Şimdi Ara

Araba sürme konusunda yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba. Ben sizden bir konuda yardım istiyecektim . Araba sürmeye başladım direksiyon'um iyi ama dur kalk yaparken acele ediyorum galiba istop ediyor.Acele etme işini nasıl yenebilirim bir yolu varmıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SatanDeath -- 13 Aralık 2014; 20:27:37 >

• ayağını debriyajdan kaldırmana gerek yok. Kaldırmadan da araba hareket eder. O noktaya kavrama noktası denir. O noktada tut ayağını 10 km hıza falan çıkınca debriyajı bırak durmaz araba. Zamanla alışırsın zaten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bazen oluyor bazende heyecandan olmuyor ya nedense hayırlısı bakalım çözeriz ilerlerde :)
    pratik yolu nedir acaba arabayı cumartesi pazar kullanabiliyorum sadece
  • Kavramayı hissettiğin an ayağını hafif gaza dokundur, titremesi azcık geçer devir yükseldikçe sonra yavaş yavaş debriyajdan kaldırıp gaza bas, tek sorun ayaklarını kullanabilmek
  • quote:

Orijinalden alıntı: SatanDeath

bazen oluyor bazende heyecandan olmuyor ya nedense hayırlısı bakalım çözeriz ilerlerde :)
    pratik yolu nedir acaba arabayı cumartesi pazar kullanabiliyorum sadece

Debriyajdan yavaş yavaş çekmeye başla ayağını bi nokta var hafif sert gibi zaten ayağın oraya gelince pedaldaki farkı hissedeceksin oraya geldiğinde araç hafif hafif hareket etmeye başlayacaktır. O noktaya gelince pat diye çekmiyorsun yine kademe kademe yavaş yavaş çekiyorsun bi süre sonra pedalın gelme seviyesi bitiyor zaten araç hareket etmeye başlıyor. Daha sonradan hafif hafif gaza dokunarak devri belirli bir seviye yükselttiğinde 2. vitese geçebilirsin. (Dizel için böyle diye biliyorum benzinli pek kullanmadım onda bu olay farklı olabilir)

Bu şekilde kaldırmaya alıştıktan sonra gaz pedalını ve debriyaj pedalını terazi olarak düşünebilirsin. Ayağını debriyajdan hafif hafif çekmeye başladığında kavrama noktasına geldiğinde hafifce gaz vererek aracı daha seri bir şekilde kaldırabilirsin.

Bence çok tecrübeli bir şöför değilim kendi yaptığım şekilde cümleye dökmeye çalıştım benimde hatalarım varsa affola.

• Alışana kadar heyecan yapacaksın ama yapmamava çalış.
    Basitçe anlatayım(Amatör level)
    Aracı çalıştır.Vitesi tak.Ayağını debriyajdan yavaşça çekerken,hiç gaz vermesen bile (eğimsiz, düz yoldaysa) araç bir noktadan sonra(Kavrama noktası) hafifçe öne doğru hızlanır, o ara yavaşça gaza bas (aynı zamanda) yavaşça ayağını debriyajdan çek.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Saolun yorumlarınız için bugun sürdüm istop etmedi yavas yavaş alışıyor demekki ayakalrımız tşkler :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Araba Almam İçin Yardım
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kasma kendini herşey bir anda olmaz yavaş yavaş daha iyi olacaksın kullandıkça .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.