Şimdi Ara

Araba Özgür Olmaktır! Refahtır!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
1
Favori
1.574
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şimdi dışarı çıktım. Kapının önü full sedan araba. Yemin ediyorum gözüm kaldı.

Araba gibisi yok. Evet devletimiz bize zehir etsede.

İyi kötü insanın bir arabası olması çok iyi birşey.

Bir durum oldu. Atlar istediğin yere gidersin.

Sevdiğini yürümek zorunda bırakmazsın.

Otobüs,minibüs çilesi çekmezsin. İstediğin anda klima hizmetinde.

Yiyecek-içecek tüketebilirsin rahatça.

Kar,Yağmur,Sıcakta beklemek durumunda değilsin.

Atarsın bagaja eşyanı,mangalını uzun yol yapabilirsin. İstediğin yerede kurulursun.

Canın sıkıldı aç müziği. Canın sıkıldı konuş arkadaşınla rahatça.

Niye böyle bir konu açtın derseniz. Araba çok büyük hayalim. Ev bile istemiyorum. 11 Şubat 2017 ehliyet sınavı için 2 gün içinde tekrar yazılacağım kursa. Bu sefer otomatik ehliyeti alacağım. Manuelde stoplarım çok kötü.

Arabada en güzel anda yağmur yağarken,sisliyken sürmek olmalı.😊

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Saygısızlık etmek istemem ama tek seferde ehliyet alamamış birisi yağmura sise pek heves etmemeli.

• quote:

Orijinalden alıntı: algülümvergülüm

Saygısızlık etmek istemem ama tek seferde ehliyet alamamış birisi yağmura sise pek heves etmemeli.

Düşünceniz saygısızlık değil hocam estağfurullah. Hiç deneyimim yoktu. Her şey çok iyi gidiyordu sınav esnasında. Işıklara gelince heyecanlandım. Kavrama noktasını bir türlü tutturamadım. 3 kere arka arkaya stop edince bitti sınav benim için. Şimdi 2 yıl geçti üzerinden. Bu sefer otomatik ile yapacağım. İnanıyorum.

• Valla trafiksiz küçük şehirleri bilmem de istanbulda falan araba çileden başka bir şey değildir bence. 5 günlüğüne arkadaşa gittim istanbula. Bir kaç kere otobüse bindim trafikten ilerlemiyor otobüs. Arabayla gitmiş olsam delirir ilk günde geri dönerdim herhalde. Araba her şehirde rahatlık değil maalesef. Hele anladığım kadarıyla istanbulda dert. Bir yere gitsen park yeri dert, trafiği dert, arabaya geri dönmesi dert. Bazen toplu taşıma arabadan daha konforlu oluyor bana kalırsa. Anca hasta ya da acil durum olduğunda arabanın eksikliği hissediliyor.
  • 1. buzda 2. siste

araba kullanmak iğrenç bir duygu,,, siste araba kullanmaya nasıl heveslendin anlayamadım
  • Ben de senin gibiydim de sahip olduktan sonra hiç bir kıymeti kalmıyor. Tüm hevesin isteklerin ve arzularında iş,güç,okul vs. derken gidiyor. Arabayı ilk aldığım zamanlar bagajda plastik tabak,çatak,bıçak,kömür ve hatta semaver taşırdım
    Şimdi çoğu yok mesela.
  • Bir de motora binseniz demek

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Devletsiz Toplum Mümkün mü?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • @dj batuhan

Hiç sormayın hocam. İstanbul trafiği insanın sabır limitlerini zorlar.😣

@royal_flush_

Yani hocam ağır ağır gitmeyi çok seviyorum. Hızlanınca odak noktamı yitiriyorum. Normal yolda yavaş gitmeme izin vermezler. Tabi birde sis gizemli geliyor bana. 🙄

@sarı arıza lambası

Olsun be hocam. En kötü kapıda duran bir araç iyidir.☺

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackGhost12 -- 8 Aralık 2016; 1:14:22 >
  • Vay be.yazinizi okuyunca benimde ilk günlerdeki araba sevdam hevesim aklıma geldi.
    İnşallah gönlünce bir araba sahibi olup güzel günlerde kullanırsınız.

• < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ehliyeti arabayı al trafik sigortası fiyatı alınca görücem ben senin keyfini...
  • Bazısı araba sürmekle tatmin olur...

Bazısı alım satımdan bin lira kar etse kendini lord zanneder.

Dünyaya bir kere geliyoruz koy gitsin ne evlenicem ne bir şey kazandığımı arabaya gömmeye devam....
    Herkes neyden zevk alıyorsa onu yapsın abi ölüp gidicez.

Kendime de son arabamın içine özel mezar yaptırıp orda yatıcam....Benle birlikte çürüsün.

• Umarim en kisa zamanda diledigin gibi bir arac alirsin.ama inanki sandigin kadar keyifli olmuyor herzaman da.15 yildir surekli aracim oldu,sadece gecen sene kasimdan,bu senenin kasimina kadar 1 sene aracsiz kaldim.stresimin azaldigini,yurmeye baslayinca kafamin rahatladigini,ustune ustelikte cebimde ciddi miktarda para kaldigini gordum bu 1 senede.bana kalsa kolay kolay almazdim.mecburuyetten gene aldim ve arabasiz gunlerimi ozlemeye basladim bende.

• Şimdi hevesini baltalayanlar gelir. Sigorta fiyatları, yakıt fiyatları, kaskosu (eğer yeni ise araba), vergisi, arızası, ustası, parçası, trafikteki it puştu........................

Tüm bunlara rağmen bende arabaları ve araba kullanmayı çok seviyorum. Yazını okuyunca yukarıdaki arkadaş gibi benimde ilk hevesli oldugum yıllar aklıma geldi.

18'e girer girmez ehliyet aldım. İyi kötü para biriktirerek arabayı aldım. Ama o da ne? Arabayı aldık sigorta denen bişey varmış...? Babam sağolsun yaptırdı. :))

Sonra arıza yaptı, ustalarla kanki olduk bir süre. Sonra ustalarla takıla takıla kendi arabamın ustası oluverdim birden. Ustalara vereceğim para ile, alet edavat aldım. Ufak tefek arızaları tamir etmeye başladım. Önce ben tamir etmeyi deniyordum, tamir edersem ne ala. Edemezsem zaten ustaya gidecek..

Sonra bakımlarını kendim yapmaya başladım, yağ, buji, filtre, antifriz...

Araba bildiğin oyuncak oldu şuan bana. Okulda bitirme tezim bizim arabanın motorunun modifikasyonu ile ilgiliydi, üniversiteyide araba sayesinde bitirdim. Çünkü hergün okula otobüsle gitmek zor geliyordu. :)
    Üniversite yıllarında kız arkadaşımı falan gezdirmiştim. Aslında kızı ayarlamamda arabanın ekmeğini yedik resmen. :)

Neyse benden bu kadar böyle uzaaar gider.
    İnşallah gönlüne göre güzel birşey alırsın.

Not: Bu meşhur kahramanımız bir Fiat 126Bis. Kahramanımız hala bizimle yeni yıldan itibaren orjinaline sadık şekilde restorasyona giricek :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi szahinowski1 -- 8 Aralık 2016; 2:9:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sahin261

Şimdi hevesini baltalayanlar gelir. Sigorta fiyatları, yakıt fiyatları, kaskosu (eğer yeni ise araba), vergisi, arızası, ustası, parçası, trafikteki it puştu........................

Tüm bunlara rağmen bende arabaları ve araba kullanmayı çok seviyorum. Yazını okuyunca yukarıdaki arkadaş gibi benimde ilk hevesli oldugum yıllar aklıma geldi.

18'e girer girmez ehliyet aldım. İyi kötü para biriktirerek arabayı aldım. Ama o da ne? Arabayı aldık sigorta denen bişey varmış...? Babam sağolsun yaptırdı. :))

Sonra arıza yaptı, ustalarla kanki olduk bir süre. Sonra ustalarla takıla takıla kendi arabamın ustası oluverdim birden. Ustalara vereceğim para ile, alet edavat aldım. Ufak tefek arızaları tamir etmeye başladım. Önce ben tamir etmeyi deniyordum, tamir edersem ne ala. Edemezsem zaten ustaya gidecek..

Sonra bakımlarını kendim yapmaya başladım, yağ, buji, filtre, antifriz...

Araba bildiğin oyuncak oldu şuan bana. Okulda bitirme tezim bizim arabanın motorunun modifikasyonu ile ilgiliydi, üniversiteyide araba sayesinde bitirdim. Çünkü hergün okula otobüsle gitmek zor geliyordu. :)
    Üniversite yıllarında kız arkadaşımı falan gezdirmiştim. Aslında kızı ayarlamamda arabanın ekmeğini yedik resmen. :)

Neyse benden bu kadar böyle uzaaar gider.
    İnşallah gönlüne göre güzel birşey alırsın.

Not: Bu meşhur kahramanımız bir Fiat 126Bis. Kahramanımız hala bizimle yeni yıldan itibaren orjinaline sadık şekilde restorasyona giricek :)

Araba ne hocam bu arada

• sarı arıza lambası kullanıcısına yanıt
    Pardon yazmayı unutmuşum. Fiat 126 Bis arabamız. Aslında evin ikinci arabası olarak almıştık. Daha doğrusu ben aldım. Reno sembol var birde. Nasıl olduysa sembol evin ikinci aracı konumuna düştü şuan. :)

Bis şehir içi park kolaylığı, benzinli oldugu için motoru çabuk ısınıyor, muazzam kaloriferi derken bizim sembol yatışlara geçti :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: sahin261

Pardon yazmayı unutmuşum. Fiat 126 Bis arabamız. Aslında evin ikinci arabası olarak almıştık. Daha doğrusu ben aldım. Reno sembol var birde. Nasıl olduysa sembol evin ikinci aracı konumuna düştü şuan. :)

Bis şehir içi park kolaylığı, benzinli oldugu için motoru çabuk ısınıyor, muazzam kaloriferi derken bizim sembol yatışlara geçti :)

Vay be. Güle güle keyfiyetle binin hocam

• _AsDeRf_ _ kullanıcısına yanıt
    Motor ayrı bir şey farklı bir aşk. Önume en kral arabayıda koysalar motor sevdasindan vazgeçilmez.

• Yıllardır seninle aynı düşünceler içindeydim. Yıllarca birikim yapıp 6 ay önce araç sahibi oldum. İlk gün sigortadan sonrasında da her ay yakıt haricinde ekstra masrafları yüzünden araçtan gitgide soğudum.

İki gündür kapının önündeydi bugün havada güzel çocukları gezmeye götürecektim. Hazırlandık çıktık. Bastım kumandaya açılmadı. Anahtarla açtım taktım kontağı 2 hafta önce değiştirdiğim akü bitmiş. Başımdan kaynar sular döküldü resmen. Çektim fotoğrafları koydum malum siteye. 6 ayda saçlarım ağardı. Satıp Motorumla mutlu mesut yaşayacağım

• Teşekkürler daha iyisi sizlerin olsun inşallah. :)

Konuya şunuda karalayıp kaçayım:
    arabalara fazla anlam yüklüyor gibi olabilirim. (Mesleğim arabalarla ilgili). Bence çoğu arabanın ruhu var. Ancak yeni araçların hariç. Mesela ben Fiat Bis'i kullanırken o kadar zevk alıyorum ki, eve ulaşmama rağmen yolu uzatıyorum. Diğer arabamız symbol mesela onuda kullanırken işimi halledip direkt garaja geçiyorum.

Symbol'le bis kıyaslanmaz tabiki. Sembol her açıdan üstün. Ancak ruhu olmayan bir araç sadece A'noktasından B'noktasına en az maliyetle götürür ve görevi budur. Görevinide başarıyla yerine getiriyor.

Bis, Tosbağa, Vw bus, 131, 124, Trabant, Zastava, Fiat 500/600 vs. gibi nostalji farklı araçları kullanmayan araba kullandım demesin bence. Bir golf, bir leon veya bir şahin, clio herkeste var herkes kullanıyor bu yüzden bir anlamı yok. :)

Bence ilk araç olarak konu sahibi kardeşime toplu klasik bir Murat 131 fıstık gibi olur :)

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.