Şimdi Ara

Araba yok diye yapilan soygun (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
5.207
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • bir tarafta değişim için irade var, bir tarafta aynı "düzenin" devami için irade var. ben hangisine oy vermeyeceğimi biliyorum. bu aziz millet masallara tok hamdolsun, hamdolsun.

otomobil fiyatlarının artma sebebi, son 5 senede bilerek ve isteyerek yapıldığı anlaşılan, hızına yetişilemeyen devalüasyondur; emeğin değerinin devalüasyonudur. sonucunda gördüğümüz enflasyon ile birlikle, günün gerçeklerinden kopuk faizlerle kamu kesiminden kredi dağıtılmakta; büyük sermayeye açıkça servet transferi yapılmaktadır. otomobil fiyatlarının gelirler seviyesine kıyasla anormal artmaya devam etmemesi ancak devletin refah inşasını amaçlamasıyla mümkündür. doğru kararlar yerine yalnızca siyasi çıkarlar için doğru kararlar alınmamalıdır. kaynak yaratacak stratejiler geliştirilerek ekonomik istikrar sağlanır ve emeğin değeri tesis edilebilir. bu şekilde gelir adaleti belirli bir seviyede sağlanabilir. aksi halde ne olduğunu ve olacağını ise görüyoruz ve yaşıyoruz. hızlı bir stratekik planlama yapılmalı ve uygulanmaya koyulmalıdır. devletin kaynakları çoktur, irade gerekmektedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kalsiyum 17 -- 2 Mayıs 2022; 17:33:31 >

• tenekekutu kullanıcısına yanıt

Ülkede kim gelirse gelsin hiçbir şey değişmez . Herkes kendi menfaatini koruyan bir düzen kurar. ÖTV kaldırmak mümkün değil neye göre nasıl kaldıracak var mı mantıklı açıklaması olan yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çip krizi ile falan alakası yok. Yerli üreticiler bile araçları ihracata ayırıyor çünkü daha çok kar ediyorlar. İçeri verdikleri araçlar da avrupaya satamadıkları eski nesil atmosferik motorlar. Yabancı markalar da aynı sebeple araç vermiyor.

Distribütörlerin de keyfi yerinde az araçtan çok para kazanıyorlar, pazarlama derdi yok, gelen araç daha bayiye ulaşmadan satılıyor. Vatandaş halinden memnun, aracı her ay değer kazanıyor. Daha ne olsun.

• Büyük buhranı okumanızı tavsiye ederim. Kriz sürecinde araçlar galerilerde, bayilerde, evler son sahibinin elinde kalması gerekirken, tam tersi bir durum yaşanıyor. Süreç ustaca idare ediliyor. Hikaye de buna göre yazılıyor.

2019'da ikamet ettiğim şehirdeki VW bayisinin sene sonu hedefini gördüm. Beyaz tahtaya kocaman yazmışlar, şu kadar adet otomobil, şu kadar adet ticari... satılacak. Kasım ayı gelmiş, hedeften en iyi ihtimalle yüzde 40 uzaktalardı. Adamlar tıkanmıştı, sürekli potansiyel alıcıları arıyorlardı. Neden? Talep o kadar veya yoktu. Birden bire araçlar yok oldu. Aniden...

• Yaşım 36.

Ben 15 yaşındayken babam sıfır Renault 19 Europa araç almıştı RNE donanımdı. 2001 Model.

O zamanlar böyle sıra bekleme felan yoktu. Babamla bayiye gitmiştik, babam arabayı beğenmişti otoparktan şu demişti.

Ödemesini yapmıştık 1 saat sonra sarı G plaka ile bayiden çıkmıştık. Plaka ve ruhsat 3-4 gün sonra çıkmıştı o zamanda tekrar gidip plakayı taktırmıştık

2005'de yine sıfır Megane 2 almıştı babam donanım cam tavanlı xenon farlı felandı. Vay be demiştim.

Yine aynı prosedür işlemişti. Bizdeki Reno 19'u verip üzerine para verip 1-2 saat içinde bayiden sarı plaka ile çıkmıştık.

Tabi ondan sonra artık G plakalar bitmişti sanırım.

Vay be ne günlerdi.

Şimdi paran olsada alamıyorsun sıfır niye bayide araba yok.

Olsa bile galericilerde liste fiyatının 15-20 bin üstüne.

• Bu bilgi dogru olabilir.

Gecen 2-3 hafta arayla Ispanyanin farkli sehirlerine is icin seyahat ettim ; merakimdan bayilere girip baktim; Arac koyacak yerleri yok okadar ki araba dolu icerisi.

Turkiye ya cazibesini kaybetti ; ya da ne olsa satiliyor mantigiyla hareket ediliyor.

Bunu destekler nitelikte VW en buyuk bayisinde calisan arkadasimla gorustum; Audi bastiriyor fiyati arttirmak icin bizimkiler direniyor ondan dolayi az arac geliyor zaten gelenlerde onun akrabasi bunun tanidigi satiliyor dedi. El alti da cok ama birseyin arzi az olunca olacak olan bu.

• cuoresportivo kullanıcısına yanıt

Bizim gibi gelişmekte olan ülkelere bazı ürünler daha düşük marjlarla satılıyor. Bu kontakt lenste de otomobilde de geçerli. Ancak Avrupa çapında ortalama kar marjı hedefleri var ve bu da özellikle otomobilde Türkiye'ye ayrılan stoğu azaltır.

• Senin memleketin bir aracın fiyatından fazla vergi alıyor. Hemde kemiksiz!Üretici geliştirecek, maliyetine katlanacak, kar elde edecek, Bu saydığım toplam tutardan fazlasını senin devletin kılçıksız cebe indirecek! İşler iyiyken göze batmıyordu fakat artık acıtıyor.

Çip krizi, maliyetlerin artması, Ukrayna - Rusya savaşı bunlar doğrudur. Fakat bu piyasanın bu hale gelmesinin en büyük nedeni devletin basiretsizliği. Doğal olarak devletin başındaki siyasi partinin artık bitik hal ve tavırlarıdır. Kimse başka şeyde bahane aramasın. 2002 - 2013 arası nasıl herkesin haklı takdirini almış olan iktidar partisi maalesef aldığı noktadan daha kötü bir noktada ülkeyi bırakmak üzere tüm güçüyle çalışıyor.

• Çip krizi enflasyon vs hepsi yalan dolan. Aralıkta 27 bin euro olan 2.el aracım şuan nasıl 40 bin euro ediyor. Bunun enflasyonla ne alakası var. Liste fiyatı 1.6 olan c kasa nasıl 2 liraya satılıyor. Bitcoin denen aptal şey nasıl artıyor ise bizim memlekette de araba öyle artıyor. “Abi bakma fiyatına 3 ay sonra kardasın” lafı ile bok satsan yok satar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Devlete sıfır araç satışından vergi yağıyor. Devletin işine geliyor, devlet niye müdahale etsin. Vatandaş kimin umurunda bu ekonomik krizde devlet önce kasasını düşünür.

• evet arkadaşlar.

2023 te iktidar değişirse 70 senedir kronik olarak yaşanan cari sorunu gelecek iktidar çözecek ayrıca dünya çip krizini biterecek.

her vatandaşın altına birer sıfır araba. sıfır araba kokusuyla birlikte tc kimlik numarasının son hanesine göre dağıtılacak.

kesin bilgi yayalım. 

• atrix1212 kullanıcısına yanıt

tabi sen ampul olduğun için itiraz etmen normal. iktidarın değişmesini istemezsin. vatandaşını korumayan hükümet mi olur? stokçuluğa engel olmayan hükümet mi olur? ama var işte.

• Geçen yıl ÖTV düştüğünde Skoda bayisine gittim.. Kamiq bakacaktım.. Orda bi tane full dizel otomatik vardı.. Ben 252bin tl olanına bakmaya gitmiştim. Araba yok dedi eleman bu var dizel otomatik en fulü 380bin.. Bi de 2020 model. Çünkü firma dizel otomatiği yılbaşında kaldırmış ya da getirtmiyor..

E araba ne zaman olur.

Kasım gibi olur ama fiyat veremiyoruz..

Kayıt alıyormusunuz "Hayır"

E ne olacak ben nasıl alacağım bu arabayı

Ya bunu alacaksınız ya da Galericilerde 275bin tl ye sıfırları mevcut ondan alacaksınız..

Devlet bize sormadı dedi eleman ÖTV yi düşürüceği zaman.

Anladım ki bunlar bilerek yok diyorlar. Eldeki arabaları ya el altından galericilere satıyorlar ya da fiyatların Kasım 2021 de yine eskisi gibi olacağını düşünüyorlar..

Çıktım gittim.. Hakikaten de Galericilerde sıfır Kamiq var ama 275den 300bin e kadar dem vuruyorlar.. Bende bu çakalların ekmeğine yağ süreceğime binerim kendi arabamı daha iyi dedim. Sonrası malum Kasım da neler olduğunu biliyorsunuz...

Şimdi de durum farklı değil.. Forumda ÖTV indiriminden bahsediliyor. ÖTV indirimi olmaz olsa bile fiyatlar düşmez çünkü Bayilerde araba yok..

Peki fiyatlar böyle iken neden insanımız araba alma kuyruğuna girer onu da anlamış değilim. Bir şey fiyatlıysa alma.. Sen almazsan ben almazsam o almazsa kime satacaklar geçen sene 400-450bin tl olan araçları 900bin - bir milyonun üstüne.

Yok yok elbet bu düzen değişir araba satmak için bayilerin insanlara yalvarmaya başladığı günleri inşallah göreceğiz..

Ya göreceğiz ya da bu gidişle pahalılıktan kafayı yiyeceğiz  

kalın sağlıcakla..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi müMKÜNsüz -- 31 Temmuz 2022; 19:8:0 >

• Bence koronavirüs sürecinde yasadığımız birçok katakulliler gibi bi çip krizi de aldatmaca ve oyun On yıllarca her türlü elektronik ürün için envai çeşit üretilen çipler gün geliyor bakıyorsun üretemiyoruz yetmiyor,yetişmiyor deniyor Dünyada kapanmaların biteli neredeyse 1 yıl oldu ama hala çip üretiminde sıkıntı var.

• müMKÜNsüz kullanıcısına yanıt
    Öyle günlerin gelmesi çok zor be hocam.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • achilles102030 kullanıcısına yanıt
    Bir yüklü faiz arttırımına bakar...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ykaya1983 Y kullanıcısına yanıt

fabrika dediğin iki dakikada mı kurulur, yeni kurulan çip fabrikalarının üretime 2023 ortalarından itibaren başlayacağını 1.5 sene önce dediler. Çip krizi var, donanımlı araç bazı markalarda 1 senenin üzerinde zamandır gelmiyor. 2-3 alt donanım araçları uzun süredir satıyorlar. Bizim ülkemizin bundan çok etkilenmesinin sebebi ise araçların vergisiz fiyatları ucuz, o yüzden ilk tercih dış pazarlar bize arta kalanları gönderiyorlar.

• Araç mı yok hahaha

100 milyonluk Türkiye'de ikinci el ilanında 15 tane var araba var diye ağlıyor kekolar hahahaha

Sizde 2 gram beyin yok olsa 100 milyon nüfuslu ülkede 15 tane araba satılıyor diye soygun var diye ağlamaz bu ülkeyi bu hale getirenleri sorgulardınız

Eskiden neden 1000 adet 5000 adet otomobil geliyordu tek seferde şuan neden distribütörler 50-100 tane getiriyor sence? Ha satılmıyor diye mi fiyatlar mi yüksek? Yakıt mi pahalı kimse binmiyor mu otomobile? Ha efem?

220 beygirlik dizel BMW sahibi çocuk işe artık kebapçı motoru almış onunla geliyor ne oldu dedim sattın mi arabayı yok abi dedi 10 litre yakıyor 100 km de binmiyorum artık diyor hahahaha

• atrix1212 kullanıcısına yanıt

Arkadaş diyor ki "Aynı Şeyi Tekrar Tekrar Yapıp Farklı Sonuçlar Beklemek" çözümdür, biz öyle yapıyoruz siz de yapın.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.