Şimdi Ara

araba ses sistemi tavsiye, yardım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
8
Favori
79.285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    4 kanallı boshmann 1600 w 2 kanal 1000w kutu basa bağlandı 2 kanal boş arabanın orjinalleri yetersiz kaldı bass çok baskın müzik anlaşılmıyor onları bağlamadık zaten 2 tane pioneer oval alsam yeterli olurmu yani düzelirmi onu merak ediyorum ve teyp alsam onunda faydası olur mu
  • quote:

Orijinalden alıntı: tooysky

4 kanallı boshmann 1600 w 2 kanal 1000w kutu basa bağlandı 2 kanal boş arabanın orjinalleri yetersiz kaldı bass çok baskın müzik anlaşılmıyor onları bağlamadık zaten 2 tane pioneer oval alsam yeterli olurmu yani düzelirmi onu merak ediyorum ve teyp alsam onunda faydası olur mu

Oval almak yerine, biraz daha paraya kıyıp kaliteli component alın önlere. Çok daha iyi sonuç alırsınız. Ovali arkaya takacağınız için ses arkadan gelir. Hoş değil. Müzik seti almanız ses kalitesini arttırmak için çok işe yarayacaktır. Almışken hem ses hem bass pre-out çıkışlı bir müzik seti alın.

Hoparlör olarak Focal Polyglass, Helix RS serisi önerebilirim. İkinci elde temizlerini bulabilirsiniz. Biraz daha düşük maliyet bakarsanız Infinity bakın.

• Merhabalar.

2005 model bir hyundai admire aldım. Üzerinde Pioneer deh-p6700mp teyp bulunmakta, ancak üzerinde önleri 13cm (sanırım 20w) ve arkalar (arka sağ patlak) 16cm (sanırım 40w) orjinal hoparlörleri duruyor. Kaliteli müzik dinlemek herkes gibi benimde hoşuma gidiyor. Tabi burada zevk, gereksinimler ve bütçe ayrımı ortaya çıkıyor. Yaşım 36, elektrik öğretmeniyim ve özel bir elektrik dağıtım şirketinde yönetici olarak çalışmaktayım, 3 ve 5 yaşlarında 2 çocuğa sahibim (allah cümlemize nasip etsin). Büyük oğlum mekanik konulara çok meraklı, araç üzerinde onunla birşeyler ile ilgilenmek çok hoşuna gidiyor. Örneğin; araçta birşeyler ile tamir ederken, bilmiş bilmiş tavırla "baba sanırım sana yankeski lazım" deyip bana yankeskiyi uzatmasından da ben çok keyif alıyorum. Dolayısıyla her daim araçta uğraş bulmaya çalışıyorum :)

Sayın Hüseyin-ZST'nin yazısı ilgimi çekti. Harman kardon tarzı basıda tizide gerektiği kadar veren ses sistemlerini çok beğeniyorum. Ses sistemi olayına kademeli olarak girmeyi planlıyorum. Bagaj, 2 çocuktan dolayı benim için ihtiyaç subwoofer kullanamam, zaten aşırı bas, zırlayan plaka, mahalleye ben geldim deme peşinde değilim :) Onları zamanın da afsene pioneer 6985 ler ile yaptık :) Arka pandizotu bozarak gelin beni çalın diye bağırmakta istemiyorum.

Bellidir ki, amfi olmazsa olmaz. Ama gel de adam gibi işini yapan ustasını bul. Hemen kolay diye arka koltuk arkasına dağınık kablo düzeni ile yerleştiriveriyorlar. Amfinin arka kapıların içine gizlenmesi mümkün müdür?

Kendim, montajını kolaylıkla yapabileceğimi düşündüğümden, ön kapılardan başlayayım diye düşünerek; "http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-oto-ses-sistemleri-hoparlor-amerikandan-ozel-gelen-infinty-5032cf-135-wat-13-cm-mid-sifir-158655420/detay" ilanını gördüm.

Düşünceleriniz nelerdir? Başlangıç olarak doğru yerde miyim? İlandaki hoparlör mevcut teybimle amfisiz tok ses verir mi?

Teşekkür eder saygılarımı sunarım...

• quote:

Orijinalden alıntı: gxax

Merhabalar.

2005 model bir hyundai admire aldım. Üzerinde Pioneer deh-p6700mp teyp bulunmakta, ancak üzerinde önleri 13cm (sanırım 20w) ve arkalar (arka sağ patlak) 16cm (sanırım 40w) orjinal hoparlörleri duruyor. Kaliteli müzik dinlemek herkes gibi benimde hoşuma gidiyor. Tabi burada zevk, gereksinimler ve bütçe ayrımı ortaya çıkıyor. Yaşım 36, elektrik öğretmeniyim ve özel bir elektrik dağıtım şirketinde yönetici olarak çalışmaktayım, 3 ve 5 yaşlarında 2 çocuğa sahibim (allah cümlemize nasip etsin). Büyük oğlum mekanik konulara çok meraklı, araç üzerinde onunla birşeyler ile ilgilenmek çok hoşuna gidiyor. Örneğin; araçta birşeyler ile tamir ederken, bilmiş bilmiş tavırla "baba sanırım sana yankeski lazım" deyip bana yankeskiyi uzatmasından da ben çok keyif alıyorum. Dolayısıyla her daim araçta uğraş bulmaya çalışıyorum :)

Sayın Hüseyin-ZST'nin yazısı ilgimi çekti. Harman kardon tarzı basıda tizide gerektiği kadar veren ses sistemlerini çok beğeniyorum. Ses sistemi olayına kademeli olarak girmeyi planlıyorum. Bagaj, 2 çocuktan dolayı benim için ihtiyaç subwoofer kullanamam, zaten aşırı bas, zırlayan plaka, mahalleye ben geldim deme peşinde değilim :) Onları zamanın da afsene pioneer 6985 ler ile yaptık :) Arka pandizotu bozarak gelin beni çalın diye bağırmakta istemiyorum.

Bellidir ki, amfi olmazsa olmaz. Ama gel de adam gibi işini yapan ustasını bul. Hemen kolay diye arka koltuk arkasına dağınık kablo düzeni ile yerleştiriveriyorlar. Amfinin arka kapıların içine gizlenmesi mümkün müdür?

Kendim, montajını kolaylıkla yapabileceğimi düşündüğümden, ön kapılardan başlayayım diye düşünerek; "http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-oto-ses-sistemleri-hoparlor-amerikandan-ozel-gelen-infinty-5032cf-135-wat-13-cm-mid-sifir-158655420/detay" ilanını gördüm.

Düşünceleriniz nelerdir? Başlangıç olarak doğru yerde miyim? İlandaki hoparlör mevcut teybimle amfisiz tok ses verir mi?

Teşekkür eder saygılarımı sunarım...

Aydin Elektronik Car Hi-Fifacebook
    Aydin Elektronik Car Hi-Fi
    https://www.facebook.com/pages/Aydin-Elektronik-Car-Hi-Fi/178780078836276?fref=ts

buraya bir uğrayın derim eğer ankarada iseniz

temiz bass sesi istiyorsanız yapılıcak işler bass olmadan alınıcakları ben yazıyım siz gidin alın

yaşadığınız yerde iyi bir ustaya takrırırsınız en fazla 100-150 liraya

jbl gto 1004 yada xetec xi 90.4 steryo amfi alınmalı

hertz esk 165 ve hertz esk 130 1 er takım alınıcak bu mid lerden

sonuca sizde inanamıyacaksınız desem yalan olur zaten bir geçmişiniz var

• Arkadaslar hort olucak ama 207 icin ses tesisati istiyorum,,,butcem 1000 e kadar cikabilir ancak altinda olursa sevinirim,,,dinledigin tur 80ler rock (led zeppelin,,,pink floyd vs),,,bagaji oldurmek istemiyorum ama mecbur ise koyabiliriz,,,o serseri arabalari gibi birsey istemiyorum yuksek ve kaliteli ses olsun yeterli,,,eski jettamin ses sistemi stok haliyle bile mukemmeldi,,,ancak pejonunkiler yetmiyor,,,cok tesekkurler,,,

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: killerwhitewhale

Arkadaslar hort olucak ama 207 icin ses tesisati istiyorum,,,butcem 1000 e kadar cikabilir ancak altinda olursa sevinirim,,,dinledigin tur 80ler rock (led zeppelin,,,pink floyd vs),,,bagaji oldurmek istemiyorum ama mecbur ise koyabiliriz,,,o serseri arabalari gibi birsey istemiyorum yuksek ve kaliteli ses olsun yeterli,,,eski jettamin ses sistemi stok haliyle bile mukemmeldi,,,ancak pejonunkiler yetmiyor,,,cok tesekkurler,,,

kapı içleri kaç cm ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bygamer

quote:

Arkadaslar hort olucak ama 207 icin ses tesisati istiyorum,,,butcem 1000 e kadar cikabilir ancak altinda olursa sevinirim,,,dinledigin tur 80ler rock (led zeppelin,,,pink floyd vs),,,bagaji oldurmek istemiyorum ama mecbur ise koyabiliriz,,,o serseri arabalari gibi birsey istemiyorum yuksek ve kaliteli ses olsun yeterli,,,eski jettamin ses sistemi stok haliyle bile mukemmeldi,,,ancak pejonunkiler yetmiyor,,,cok tesekkurler,,,

kapı içleri kaç cm ?

Hocam 16 cmlerin cogu uyuyormus,,,kimisi 16.5 diyor

• quote:

teybi değiştirmek istiyor musun yoksa orjinal teyp kalıcak mı ?

eğer tep değişicek ise + 200-250 lira daha bütçe ayırman jettanın stok sisteminden daha iyi olucağı anlamına gelir
  • quote:

quote:

teybi değiştirmek istiyor musun yoksa orjinal teyp kalıcak mı ?

eğer tep değişicek ise + 200-250 lira daha bütçe ayırman jettanın stok sisteminden daha iyi olucağı anlamına gelir

hocam teyp degissin isterim ancak o yol bilgisayar zimbirtisi calisir mi emin degilim,,,cok da onemli degil aslinda,,,200 300 1000'in uzerinde mi olucaktir,,:)))

• Arkadaşlar, cehaletimi bağışlayın ama bir şey öğrenmek istiyorum.. Bagaja konan ve yer kaplayan amfi olmadan ve teyp değiştirilmeden güzel ses veren bir sistem yaptıramaz mıyız? Güzel ses veren sistemden kastım, yüksek ses değil.. Kaliteli olsun yeter. Gürültülü ses sevmiyorum zaten. İmzamdaki araç yeni olduğu için teybi değiştirmek/herhangi bir müdahelede bulunmak istemiyorum. Öte yandan bagajı da yoğun kullandığım için amfi düşünmüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sorrento -- 2 Mayıs 2014; 10:03:57 >
  • quote:

hocam teyp degissin isterim ancak o yol bilgisayar zimbirtisi calisir mi emin degilim,,,cok da onemli degil aslinda,,,200 300 1000'in uzerinde mi olucaktir,,:)))

kapı içleri için 1 takım bundan al

orjinal teyp ile kullanmak istersen amfi bunu almalısın orjinal teyp çıkışı için uygun

bass olarak bunu alabilirsin bagajı fazla kapatmaz

• bygamer B kullanıcısına yanıt
    Üstad, yardımına ve tavsiyelerine teşekkür ederim. Az daha ekonomik olarak ne önerebilirsin? 500-700 arası gibi...
  • quote:

Üstad, yardımına ve tavsiyelerine teşekkür ederim. Az daha ekonomik olarak ne önerebilirsin? 500-700 arası gibi...

tekrar hesapla bakalım
  • quote:

quote:

http://www.atakantuning.com/Infinity-Ref-6500CX-16-cm-Mid-Bass-Takimi,PR-328.html

orjinal teyp ile kullanmak istersen amfi bunu almalısın orjinal teyp çıkışı için uygun

http://www.atakantuning.com/Pioneer-GM-6500F-4-Kanalli-Oto-Amfi,PR-241.html

http://urun.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/re-audio-rex-8-subwofer-20-cm-orjinal-bas-kabin-107694652

hocam yardimlarin icin cok tesekkur ederim,,,ancak iyi ki almamisim

Green kart kazandim, arabayi satiyorum,

Cok tesekkur ederim zahmet verdim,,,

• quote:

hocam yardimlarin icin cok tesekkur ederim,,,ancak iyi ki almamisim

Green kart kazandim, arabayi satiyorum,

Cok tesekkur ederim zahmet verdim,,,

hayırlı olsun
  • quote:

quote:

tekrar hesapla bakalım

2 takım hertz esk 165, 2x400=800TL, jbl gto 1004 amfi 375TL, 100TL bağlantı kabloları, 100TL montaj için işçilik =1.375TL neyi yanlış hesaplıyorum üstat?
  • quote:

quote:

ben buradaki ile karıştırmışım

bunuda yapabilirsin bass yerine 1 takım daha kompenant alırsın

amfi olarak xetec xi 90.4 olabilir bütçeni zorlamıyacaksa

bütçemi aşar dersen

2 takım

amfi olarak

bunları alabilirsin

• quote:

quote:

quote:

ben buradaki ile karıştırmışım

bunuda yapabilirsin bass yerine 1 takım daha kompenant alırsın

amfi olarak xetec xi 90.4 olabilir bütçeni zorlamıyacaksa

bütçemi aşar dersen

2 takım

http://www.atakantuning.com/JBL-GTO-6508C-16cm-Mid-Bass-Takimi,PR-144.html

amfi olarak

bunları alabilirsin

Teşekkürler...

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.