Şimdi Ara

araba ses sistemi tavsiye, yardım (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
58
Cevap
8
Favori
79.285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    amfinin den ses ayarını kısman gerekio sonuna kadar açmışsın :D
  • hüsayin-zst ye cok teşekkür ederim güzel bilgilendirmesinden dolayı saol kardeşim
  • Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt
    Süpersin be abi her konuda müthiş doyurucu bilgilerin var. Fakat bir sorum olacak cevaplarsan sevinirim. Aynı hoparlörü amfisiz ve amfili kullanıysan bir hoparlörün performansını ne kadar azaltır amfisiz kullanmak? Şahsen amfi işine girersem Woofer da almak gerekecek uçucak gidecek bütçe :) Yerleşik hoparlöre göre çok daha iyi olursa bizim 207'lere direk uyan Focal IFP207 veya Access 165 düşünüyorum. Ne dersiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: brkprlk35

Süpersin be abi her konuda müthiş doyurucu bilgilerin var. Fakat bir sorum olacak cevaplarsan sevinirim. Aynı hoparlörü amfisiz ve amfili kullanıysan bir hoparlörün performansını ne kadar azaltır amfisiz kullanmak? Şahsen amfi işine girersem Woofer da almak gerekecek uçucak gidecek bütçe :) Yerleşik hoparlöre göre çok daha iyi olursa bizim 207'lere direk uyan Focal IFP207 veya Access 165 düşünüyorum. Ne dersiniz?

Aracın orjinal müzik seti ile amfisiz hoparlör kullandığınızda alacağınız performans çok kısıtlı olacaktır. Komponent hoparlörlerin çoğu daha yüksek güç çıkışına ihtiyaç duyar. Orjinal müzik setlerinin hiçbiri bunu veremez. Sonradan takılan bir müzik setine sahipseniz, bu müzik setlerinin içindeki amfi katı orjinal setlere göre daha güçlüdür. Gene hoparlör maksimum verimi ile çalışamaz; ama hiç yoktan iyidir.

Amfi alınca woofer takma zorunluluğunuz yoktur. Kaliteli bir çift komponent alın, bunu besleyecek bir amfi alın. İşinizi görmezse woofer ve woofer amfisi avına çıkarsınız. Bu işe bir kez başlandı mı, ortalama üstü bir ses elde edene kadar kimse durmaz. O yüzden uzun süre woofersız idare edeceğinizi düşünmeyin.

4 kanal orta güçte bir amfi 2 hoparlör bir küçük woofer besler. Böyle bir amfi ve bir çift kaliteli komponent alırsınız. İlk fırsatta küçük bir woofer alır sistemi tamamlarsınız. En ekonomik çözümdür.

Ucuz sıfır ürün alacağınıza ikinci el kaliteli ürün alın. Çok daha iyi sonuç alırsınız, ek olarak daha uzun ömürlü olur. Arabada Hi-fi aynen evdeki gibidir. İyi ürünü aldınız mı, 20-30 yıl hizmet eder. O yüzden iyi kullanılmış 10 yaşında kaliteli bir amfi almak, sıfır ama dandik bir amfi almaktan iyidir.

Kaliteli Amfileri yakan, kaliteli basları patlatan, tiz yakan tipler genelde ya ayar yapmayı bilmediklerinden, ya da ses konusunda nerede duracağını bilmediklerinden sorun yaşarlar.

Tavsiyem 4 kanal veya 3 kanal bir amfi ve bir takım kaliteli komponent almanız olur. İlk fırsatta wooferı da alır, seti tamamlarsınız. Ses sisteminde kaliteyi en zayıf halka belirler. O yüzden orjinal müzik setinden de bir an önce kurtulun. Yeni alacağınız müzik setinin hoparlör çıkışı ile sadece arka hoparlörleri beslersiniz, amfi de ön hoparlörlerle wooferı besler. Bu sistem için alacağınız müzik setinin iki çift RCA çıkışlı olmasına özen gösterin. Giriş seviyesinde Pioneer'ın alt modelleri insanı üzmez. Fiyat/performans açısından iyi ürünlerdir.

• teyp = Sony DSX-A200UI Radyolu, USB Girişli Oto MP3 Teyp
    amfi = Jameson USA - 616 6 Kanal Amfi
    hoparlör = 4 adet Sony XS-N 6950 600 watt Oval Kolon
    ön kapılara = Pioneer TS-G 133 Ci 13 cm 2 Yollu Mid Bass Takımı
    bass = Pioneer TS-W 311 D4 1400 Watt 400 RMS Subwoofer

fiat doblo arabama yukarda yazılı sistemi yapmayı düşünüyorum. sizce yeterli bir performans alırmıyım.
  • arkadaşlar aracıma ses sistemi yaptırmak istiyorum konu ile alakalı fazla bir bilgim yok şu linkteki ekipmanlar sizce nasıl fiyat /performans nasıl sizce,teşekkürler

• Bende ses sistemi toplamaya çalışıyorum.
    Güzel bi amfi şart dediler. (Pioneer GM-A6604 bunu aldım)

Yanına birde component takımı lazımmış :)
    onuda arkaya takmayı düsünüyorum. (Pioneer TS-G172Ci 16cm mid takımı)

önlere de (Pioneer TS-S20C Tweeter) takmayı düsünüyorum.

Temiz ve net bir ses almak istiyorum.

Daha iyi bi sistem toplanabilir mi ?

Amfi hariç (onu aldım zaten) en fazla 250 bilemedin 300 tl daha verebilirim.

Tecrübeli kardeşlerden yardım bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zennx -- 31 Temmuz 2016; 6:24:01 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zennx Z kullanıcısına yanıt
    Ben de clio 4 için benzer sistemi yaptım.

Mid ve subwoofer ilandaki:http://www.atakantuning...ll-Pioneer,PR-1234.html

Amfi:http://www.atakantuning...tt-Oto-Amfi,PR-571.html

Beklentimi karşılıyor ama asıl istediğim olan konserdeki veya clubdaki hoparlörlerin karşısında durduğumuzda verdiği hissi alamıyorum. Belki de ayarları eksik bilmiyorum.

Mesela bass sesi daha çok arkadan geliyormuş gibi hissediyorum.

Dün denemek için bass test müzikleri indirdim, test ettim. Arabayı gümbür gümbür sallıyor veya içimi titreticek kadar bass hissettiriyor.

Sizce ayarlarla mı alakalı yoksa öndeki midlerle mi alakalı? (Tesisat ilk takıldığında da ustalara söyledim, arkaya da mid takman lazım dediler)

Öneri alabilirsem sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sing_a_song

Ben de clio 4 için benzer sistemi yaptım.

Mid ve subwoofer ilandaki:http://www.atakantuning...ll-Pioneer,PR-1234.html

Amfi:http://www.atakantuning...tt-Oto-Amfi,PR-571.html

Beklentimi karşılıyor ama asıl istediğim olan konserdeki veya clubdaki hoparlörlerin karşısında durduğumuzda verdiği hissi alamıyorum. Belki de ayarları eksik bilmiyorum.

Mesela bass sesi daha çok arkadan geliyormuş gibi hissediyorum.

Dün denemek için bass test müzikleri indirdim, test ettim. Arabayı gümbür gümbür sallıyor veya içimi titreticek kadar bass hissettiriyor.

Sizce ayarlarla mı alakalı yoksa öndeki midlerle mi alakalı? (Tesisat ilk takıldığında da ustalara söyledim, arkaya da mid takman lazım dediler)

Öneri alabilirsem sevinirim.

Amfinizda faz ayarı varsa basslardaki gecikmelerin bir nebze önleyebilirsiniz. Ancak bence sizin kabin seçiminiz yanlış. Portlu kabinlerde bass sesi gecikmeli, uzun, daha derin vs.. olur. Bence sizin portsuz kutuya geçmeniz gerekiyor.
    Ayrıca siz daha iyi sahneleme isterken, arkaya da mid takmanız gerekir diyen adam usta değil, satıcıdır.Size bir mid takımı daha satmaktır niyeti.
    Kaliteli ses önden gelir. Bu işe inanılmaz paralar harcayan, aracına sq aktif sistem kuran kişiler, aracın arkasına herhangi bir mid taktırmazlar. İşin çok teknik detayına girip uzatmak istemiyorum.
    Ayrıca amfinizide çok merak ediyorum. Digital ancak d sınıfı bir amfi. D sınıfı stereo bir amfi, kaliteli bir ses verebilir mi ki. Bence amfiniz de sizin istediğiniz sesi vermekte yetersiz kalıyor olabilir. Bence diyorum çünkü hem amfiyi hem de sizin kulak zevkinizi bilmiyorum.

• macgyvercan M kullanıcısına yanıt
    Hocam forumda bir cok yere yazdim, hatta konuma siz de cevap yazdiniz diye hatirliyorum. Guzel tavsiyeler geldi ama direkt limk olarak nokta atislar gelmedi, ben de beklemek ve ugrasmak istemedim. Butceme uydugu icin bunu tercih ettim. Yalniz simdi ne yapmaliyim ki tam istedigim sese ulasiyim bilmiyorum.

Bugun yine sirket aracini kullanirken istedigimin tam olarak bu oldugunu ve sadece arkadan gelen bassin benim istedigim sey olmadigini farkettim. Ne yapmaliyim hic bilmiyorum.

• quote:

Hocam forumda bir cok yere yazdim, hatta konuma siz de cevap yazdiniz diye hatirliyorum. Guzel tavsiyeler geldi ama direkt limk olarak nokta atislar gelmedi, ben de beklemek ve ugrasmak istemedim. Butceme uydugu icin bunu tercih ettim. Yalniz simdi ne yapmaliyim ki tam istedigim sese ulasiyim bilmiyorum.

Bugun yine sirket aracini kullanirken istedigimin tam olarak bu oldugunu ve sadece arkadan gelen bassin benim istedigim sey olmadigini farkettim. Ne yapmaliyim hic bilmiyorum.

Haklısınız. Forumda ben dahil, size marka model tavsiyesinde bulunan olmadı.
    Bence portsuz kutuya geçin. Hem çok daha az yer kaplayacak hem de istediğiniz bass tonlamasını yakalayacaksınız diye düşünüyorum.
    Kabin ise yaklaşık 28-30 litre civarı olmalı. Kabin için en iyi malzeme mermerdir. Ancak mermer subwoofer kabini olarak kullanmak hem çok maliyetli hem de araçta kullanmak çok da uygun olmayacağından ikinci en iyi seçenek suntadır. Portlu kabinler için en iyi malzeme mdf olsa da portsuz kabinlerde sunta çok daha iyi sonuçlar verir. Tabi kabin içi de yalıtılmış olmalı. Ayrıca bence portlu kutudaki subwooferlar müzik dinletmek için değil film seyretmek içindir.
    Şu an pop şarkılarda çok keyif almıyor olabilirsiniz ama hip hop tarzı şarkılarda subwooferınızdan daha fazla keyif alacaksınız. Çünkü subwooferınız kabini bu müzik türüne daha uygun.

Şirket aracınızdaki bass sesine benzer bir ses istiyorum dediğinizden dolayı bu tahmin ve öngörülerde bulunuyorum. Çünkü şirket aracınızdaki bass seslerinin en yakın tonunu portsuz kabinden alabilirsiniz. Farklı olarak alt frenkansları olabildiğince duymak ve uzun bass sesleri almak istiyorum deseydiniz ya portlu ya da bandpass kabin önerirdim.

Amfinizi biraz araştırdım. Gayet iyi bir amfi ancak spl sistem amfisi.

Lutfen yanlis anlamayin msjim imali degildi, hic hir sey bilmedigimi ve biraz tezcanli oldugumu girmussunuzdur demek istemistim. Yoksa guzel tavsiyeleriniz olmustu, sagolun. Ama dedigim gibi ben arastirip bulamadim, biraz hazira kactim. Beklentim cok yuksek degildi ama suan dediginiz gibi pop sarkilarda bekledigim performansi alamiyorum. (Hatta bazi sarkilarda subwoofer sacmaliyor laga girmis gibi geriden veya rtimsiz vuruyo(nadiren).

Su an icin en kolay cozum portsuz kabin almak mi?
    Acaba aldigim yere gitsem bir onerileri olur mu? Kabini degistirirler mi? (Hatta yarin aksam gidebilirim)

Amfiyi ozellikle daha sonra subwooferi yukseltebilmek icin sordum, bunu onerdiler. Sizden iyi olmasin face ikinci el ses sistemi forumlarinda bir kisi baya ilgilenip yardimci oldu, amfi icin beklentini karsilar dedi.

Ya soyle soyliyim. Cogunlukla radyo dinlerim. Suanki sistemde sesi 15+ yapmadan bass yeterince hissedilmiyo. Sesi 15+ yapinca da mid ler cayir cayir bagiriyo. Oysaki ben sesi 8-10 da yapsam sarkiyi bassli dinlemek istiyorum. (Aslinda bir onceki msjinizda derdimi tam olarak anladiginiz goruluyor)

• quote:

Lutfen yanlis anlamayin msjim imali degildi, hic hir sey bilmedigimi ve biraz tezcanli oldugumu girmussunuzdur demek istemistim. Yoksa guzel tavsiyeleriniz olmustu, sagolun. Ama dedigim gibi ben arastirip bulamadim, biraz hazira kactim. Beklentim cok yuksek degildi ama suan dediginiz gibi pop sarkilarda bekledigim performansi alamiyorum. (Hatta bazi sarkilarda subwoofer sacmaliyor laga girmis gibi geriden veya rtimsiz vuruyo(nadiren).

Su an icin en kolay cozum portsuz kabin almak mi?
    Acaba aldigim yere gitsem bir onerileri olur mu? Kabini degistirirler mi? (Hatta yarin aksam gidebilirim)

Amfiyi ozellikle daha sonra subwooferi yukseltebilmek icin sordum, bunu onerdiler. Sizden iyi olmasin face ikinci el ses sistemi forumlarinda bir kisi baya ilgilenip yardimci oldu, amfi icin beklentini karsilar dedi.

Ya soyle soyliyim. Cogunlukla radyo dinlerim. Suanki sistemde sesi 15+ yapmadan bass yeterince hissedilmiyo. Sesi 15+ yapinca da mid ler cayir cayir bagiriyo. Oysaki ben sesi 8-10 da yapsam sarkiyi bassli dinlemek istiyorum. (Aslinda bir onceki msjinizda derdimi tam olarak anladiginiz goruluyor)

Kesinlikle herhangi bir yanlış anlaşılma olmadı. Sadece bir özeleştiriydi. Teorik bilgim var ancak pratikte eksiğim. Bu işe çok paralar yatırıp farklı tecrübelerim olmadı ya da çok farklı ses sistemleri dinleme gibi bir tecrübem de yok. Arabam da işte öyle çıtırdan bir sistemi var. O yüzden marka model tavsiyesinde bulunamadım. Ama forumda da en azından bir kaç kişinin bu tarz önerilerde bulunmamasına şaşırdım.

Amfinizden bahsetmek gerekirse d sınıfı olduğundan dolayı az akım çekmesine rağmen verim olarak çok iyi. Ancak stereo ya da 4 kanal amfilerde sesin daha kaliteli olmasından dolayı ab sınıfı amfiler tercih edilir. Ancak sizin amfiniz piyasadaki pek çok ucuz ab sınıfı amfiden çok daha kaliteli ses verir. Bu kalite farkını anlabilir miyiz emin değilim. Çünkü araç içi ses sistemlerde pek çok ayrıntı var. Ama şunu unutmayınki istediğiniz kadar harcama yapın, en kaliteli bileşenleri kullanın bir yere kadar. Çünkü araçlar yapısı itibariyle buna müsait değiller.

Konuyu daha fazla uzatmadan sorunuzun cevabını verecek olursam,bence atakan tuning gidin ve sorununuzu anlatın. Wooferınızı kapalı kabinde dinlemenizi sağlasınlar. Hoşunuza giderse kapalı kabine geçiş yapın. Daha sonra güzel bir amfi ayarı yapsınlar yeniden. Siz bu esnada aracın içinde olun ve kapıları kapatarak bir kaç kez deneyin. Elbet aradığınız sese yakın bir sese ulaşacaksınız. Çünkü sistem bileşenleriniz gayette yeterli.

Cok tesekkur ederim. Zaten sistemi taktiktan sonra biraz dinle, bir sikayetin olursa gelirsin ayarlari degistiririz dediler. Bir turlu emin olamadigim konular var.

1) teypte bass ayari -2, tiz ayari +5(son)

O ayarlari degistirdigimde bozuluyor. Yani bass i artirirsam mid lere bass vurmaya basliyo,, bu sefer subwooferla alakasiz bass sesi geliyor.

2) tizi kisarsam kisik seste bassi daha cok hissediyorum ama bu sefer de ses kalitesi kotu geliyor.

3) onlardan net olarak istedigim sey, kisik seste dahi (istersem) bassi istedigim netlikte hissedebileyim. (Subwoofer icin bass ayar dugmesi taktilar sigorta kutusunun oraya. Istedigim zaman yine bassi kisabiliyim istiyorum)

(Amfinin arkasindan bi ayar yaparsalar mumkun olur heralde)

Aksam ugrayacagim. Cok tesekkur ederim.

• Cumartesi uğradım, sağolsunlar ilgilendiler. Yaklaşık yarım saat uğraştık, şu ayarlamalar yapıldı;

1) Kısık seste bassı güçlü hissetmek istiyordum, çözüldü
    2) Arka hoparlörler orjinal hoparlördü, sesi bozmaması için iyice kıstılar veya kapattılar emin değilim,

2) Bass ın biraz kafasına göre vurduğunu hissediyordum, şarkının ritmini kaçırıyor gibiydi. Portsuz kabin önerisini sordum (biraz baştan savmış olabilirler) şu an aynı subwooferın boşta portsuzu yok, hem onla alakalı olduğunu düşünmüyoruz dediler (cevap tatmin etmedi)

Ben özellikle çoğunlukla radyo dinlediğimi söyledim, o nedenle bu kez ayarları radyoya göre yaptılar. Tam terimi unuttum, yankı veya uzatma kısmını sıfırladılar. Radyoda açık olan şarkıda tam istediğim ayarda oldu. Radyoda şarkıların kbps değerinden vb. değişkenlik olabileceğini söylediler. Çünkü gerçekten bir şarkıya göre tam ayarlıyoruz, başka bir şarkıda bass yine saçmalıyor.

Sonuç olarak mevcut sistemle sanırım tam verimi alıyorum. Radyoda bazı şarkılarda bass kusursuz oluyor, kısık sesteyken istediğim kadar bass ayarını sona çekiyorum. Bazı şarkılardaysa bass ı sonuna kadar kısmam gerekiyor, çünkü zzzz diye inliyor sadece.

Daha iyisini yapamaz mıyız diye sorduğumda;

1) teybin çıkış gününün düşük olması,
    2) anfi dönüştürü takılmış olması,
    3) arkaya da mid takılabilir,
    4) subwoofer için ayrı amfi takılabilir

Yani seçenek çok ama tabii ki bütçeyi de fazlasıyla aşıyor. Ama iyi ki tekrardan gidip ayar yaptırmışım. Hem içim rahat etti, hem de bu haliyle çok daha memnun kaldım.

Doğru yönlendirmeler için genel olarak forumdaki diğer konularda yazan kişilere, bu konudaki macgyvercan'a teşekkür ederim.

Hocam bir de çok deneme şansım olmadı ama birkaç kez şey oldu. Bass boostedlı şarkıda sesi 23+ yapınca subwoofer sustu, biraz kısınca geri geldi. (Belki şarkıdan da olabilir bilmiyorum ama bana sanki limiti aşınca kendi kesiyormuş gibi geldi)

Diğer şarkılarda böyle bir sorun olmadı. Bir fikriniz var mı? (Sistem geçen hafta takıldı, toplamda çok yüksek seste 2-3 saat bile dinlememişimdir)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sing_a_song -- 3 Ekim 2016; 11:45:15 >

• Konuyu biraz hortlatmış gibi olacağım sanırım. Bunun için hepinizden özür dilerim ..
    Yeni araç aldım Toyota CHR hybrid 2018
    ses sistemi tatminkar
    fakat ben müzisyenim ve genelde kayıtlarımız akustik oluyor
    ben ses sisteminden alabilecğeim en verimli akustiği istiyorum ne önerirsiniz ?
    Ve evde sinema sistemi var sonynin subwooferı çok güzel onu arabaya bağlama imkanım olur mu ?
  • Arkadaşlar. 4x50rms özellikli CYCLONE multimedia (navigasyon-tv-dvd-vs...) cihazım var. Aracım 2014 model yeni kasa citroen c4.

Aracımdan kağıt helvaya benzer orjinal hoparlörleri çıkarttım.

Sony 4 yollu 300wat lık 16cm 4 adet hoparlör taktırdım. Hoparlörler sadece kapılarda.

Ses kalitesi orjinale göre kesinlikle iyi anlamda değişti ancak multimedia sistemimin 30 seviye ses açma ayarjnda 25i geçince ses kalitesi bozuluyor.

Gümbür gümbür bir ses merakı olmayan biri olarak yüksek sesi açtığımda berrak bir müzik dinlemek için aracıma ne yapabilirim?

Arka kapılarda küçük hoparlör yuvaları var. Ön kapılarda yok. Bu yuva küçüklüğü de, minik yuvarlak hoparlörler olur ya, kol saatinden biraz büyük olanlardan, o kadar küçüklükte yuvalar var ama içleri boş

Bana amfi-suff-mid takımı vs vs diyorlar ancak hiç anladığım bir şey değil.

Araçta berrak ses için mid takımı şart diyorlar ve hoparlörlerin değişmesi lazım diyorlar. Benim aldığım sony lere takılamamz mı bu mid takımı?

Ve dünyanın en küçük amfisi “sony xm-s400d” var. Buna internetten baktım ve almayı düşündüm. Bir ses sistemci de, aracına tesisat çekilmesi lazım bi şeye yaramaz dedi.

Aman aman bir maliyet istemeden sadece berrak bir ses istiyorum. Hoparlörlerim iyi. Multimedia cihazım çok kaliteli (citroen servis taktı).

Bana yardımcı olun lütfen

• İyi günler arkadaşlar aracım sedan önlerde normal hoparlör var 16cm arka kapılarda yok arkalara midrange hoparlör almak istiyorum anfim pioner 945lik ama bagajda tüp tangı olduğu icin Subwoofer kabin koyamiyorum. bass istiyorum amabu problemini nasıl aşarım, alacağım 16lik hoparlör nasıl olmalı şimdiden çok teşekkür ederim...

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.