Şimdi Ara

Araba sollarken, geçmeye çalıştığım araç gaza basıyor ?! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
0
Favori
2.783
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Gereksiz sellektörler gerçekten insanı kızdırıyor ama yine de soğuk kanlı olmak lazım, it kopuk tayfasının gazına gelmemek lazım.

Bir keresinde Bodrum Milas'a giderken normal bir şekilde solluyorum, solladığım adamda da hiç bir sorun yok ama karşından gelen araba belki 700 m. ötede ama öyle bir sellektör yapıyor ki sanki ambulans ışıkları gibi. Ben sollamayı bitirdim şeridime girdim 10 saniye sonra falan yanımdan geçerken vırvır konuşuyor birşeyler anlatıyor el kolla neden solluyorsun geliyorum gibilerinden herhalde. Ezikliğin bu kadarı olmaz yahu, hani sollanan adam eziklik yapar, bir dereceye kadar anlaşılır da karşıdan gelen adam eziklik yapar mı neden benim şeridime giriyorsun diye?
  • quote:

Orjinalden alıntı: uykusuz

Sollanmayı arabanın kendisini aldatması gibi sayıyor galiba vatandaşımız ve yol vermiyor.

Öyle deme kardeş... namus meselesi icabında... sollanmış arabanın namusu mamusu kalmamıştır, bekareti gitmiştir elden. ondan sonra sat o arabayı binilmez artık.

böyle düşünüyorlar herhalde, ruh hastası herifler.

• Ev taşıdığım için cevapların tamamını ancak bu gün okuyabildim.

Anladığım kadarıyla bu olayı yaşayan bir tek ben değilim. Ancak ilginç olanı hepimiz ciddi anlamda sinirliyiz. Ben adamın üstüne sürüp çarpmayı planlıyorum, bazı arkadaşlar plaka okutuyor ama hepimiz sinirle hareket ediyoruz. Bunu kardeşimle uzun uzun konuştuk, yaptığımızın pek de mantıklı işler olmadığına karar verdiğimiz anda kardeşim:

"ABİ ÖFKEDE PAZARLIK OLMUYOR" dedi.

Gerçekten de yaptığımızın yanlış olduğunu bildiğimiz halde sinirlenince mantık duruyor, haddini bildirmeden edemiyoruz. İnşallah hiçbirimiz öfkemize yenik düşüp başımıza iş açmayız. Bu perşembe yine yola çıkıyorum, buraya mesaj atan tüm arkadaşların yazdıkları bana iyi bir ders oldu. Bu yolculukta sinirlerime maksimum hakimiyet kurmayı deneyeceğim. Yolculuk sonrası yazarım tekrar, sağlam olarak yolu tamamlayabilirsek tabii...

Arkadaşın birisi "adamın tamponuna girersen ister istemez hızlanır" yazmış. Düşündüm de gerçekten sıkışık yollarda karşıdan araba geliyorsa adamın tamponuna giriyorum, bu da öndekini hızlandırıyor olabilir. Bu yolculukda buna da dikkat edip, bir arkadaşın tavsiye ettiği gibi, sollamalarda çok geriden başlayan bir hızlanma paterni deneyeceğim.
    Herkese teşekkürler,
    Ali

• Bir kere önünde giden araçlar bir fren mesafesini bırakmak önemli , arkadan bindirmemek için, mesafeyi bırakmak sizin arkanızdan gelenler için de önemli belki sollamaya çıkıp sadece sizi geçebilmiştir, ona girecek kadar bir cep gerekli en hızlının siz olduğunu düşünmemek lazım. Sollamaya çıkarkende öndeki araçla mesafeyi biraz açıp karşı seridin boş olmasını gözledikten sonra gerekirse 2 düşük vitese inerek (bazen gerekir) hızı rahatçana bir aracı hatta 2 aracı geçecek kadar arttırdıktan sonra sollamaya çıkmak benim tavsiyem. Böylece hem uzun süre karşı şeride çıkıp orada oyalanmazsınız, hem de aradaki açıklık çok olacağı için ters durumda acil frenleme sansınız olur kendi yarattığınız cebe geri dönersiniz, üstelik açı geniş olacağı için karşı şeridin uzak noktalarını da gözlemleme sansınız artar. Kimseyle de yolda didişmemek lazım aynı türdeki araçların birbirini sollamaları söyle ortalama 8-9 saatlik bir yolda yarım saat ya kazandırır ya kazandırmaz, yani aşağı yukarı aynı yöne giden araçlar apartman komşuluğu gibidir, kavga ederseniz bile birlikteliğiniz devam edecektir , 5-6 saat nahoş gitmek insanı daha çok yoracaktır.

• quote:

Orjinalden alıntı: Umit

Bir kere önünde giden araçlar bir fren mesafesini bırakmak önemli , arkadan bindirmemek için, mesafeyi bırakmak sizin arkanızdan gelenler için de önemli belki sollamaya çıkıp sadece sizi geçebilmiştir, ona girecek kadar bir cep gerekli en hızlının siz olduğunu düşünmemek lazım. Sollamaya çıkarkende öndeki araçla mesafeyi biraz açıp karşı seridin boş olmasını gözledikten sonra gerekirse 2 düşük vitese inerek (bazen gerekir) hızı rahatçana bir aracı hatta 2 aracı geçecek kadar arttırdıktan sonra sollamaya çıkmak benim tavsiyem. Böylece hem uzun süre karşı şeride çıkıp orada oyalanmazsınız, hem de aradaki açıklık çok olacağı için ters durumda acil frenleme sansınız olur kendi yarattığınız cebe geri dönersiniz, üstelik açı geniş olacağı için karşı şeridin uzak noktalarını da gözlemleme sansınız artar. Kimseyle de yolda didişmemek lazım aynı türdeki araçların birbirini sollamaları söyle ortalama 8-9 saatlik bir yolda yarım saat ya kazandırır ya kazandırmaz, yani aşağı yukarı aynı yöne giden araçlar apartman komşuluğu gibidir, kavga ederseniz bile birlikteliğiniz devam edecektir , 5-6 saat nahoş gitmek insanı daha çok yoracaktır.

Kırmızı bölüm çok doğru, trafik bir sıkıştığında ya da bir yerde mola verdiğinizde adamla yan yana oturunca hiç de hoş olmuyor hakikaten. Bunları yaşıyoruz ama farkında olmuyoruz çoğu zaman.

• HOCAM TRAFİĞE KAPALI Bİ ALANDA KAPIŞALIM NERDESİN SEN? HEYECANIN ZİRVE YAPSIN... :)

quote:

Orjinalden alıntı: emregulec_1905

trafikte yolda arabanla oyuncak gibi oynayacaksın o heyecanı tadıcaksın arabalarla trafikte yarışa giriceksin ne zman modifiyeli pejo görsem hemen dalaşırım
  • quote:

Orjinalden alıntı: emregulec_1905

trafikte yolda arabanla oyuncak gibi oynayacaksın o heyecanı tadıcaksın arabalarla trafikte yarışa giriceksin ne zman modifiyeli pejo görsem hemen dalaşırım

renault takımına yakışmıyor bu laflar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: acoskan

Arkadaşlar bu bir tek benim başıma mı geliyor merak ediyorum. Ayrıca çevrenizde bunu yapanlar varsa lütfen uyarın, bir gün sinirlerime hakim olamayıp kasıtlı olarak çarpıp şarampole yuvarlayacağım...

Yılda ortalama 7-8 kez arabamla Isparta'dan Konya üzeri Adana'ya gidip dönüyorum. Her yolculuğumda en az 1 kez özellikle de Konya'dan sonra, önümdeki arabayı geçmek için sol sinyalimi yakıp sola çıktığımda önümdeki araba da gaza basmaya başlıyor. Ben de gaza basıyorum hızım 130'a kadar çıkıyor, zar zor arabayı geçiyorum. Geçer geçmez de ayağımı gazdan çekip herzamanki hızıma dönüyorum ama arkamdaki araçla aramız git gide açılıyor. Bazen kasıtlı olarak 80 km/saat'e kadar yavaşlıyorum yine de arkadaki araçla aram açılıyor. Ben öndeki aracın arkasına geldiğime göre ortala hızım ondan yüksek, insanlar bunu anlamayacak kadar zeka özürlü müdür hep merak ederim.

Bazen de karşıdan gelenler olduğunda 80 km ile giden, yol sollamaya müsait olduğunda ise 110 km ile gidip geçmeme mani olan, sollama yasağı başlayınca yine 80 km ile giden avellerle karşılaşıyorum. Önceleri ben yanlış algıladığımı düşünüyordum ama eşim de uyarınca iyice emin oldum. Burada bulunan insanların daha eğitimli olması ve çevresindeki insanları uyarma potansiyeli olması nedeniyle bunları paylaşmak istedim.
    Ali

İnsanlar "niye solladın lan dallama" tadında adam öldürüyor ki senin anlattıkların ve yaşadıkların "ucuz kurtarmışsın" tadında normal kalır bu ülkede...

• Konya akşehir ile afyon - kütahya yolları genelde tek şeritlidir. Yani gidiş geliş olrarak. Şimdileri yeni yeni genişletmeye başladılar. Bazen yolun yarısından fazlasını kapatan traktörler yüzünden 120 lerden aniden 20 ye 30 a kdr düştüğümüz oluyor. Buda Korku yaşatıyor. Ayrıca babam bana pek sık araba vermez ama sol şeritten gideren sağımdan uzamaya çalışan olursa asılırım , yeterince uzaklaşınca sağa geçerim yavaşlarım.
  • ... cunku etraf egitimsiz ve herhangi bir otomobilin direksiyonuna gecince kendisini dunyanin krali sanan adamlarla kayniyor
  • valla gecen gun nevsehırdeydım.düğüne gittik ist dan.araba full dolu arac 1.4 sahın lpg bı bayır cıkıoz.
    arkadan bi sahın daha gırmıs dıbımıze gectı sol serıde milim milim bizi gecmeye calısıo. Babam usta sofor sanayıcı adam dodge alıp satmıs .reno 12 ilk cıktıgında 0 arbası warmıs renocu yanı eskı toprak el freni.
    neyse
    şimdi adam gecse gecemio gazı kessen o yuk le rampayı nası cıkcan devir düşüo. derken babam asıldı .baktım arkaya karanlıga gomuldu gıttı. onun yaptıgı iyi bişi mi şimdi
    Bence babamın yaptığı 2 mız acısından da iyi oldu.
    oyle kapışma falan amacı deildir .Ben istesem kapısmaz babam
  • efendi gibi sollayanlara yol bile veririm, ancak hatalı sollama yapanları bazen ben de sıkıştırıyorum aklı başına gelsin diye, kazaya sebebiyet verecek derecede değil tabi ki ama haddimiz değil aslında.
    Mesela karşıdan araç geldiğini göre göre ben 100-110 ile giderken sollamaya kalkanlar oluyor bazen. Bakıyorum kapasitesi yetmicek geçmeye gaza dokunuyorum kalıyo arkada. Bir keresinde de emniyet şeridinden giden bir ayının önüne kırdım zor durdu herif. O zaman çok sinirlenmiştim tabi bir daha bulaşmıyorum bu tiplere de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cervinff -- 26 Temmuz 2006; 0:35:18 >
  • arkadaşlar trafikte hakkınızı kesinlikle aramayın. bırakın gitsinler bırakın makas atsınlar. bırakın yol hakkınızı elinizden alsınlar.yapamnız gereken sadece tehlikeli durumu tehlikesiz duruma çevirmek. kimseyle inatlaşmayın. ayrıca siz inatlaşmazsanız adam yaptığı şerefsizlikten zaten zevk almayacak ve zamanla o da bırakacak. siz onlarla inatlaşıyosunuz ve onların ihtiyacı olan Adrenalini siz temin ediyosunuz. Trafikte hakkını arama yoksa öbür dünyadan "ama yol hakkı benimdi" deyip tekrar geri dönemezsiniz. bırakın hakkınızı gasp etsinler. mühim olan sizin hayatta kalmanız değil mi??? onlar zaten bi şekilde cezalarını ödüyolar. ortalık zaten bu şerefsizlerden geçilmiyo. bi tanesinin ağzının payını versen 2 dakika sonra bi başkası gelecek makas ata ata arkandan. kendi çabamızla kurtulamayız bunlardan. ayrıca suçsuzken suçlu duruma da düşeriz. unlar bu şerefsizlikte usta ama biz değiliz.
  • valla ben beni adam gibi sollayana da aksiyon yaparak sollayana da önüme kırana da yol veririm, ama sonra dayanırım arkasına oluk oluk benzin yakmayı göze alırım başlarım zorlamaya baktım yol vermiyor çıkarım sağına bakarım eleman artist bişiy ve karşılık verio kapışırız tabi yapmamam gerek ama işte sinir, bi kere hariç hiç zorlanmadım, tabi biraz pilotaj farkından yoksa benim altımdaki 68 beygirlik fabia yla düzde araba geçmek zor, riske girmem baktım eleman saçmalıo kaza yapcak geçerim önüne yavaşlatırım kendine gelir sonuçta böle aksiyon hareketleri her türlü zarar yemişim zevkini benzin olmuş kaç para

• Benimde yaptığım bir durum normal hızla gidiyorum adam artislik yapıyor tam geçmeye çalışırken bi yapıştırıyorum gaza hemen geri çekiliyor 😂 madem gecemiyeceksin neden r yapıyorsun 😂😂

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.