Şimdi Ara

Araba sollarken, geçmeye çalıştığım araç gaza basıyor ?! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
0
Favori
2.784
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ne zaman sakin kullanıcam az benzin yakıcam yol bilgisayarında 10 lt yi bile görmiyicem desem böyle hayvanlar yüzünden dinden imandan çıkar tam gaz gitmeye başlarım önlerine filan kırmam fren yapmam ama önüne geçince onu soluma alır o şeritte başlarım oynaşmaya nasıl olsa yol bilgisayarı yine zıvanadan çıkmış 15 lt tüketim gösteriyor bari bi keyif cigarası yaktıracak eylence olsun diye uğraşıyorm işte
  • Benzer bir olay da benden:

Şehiriçinde, E5'te olur genelde. Normalde E5 üç şerit ve sol şeridin akış hızı neyse (80-90 km/s) ona uymuş gidiyorum. Malum E5 gibi bir yolda sol şeridi sollama şeridi olarak görmek mümkün değil. Ayrıca ben takip mesafesi konusunda biraz hassasımdır ve makul bir mesafeyi hep korurum. Arkadan eleman gelir tampona dayanır. Şeridin gerektirdiğinden yavaş gidiyor olsam, önümdeki ile aradaki mesafe açılıyor falan olsa amenna, yol istemekte haklıdır ancak elemana benim önümdeki takip mesafesi batmıştır belli ki. Orta şerit biraz müsait olunca hemen sağa geçer ki beni sağlayıp önümdeki takip mesafesinin içine edecek. Ben de eleman sağa geçip benim hizama geldiği zaman biraz daha gazlayıp önümdeki mesafeyi kapatıveririm. Bu arada büyük ihtimalle arkamdaki araba da fazla mesafe bırakmadığı için bırakın önüme geçmeyi, arkamdaki eski yerini bile bulamaz ve 2-3 araba geriye düşüverir. Bu hiçbir tehlike yaratmayan ama keyif veren bir olaydır benim için. Ancak burada hızlanmayı doğru zamanda yapmak önemli çünkü geç kalırsam yani sağdaki araç beni geçip sol şeride doğru meyletmişse bu kaza riski doğurur. Aksine erken hızlanırsam tekrar arkama geçer ki bu sefer de yapılan işlemin anlamı kalmaz. Maksat adama elindekiyle yetinmeyi öğretmek.

• quote:

Orjinalden alıntı: oflazca

Benzer bir olay da benden:

Şehiriçinde, E5'te olur genelde. Normalde E5 üç şerit ve sol şeridin akış hızı neyse (80-90 km/s) ona uymuş gidiyorum. Malum E5 gibi bir yolda sol şeridi sollama şeridi olarak görmek mümkün değil. Ayrıca ben takip mesafesi konusunda biraz hassasımdır ve makul bir mesafeyi hep korurum. Arkadan eleman gelir tampona dayanır. Şeridin gerektirdiğinden yavaş gidiyor olsam, önümdeki ile aradaki mesafe açılıyor falan olsa amenna, yol istemekte haklıdır ancak elemana benim önümdeki takip mesafesi batmıştır belli ki. Orta şerit biraz müsait olunca hemen sağa geçer ki beni sağlayıp önümdeki takip mesafesinin içine edecek. Ben de eleman sağa geçip benim hizama geldiği zaman biraz daha gazlayıp önümdeki mesafeyi kapatıveririm. Bu arada büyük ihtimalle arkamdaki araba da fazla mesafe bırakmadığı için bırakın önüme geçmeyi, arkamdaki eski yerini bile bulamaz ve 2-3 araba geriye düşüverir. Bu hiçbir tehlike yaratmayan ama keyif veren bir olaydır benim için. Ancak burada hızlanmayı doğru zamanda yapmak önemli çünkü geç kalırsam yani sağdaki araç beni geçip sol şeride doğru meyletmişse bu kaza riski doğurur. Aksine erken hızlanırsam tekrar arkama geçer ki bu sefer de yapılan işlemin anlamı kalmaz. Maksat adama elindekiyle yetinmeyi öğretmek.

benim de çok kıl olduğum ve benzerini uyguladığım bir durumdur. ben bu insanların ortalama IQ larının düşük olduğunu düşünüyorum. yani o yolda zaten daha hızlı gidilemiyor yolun akış hızı o kendisi gibi dangalak olup tampona yapışmadığımız için yol vermemiz gerektiğini düşünen beynini kullanmayan ya da kullanamayan tipler bunlar. bak çok öfkelendim

• E5'te ben de aynen bunu uyguluyorum. Önüm açıksa ben de basarım, basmazsam yol veriririm. Ama hiç yol istemeden sağdan geçmeye çalışanlar yok mu. Henüz geçtirtmedim.

quote:

Orjinalden alıntı: egekaan

quote:

Orjinalden alıntı: oflazca

Benzer bir olay da benden:

benim de çok kıl olduğum ve benzerini uyguladığım bir durumdur. ben bu insanların ortalama IQ larının düşük olduğunu düşünüyorum. yani o yolda zaten daha hızlı gidilemiyor yolun akış hızı o kendisi gibi dangalak olup tampona yapışmadığımız için yol vermemiz gerektiğini düşünen beynini kullanmayan ya da kullanamayan tipler bunlar. bak çok öfkelendim

• E5'te bir de yeni moda çıkmış: adam uzun farlarını yakıp arkadan size dikiyor. Yol yoğun yol verecek bir durum yok ama O'nun amacı sol şerttekileri rahatsız edip sağa kaçırarak kendine yol açmak. Bu bana ilk yapıldığında adam unutmuş herhalde, gözlerimi daha fazla kamaştırmayayaım deyip yol vermiştim. Baktım durum böyle değilmiş, bu sol şeritten araç kaçırma yöntemiymiş. Artık dikiz aynamı yukarı doğru çevirip işime bakıyorum.
  • Bu tampona dayayanlardan nefret ediyorum.. Özellikle yawaşlıyorum.. Ardından adamlar sağa geçerse sağa önlerine geçiyorum, sola geçerlerse sola kırıyor önlerine geçiyorum.. Işıklara kadar bu böyle gidiyor..

Bide ek olarak nieyse bu eski Reno12lerin hepsi uzun farla geliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H. -- 22 Temmuz 2006; 9:51:50 >
  • bizide biri sollarken hızımızı kesip sağa doğru biraz daha yanaşıyoruz hatta yol müsait değilse sinyal yada korna ile uyarıyoruz.
    demekkki bizimki hatalı.
    ne kalıpsız insanlar türedi yaaa. 4 tekerlek ile şaka olmayacağını ambulansta mı hatırlamaları lazım illede....
  • walla ben haddini bilmeyenle haddini çok iyi bildiririm

geçen gün akşam kız arkla geziyorz hatta biyere gidiyoruz bitane şahin (züppe takımından) beni geçmek istiyo ama yol weriyom yok geçmiyo sağa geçiyom yok

neyse baktım soldan hafif burnunu uzattı bende bi topukladım ama adamın arabası bass basss bağırıyo vites de diğiştirmiyo korkudan yemiyecek diye

sonra tabi malumunuz ben arayı bi açtııııımmm bu arkadan benim nalları topladı sonra gelmiş rampada zorlu

dizel arabayı ben tabi buna pay werdim arkadan gitiim bi geçtim tekrar sonra ben dönmek zorunda kaldım yolum gereği

dediğim gibi şımarana ceza şart tır

• quote:

Orjinalden alıntı: acoskan

Arkadaşlar bu bir tek benim başıma mı geliyor merak ediyorum. Ayrıca çevrenizde bunu yapanlar varsa lütfen uyarın, bir gün sinirlerime hakim olamayıp kasıtlı olarak çarpıp şarampole yuvarlayacağım...

Yılda ortalama 7-8 kez arabamla Isparta'dan Konya üzeri Adana'ya gidip dönüyorum. Her yolculuğumda en az 1 kez özellikle de Konya'dan sonra, önümdeki arabayı geçmek için sol sinyalimi yakıp sola çıktığımda önümdeki araba da gaza basmaya başlıyor. Ben de gaza basıyorum hızım 130'a kadar çıkıyor, zar zor arabayı geçiyorum. Geçer geçmez de ayağımı gazdan çekip herzamanki hızıma dönüyorum ama arkamdaki araçla aramız git gide açılıyor. Bazen kasıtlı olarak 80 km/saat'e kadar yavaşlıyorum yine de arkadaki araçla aram açılıyor. Ben öndeki aracın arkasına geldiğime göre ortala hızım ondan yüksek, insanlar bunu anlamayacak kadar zeka özürlü müdür hep merak ederim.

Bazen de karşıdan gelenler olduğunda 80 km ile giden, yol sollamaya müsait olduğunda ise 110 km ile gidip geçmeme mani olan, sollama yasağı başlayınca yine 80 km ile giden avellerle karşılaşıyorum. Önceleri ben yanlış algıladığımı düşünüyordum ama eşim de uyarınca iyice emin oldum. Burada bulunan insanların daha eğitimli olması ve çevresindeki insanları uyarma potansiyeli olması nedeniyle bunları paylaşmak istedim.
    Ali

genelde böyle davranan şerefsizlerdir.

yolculuklarımı genellikle ailemle yaparım ve böyleleri bana da denk geliyor. sen hep 90 la git, ben geçmeye kalkınca hızını 130 yap... bu şerefsizliktir.

• eğer birisi 80 le gidip sollamaya çıktığım 130 lara çıkıyorsa o adam kesinlikle benim canıma kastediyordur.

karşıdan birisi gelde ne olacak?hele bi de ben frene asıldığımda o da frene basarsa?

iş o zaman allaha emanet.
    benim başıma da böyle bi kaç tip geldi. solladım ve karşıdan gelen olmadı ancak karşıdan birileri gelse benimda hayatım o anda tehlikeye girerse kesinlikle arka tekerinden ona çakarım

namussuz o da gebersin!

BENİM HAYATIMA KAST EDECEK ADAMIN BEN DE HAYATINA KASTEDERİM...
  • valla bana öyle bişe yapçaklar geçerim önüne durdurum sonra ne gerekiyorsa yaparım o mu beni ben mi onu bilemem artık
  • Ülkede tatminsiz o kadar adam varki, gaz pedalına basabilmeyi başarı zannediyor
    Adam altındaki arabanın beygir gücünü karakteriyle doğru orantılı olduğunu zannediyor
    Henry düşünememiş tabi bizimkileri, adam insanlar için yapmış icadını
  • Ewet böyleleri var malesefİş yaptıklarını zannedip milletide tehlikeye atıyorlar
  • gecen arabanın tekı sagdan yola bır gırdı.
    carpmamak ıcın sol a kaydım
    solda kı arbayla aramda 3 karıs falan kalmıstı

saolsun bı tepkı gostermedı bana,
    sonra aynadan baktım buna makas atıo , en sag gectı. bende gırdım orta serıde bu sola geccekken kırdım onune.

ardından buda gectı benı benım onume kırdı.

ındı arabadan

3 kısıydıler.. bı araba daha geldı onlardan

................

• Bana da denk geliyor boyleleri de, cok fark etmiyor, 3. viteste 160'a kadar yolu var, 0-100 hzlanmam da 7.5 saniye... Onun hızlanması gaza basarsam sinek vızıltısı gibi geliyor bana, birkac saniye sonra dikiz aynasında kendisini bir nokta olarak goruyorum
  • gecmeden once onumdeki araca yapismam.. mesafe birakirim.. sonra baktim yol bos bi muddet arkasinda gazlarim sonra firlarim sol seride, vitesim uygun gazi koklemisim benim gecemememi saglamak icin ancak saglam motorlu bir araca ihtiyaci var.. genelde bu terbiyesizlikleri yapanlar da saglam motorlu araclar degil zaten..

kus serisi takimindan her zaman cekinirim yolda kollarim kendimi.. kullananlar alinmasin ama cogu berbat araba kullaniyo kus serisi arac sahiplerinin.. ya da bana HEP oyleleri denk geliyor..
  • arkama uzun farlarıyla yanaşan hayvanlar için ciddi ciddi arka cama iki tane lamba yaptırmayı düşünüyorum.
    ya da kayan elektornik yazılar olabilir (metro istasyonlarındaki gibi) "bekle hayvan herif, sollama yapıyoruz" ya da "üstümden atla!" gibi..
  • Burası türkiye daha ne beklersin 110la araba sollarken arkandan selektör yapan ku$ta olabilir olmadı deil yani
  • Rezalet . Yazılarınızı okuyunca birden içim karardı geleceğimizi pek hayırlı görmüyorum, savaşa mı gidiyorsunuz belli değil . Böyle davranarak tek kazancınız hayatı kendinize zindan etmek başka birşey kazanmıyorsunuz.Sanki yeterince sorunumuz yokmuş gibi bir de üstüne trafikte kasti davranışlar yapmamalısınız sadece karşı tepki doğuruyor Bir koca sepet değişik meyve düşünün elma armut erik karpuz domates vs vs önce yumuşak olanlar bozuluyor küf yanındakine geçiyor , öbürü bozuluyor meyvaların cinslerine göre dayanıklıklıkları değişse de eryada geç hepsi bozuluyor. Bu iş ona benziyor . Çözüm sepetin içinde bozuk meyva olmaması ama siz meyvasınız yani öbür bozukları sepetten atma sansınız yok sizin seçeneğiniz dayanaklı meyva olmanız. Bir kez bozulmaya başladınız mı niteliğinizi gitti demektir.

• benzer bir olayı bende yaptım ancak benim yapma sebebim gayet haklı bir sebepti
    ist-tekirdağ kınalı arası cliomla giderken öndeki minibüsü geçtim(renaultm aster olması lazım büyük ihtimalle) sonra önüne geçince hızı 90a sabitledim devam ediyorum ki 90la giderken bile aramız açılıyor
    bir baktım arkamdan uzun farlarını falan yakmış geliyor.iyice yaklaşyığında kornaya falan da basmaya başladısoluma geçti tam sollayacaktı ki bende gazı kökledim plakayı okuttum
    hadi adam gibi gelse yol istese kesinlikle vereceğim geçsin gitsin arabada ailemde var onların yanında kesinlikle riskli şeylerden kaçınırım ama insanın kanına dokunuyor
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.