Şimdi Ara

Araba Sürmeyi Becerememek Beni Kahrediyor (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
72
Cevap
2
Favori
32.648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Pratik - Pratik - Pratik.

Ama şunu unutmamalısınki kullanacağın araç çok önemli, her aracın debriyaj gaz dengesi farklıdır vites geçişleri farklıdır gaz tepkisi farklıdır fren tepkisi farklıdır.

X aracına alışıp çok rahat kullanırken Y aracına yabancılık çekebilirsin bunu aşmak için aracın gaz debriyaj dengesini kontrol altında tutmak boş alanda aracın vereceği tepkileri hissetmek gerek zaten sonrasında aracı nasıl kaldırdığınız trafikte nasıl gittiğini anlamassın bile herşey otomatiğe bağlanır. Tabiki en önemli nokta araca her ne kadar hakim olursan ol trafik kurallarına uy, aynalara tam hakimiyet sağla, sinyal kullanımını ihmal etme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 15 Aralık 2013; 15:02:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sevindirik

Çok güzel yazmışsın artı çok da güzel gaz vermişsin sevgili @Urbit öncelikle bunu söyleyeyim. Sorun şu ki; erkek olsam korkmazdım sanıyorum ama bayan şöförlerin namı almış yürümüş biliyorsunuz. Ben de bayanım ama hala daha bayan şöför olamadım Bana gereken özellikle adrenalin ve cesaret. Bunu biliyorum. Korkum, acaba yeteneğim yok mu..Bundan korkuyorum mesela

quote:

Orijinalden alıntı: Urbit

Birader bu işin tek çözümü var KORK-MA-YA-CAK-SIN. Cesur ol yaw vurursan vurursun cana gelmesin yeter. Vururum diye yola çıkarsan vurursun. Yavaş sür yokuşlarda arabayı arkaya kaçırma el freniyle kalk, gazı çok ver stop etme, tamamdır işte. Erkek adamsın araba sürmeden olmaz. Rahat ol bizi de haberdar et. Arkandayız paşam hadi görim seni

bayan olduğunuzu yazmaya gelmiştim geç kalmışım.

insanları öldüremeyeceğiniz bi yerde 1 hafta pratik yapın sonra trafiğe çıkın. kazadan da korkmayın. istediğiniz kadar usta olsanız da kaza kaçınılmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: sevindirik

Korkumu yenebilsem, sanırım kendime güvenmem lazım. Hiç ama hiç güvenmiyorum. Araba kiralayıp ara sıra tenhalarda pratik yapma fikri güzel. Yanımda bilen biri olması lazım ama. Ücretli eğitmenler vardı ama yakınlarda yok sanırım. Bi ara araştırmıştım. O güveni bi yakalayabilsem

arabayı kiraladıktan sonra, pratik yapacagın yere kadar nasıl götüreceksin
  • millet hala konuyu açan kişiye hocam, abi, dayı falan diyor konuyu açan bir bayan arkadaş ki rahatlıkla anlaşılabiliyor birkaç mesajındaki korkularından.

Konu sahibine araç sürme konusunda şunu önerebilirim her arabanın sürmesi aynı değildir kimisinin debriyajı yukarıdan kavrar kimisi aşağıdan bir arabaya bindiğimizde ilk bunu tanımaya çalışırız. Dizel motorlu araçların torku yüksek olduğundan ilk kaldırması benzinliye göre çok daha rahattır. Trafikte bocalamaktan korkmanız normal herkes ilk başta aynı sıkıntıları çekmiştir. Aynalara hakim olunuz yola sinema izler gibi değil anlayan gözle bakmaya çalışınız. Önünzdeki bir aracın hareketlerinden ne yapmaya meyilli olduğunu tahmin gücünüzü kullanarak(birazda pratikle gelişecek zamanla) ona göre hamlenizi yaparsanız muhtemel sıkıntıları en aza indirirsiniz.
    Aslında en iyisi yanınızda birisinin refakat ederek biraz pişmenizi hızlandırsa daha iyi olur. Bu işlerde en iyi rol model babadır. Erkek çocukların şansı budur sürekli babayla çıka gele zaten sürekli aşinadır yola trafiğe.

• Abi kardeş akrabayı boş ver, mutlaka bir hocadan direksiyon dersi almalısın.
  • Arabaya paran yoksa al bi g27

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araba kullanamama duygusunu cok iyi biliyorum.

Maalesef bende de manuel arac kullanma sorunu var. Dizel manuel ler biraz zor stop ediliyor.

Kursa filanda gittim kullandim ama devamlilik istiyor.

Bu yuzden hep otomatik vites arac aliyorum.

Dun focus disel e baktim almak istiyorum ama ordan eve gelene kadar kesin kaza yaparim.

Bunun rapmasi sunu bunuda cabasi.
    Az once otomatik golf u sattim yine otomatik civic siparisi verecegim. Manuel kullana bilsem focus u ciddi dusunurdum.

Honda civic otomatik alacagim. Manuel ucuz araba bana haram.
  • dert edilecek bir konu değil bana göre de, insanların hepsi aynı gelir düzeyinde olmadığından herkesin de aynı şansı olmuyor, kimi arkadaşım bebekken kucakta araba kullandırılıp gençken öğrenir, kimilerinin kendini bildi bileli evinin önünde araba mevcuttur 10-11'inde öğrenir, benim gibi işçi çocuğu da 29 yaşında ilk kez düzenli olarak araba sürmeye başlar. Çok takılmamak lazım 3-4 ay pratik yapa yapa atlatılır.
  • Araba kullanamiyorum diye boşuna uzulme kimse anasinin karninda araba kullanmayi öğrenmedi.
    Benim arkadasim hic araba kullanmayi bilmiyorken gitti 0 punto almis.
    Bi baktim telefon caliyor mustafa ben araba aldim teslim almaya geldim simdi dedi. iyi hayirli olsun falan gelip arabayi alsana ben sürmeyi bilmiyorum dedi.
    Neyse gittik arabayi aldik evinin onune park ettim arabayi arkadaş kendi kendine uzun bir zamanda araba kullanmayi öğrendi.
    ilk baslarda sadece gece saatlerinde yollarin bos olduğu zamanlarda sehir içinde suruyordu.
    Uzun bir sure is yerinin cikisi biraz rampa kaldigi için arabayla cikarken patinaj çektire çektire cikiyordu ama sonunda alisti.
    Anliyacagin araba sürmeyi öğrenmen için altinda bi araba olmasi lazim. Cok buyuk bir beceri kabiliyet gerektirmiyor.
  • 1-kesinlikle kendi aracın olacak.başkasının aracı olup oraya buraya çarpar mıyım derdi olmayacak

2-otomatikle başlayabilirsin(ben hiç kullanmadım) ya da dizel olsun.

3-kendine biraz güven.araba sen ne dersen onu yapacaktır.eline bir raket alıp onu kontrol ettiğini düşün.zor olmasa gerek

4-amacım kimseyi küçümsemek değil ama dışarıya bir bak.ne tipler araba kullanıyor.gerçekten çokta yetenek gerektiren bir şey olsaydı trafikte araç kullananlardan kaçı hala kullanabilirdi.

5-şimdi çıkıp o arabayı kullanıyorsun
  • Araba kullanmak için kendine güvenmen lazım. Sonuçta can taşıyorsun ve milyarlık araba kullanıyorsun. Sende kendine güven yok o yüzden kullanamıyorsun. Bir de çok fazla kafaya takmamak lazım sonuçta milyonlarca kişi kullanıyor arabayı senin ne eksiğin var? İyi bir hoca bul, 8-10 derse çık öğrenirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: K0rkunc

araban olsa en fazla 1 haftada ööğrenirsin

Nasil ogrenecek?

Burdan demesi cok kolay.

Mesala bende otomatik vites yerine manuel vites arac alip ara sira bindigim ve gipta ile baktigim minibus soforleri gibi vites degistirmeyi isterdim.

Hatta gidip begendiginiz araci sadece otomatik olmadigi icin alamamak.

Bir yakininiz filan ogretir demeyiniz? Bazen olmuyor sen musait oluyorsun o kisi olmuyor.

2 gun calisirsin ama bunun rampasi var iviri var ziviri var.

Bu yuzden ben hep otomatik almaya calisiyorum.

Mecburen bu yuzden civic i alacagim.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.