Şimdi Ara

Araba satışındaki dolandırıcılık... (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
5.600
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • bence işi Allah a bırakmayın, kanun diye bişey var. hakkınızı arayın.
  • Bu yaptıkları onların yanına kalmaz buna emin olun.Alın teri ile kazandıgınız para onlara helal olmayacaktır.Geçmiş olsun.
  • 1.Çok geçmiş olsun

2.100 TL ve Bilimum bir zamana Kendiniz ve bizler için iyi bir tecrübe oldu.

3.Bundan sonra her konuda size çok temkimli davranmayı öğretti bu kapora

4.100 TL için dava açmak vs.. gibi şeylere girmeyin çünkü masrafı büyük tutar
  • Artık yapmayın arkadaşlar böyle oyunlara gelmeyin.. Arabayı görmediniz, şahsı görmediniz, neye, kime, niye kapora veriyorsunuz? Bu konularda lütfen daha bilinçli olalım, 2. el araç alımı konusunda deneyimi olmayanlar, lütfen biraz araştırma yapınız.. İnternette yapacağınız ufak bir aramada, prosedürü, aracı nasıl kontrol ettirmeniz gerektiğini v.s. öğrenebilirsiniz..
  • savcılığa gidin.
    onların işi bu.
    ha bulurlar yada bulamazlar ayrı konu.
    ama en azından tecrübelenirler.
    kii bence bulabilirlerde.
    mutlaka savcılığa gidin
    vatandaşlık görevi bunu gerektirir.
  • Çok geçmiş olsun, evet mutlaka savcılığa dolandırıldığınıza dair bir dilekçe ile müracaat edin, Savcılık olayı takip edecektir, ilgili operatör den hat ile ilgili bilgi alacaktır. bir şey çıkarmı? denemeden bir şey demek zor çıkmazsa savcılık takipsizlik kararı verir ama siz elinizden geleni yapmış olursunuz en azaından bunları okuyanlarda böyle bir şey olacağını düşünerek belki yapmazlar diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: maverick24

Şahsen başıma geldi.
    Hemde mübarek kadir gecesinde.
    Buraya yazıyorum herkes bilsin geniş çevrelere ulaşsın.
    İnternette bulduğum 2008 honda civic ilanı için satıcı bayanı aradım. Arabasının temiz, kazasız olduğunu sıkıştığı için satmak istediğini söyledi. Gayetkibar bir hanımdı Hande ASLAN. Araba Gümüşhane deymiş sözde. Ben Ankaradaydım. Arabanın dediği gibi problemsiz çıkması halinde arabayı alacağımı söyledim. Plakayı öğrendim 34 plakaydı. trafikden arabayı araştırdığımda araba bambaşka birinin üstüne kayıtlıydı. Yakınım; benim elimde satış için vekalet var dedi. Trabzonda buluşmak için sözleştik. Benden bir miktar kapora istedi. Garanti cep bank aracılığıyla 100tl gönderdim. Akşam Ankaradan Trabzona yola çıktım. 13 saat sonra Trabzona yaklaşırken kendisini aradım beni otogardan alacağını belirtti. Otogara inince tekrar aradım 5 dk içinde geleceğim dedi. Sabah 11den akşam 4de kadar bekledim, defalarca aradım telefonu bile açmadı şerefsiz. Bende akşam Ankaraya geri döndüm yapacak bişey kalmamıştı.
    Fazla miktar değildi Allaha şükür. Ancak bu şekilde başka kişileride dolandırabilir.Olmayan arabayı günde 10kişiye satsa siz hesaplayın artık....

Ah be hocam benim 1-2 ay önce yazdığım yazıyı okusaydın keşke.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi d_hamen -- 22 Eylül 2009; 9:37:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: necmi42

aynı dolandırıcılık olayı geçen ay tartışılmıştı.o zamanda galiba 50 tl. kaptıran biri vardı.bencede polise gitmelisiniz.en azından o tel. numarasına bir kaç şikayet geldiyse araştırırlar.

O bendim işte . Kimse bir daha yaşamasın aynı olayı diye yazmıştım ama çare etmemiş. donanımhaber moderatörleri bu konuyu üst konu yapmalı diye düşünüyorum.
  • Öncelikle geçmiş olsun. Ben sizin yerinize olsam Bankanın (Garanti Bankası) Genel Müdürlüğüne konuyla ilgili bir dilekçe yazarım. Genel Müdürlük, Güvenlik Amirliği paranın çekildiği ATM’deki kamera kayıtlarından parayı çeken şebeke üyesinin eşkalini tespit edebilir. Şubedeki kamera kayıtları yaklaşık bir hafta sonra silinir. Ancak Genel Müdürlükte uzunca bir süre saklanır. Savcılık kamera kayıtlarının yer aldığı CD’yi inceleyip kişiyi yakalayabilir. Bu süreç ne kadar olur bilemiyorum.

• Adı üstünde kapora ;
    Aracı beğenmedin geri alabilecekmiydin . Hiç sanmıyorum
    Dolandırıldın ders oldumu , hiç sanmıyorum .
    Dolandırılan şahsı çevirip aynı parayı ben dilenseydim verirmiydin , Hiç sanmam
    O zaman sokaktaki dilencilerde telefonla dilensin , bak mantıklı .

Kaybın ; SALAK yerine konmak + 100TL + Yol Masrafı + Zaman ( ki en değerlisi )

insan görmediği binmediği bir araca sırf telefonun ucundaki bayan diye hemde plaka araştırması yaptıktan sonra para verirmi yaw . :)
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.