Şimdi Ara

Araba sollarken, geçmeye çalıştığım araç gaza basıyor ?! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
0
Favori
2.784
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sormayın, ben de deli oluyorum böylelerine. Her iki tiple de sıkca karşılaşıyorum. Sollamaya başlıyorum, vatandaş da hızlanıyor. Ya da yol dolu. Önümde araba var. Arkadan sellektör yapıyor. Sanki geçince bir yere gidecek. Önümdekini belli mesafeden takip edeyim diyorum. Sağdan geçip önüme kırmaya kalkıyorlar. Allah böylelerinden korusun hepimizi...
  • Biraz daha dikkatli ve planlı sollama yaparsanız kesinlikle başınıza bu tip birşey gelmez. Öncelikle geçeceğiniz arabaya çok yaklaşmayın, bu adamı istemeden hızlı gitmeye sevk edecek olabilir. Yani belki kesinlikle art niyeti olmadan hızlanmaya başlayabilir. İkincisi önünüzdeki araç nizami bir şekilde şeridinde gidiyorsa ve özellikle şerit çizgisinden epey uzaktaysa sellektör yapmayın, bu da öndeki araçta antipatik bir etki yaratabilir.

Aracınız iyise (1,6 TDCi 110 beygirlik arabalarla çok rahat yapılabiliyor) aranızda en az 2,5-3 araba boyu mesafe kaldığında yol müsaitse gazladığınız an geçemeyeceğiniz araba yok, zaten sizin araba devirleneceği için çok rahat geçersiniz önünüzdeki arabayı.

En önemlisi bence ne olursa olsun kimseye haddini bildirmeye kalkışmayın, bu sizin sorumluluğunuzda olan bir şey değil. Defansif hareketler en büyük saldırıdır zaten, yumruğa yumruk vurmak sadece canınızı yakar, onun yerine gelen yumruktan sıyrılmayı bilip bileğini bükmek en büyük cezadır.

• Benim böyle birşey hiç başıma gelmedi...çünkü zolarken solladığım arabanın gaza basmasına izin vermem.

Hiç bir zaman tamponuna kadar yaklaşıp sollamam.
    genelde uzayıp yüksek hızla sollarım.

Çok sıkışık trafikte sollamam.
    Kamyon,tır,binek araçların dibine kadar girmemeye özen gösteririm.
  • Türkiyemizde Kendini geçilmesini Sanki bir Onur Meselesi Yapmaya Çalışan..Genellikle Yaşları Genç Olan..Şahsiyetler
  • Geçen gün sitenin içinde iki şeritli yol var yolun solunda ağaçlıklar var, su kamyonu solda durmuş ağaçları suluyor. Yolun sağındada araçlar çapraz parketmiş. Su Kamyonuyla parkeden araçların arasındaki mesafe çok dar, yani geçse geçse ordan 126bis veya Suziki Alto geçebilir. Bende geliyordum yavaşladım kamyonu görünce, bekledim biraz. Arkama taksi geldi selektör yaptı 5-6 kez, elimi camdan çıkardım işaret ettim ''ne var gibilerinden''bu sefer kesintisiz korna çalmaya başladı, tövbe tövbe dedim sanki burdan araba geçecekte mahsuz ben duruyorum. Bu sefer taksici de el hareketi yaptı ''geçersin gibilerinden''. Dörtlüleri yaktım geri geri gitmeye başladım bu da geri geri gidiyor, yol verecem önüme geçecek.

Neyse bu akıllı taksici önüme geçti sert bi kalkışla artis artis, sola kırdı kamyonun dibine sora sağa açıktan dalacak, sanki silme geçecek gibi, maalesef fren yaptı durdu, arabanın burnu bile girmez yani çok dar. O arada bende sert kalktım bunun peşinden. Bu sefer ben sisleri ve uzunları yaktım, gereksiz korna çalmak gibi bir huyum olmadı hayatım boyunca. 1-2 dk böyle. Bu çıldırdı bu sefer, indi arabadan babam yaşında adam ''abi uzatma tamam ben göremedim'' dedi. Yanımda kız arkadaşım vardı, olmasaydı eğer, o arada yol vermek yerine inip dövmek daha mantıklı olacaktı benim için. Ki bu yaşıma kadar doğru düzgün kavga etmemiştim ama ettiklerimde hep trafikte oldu. E5 te de aynı, böyle karaktersiz hareket yapan adama haddini bildirmek lazım.

• ben mınıbus kullanıyorum.arabamda genelde benden baska bırsuru can tasıdıgımıcın ıstanbul ıcı ortala 90 ı pek gecmem.ama uzun yolda 130 cıvarı gıderım.ıllakı bır arac benı sollayacaksa kesınlıkle yol verırım tabı yol musaıtse...hatta gıdıslı gelıslı yollardayardımcı olmak ıcın gazdan ayagımıda cekerım...sonucta sollayan arac karsıdan gelen aracla kafakafaya carpıssa bende karısırım o kazaya...

arkadaslar herkes canının degerını bılsın ani dolduruslara gelmesın
  • quote:

Orjinalden alıntı: halefly

quote:

Orjinalden alıntı: SkyStorm

bende bi anımı anlatayım...bzizim pederin A6'sı var 2.5 tdi.....bi gun bi arkadaasimla konya-alanya arasi gidioz....onde 42 plaka bi hemserim var arabasıda fena deil ama adam 70-80 gidio gidio tama ben sollamaya cıkınca gazlıoo tabii ben arkadan cıldırıom..arabada otomatik olunca kalkısta hemen fırlayamıo...cokk canımı sıktı 2 sefer yaptı bunu..bende arac triptonik olunca aldım manuele tamdevir gectim bunu tam onunde bi frennn dengesizz heriff bana vurmamak içinn sipin aldı....neysee bizdee diplerinee durdukk iki guldukk cıldıran bu sefer onlar oldu...

sonraa ömer doruk dinlenme tesislerinde cıktıgımızda onları gordukk onumuzde onlarda anlamıslarda benle ugrasılmayacagını bide 2 gencti onlarda adamlar gulerekk gec gec işareti yapıolar bize...

sana yapılıosa yapana senden yapacan yoksa anlamıoo....

siz hristiyanmısınız

HAYIRDIR KARDES???? NERDEN CIKTI ŞİMDİ?????

• SABIR SABIR SABIRRRRRRRRRR YADA ARACA MEGAFON TAKTIRIN DÖKÜN İÇİNİZİ ADAMA SONRASINA BEN KARIŞMAM AMA
  • ya, ben onu otoyolda diilde mahalle arasında yapıyorum. ben mahallede 50 ile normal seyrederken arkadan şahin çıkıyor, kartal çıkıyor güyaa beni sollayacak, e bende napıyorum direk gazlıyorum. sanki acelesi var dangalakların. mahalle arasında araba sollamaya çalışıyorlar... ama otoyolda asla yapmam... kazaya bile sebebiyet verebilir.
  • yolda 100-110 gidiyorum 1.şeritte adam geliyor 3 şerit yolda tampona dayanıyor,silme geçiyor ne anlarlar anlamak mümkün değil,önümdeki araç 90 hızla gidiyor tam geçecem,adam basmaya başlıyor geçmiyorum kendini tatmim etsin diye tekrar 2. şeritten 1. şerite geçiyorum kendi kendine bırakıyorum zavallı bunlar dünyası küçük adamın.
  • en güzeli işte güçlü araban olacak basacan gaza gideceksin arkadaki adam da kendisi sinir olur bu sefer.
  • quote:

Orjinalden alıntı: okan

ya, ben onu otoyolda diilde mahalle arasında yapıyorum. ben mahallede 50 ile normal seyrederken arkadan şahin çıkıyor, kartal çıkıyor güyaa beni sollayacak, e bende napıyorum direk gazlıyorum. sanki acelesi var dangalakların. mahalle arasında araba sollamaya çalışıyorlar... ama otoyolda asla yapmam... kazaya bile sebebiyet verebilir.

Millette sollama hastalığı var, bir kere kamyonet gibi bişi markası GAZ mıdır nedir ,üfürükten bişi arkama dadandı sıkıştırıyo takacak namussuz, lanet olsun geç dedim, adam benim geçtikten sonra ilk sokaktan dönmezmi 5-10 metre sonra bir de adamın sola dönemsini bekledim, varya bi kzı arakdaşta yanımdaydı ama umurumda değil ana avrat düz gittim valalhi kzıın hayatında duymadığı şeyleri söylemişimdir...

Ya bu millet harbi hasta ya...

Bana da yaptılarmı böyle napıyorum bazen geçmesine izin verip sorna tekrar geçiyorum...

Jandarma minibüsü beni yokulta sıkıştırdı yol berbat yol istiyor , senin etin ne budun ne, verdim yol, geçirttim, sonra çektim 2 ye kökledim gazı yeniden solladım yani ne yaptın sen aga şimdi altındaki o pırpırla kimi geçion kime artislik yapıon???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antiochos -- 23 Temmuz 2006; 18:31:15 >

• Sollanmayı arabanın kendisini aldatması gibi sayıyor galiba vatandaşımız ve yol vermiyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: antiochos

quote:

Orjinalden alıntı: okan

ya, ben onu otoyolda diilde mahalle arasında yapıyorum. ben mahallede 50 ile normal seyrederken arkadan şahin çıkıyor, kartal çıkıyor güyaa beni sollayacak, e bende napıyorum direk gazlıyorum. sanki acelesi var dangalakların. mahalle arasında araba sollamaya çalışıyorlar... ama otoyolda asla yapmam... kazaya bile sebebiyet verebilir.

Millette sollama hastalığı var, bir kere kamyonet gibi bişi markası GAZ mıdır nedir ,üfürükten bişi arkama dadandı sıkıştırıyo takacak namussuz, lanet olsun geç dedim, adam benim geçtikten sonra ilk sokaktan dönmezmi 5-10 metre sonra bir de adamın sola dönemsini bekledim, varya bi kzı arakdaşta yanımdaydı ama umurumda değil ana avrat düz gittim valalhi kzıın hayatında duymadığı şeyleri söylemişimdir...

Ya bu millet harbi hasta ya...

Bana da yaptılarmı böyle napıyorum bazen geçmesine izin verip sorna tekrar geçiyorum...

Jandarma minibüsü beni yokulta sıkıştırdı yol berbat yol istiyor , senin etin ne budun ne, verdim yol, geçirttim, sonra çektim 2 ye kökledim gazı yeniden solladım yani ne yaptın sen aga şimdi altındaki o pırpırla kimi geçion kime artislik yapıon???
    +1 olay budur bide şey oluyor , genelde turan güneşte trt nin önündeki kavşağa gelirken oluyor, ben 80-90 sol gidiyorum birazdanda ışık ve kavşak var sonuçta 1 km sonra ona göre fazla basmıyorum, abi ben böle giderken birtane dana çıkıyor herseferinde, abartısız 750 metre falan var ışığa benden yol istiyor. bende dalgınsam veremediysem, tabi gençlerin kanı kaynıyor, sora sağmdan geçiyor beni 500 metre kalıyor bu dangalak böle gidiyor sora ışığı görünce tabi frene basıyor... yan yana duruyoruz... ee noldu şimdi kardeşim? benden öncemi vardın kırmızıya? yada kendinimi tatmin ediyorsun? ne oluyor yani anlayamıyorumki?ya yazıktır harcadığın benzine yahu?

• beni geçmeye çalışanlara evet son gaz gazlıyorum tıkanıp kalıyo hatta bir kaç kere kaza bile yaptırdım çanakkalede alman plakalı bir e 200 e arkama uzn yolda selektör çakanlara bi ani fren koyuyorum (otobanda) korkup tırsıp kalıyolar(alkol) bazı şahıslar beni geçmeyi başarmıştır bu seferde ben onların arkalarına girip sıkıştırıyorum
    bilmiyorum ama %100 hatalı araç kullanıyorum ama herşeye deyiyo o keyif bambaşka gençliğin verdiği bir heyecen olsa gerek
    kendime

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EmreGLC -- 24 Temmuz 2006; 1:46:14 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: emregulec_1905

beni geçmeye çalışanlara evet son gaz gazlıyorum tıkanıp kalıyo hatta bir kaç kere kaza bile yaptırdım çanakkalede alman plakalı bir e 200 e arkama uzn yolda selektör çakanlara bi ani fren koyuyorum (otobanda) korkup tırsıp kalıyolar(alkol) bazı şahıslar beni geçmeyi başarmıştır bu seferde ben onların arkalarına girip sıkıştırıyorum
    bilmiyorum ama %100 hatalı araç kullanıyorum ama herşeye deyiyo o keyif bambaşka gençliğin verdiği bir heyecen olsa gerek
    kendime

o keyfın yuzunden umarım sadece senın canın yanar
    ve sen zarar gorursun

tez zamanda....
  • TRAFİKLE ARAÇLA ŞAKA OLMAZZZZZZ... UGRAŞMAYA GELMEZZZZ... ARKADAŞLAR BİRİSİ YOL MU İSTEDİ VERİRİM. BİRİSİ SELLEKTÖR MÜ YAPTI ÇEKİLİRİM... BİRİSİ GEÇMEYE Mİ ÇALIŞTI AYAĞIMI GAZDAN ÇEKERİM... NE OLUR NE OLMAZ...
  • trafikte yolda arabanla oyuncak gibi oynayacaksın o heyecanı tadıcaksın arabalarla trafikte yarışa giriceksin ne zman modifiyeli pejo görsem hemen dalaşırım
  • quote:

beni geçmeye çalışanlara evet son gaz gazlıyorum tıkanıp kalıyo hatta bir kaç kere kaza bile yaptırdım çanakkalede alman plakalı bir e 200 e arkama uzn yolda selektör çakanlara bi ani fren koyuyorum (otobanda) korkup tırsıp kalıyolar(alkol) bazı şahıslar beni geçmeyi başarmıştır bu seferde ben onların arkalarına girip sıkıştırıyorum
    kendime

afferim sana yalnız dikkat et şarampolden parçalarını toplayabilirler heyecan zirve yapar o zaman
  • quote:

trafikte yolda arabanla oyuncak gibi oynayacaksın o heyecanı tadıcaksın arabalarla trafikte yarışa giriceksin ne zman modifiyeli pejo görsem hemen dalaşırım

aferin sana
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.