Şimdi Ara

Araba satışındaki dolandırıcılık... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
5.610
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • çok geçmiş olsun bizim miilletimiz artık namusuyla helaliyle para kazanmayı bıraktı dırek kısa yoldan dolandırıcılıkla para kazanmaya calısıyor inanın cogu kısıye o para yaramıyor er gec o para o adamdan cıkıyor sız yeterki helal para kazanın gerisi onemlı degıl belkı maddı kaybınız olur ama allah sıze katıyla verır
  • geçmiş olsun gerçekten üzücü bir durum bundan yaklaşık 3 sene önce de benim 500 tl gitmişti
  • Geçmiş olsun. Bence de peşini bırakmayın. En azından, bu tür dolandırılma olaylarıyla karşılaşan bütün insanlar işin peşini bırakmaz ise, yetkili merciler önlem yoluna giderler ve hesap no olmadan para transfer işlemini imkansız hale getirebilirler, gsm hatlarındaki "açık hat satışı" işini iptal edebilirler... diye düşünüyorum.
  • Şu bir gerçek ki ülkemiz vatandaşı dünyanın neresinde olursa olsun sahtekarlığı, dolandırıcılığı ve diğer her türlü suçu çok iyi işleyebiliyor! Örnek...:

Adı: ŞABAN BARAN
    Yaşı: 38
    Mesleği: KADIN TİCARETİ

Marifeti: Kardeşi Hasan Baran ile Hollanda'da 100 doğu ve slav kökenli kadını Amsterdam randevuevlerinde zorla çalıştırmak, kadınların hepsine kendi sermayeleri olduğunu hatırlatmak ve başkalarının yanında çalışmalarını engellemek için dövme yaptırmak, kadınların rızası olmadan onları Belçika'da göğüs büyütme ameliyatına göndermek, çoğu kadını kürtaja tabi tutmak. Yakalandı ve 7,5 yıl hapse mahkum edildi.

Şimdi: Kurbanlarından (sermayelerinden) bir tanesi olan Stephanie ile hapishanede resmi nikah yapıp hamile bıraktı, kadın geçenlerde çocuğu doğurdu ve Şaban Baran karısını ve çocuğunu görmek için mahkemeden 1 haftalık "babalık" izni aldı. Adalet Bakanlığı itiraz etse de mahkeme "insani" duyguları düşünerek Şaban Baran'a 1 hafta izin verdi.

Gidiş o gidiş. Şu anda kırmızı bültenle aranıyor.

Araba satışındaki dolandırıcılık...

• Geçmiş olsun sıkıntılı durumlar özellikle vakit kaybı fena. Yoksa 100tl aracı göstermeye vb durumlar içinde verilebiliyor.
    Sahibinden ile iletişime geçseniz bir de arabayı takip edin,varsa resimlerini paylaşın. Aynı ilan muhtemelen tekrarlanır.Ki dh yi okuyorlarsa muhtemelen çoğunu yapmazlar. İnternetten isimden aratınca genelde 35yaşlarında bayan olarak karşılaşılıyor.
  • Bu kaçıncı kapora dolandırıcılığı. Görmediği, gerçekte olup olmadığı meçhul bir araba için, tanımadığı birine hiçbir resmi kayıt olmadan para gönderenler olduğu sürece bunlar bu işi yapmaya devam edeceklerdir. Bunun tek çözümü ücretsiz ilan sitelerinin yasaklanmasıdır.
  • Aracı görmeden kapora vermeyi mantıklı görmüyorum. Geçmiş olsun. Allah'ından bulsun şerefsiz köpek, tabiki Allah'ı varsa...
  • Bu senaryo forumda başka arkadaşlarımızında başına gelmişti... Duydum örneklerini...
    Haram olsun ne diyim... Allah karşılaştırmasın böyleleri ile 100 TL'de olsa para kolay kazanılmıyor...
  • araba yolda resmi cekilmis senin benim arabamda olabilir.
    arabanin ne sucu var?
    kendi arabasini mi koyacak ti?

quote:

Orijinalden alıntı: FrozenFlame

insan deliye doner yaa... 13 saat yoldan sonra birde beklemissin...

Yahu bak; dinsizin hakkindan imansiz gelir. bosuna dememisler bu lafi. Sende bi telefon var, bi plaka var, dogru yanlis birde isim var. Ben olsam her turlu tanidigimi kullanarak o kalt*gi bulup hesabini sorarim. Olmadi arabayi bulur lastigini camini indiririm. Tabi bekara kari bosamak kolay ama ilk aklima gelen bunlar ve cidden yapardim heralde.

gecmis olsun, insallah baskasinin basina gelmez. Oyle bir devirde yasiyoruz ki insanlari yoneten "buyuklerimiz" dediklerimizin yapmadigi serefsizlik kalmadi. En onemli degerimiz olan dinimiz bu serefsizlige alet edildi... basinda bunlar varken halkta tabiki ayni sekilde yozlasmaktan geri kalmadi.

• cepbanki illa ki bi garanti bankamatiginden cekti.
    tarihi saati belli.
    bankamatikler dag basinda degil ya , illaki yakininda orayi goren bi kamera filan vardir.
    cok gecmeden savciliga gidin acilen...

quote:

Orijinalden alıntı: pckopat_6

quote:

Orijinalden alıntı: MackaLi6161
    Anca güler geçer mesaja işini hallettikten sonra
    Elinizde telefon numarası + hesap numarası varken konu açacağınıza koşun polise be abi yaptıkları yanlarına kalmasın.

Maalesef onun da yolunu bulmuşlar ve cep bank ile transfer edilmiş bu sebeple imkansız bulunması. Cep numarası ise Allah bilir kimin adınadır. Bir telefoncuya gidip ''aaa kimliğimi unutmuşum sizin üstüne alsam??'' diye hat almak isteyen çok kişi gördüm arkadaşımın telefoncu dükkanında o şekilde hat satan var sırf para kazanmak için maalesef. Peşine düşülse bile çok uzun zamanlar alır bulunması ve hatta bulunmaz bile verilecek avukat parası da cabası:( Bu tüm foruma örnek olsun hepimize bir ders olsun....

• quote:

Orijinalden alıntı: 26_bbz_26

cepbanki illa ki bi garanti bankamatiginden cekti.
    tarihi saati belli.
    bankamatikler dag basinda degil ya , illaki yakininda orayi goren bi kamera filan vardir.
    cok gecmeden savciliga gidin acilen...

quote:

Orijinalden alıntı: pckopat_6

quote:

Orijinalden alıntı: MackaLi6161
    Anca güler geçer mesaja işini hallettikten sonra
    Elinizde telefon numarası + hesap numarası varken konu açacağınıza koşun polise be abi yaptıkları yanlarına kalmasın.

Maalesef onun da yolunu bulmuşlar ve cep bank ile transfer edilmiş bu sebeple imkansız bulunması. Cep numarası ise Allah bilir kimin adınadır. Bir telefoncuya gidip ''aaa kimliğimi unutmuşum sizin üstüne alsam??'' diye hat almak isteyen çok kişi gördüm arkadaşımın telefoncu dükkanında o şekilde hat satan var sırf para kazanmak için maalesef. Peşine düşülse bile çok uzun zamanlar alır bulunması ve hatta bulunmaz bile verilecek avukat parası da cabası:( Bu tüm foruma örnek olsun hepimize bir ders olsun....

1. ATM'lerin çoğunda kamera vardır, ama bunlar profesyonel oldukları için önlemlerini almışlardır herhalde
    2. Telefon numarası belli ise o telefon ile görüşme yapanlar, o telefondan arananlar kayıtlardan bulunabilir.

• geçmiş olsun size , memlekette barınıyor bu şerefsizler... ülkenin en büyük sorunu hırsızlık, dolandırıcılık. hayvan kılıklı birsürü insan müsveddesi aramızda dolaşıyor. cehenneme odun olacakları gün üzerlerine işeriz artık bu tür haysiyetsizlerin..
  • bu olayın aynısı olan 2 olay daha bu forumda okudum ..ben bu kapora olayını oldum olası anlamamışımdır.

şahısı tespit etseniz bile açacağınız davanın neticelenmesi karşı tarafın sonuca itirazı sonraki temyiz süreci ortalama 5-6 yıl sürer ..tüm bu süreçteki psikolojik yıpranma avukat masrafları vs. vs. bunları hiç saymıyorum bile..en büyük yargıç Allahtır.. Allaha havale etmekten başka bi çıkar yol yok
  • bence sürekli telefonun numarasını da değiştiriyordur o şahıs...hat bedava nasıl olsa...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evolution100 -- 17 Eylül 2009; 14:40:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mentet
    şahısı tespit etseniz bile açacağınız davanın neticelenmesi karşı tarafın sonuca itirazı sonraki temyiz süreci ortalama 5-6 yıl sürer ..tüm bu süreçteki psikolojik yıpranma avukat masrafları vs. vs. bunları hiç saymıyorum bile..en büyük yargıç Allahtır.. Allaha havale etmekten başka bi çıkar yol yok

Allahından bulsun şu mübarek zamanda...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maverick24 -- 17 Eylül 2009; 21:46:50 >
  • dava açsan yıpranacağın kesin.ama bi karakola şikayet dilekçesi verilse kamu davası olarak sürebilir mi.
  • beterin beteri var arkadaşım yine burada okuduğum bir olay vardı adam araba konusunda herşey ile anlaşıyo noter satışını yapıp parasını alıyo ve parayı alır almaz bir hacizini arabanın üzerine devrediyor ve noter satışı olan adam arabayı üstüne alamıyor Allah kimsenin başına vermesin böyle bişey başıma gelse Allah göstermesin o adamları polisten önce bulurum sonra .... anladınız siz onu
  • büyük geçmiş olsun...
    sorumlular ve yanındaki çakallara da lanet olsun..
  • şerefsizlik başka hiç bir şey değil
  • çok kötü bir olay geçmiş olsun. Bu insanlar nasıl bu kadar vicdansız olabiliyorr anlıyamıyorum ya yazı vallaha o 100lirayla napcazsa artık. Böle şeyler yapmaya değer mi paranın gittiğine mi yanıcan vaktinin gittiğine mi otobüste çektiğin eziyete mi tekrar geçmiş olsun.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.