Şimdi Ara

Araba Sürmekten Ayağım Ağrıyor...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
0
Favori
22.277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Son bir ayda 4000 km yaptım. Çoğunluk istanbul içi, ankara, konya, kırşehir.
    sağ ayağımın içi felaket ağrıyor. gazı tutmaktan. hız sabitleyici de var ama uzun yolda kullanabildim. şehir içi kullanılmıyor malum.

nedir bunun çözümü

• Yapay Zekanın Yanıtı

Araba Sürmekten Ayağınız Ağrıyorsa:

Uzun süre araba kullanmak, bacak ağrılarına neden olabilir. Bu ağrılar, sağ bacakta, baldırda, kalçada veya ayakta hissedilebilir. Araba sürerken bacak ağrısı yaşamanın birkaç nedeni vardır:

• Yanlış oturma pozisyonu: Sürüş sırasında yanlış oturma pozisyonu, bacak kaslarınıza aşırı yük bindirebilir ve ağrıya neden olabilir.
    • Bacak kaslarının zayıflığı: Zayıf bacak kasları, araba sürerken bacak ağrısına katkıda bulunabilir.
    • Arabanın ergonomi sorunları: Sürücü koltuğunun ayarlanabilirliği veya pedalların konumu gibi aracın ergonomi sorunları bacak ağrısına neden olabilir.
    • Uzun süre hareketsiz kalma: Uzun süre araba kullanmak, bacak kaslarınızın hareketsiz kalmasına neden olur ve bu da ağrıya yol açabilir.

Araba sürerken bacak ağrısını önlemek için şu önlemleri alabilirsiniz:

• Doğru oturma pozisyonu: Direksiyon simidini rahatça kavrayabilmeli ve pedallara kolayca uzanabilmelisiniz. Belinizi desteklemek için bir bel yastığı kullanabilirsiniz.
    • Bacak kaslarınızı güçlendirin: Düzenli egzersiz, bacak kaslarınızı güçlendirerek araba sürerken bacak ağrısını azaltmaya yardımcı olabilir.
    • Arabanızın ergonomisini ayarlayın: Sürücü koltuğunu boyunuza ve bacak uzunluğunuza göre ayarlayın. Pedalların konumunu da ayarlayabildiğinizden emin olun.
    • Sık sık mola verin: Uzun süre araba kullanıyorsanız, sık sık mola verin ve bacaklarınızı esnetin ve dolaşın.

Araba sürerken bacak ağrınız devam ediyorsa veya kötüleşiyorsa, altta yatan bir tıbbi durum olup olmadığını kontrol etmek için bir doktora görünmeniz önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Özel şoför
  • quote:

Orijinalden alıntı: shockwave23

Özel şoför

• quote:

Orijinalden alıntı: ABCdiküçgeni

quote:

Orijinalden alıntı: shockwave23

Özel şoför

Alıntıları Göster
    Ben de yazın sıcak havalarda uzun mesafe giderken arada bir ayağım ağrıyor. Düz taban ayakkabı mı alsam diyorum ama sivri burun kunduradan başkasını tercih etmem. Bu yüzden ağrıyorsa da ağrısın. Bir de gazı köklemeyi severim. Bu da bir neden olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ankaralı_Hacı

Ben de yazın sıcak havalarda uzun mesafe giderken arada bir ayağım ağrıyor. Düz taban ayakkabı mı alsam diyorum ama sivri burun kunduradan başkasını tercih etmem. Bu yüzden ağrıyorsa da ağrısın. Bir de gazı köklemeyi severim. Bu da bir neden olabilir.

Alıntıları Göster
    Yaşınız kaç
  • quote:

Orijinalden alıntı: legendboxer

Yaşınız kaç

Alıntıları Göster
    benimde sağ dizim ağrıo kullanırken
  • quote:

Yaşınız kaç

Alıntıları Göster
    Benimde şehir içi trafikte gaza basmaktan değil frene basmaktan kalça kaslarım ağrıyor Bu yüzden frenle değil el freniyle duruyorum çoğu zaman.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dominic Toretto

Benimde şehir içi trafikte gaza basmaktan değil frene basmaktan kalça kaslarım ağrıyor Bu yüzden frenle değil el freniyle duruyorum çoğu zaman.

Alıntıları Göster
    her sabah düzenli egzersizdir bunun çözümü.
  • ağrı şikayetleri olanlar. sabah veya akşam 2 diş sarımsak çiğneyip yutsunlar. hiçbir şekilde uyusukluk, karıncalanma şikayetiniz olmayacak. koku içinse ardından süt içebilirsiniz...
  • quote:

Yaşınız kaç

30.

yaşlandık zahir
  • quote:

Orijinalden alıntı: ABCdiküçgeni

quote:

Yaşınız kaç

30.

yaşlandık zahir

Alıntıları Göster
    gaz pedalımın altında yay var bunu iptal edince sadece motorun gaz telinin çekmesi ile kalkıyor yumuşak oluyor bu teli taktığımda pedal sertleşiyor binen herkes bu ne sert diyor ancak sert gaz pedalı sağ ayak ağırlığını taşıyor ve ayağınız asla ağırmıyor. Pedalın yayını sertleştirme imkanınız varsa yapın, kesinlikle işe yarayacaktır. Ayağınızı tartması gerek...

• debriyajdan sol ayak ağrıması gördümde, gazdan dolayı sağ ayak ağrıması 2. oldunuz :)
    birde jazz forumunda bri arkadaş vardı. jazz aldıktan sonra başladı dedi. Ya jazz ona uyumlu değildi yada o jazza.
    otobüs gazı tabi edilen gaz pedalı tipi bu konuda çözüm olabilir. Çok maliyetli olurmu bilemem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oquzdag

debriyajdan sol ayak ağrıması gördümde, gazdan dolayı sağ ayak ağrıması 2. oldunuz :)
    birde jazz forumunda bri arkadaş vardı. jazz aldıktan sonra başladı dedi. Ya jazz ona uyumlu değildi yada o jazza.
    otobüs gazı tabi edilen gaz pedalı tipi bu konuda çözüm olabilir. Çok maliyetli olurmu bilemem.
    Araba kullanmaya yeni başlayanlarda görülür bu diz ağrısı.

Eğer uzun yıllardır araç kullanıyorsanız ve diz ağrısı yeni başladıysa; manyetik dizlik tavsiye ederim.

Çok işe yarıyor.

Not: Pardon siz sağ ayak içi ağrıyor demişsiniz. Bunun içinde manyetik ayak tabanlıkları var deneyebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi insideman -- 20 Aralık 2012; 11:42:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cem_Anıl_İstanbul

hayatımda o hatayı bir kere yaptım kız istemeye giderken kundurayla araba sürdüm.

allah muhafaza bana kimse kundurayla araba sürdürümez
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemalnalga30

quote:

hayatımda o hatayı bir kere yaptım kız istemeye giderken kundurayla araba sürdüm.

Alıntıları Göster
    Koltuk ayarlarından da kaynaklı bir durum bu. Koltuk çok önde ve ya arkada ayarlı ıse dizlerinizi daha az ve ya daha fazla bukmenızden kaynaklı. Ben debrıyaja tam bastıgımda ayagım neredeyse duz olacak sekılde ayarlıyorum koltugumu bu sekılde gaz ıle ne kadar munasebetım olsa da agrı cekmıyorum. Bır de dur kalk trafıkte sureklı gaz fren yapınca agrı oluyor. O da ayagın ve kalcanın sureklı sag sol pedal hareket etmesıne baglıyorum.

• quote:

quote:

Kardeş ben de 15 senedir araba sürüyorum ve agresif kullanırım aracı gaza gelince. Kundura ayakkabıdan vazgeçeceğimi sanmıyorum. Öyle çok ciddi ya da uzun süreli bir ağrım da yok çok şükür. 15 senede ayaklar alıştı herhalde.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ankaralı_Hacı

quote:

quote:

Kardeş ben de 15 senedir araba sürüyorum ve agresif kullanırım aracı gaza gelince. Kundura ayakkabıdan vazgeçeceğimi sanmıyorum. Öyle çok ciddi ya da uzun süreli bir ağrım da yok çok şükür. 15 senede ayaklar alıştı herhalde.

Alıntıları Göster
    Koltuğu olabildiğince iyi ayarlamanız gerekli. Pedala basarken çok zorlanmamanız lazım. Ayrıca en iyi yapılabilecek şey zamanınız varsa spora yapmak

• quote:

Orijinalden alıntı: yqtcn

Koltuğu olabildiğince iyi ayarlamanız gerekli. Pedala basarken çok zorlanmamanız lazım. Ayrıca en iyi yapılabilecek şey zamanınız varsa spora yapmak

Alıntıları Göster
    Bir şekilde yanlış oturuyorsunuz veya pedala yanlış basıyorsunuz. Bacak diz kısmına kadar koltuktan destek alabilmeli. Minder açısı ayarlanabilen koltukların bu bakımdan faydası var. Diğer halde mesafeleri veya yükseklikleri buna göre ayarlayın. Hiç bir şey yaplamıyorsa bacak orta konsola yaslanabilir. Ayak da topuktan destek almalı, uzun süre havada tutulmamalı.

Küçük, yuvarlanır tip ( yüzeyi kavislidir) pedal varsa tabanı esnek bir ayakkabı kullanmak da hata oluyor. Ortopedik tabanlı, tabanın kırılma bölgesi sadece önde olan bir aykkabı tercih etmek gerekir.

Düz pedallar ya yerden merkezli olmalı, ya hareketi yerden merkezliymiş gibi olmalı veya çift mafsallı olmalıdır. Çİft mafsallı pedalların ikinci yayı kırılır da farkedilmezse benzer problme neden olabilir. Pedalın tasarımında da hata olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Karbon 12

Bir şekilde yanlış oturuyorsunuz veya pedala yanlış basıyorsunuz. Bacak diz kısmına kadar koltuktan destek alabilmeli. Minder açısı ayarlanabilen koltukların bu bakımdan faydası var. Diğer halde mesafeleri veya yükseklikleri buna göre ayarlayın. Hiç bir şey yaplamıyorsa bacak orta konsola yaslanabilir. Ayak da topuktan destek almalı, uzun süre havada tutulmamalı.

Küçük, yuvarlanır tip ( yüzeyi kavislidir) pedal varsa tabanı esnek bir ayakkabı kullanmak da hata oluyor. Ortopedik tabanlı, tabanın kırılma bölgesi sadece önde olan bir aykkabı tercih etmek gerekir.

Düz pedallar ya yerden merkezli olmalı, ya hareketi yerden merkezliymiş gibi olmalı veya çift mafsallı olmalıdır. Çİft mafsallı pedalların ikinci yayı kırılır da farkedilmezse benzer problme neden olabilir. Pedalın tasarımında da hata olabilir.

Alıntıları Göster
    Bence koltuk ayarından kaynaklıdır. 6 ay önce şuan kullandığım aracı alınca uzun süre ayağım frende beklerken veya sabit gaz verirken benzer ağrılar çektim daha sonra koltuğumun düzgün ayarlanmadığını fark ettim bacak boyum biraz kısa olduğu için yükseklik ayarından ortaya kadar yükseltip koltuğu bir diş geri alınca hem daha rahat ettiğimi gördüm hemde ağrılarım kesildi.

• quote:

Orijinalden alıntı: DcD-Semih

Bence koltuk ayarından kaynaklıdır. 6 ay önce şuan kullandığım aracı alınca uzun süre ayağım frende beklerken veya sabit gaz verirken benzer ağrılar çektim daha sonra koltuğumun düzgün ayarlanmadığını fark ettim bacak boyum biraz kısa olduğu için yükseklik ayarından ortaya kadar yükseltip koltuğu bir diş geri alınca hem daha rahat ettiğimi gördüm hemde ağrılarım kesildi.

Alıntıları Göster
    aracın ele ayağa oturması ne kadar önemli, bir araba alırken ilk buna bakarım, herkesin vücut yapısı her araca uymuyor...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.