Şimdi Ara

ARABA SATMAK NEFRET ETTİRDİ [İNSANLAR CİDDEN TUHAF] (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
297
Cevap
12
Favori
29.749
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
182 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Mitrovic

3 defa Sahibinden üzerinden araba sattım

1-) Başlık net olmalı. "Meraklısınaaaa" "Kelepiirr" "Eşşsiz Güzellikte" gibi salakça aptalca tanımlamalar yapmayın

2-) Telefon numarasını kapatın. Önce sadece mesajları açın. Gerçekten ciddi alıcı olan adam mesajla telefon ister. isteyince verirsiniz. Zira telefon koyunca afedersiniz "...pu" telefonuna dönüyor. Arada vıyık vıyık çocuk sesi 40 istediğim arabaya "35 olur dersen gelip alayım" der. 35 desem o araba sana mı kalır hırto!

3-) Ederinden 3-4 milyar yukarı yazıp insanların sinirini zıplatmayın. Bugün satıcısın, yarın alıcısın. Yarın yaptığın hareketin bedelini ödersin

39 bin istediğim arabaya 39.500 yazıp "araba başında ufak ikram olacaktır" yazıp 39.250'ye verdim.

Siz açık bir şekilde bütün kazalarını boyalarını tramerini yazıp gerçekçi rakam isterseniz o araç satılır. Ben 3 aracı da 12 saat içinde sattım.
    Hocam ilan bilgisini vereyim, bana ilan metni hatırlasanız =)
    Nerede manyak var beni buluyor, ya da ben ne istediğimi bilmiyorum.
    Aslında ne istediğimi biliyorum; 97.500, hadi pazarlık falan 96.5 en düşük fiyatım.

Aynı araca 105, isteyen de var 100 isteyen de. En düşük fiyatı ben yazmışım, ben düşük yazanların hasar kaydı mevcut.
    Acaba fiyatı az mı yazıyorum da millet kıllanıyor

• İlanınızdaki araç nedir merak ettim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: axiadam

Bir şeyler sattığın zaman haber ver, istediğimiz fiyattan senden alalım. Olur mu?

Alıntıları Göster
    7 defa kendi arabami sattim, hep yuksek modelli markali araclar, serbest piyasa bu, alici da satici da istediği fiyati verir.

Bmw, Mercedes basliklarinda mesajlarım duruyor, oradan da teyit edebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geng -- 5 Mart 2019; 14:32:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araç nesir ilan no felan

• 27599 olurmu

• quote:

Orijinalden alıntı: GEÇBATAN

yok hocam ben direk kaportaya bakarım güvenemem
    kaza yapıp hava yastığı açıp hava yastıklarını para gitmesin diye değiştirmeyen birine denk gelirsek de hava yastığını gerek olur da açmazsa o zaman durum vahim
    yoksa sadece boyanmış boyanmamış meselesi değil

adam araçla kaza yapmış diyelim ki
    radyatör su kaçırıyor motor susuz kalıp hararet yapıyor 12 bin lira masraf
    ee ne anladın bu işten

Alıntıları Göster
    radyoter 12binlirami? ben bi onceki aracimin radyatorunu kendim degistirdim 150 yeni radyator 150lira tutu aldigimda su kaciriyodu arac tumsekten yavaslamadan gecmis ve on bamper ile radyatoru parcalamisti bamperide kaportaciya oldukca uyguna yaptirdim ve boyatmayla beraber 350 lira tutmustu. Arac 1993 model mersedes benzdi

Bu arada daglara cikarken durduk yere su deposundaki hava filtresi cikip dusmustu araba hararet kapandi motor en ufak bi zarar gormedi ve ormandan bi agac parcasi ile sensor yerini kapattim ve yanimdak icme sularini doldurdum 5 litre kadar hep tasirim sonra geziye devam ettim 450 km yol geri donum eve geldim once motora test yaptirdim bi hasar almismi diye yok kursun gecirmezligini koruyodu efsane motor.hurdacidan sensor aradim direk elime yeni su deposu verdi sensorlu 15 liraya aldim kendim taktim...

Dovulmus bi arac cok ucuza alina biliyor ve cok ucuza sorunlarini coze biliyosun satarkende sorun olmuyor yani tam bi win-win

Edit: Son aldigim aracin on kaputunu actim ve motorun yanindan altina dogru islaklik gordum anladim arac yag kaciriyordu sahibi yag kacirmasindan korkup bir an once satmak istedi guzel pazarlik yaptim ve bastan dusundum silindirleri yenilesem bile piyasanin cok alinda bi araba her sekilde kardaydim ve yag kaciran arabayi aldim ben silindirler degiscek sanarken oysa ust contasi deform olmus ve yagi ust contadan kaciriyomus 60 liraya hallettim ve suan miss gibi kulaniyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cengizhan66 -- 5 Mart 2019; 14:50:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mcrew

Böyle yazacaksın. Yoksa millet anlamıyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Sahibinden'de araç satmıyorum ama benzer olaylar benimde başıma geliyor, kanser olmamak elde değil.

Öncelikle sahibindene telefon numarası koymak gibi bir hata yapmamama rağmen başıma gelenler insanı sinir hastası yapıyor; ilan açıklmasına pazarlık veya indirim yoktur yazıyorum, adam pazarlık var mı diye pm atıyor yine yok diyorum, bu sefer telefon numarası istiyor orada pazarlık yapmaya çalışıyor. Ben ilan açıklmasına ürünün en küçük detayını bile yazarım çünkü alıcının bilmesi gerek, bende böyle ilanları tercih ediyorum fakat bazıları ilan açıklmasını asla okumaz, açıklamada yazan şeyleri sorar adam bir ürün alacak ama ilan açıklmasını okumaya tenezzül bile etmiyor, kesin alacağım diyip adres saat isteyip almayanlar mı dersin, sanki ürünün üreticisi benmişim gibi soru soranlar mı dersin vs. uzayıp gider.

Gerçekten insanlar ile uğraşmak zor, gerçek hayatta böyle insanları etrafına almıyorsun ama işte yinede böyle tiplerle muhattap olmak zorunda kalıyorsun.

• Kardeş ben de piyasaya göre 6000lira ucuz yazdım. Arabada bir iki boya var ama elimde fotoğrafları mevcut. Şüphe uyandıracak bir şey olmamasına rağmen günlerce pazarlık yapmaya çalışan insanlardan bıktım. Gittim 3000lira daha da ucuzuna galeriye verdim. Ötv indiriminden sıfır aldım. Oradan karım oldu. 3000lira daha düşünce pek çok adam alırdı ama onlara gitsin istemedim yani. Bu ülkede araba almak da satmak da zor.
  • Bu konu benim de canımı sıkıyor. Araba almak da dert satmak da. Ben de aracımı satarken benzer şeylerle karşılaşmıştım. İlana her şeye yazmana rağmen aynı şeyi soranlar, şu fiyattan aşağı olmaz demene rağmen çok daha düşük teklifler. İnsanımız anlaşması ve konuşması zor maalesef.
  • quote:

Orijinalden alıntı: No Way Out

Sahibinden'de araç satmıyorum ama benzer olaylar benimde başıma geliyor, kanser olmamak elde değil.

Öncelikle sahibindene telefon numarası koymak gibi bir hata yapmamama rağmen başıma gelenler insanı sinir hastası yapıyor; ilan açıklmasına pazarlık veya indirim yoktur yazıyorum, adam pazarlık var mı diye pm atıyor yine yok diyorum, bu sefer telefon numarası istiyor orada pazarlık yapmaya çalışıyor. Ben ilan açıklmasına ürünün en küçük detayını bile yazarım çünkü alıcının bilmesi gerek, bende böyle ilanları tercih ediyorum fakat bazıları ilan açıklmasını asla okumaz, açıklamada yazan şeyleri sorar adam bir ürün alacak ama ilan açıklmasını okumaya tenezzül bile etmiyor, kesin alacağım diyip adres saat isteyip almayanlar mı dersin, sanki ürünün üreticisi benmişim gibi soru soranlar mı dersin vs. uzayıp gider.

Gerçekten insanlar ile uğraşmak zor, gerçek hayatta böyle insanları etrafına almıyorsun ama işte yinede böyle tiplerle muhattap olmak zorunda kalıyorsun.
    hocam herşeyin bir raconu var pazarlık yoktur yazılmaz 1000 tl fazla yazılır pazarlık yapılır

• quote:

Orijinalden alıntı: geng

7 defa kendi arabami sattim, hep yuksek modelli markali araclar, serbest piyasa bu, alici da satici da istediği fiyati verir.

Bmw, Mercedes basliklarinda mesajlarım duruyor, oradan da teyit edebilirsin.

Alıntıları Göster
    Tamam ben de onu diyorum. Sahip olduğun bir şeyi sattığın zaman forum ailesine haber ver senin istediğin rakamdan değilde teklif edilenler üzerinden bir alıveriş yapalım. BMW ve Mercedes sattığını söylemenin de bir önemi yok.
  • düşürdün demi km yi o yaşta o km de olmaz

yahu , cahil adam çok , 3 kuruş biriktirmiş , içinden geçeni söylemiş adam içipis :D

birşey almak kolay satmak zordu eskiden , ama satılıyordu ,

şimdi satman imkansız, kimsede para yok , olanda ucuza konuşturuyor

sen gel birde motosiklet sat :D 1 haftada 2200 kişi bakmış herkes sordu , ne gelen var ne bakan ne alan ,

55 binlik motora aynısı 45000 e var diyor :D km gerçekten düşürülmüş adam 14000 de motoru balatalar değişmiş yersen :D 14000 i
  • Şahin parasına albea satıyorum dizel klimalı falan hasar kaydı var araçta 7k civarıY.ok biri 12 teklif ediyor biri 14 teklif ediyor. Muadillerine baksan 20den aşağı yok.Değişik kafalar yaşıyorlar vallahi ya.
  • Ben böylelerine aç köpek diyorum. Aç köpek saldırısına uğramışsın

• Geçen ay eşimin aracını sattım dizel otomatik Corsa 207 bin KM de

- Kazasıda vardı, yaşıda vardı, km side vardı.

29 yazdım (yazılanlarda o civardaydı) 27,250 e sattım, satmam sadece 1 gün sürdü, 2 kişi gördü 2. si kaporasını verdi aldı.

Yaptığım tek şey telefonda düzgün GALERİCİ GİBİ OLMADAN konuşmak oldu, neyi varsada söyledim, gizleme saklama yapmadım, hatta expertiz yaptırmadan alma bile dedim ki banane normalde...

Aracı ilk görmeye gelen Galerici olmadığını idda eden ama bir araçtan inen 4 tane at hırsızından ve tavırlardan kesinlikle galerici olduklarını anladığım komik 4 kişiydi. Sürekli araçta birşeyler bulmaya çalıştılar, saçma salak hareketler, ben gülerek yanıt verdim baktılar fiyat inmiyor her dediklerine gülüyorum çekip gittiler, Whatsup daki fotosunu değiştirmiş baktım sonra opel corsa alacak parası olmayan(öyle demişti) bu kişi bmw kullanıyordu :)

Velhasılı kelam evet gerçekten çok stresli bir iş ama sahibindeki fiyatlar yüksek tutuluyor çoğunlukla oradaki fiyata ısrar etmeyin baktınız alacak biri var orta yolu bulmaya çalışın at hırsızlarının ağzını bırakın insanlar illet etti "paran yoksa alma, o paraya olmaz" gibi laflardan.

• Ülkemiz de ikinci el piyasası tamamen berbat durumda ne araç satan ne de alan insanlar mantıklı düşünmüyor herkes kendine ekstra bir çıkar için uğraşıyor ulan şu ihtiyacım var şunu istiyorum alayım çekileyim derdi olan insan çok az maalesef
  • quote:

Orijinalden alıntı: axiadam

Tamam ben de onu diyorum. Sahip olduğun bir şeyi sattığın zaman forum ailesine haber ver senin istediğin rakamdan değilde teklif edilenler üzerinden bir alıveriş yapalım. BMW ve Mercedes sattığını söylemenin de bir önemi yok.

Alıntıları Göster
    Anlamanı kolaylaştırmak icin yazdim, sen kabul etsen de etmesen de piyasa bu, satmazsin, olur biter, kimse kimsenin boğazına silah dayamiyor sonucta.

Burada konu acmanin anlami yok kisaca, satmayacaksın ya da satilmiyorsa fiyati dusureceksin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hasan 06

Aracınızın markasını veya ilan numarasını birkaç kez sorulduğu halde paylaşmıyorsunuz. Neden acaba?
    Özelden soranlara gönderdim hocam

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.