Şimdi Ara

Araba satışındaki dolandırıcılık...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
5.600
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hemde mübarek kadir gecesinde.
    Buraya yazıyorum herkes bilsin geniş çevrelere ulaşsın.
    İnternette bulduğum 2008 honda civic ilanı için satıcı bayanı aradım. Arabasının temiz, kazasız olduğunu sıkıştığı için satmak istediğini söyledi. Gayetkibar bir hanımdı Hande ASLAN. Araba Gümüşhane deymiş sözde. Ben Ankaradaydım. Arabanın dediği gibi problemsiz çıkması halinde arabayı alacağımı söyledim. Plakayı öğrendim 34 plakaydı. trafikden arabayı araştırdığımda araba bambaşka birinin üstüne kayıtlıydı. Yakınım; benim elimde satış için vekalet var dedi. Trabzonda buluşmak için sözleştik. Benden bir miktar kapora istedi. Garanti cep bank aracılığıyla 100tl gönderdim. Akşam Ankaradan Trabzona yola çıktım. 13 saat sonra Trabzona yaklaşırken kendisini aradım beni otogardan alacağını belirtti. Otogara inince tekrar aradım 5 dk içinde geleceğim dedi. Sabah 11den akşam 4de kadar bekledim, defalarca aradım telefonu bile açmadı şerefsiz. Bende akşam Ankaraya geri döndüm yapacak bişey kalmamıştı.
    Fazla miktar değildi Allaha şükür. Ancak bu şekilde başka kişileride dolandırabilir.Olmayan arabayı günde 10kişiye satsa siz hesaplayın artık....

• insan deliye doner yaa... 13 saat yoldan sonra birde beklemissin...

Yahu bak; dinsizin hakkindan imansiz gelir. bosuna dememisler bu lafi. Sende bi telefon var, bi plaka var, dogru yanlis birde isim var. Ben olsam her turlu tanidigimi kullanarak o kalt*gi bulup hesabini sorarim. Olmadi arabayi bulur lastigini camini indiririm. Tabi bekara kari bosamak kolay ama ilk aklima gelen bunlar ve cidden yapardim heralde.

gecmis olsun, insallah baskasinin basina gelmez. Oyle bir devirde yasiyoruz ki insanlari yoneten "buyuklerimiz" dediklerimizin yapmadigi serefsizlik kalmadi. En onemli degerimiz olan dinimiz bu serefsizlige alet edildi... basinda bunlar varken halkta tabiki ayni sekilde yozlasmaktan geri kalmadi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FrozenFlame -- 16 Eylül 2009; 20:04:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: FrozenFlame

insan deliye doner yaa... 13 saat yoldan sonra birde beklemissin...

Yahu bak; dinsizin hakkindan imansiz gelir. bosuna dememisler bu lafi. Sende bi telefon var, bi plaka var, dogru yanlis birde isim var. Ben olsam her turlu tanidigimi kullanarak o kalt*gi bulup hesabini sorarim. Olmadi arabayi bulur lastigini camini indiririm. Tabi bekara kari bosamak kolay ama ilk aklima gelen bunlar ve cidden yapardim heralde.

gecmis olsun, insallah baskasinin basina gelmez. Oyle bir devirde yasiyoruz ki insanlari yoneten "buyuklerimiz" dediklerimizin yapmadigi serefsizlik kalmadi. En onemli degerimiz olan dinimiz bu serefsizlige alet edildi... basinda bunlar varken halkta tabiki ayni sekilde yozlasmaktan geri kalmadi.
    çok geçmiş olsun .. İnsanlar kafayı yedi , nasıl dolandırıcılık yaparım ondan bundan para kırarımın peşinde insanlar..

• quote:

Üzerine bir kaç arkadaşıma arattırdım. Araba duruyomu diye. Utanmadan "sattım" deyip adamın suratına kapatıyor.
    Araba İstanbulda galiba. Belki ruhsat sahibinin böyle bir olayda haberi bile yok.
    Düşününce kadının adının doğruluğu bile şüpheli. Telefon numarası rehbere kayıtlı değil.

• quote:

13 saat yoldan inicem, dolandırılacağım arkadaş heralde kafayı sıyırıp orada birilerine saldırırım...

Yapacak şeyin var arkadaşım! Elinde telefon numarası varken hemen polise bi git bakalım onlar seni yönlendirir.

• quote:

Orijinalden alıntı: 2160p

13 saat yoldan inicem, dolandırılacağım arkadaş heralde kafayı sıyırıp orada birilerine saldırırım...

Yapacak şeyin var arkadaşım! Elinde telefon numarası varken hemen polise bi git bakalım onlar seni yönlendirir.

Alıntıları Göster
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sodömizer -- 16 Eylül 2009; 20:16:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sodömizer

.

Alıntıları Göster
    Hocam ilanı bi sölesene kapatmadan hemen ss alim ilanı. Oradan bişeler çıkar. Birlik olursak buluruz o nnamussuzu!
  • quote:

her gün bir yenisi ekleniyor bu dolandırıcılık işlerine.
    ne akıl var yaa nerden buluyorlar böyle oyunları hiç anlamam
    ama bu dünyanın hesabı ahirete kalır...
    sanada geçmiş olsun.

• quote:

vallahi hocam sadece internette olmuyor bu işler ne yazık ki.
    3 hafta önce araba almak için istanbul'a geldiğimizde altunizededeki otopazarına gittik.
    14600'e temiz bir 2001 astrasedan vardı.
    zaten fiyatta uygun olduğu için arabanın başı oldukça kalabalıktı.
    adama biz bi düşünelim dedik ve yarım saat içinde plakası ile bir sigorta şirketinden arabanın kazası olup olmadığını araştırdık.
    araba kazasız çıkınca hemen yanına gittik ama ne yazıkki biz tam oraya vardığımızda 14600 başka birine verdi. 250 tl de kapora aldı.

biz tüh kaçırdık diye üzülürken oradakilerden öğrendikki adamın aracı ikinci satışıymış. ilk sattığından da 250 tl kapora almış. ve adamcağız araba almanın huzuruyla eve gitmiş.

işin garibi satıcı hala arabasını pazardan çekmiyordu. üçüncü kurbanı bekliyordu sanırım.
    Açıkçası bir insan helali, haramı, ayıbı bilmiyorsa ondan korkmak lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: 2160p

Hocam ilanı bi sölesene kapatmadan hemen ss alim ilanı. Oradan bişeler çıkar. Birlik olursak buluruz o nnamussuzu!

Alıntıları Göster
    Çok klasik bir dolandırıcılık şekline denk gelmişsiniz.Anlamıyorum,nasıl oluyor da kapora verebiliyorsunuz görmediğiniz arabaya?Şöyle bir şey de gelebilirdi başınıza,otomobil kazalı çıkabilirdi,çirkeflikle kaporanızın üstüne de yatabilirdi.

Geçmiş olsun.

• quote:

.

Alıntıları Göster
    kimbilir hangi şerefsiz karısına böyle oyunlar oynatıyor...... yemek nasip olmasın.....
  • quote:

kimbilir hangi şerefsiz karısına böyle oyunlar oynatıyor...... yemek nasip olmasın.....

Alıntıları Göster
    Hesap numarasını da biliyorsun ordan da bişiler çıkar!
  • quote:

Alıntıları Göster
    Hocam telefonda okadar samimiki. Bir telefon bayisi işlettiğini, çok sıkıştığı için arabasını acele satmak zorunda olduğunu anlattı. Bir arabası daha olduğunu ama ona KIYAMADIĞINI söyledi.
    Hatta daha sonra kendisi beni arayıp Trabzonda beni alacağını aracı Trabzondaki Honda bayine götürebileceğimizi anllattı. Herşey çok gerçekciydi!!!

Cep bank aracılığla yatırıldığından hesap no yok. Garanti bankasında kankim var asla bulunamayacağını anlattı...

• quote:

Orijinalden alıntı: maverick24

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Geçmiş olsun kardeşim 1000tl versen peşine düşersin diye 100 kağıt alıyo. Uyanık işte. Şahsen ben arabayı görmeden kapora maporada vermezdim hele tanımadığım birine hiç vermezdim arabamı bitii başka araba bakarım derdim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sezgintr

Geçmiş olsun kardeşim 1000tl versen peşine düşersin diye 100 kağıt alıyo. Uyanık işte. Şahsen ben arabayı görmeden kapora maporada vermezdim hele tanımadığım birine hiç vermezdim arabamı bitii başka araba bakarım derdim.

Alıntıları Göster
    Çok geçmiş olsun gerçekten üzüldüm ama lütfen biraz daha uyanık olun arkadaşlar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sezgintr

Alıntıları Göster
    Çok geçmiş olsun. Bulunması imkansız belli ki gayet profesyonel çalışıyor tamamen herşeyi ayarlamış para aracılığı ile bulunmaz cep no.sundan bulunmaz Allah bilir kimin adınadır ki zaten hande bilmem ne adı gerçek olamaz. İnternetten her zaman için sadece kendi ilim ve çevresindekilere bakarım ve asla arabayı ve sahibini görmeden hiçbir kuruş vermem. Ortalık berbat, adam kusursuz araba diye taklalı araba satıyor. Resmen bu devirde babana bile güvenmiyceksin derler ya o dereceye geldi ortalık. Allah harcamayı nasip etmesin inşallah. 100milyon olması sebebi de peşine düşülmeyeceği için maşallah çok akıllıymış keşke bu zekayı, aklı başka yönlerde kullanabilseler de vatana millete 2 hayırları dokunsa. Boşuna oksijen, mal, toprak, su, kaynak tüketen Allahsız şerefsizler. Kusursuz görünen muhteşem temiz inanılmaz km'li ama dehşet fiyatlı piyasasının altına ilanı olan araçlara bakarken internetten uzun uzun düşünün hatta bence direk eleyin aynısından yüzlercesi daha var....

• quote:

Orijinalden alıntı: mur@t_333

Çok geçmiş olsun. Bulunması imkansız belli ki gayet profesyonel çalışıyor tamamen herşeyi ayarlamış para aracılığı ile bulunmaz cep no.sundan bulunmaz Allah bilir kimin adınadır ki zaten hande bilmem ne adı gerçek olamaz. İnternetten her zaman için sadece kendi ilim ve çevresindekilere bakarım ve asla arabayı ve sahibini görmeden hiçbir kuruş vermem. Ortalık berbat, adam kusursuz araba diye taklalı araba satıyor. Resmen bu devirde babana bile güvenmiyceksin derler ya o dereceye geldi ortalık. Allah harcamayı nasip etmesin inşallah. 100milyon olması sebebi de peşine düşülmeyeceği için maşallah çok akıllıymış keşke bu zekayı, aklı başka yönlerde kullanabilseler de vatana millete 2 hayırları dokunsa. Boşuna oksijen, mal, toprak, su, kaynak tüketen Allahsız şerefsizler. Kusursuz görünen muhteşem temiz inanılmaz km'li ama dehşet fiyatlı piyasasının altına ilanı olan araçlara bakarken internetten uzun uzun düşünün hatta bence direk eleyin aynısından yüzlercesi daha var....

Alıntıları Göster
    Yorum yapan tüm arkadaşlara teşekkur ederim. Umarım başka kimsenin başına gelmez böyle olaylar.
    Allah yemek nasip etmesin.
    Ben 100lira+26 saat otobüs yolculuyla ile kurtardım.

• quote:

Orijinalden alıntı: mur@t_333

Alıntıları Göster
    canınızı sıkmayın
    verdiğim 100 tl +yol masrafım+zaman kaybım haram olsun diye mesaj yazın atın
    ben olsam böyle yapardım

• quote:

Orijinalden alıntı: meta80

canınızı sıkmayın
    ben olsam böyle yapardım

Anca güler geçer mesaja işini hallettikten sonra
    Elinizde telefon numarası + hesap numarası varken konu açacağınıza koşun polise be abi yaptıkları yanlarına kalmasın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MackaLi6161

quote:

Orijinalden alıntı: meta80

canınızı sıkmayın
    ben olsam böyle yapardım

Anca güler geçer mesaja işini hallettikten sonra
    Elinizde telefon numarası + hesap numarası varken konu açacağınıza koşun polise be abi yaptıkları yanlarına kalmasın.

katılıyorum, bunu yapan kişi zaten bir takım şeyleri göze almıştır, fazlasıyla farkındadır haram olduğunun. Atacağınız mesaj son derece gereksiz olur, yerinizde olsam mesaj falan atmam.
    Umarım şikayette falan bir sonuç alabilirsiniz.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.