Şimdi Ara

Araba tercihi Yapmakta zorlanıyorum.Yardımlarınızı bekliyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
2.394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle herkese merhaba demek istiyorum.Aranıza bugün katıldım ama uzun süreden beri takip ediyorum bu forumu.Benim sizden yardım almak istediğim konusu;hangi arabayı almalıyım ve neden?

Burada tartışılan bir çok konuya baktım düşündüğüm modellerdeki.Ama böyle bir başlık açarak yazmayı daha elverişli buldum.

Uzun yıllardan sonra ailemin doğal olarak da benim maddi yönden sıkıntılarım azaldı.Böylelikle araba alma konusunda artık gayet ciddiyiz.Hikayesini anlatmayacağım tabi ki ama artık araba alabiliriz. :)

Herneyse.Benim asıl sormak istediğim aşağıdaki araba model seçeneklerinden hangisini almamı önerirsiniz ve neden?Bu konu hakkında bilgi almak istiyorum.

1. Opel-Yeni Astra HB
    2. Seat-Leon
    3. Nissan-Juke
    4. Megane(HB)-III
    5. Alfa Romeo-Gulietta
    6. Fiat-Bravo
    7. Mazda-3(HB)
    8. Ford-Yeni Focus(HB)

NOT: 50-55 Bin TL arasında param var.Ayrıca modellerin hepsinde DİZEL olmasını düşünüyorum.

Şimdiden t
    eşekkür ederim.İyi Günler. .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iso_GS -- 30 Temmuz 2011; 19:20:52 >

• Beyler bayanlar cidden önemli yardımcı olmanızı bekliyorum . . .
  • Avrupa Araçların hepsini geç, Daha janjanlı olabilir ama daha çabuk su koyuyorlar . Tercih Focus ve Mazda3 olsun ( İkiside aynı motor ve epey cimriler)
  • hocam bu fiyatlarda araç seçimi konusunda pek zorlamaya gerek yok.sonuçta 0 araba alcaksın.garantili.ve hepsinin fabrika verilerine ulaşabilirsin. tabi kullanıcı yorumları da fikir verebilir
  • 1-7-8 den birini alabilirsin güncel ve beğenilen araçlar

1-7-8 olmazsa ikinci seçenek olarak 2-4-6 da olabilir gerisi macera olur

1-7-8 arasından astrayı elerdim motoru güçsüz ya yeni focus yada mazda 3 kalıyor en mantıklıları
  • quote:

Orijinalden alıntı: hunter06

1-7-8 den birini alabilirsin güncel ve beğenilen araçlar

1-7-8 olmazsa ikinci seçenek olarak 2-4-6 da olabilir gerisi macera olur

1-7-8 arasından astrayı elerdim motoru güçsüz ya yeni focus yada mazda 3 kalıyor en mantıklıları

kesinlikle katılmakla beraber,
    forumun üstüne toz
    kondurmadıgı jülyet için söylenen ''macera olur''sözü tartışmalara sebeb olmasın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: edarguner

Avrupa Araçların hepsini geç, Daha janjanlı olabilir ama daha çabuk su koyuyorlar . Tercih Focus ve Mazda3 olsun ( İkiside aynı motor ve epey cimriler)

Bu arada hepsinin İlk Periyodik bakım fiyatlarını telefonla arayarak yetkili servisden bir sor derim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • direk yeni astra derdim ama dizeli pek yaramıyor opele.1.3 motordan kurtulsa opel satısları ikiye katlar ama 1.3 motorla kullanıcıları pek fazla menun dedil. illa memnun olan vardır ama genelli menundegil. bende iki araba arasında kaldım ve halen karar verme asamasındayım bunlardan birisi yeni astra ve civic. eger astrayı begeniyorsanız teknik verilere bakıldıgında 1.4 140 bglik motor öne cıkıyor, dizel arac ile yakıt tüketimi kafa kafaya nerdeyse bu yüzden astra düsünürseniz benzinli modelini düsünün derim özellikle 1.4 140bg olanını..

illa dizel düsünüyorum dersen opeli kafandan cıkar..

seat leon moda arabası oldugu icin modası öldü. mini cooper gibi varlıgı ile yoklugu bir oldu... bu yüzden senin icin pekyaraı olmaz dizel motorundan baska..

nissan juke tamamen ofsay bir araba , zaten satısıda yok kendiside ortalıklarda yok, bazen denk gelirse görüyorum nasıl veririler o parayı o araca sasıyorum... juke yerine QASHQAI al daha iyi ve de QASHQAI almanı öneririm..

megane hb alına bilir cünkü diger arabalarla kıyas ettiğinde fiyatı ile öne cıkan bir araba diger markalarda baz doananım veya orta donanım alırken renaultun her hangi bir arabasında full donnım ala biliyorsun... tabikide diger arabalar arasında kalite farkı var biraz kalitesiz ama bunu fiyatıyla dengeliyor. düsüne bilirsin megane hb modelini..

alfa romeo hakkında birsey söylemeyeme ama ön tasarımı kendimce hoi bulmuyorum..

fiattı zaten kafdan eledim, motoruna birsey diyemem ama tasarım hakkında konusmak gerekirse sekilsiz şimalsiz bir araba.. zaten türkiyede tutmadı..

mazda 3 de leon gibi moda arası oldugundan bir anda popülesti ve tutulmaya basladı sonralarında yok olmaya basladı..leona göre bu araba alına bilir diye düsünüyorum..

ford hakkında yorum yapmam yanlıs ama kendimce focus yerine fiesta alırım dım diye düsünüyorum unu tipo gibi benzetmesi var. L ve XLgibi..

durumu toparlarsak
    opel
    nissan QQ düsünürsen
    megane hb
    mazda 3 modellerini düsün derim. eger kalite istiyorsan renault ve nissan zaten elendi.
    mazda3 ve opel düsüne bilirsin. 1.4 140bg olmak sartı ile..

bazı arkadaslarım yakıt konusunda acimri felan yazmış renaultun motoru bu markaların icinde zaten en az yakıt tüketen motordur bunuda belirteyim.....

• Ben kaşkay, megane, c4 (112 bg) ve focus arasında ihtiiyaca göre tercih yapmanı öneririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: leon_312

direk yeni astra derdim ama dizeli pek yaramıyor opele.1.3 motordan kurtulsa opel satısları ikiye katlar ama 1.3 motorla kullanıcıları pek fazla menun dedil. illa memnun olan vardır ama genelli menundegil. bende iki araba arasında kaldım ve halen karar verme asamasındayım bunlardan birisi yeni astra ve civic. eger astrayı begeniyorsanız teknik verilere bakıldıgında 1.4 140 bglik motor öne cıkıyor, dizel arac ile yakıt tüketimi kafa kafaya nerdeyse bu yüzden astra düsünürseniz benzinli modelini düsünün derim özellikle 1.4 140bg olanını..

illa dizel düsünüyorum dersen opeli kafandan cıkar..

seat leon moda arabası oldugu icin modası öldü. mini cooper gibi varlıgı ile yoklugu bir oldu... bu yüzden senin icin pekyaraı olmaz dizel motorundan baska..

nissan juke tamamen ofsay bir araba , zaten satısıda yok kendiside ortalıklarda yok, bazen denk gelirse görüyorum nasıl veririler o parayı o araca sasıyorum... juke yerine QASHQAI al daha iyi ve de QASHQAI almanı öneririm..

megane hb alına bilir cünkü diger arabalarla kıyas ettiğinde fiyatı ile öne cıkan bir araba diger markalarda baz doananım veya orta donanım alırken renaultun her hangi bir arabasında full donnım ala biliyorsun... tabikide diger arabalar arasında kalite farkı var biraz kalitesiz ama bunu fiyatıyla dengeliyor. düsüne bilirsin megane hb modelini..

alfa romeo hakkında birsey söylemeyeme ama ön tasarımı kendimce hoi bulmuyorum..

fiattı zaten kafdan eledim, motoruna birsey diyemem ama tasarım hakkında konusmak gerekirse sekilsiz şimalsiz bir araba.. zaten türkiyede tutmadı..

mazda 3 de leon gibi moda arası oldugundan bir anda popülesti ve tutulmaya basladı sonralarında yok olmaya basladı..leona göre bu araba alına bilir diye düsünüyorum..

ford hakkında yorum yapmam yanlıs ama kendimce focus yerine fiesta alırım dım diye düsünüyorum unu tipo gibi benzetmesi var. L ve XLgibi..

durumu toparlarsak
    opel
    nissan QQ düsünürsen
    megane hb
    mazda 3 modellerini düsün derim. eger kalite istiyorsan renault ve nissan zaten elendi.
    mazda3 ve opel düsüne bilirsin. 1.4 140bg olmak sartı ile..

bazı arkadaslarım yakıt konusunda acimri felan yazmış renaultun motoru bu markaların icinde zaten en az yakıt tüketen motordur bunuda belirteyim.....

Yazdıklarını okudum ama biraz garibime gitmedi değil.Türkiye de tutmadı dedğini arabalar hep listenin ilk 5 inde görünüyor.Yanlış anlama cidden ama çelişkide kaldım.

Opel konusunda haklısın motoru karşılamıyor kasayı.Orada katılıyorum sana. . .

• chip taktırınca gayette güzel performans veriyor ama yeni kasa pek tutulmadı gibi.

benim önerim mazda3. yeni focusu bilmiyorum ama yol tutuşu eskisi gibi ise focus.

diğerlerine hiç bakmayın bence
  • Megane 3
    Qashqai
    2.el sorun degilse mazda 3
  • 55 bin tl

1. Opel-Yeni Astra HB
    2. Seat-Leon
    3. Nissan-Juke
    4. Megane(HB)-III
    5. alfa Romeo-Gulietta
    6. Fiat-Bravo
    7. Mazda-3(HB)
    8. Ford-Yeni Focus(HB)

seat leon zaten yıllardır olan model her ne kadar yeniside olsa yinede marka olarak yıllardır var
    nissanı geç,alfa romeo da yedek parça sorunu,fiat bravo onuda salla eskıden berı olan model pıyasada marka adında,ford focus ta eskıden berı var sadece model yenılıyorlar
    megan 3 ıyı derım hem yenı kasa hemde yedek parcası var

ama honda jass 25 bın tl sıfır al ben 2 gun once baktım gostergeler spor vede tavanı cam cok super gosterıslı beyaz renk bak
  • quote:

Orijinalden alıntı: iso_GS

Yazdıklarını okudum ama biraz garibime gitmedi değil.Türkiye de tutmadı dedğini arabalar hep listenin ilk 5 inde görünüyor.Yanlış anlama cidden ama çelişkide kaldım.

Opel konusunda haklısın motoru karşılamıyor kasayı.Orada katılıyorum sana. . .

hocam o tutulan arabaları bana göster istersen Büyük Şehirde yaşıyorum Ankarada elle gösterilecek veya hiç gösterilmeyecek arabalar onlar.
    Ankarada yaşayanlar söylesin. Ankara gibi ildede bu arabalar görünmüyorsa diger illerde hic görünmez..

vw golfde ilk 5 te fakata yollarda golf göremiyorum. ankaranın en işlek caddelerinde gitsen bu duurum böyle, bahceli 7. cad. arjantin, tunalı gibi yerlerde göremiyorum.

megane hb, opel astra,vw jetta dısında diger saydıgın arabaları nedense yollarda göremiyorum.. focus yeni oldugundan daha yaygın olmaya bilir buna birsey diyemem.

celişkide kalman yersiz, cünkü illa ilk 5e giren arabalarda olsa yolda görünmeyince görünmüyor...

• megane'dan uzak dur derim verdiğin paranın nereye gittiğini anlayamazsın malzeme kalitesi falan yeterince iyi değil , tek artısı motoru ve ekonomik olması , benim tavsiyem fiat bravo 1.6 multijet olucak , çok performanslı bir araç , + cam tavan falan da alırsınız donanımları da çok zengin , 1.6 multijet emotion , emotion plus veya sports style tavsiye ederim
  • Peki sağlamlık ve parça,servis konusunda nasıl tavsiyeleriniz olabilir?

40 yıllık emeğin sonunda alınacak ve ilk göz ağrısı olacak alınacak olan araba.Onun için bu kadar titiz davranmam.

Kusur işlediysem affola. . .
  • parca ve serviste renault daha ön planda. yaygın servis agı ve bol parca konusunda diger firmaları solda sıfır bırakır. misal önemli parcada olsa o gün o saniye bulursun..

saglamlık dersen alman ve japondan ayırdı olma... mazda düsünüyorsan senin icin sıkıntı yapa bilir, parca ve servis konuusnda..
    focus bir nebzede olsa parca ve saglamlıkta öne cıkan markalardan biri görünüyor...

şahinde alsan neticede titizlilikle yaklasman normal neticede elde patlamayacak seni yormayacak araba tercihinde bulunuyorsun bu konuda titiz davranman gayet normal....
  • ilk 4 sıraya hiç bakma bile
    Giulietta mazda focus ve S40 dan 55 bine hangisi daha çok donanım veriyorsa onu al çünkü bu araçların hiçbiri üzmeyecektir seni
  • quote:

Orijinalden alıntı: leon_312

parca ve serviste renault daha ön planda. yaygın servis agı ve bol parca konusunda diger firmaları solda sıfır bırakır. misal önemli parcada olsa o gün o saniye bulursun..

saglamlık dersen alman ve japondan ayırdı olma... mazda düsünüyorsan senin icin sıkıntı yapa bilir, parca ve servis konuusnda..
    focus bir nebzede olsa parca ve saglamlıkta öne cıkan markalardan biri görünüyor...

şahinde alsan neticede titizlilikle yaklasman normal neticede elde patlamayacak seni yormayacak araba tercihinde bulunuyorsun bu konuda titiz davranman gayet normal....

Parça ve Servisde Renault maalesef hiçde ön planda değil , Clio falan için diyorsan bilemem ama , 50-55.000TL'lik araca bence 350-400 Periyodik bakım ücreti alırlar. Mazda Periyodik bakımlarıda 300-350 civarı, nerede kaldı uygunluk? Yan sanayi parça ile özel servisden bahsediyorsan eyvallah.

Diyorumki arkadaş hepsinin yetkili servisini arasın, aynı zamanda yetkili servislerinden ön sağ-sol far ve arka stop'ların fiyatları ile periyodik 1 yıllık bakım fiyatlarını bizimle paylaşsın. Yaygın servis,ucuz parça ayağına nasıl kekliyorlar anlarsınız. Benim 2005 Opel Astra'nın periyodik bakımına 400Lira çektiler (Balata değişimi yok,yağ-su ıvır zıvır) Arkas'da . Arkadaşım Mazda3 aracını Yetkili servisde 310TL'ye( Bujiler dahil) bakım yaptırdı. Geçen Kayınpederin Vw Jetta aracına Komple Klima yaptırdım 1200TL'ye gezmediğim klimacı kalmadı,inanmak istemedim ama 24.000km'de kapalı otoparkta olan 2006 model aracın Klima kompresörü bitmiş, bitince bütün çapaklar radyatöre girmiş 1200 masraf. VW,Audi bizi zengin etti diyor klimacı ve jetta,caddy gibi modellerde kronik bu diyor. Sözün kısası ekonomik bildiğimiz markalar maalesef göründüğü gibi olmuyor.Bu konuda japonlar daha iyi, zaten sorunsuzlukta Mazda ve Mercedes zirvede her araştırmada .

• quote:

Orijinalden alıntı: iso_GS

Peki sağlamlık ve parça,servis konusunda nasıl tavsiyeleriniz olabilir?

40 yıllık emeğin sonunda alınacak ve ilk göz ağrısı olacak alınacak olan araba.Onun için bu kadar titiz davranmam.

Kusur işlediysem affola. . .

servisi her ilde her adım başı bulunmayabilir ama mazda sağlamlık ve sorunsuzluk konusunda bir hayli iddialı bir markadır
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.