçınılmaz). Beni de düşündüren tek şey ikinci el olmuştu ama artık o kadar çok Tonale görür oldum ki bu araç artık tuttu diyebiliyorum.

Arabada tek eleştirdiğim şey gaz tepkisi, o da sanırım elektrik motorundan kaynaklı, ama sürüşü gerçekten farklı, keyifli bir araba, yol tutuşu muazzam, frenler Brembo.

Uzun yazdım kusura bakmayın, baktığınız modellerin hepsi güzel arabalar, ama karar vermeden önce mutlaka hepsi ile test sürüşüne çıkmanızı tavsiye ederim.

• @Moueson Eşimle beraber asıl düşündüğümüz araç bu gerçekten :) çok güzel duruyor.

@crow in cornfield ahaha ya o aracın içi gerçekten mutlu edici görünüyor ama dediğiniz gibi bi insanın elinde kalır. aşağı da bir arkadaş da gitmediğinden bahsetmiş. listeden direkt elendi :)

@MiraiPinhan bu kriterler ve bu bütçeyle seçenekler o kadar sıkışık ki :D keşke bi 3mlara çıkabilsek.

@Onurchik çok teşekkür ederim. kullanma fırsatım olmadı ama motor konusunda yetersiz görünüyor gerçekten. ilk ağızdan duymak da iyi oldu. bmwler gerçekten güzel görünüyor ama masraflarını ve gerçekten dolu bi bmwye harcayacağım paraya çok üzülürüm. glb ve qashqai ye hiç bakmadık. biraz da kullanıcılarının oluşturduğu algı var kafamda. saçma bi ön yargı. :D bakacağım ama birazdan. teşekkür ederim.

@asaridere öncelikle çok teşekkürler, tonale kullanan birini bulmak çok iyi. paket olarak ti , veloce, edizione  mu kullanıyorsunuz? 130 değil de tercih edrsem 160bglik modelini tercih edeceğim. bütçem daha çok edizoneye yetiyor ama veloce ile arasında bir fark yok sanırım.

araştırdığım kadarıyla dediğiniz gibi gaz tepkisi motorla alakalı. iki motorun arası geçiş yapıyorken bi tepkime sorunu yaşıyormuş ama alfa tarafı bunun aslında yüksek devirden kaçınmakla alakalı olduğunu söylüyor sanırım. tam emin değilim.

arka koltuklarda oturuş nasıl acaba? 1-2 saatlik bir yolculukta rahat edilebilir mi?

şehir için ani hızlanma gerektiğinde sizi tatmin ediyor mu?

günde yaklaşık 3 saatim arabada geçiyor :) biraz tedirginim araç konusunda test sürüşleri de bi yere kadar fikir sağlıyor. kullanıcı bulunca sordum biraz kusura bakmayın.

• asaridere A kullanıcısına yanıt

Merhaba sizin tonale hybrid mi . Hybrid ise şarj etmek gerekiyor mu

• Bazı bayilerde sıfır Passat Variant 1.5 TSI DSG'ler vardı, bu bütçenin altında Business paketi bulunabilir, bütçe bir miktar aşılabilirse Elegance'lar da vardı. VAG grupta paket farkları hem fiyat hem de özellik olarak fazla, bir de Elegance'ta bile bazı güvenlik donanımları yoktu diye hatırlıyorum. Bir de ikinci el piyasası muamma bence.

• Ağdalı Bamya A kullanıcısına yanıt

Ben paket olarak Edizione Speciale kullanıyorum, zaten bu modelin hepsi 160bg Hibrit. Alırken Veloce ile aynı fiyata ama ekstra Driving Assist Pack, 20" Jant ve renk farkı vermeden alabilme avantajı vardı. Veloce ile farkı jant (Veloce 19" - Speciale de 20" ) ve Veloce'de D modunda süspansiyon sertliğini seçme özelliği. geri kalan tüm özellikler aynı. Konfor arıyorsanız 19 test ettim 20den daha konforlu. Ben böyle de memnunum, sonuçta sportif bir araba ve bu jantlar çok yakışıyor.

Arka koltuklar genişlik olarak Golf ten sonra gayet iyi. ben arkada uzun seyahat etmedim, o kısmına bişey diyemem. Motor tepkileri bence yeterli. Dinamik mod zaten anında arabayı gergin bir karaktere büründürüyor gaz tepkisi hissedilir şekilde artıyor.

Önceki mesajımda da belirttiğim gibi, hem yakıt tüketimi hem sportifliği yakalayabileceğiniz 2 model var bence. Ben tercihimi Alfa dan yana yaptım ve çok da memnunum. Bütün gözler zaten üstünüzde, sürüş keyfi cabası. Yakıtı muadillerinden iyi. ikinci elde zor satma laflarına takılmadım, araba tuttuktan sonra piyasasının artacağına eminim, daha yeni tanınıyor ve satışları da bence fena değil (elbette bir 3008 ya da Tiguan kadar satmayacak ki aslında aşağı yukarı aynı donanımda yakın fiyatlar).

• Moueson kullanıcısına yanıt

Hibrit, ama plug in hibrit (PHEV) değil, minik bir bataryası olan, en fazla 2 km elektrikli götüren hibrit, kendi kendine şarj oluyor.

Plug in versiyonu hayalimdi , takasla geçiş yapmak istiyordum ama fiyatı o kadar arttı ki artık hayal kalacak sanırım.. (280bg 4 tekerden çekiş, test ettim, mest etti..85km elektrikli menzil de yakıt ekonomisinde yeterli bir çözüm şehir içi kullanımda)

• @TakemasterTR merhaba, teşekkür ederim. açıkcası ona da baktım. aracı da beğeniyorum. takıldığım noktalar vwnin koltuk tasarımlarını beğenmiyorum ve Türkiye'deki kullanıcı profiline duyulan önyargı :D cevap için teşekkür ederim. bu arada bu asfalt grisi diyorlar sanırım, bu rengin yakıştığı tek araç variant bence :D

@asaridere edizione almayı düşünüyorum ben de. hem dolu olarak geliyor hem de dediğiniz gibi 20'' jantlar gerçekten arabaya çok yakışıyor. bir de fiyat farkı var. tek korkum ilk yapılan araçlardan olduğu için bir takım problemler çıkabileceği. İstanbul'daysanız bakım vs, usta işini nerelere yaptırıyorsunuz bilgi alabilir miyim? cevap için tekrardan teşekkürler.

• Antalya dayım, 8 ayda sadece 2 hafta önce direksiyonu çevirince ses geldi, rotil den geliyormuş, forumda başkalarında da olduğunu duydum, servise gittiğimde usta bu konuda merkezden bilgi geldiğini, rotil tedarikçisinden kaynaklandığını, yarım saat süren bir uygulama ile sorunu giderdiklerini belirttiler. Zaten 5 yıl garanti uzatması var, yetkili servisten vazgeçmem garanti bitse bile.

• asaridere A kullanıcısına yanıt

Teşekkürler hocam bence çok şanslısınız hayalimde ki araca sahipsiniz. Özellikle bu tarz Kızılay dağıtmış gibi her köşe basinda olmayan SUV'lar daha çok ilgimi çekiyor.

• Moueson kullanıcısına yanıt

Araba zaten kendine baktırıyor.. hele de misano mavi olunca :) Umarım siz de kavuşursunuz hayalinize..

• Temmuz başında 1.680 liraya 6800 km'de henüz 7 aylık Alfa Romeo Tonale aldım ben de. 160 bg 1.5 mild hybrid, edizione speciale. Görüş paketi de var. Bu fiyata bedava. Biniciyseniz ve acil paraya ihtiyaç duyup arabamı satmam gerekmez diyorsanız alın geçin derim.

İkinci elde tutmadığı için fiyatı uygun kalan DS7 ve Peugeot 508'e de bakabilirsiniz. Tabii, Alfa için geçerli olan şey bunlarda da geçerli.

Ben piyasa arabasi alırım diyorsaniz da temizinden bir 3008 veya sıfır T-Roc bakabilirsiniz derim.

Tonale hakkında sorunuz varsa yanıtlayabilirim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • abandonware A kullanıcısına yanıt
    :) inşallah memnunsunuzdur. hayırlı olsun. açıkcası bu saydıklarım dışında baktığım tek sedan araç 508 1.6 gt 225hp paket. Lakin hanım yüksek araçlarda daha güvende hissediyor. Diğer türlü kullanmak istemiyor aracı, istanbul trafiği korkutuyor. Bu yüzden suvlara yöneldik. Galiba tonale alacağım. Piyasanın biraz daha durulmasını bekliyorum.

Tek sormak istediğim uzun süre arka koltukta oturmak rahat mı ? Bebekli bi aile rahat edebilir mi?

• Ağdalı Bamya A kullanıcısına yanıt

Anladım hocam. Tonale şu sıralar ikinci elde mantıklı. Uygun fiyatlı ilanlar biterse ne olur bilemem. Benim temmuz başında 1.680.000'e aldığım arabanın şu anki sıfır liste fiyatı 2.350.000 tl çünkü.

Arka koltuk hakkında bir yorumda bulunamayacağım, hiç oturmayı denemek aklıma gelmedi ve arabayı tek başıma kullanıyorum hep. Koltuk süngerleri bir tık sert ve benim gayet hoşuma gittiler o sebeple. Arka koltukların pozisyonlarının biraz dik olduğu söyleniyor incelemelerde. Bayiye gidip birinci elden tecrübe etmekte fayda olabilir.

• abandonware A kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Ya gidip oturmak yetmiyor aslında ilk 15 dk her koltuk rahat geliyor :D o yüzden soruyorum.

Şimdilik acelem yok araç konusunda. :) piyasalar çok saçma. İkinci el olsun sıfır fiyatlar olsun. Şu anlık aracımdan memnunum. Bakalım kısmet her şey :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.