Şimdi Ara

Araba yüksek süratte niçin gezinir? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
27.846
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • gezınme denen sey yolla temasda lastıklerın uyguladıgı basınc farkından olur.

lastıklerın havasının dengesızlıgı
    ve amortısorlerden kaynanklanır
    ama en cok lastık havasından kaynaklanır.
    arabaya dengesız yuk atmakdan da kaynaklanır.
    ruzgar sana yandan bı wurur bunun basıncı 1 tarafa bıner (cesıtlı nedenlerden dolayı) o tarafa doru yon alır
  • 206'da 180 km'ye kadar en ufak bi sorun çıkmıyo
    gazı sona doğru kökledikçe biraz yapıyo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackEagle -- 17 Eylül 2006; 15:36:42 >
  • hondayla 150kmde gezmesi çok garip geldi bana. cliolarla bile 160-170 bastığında anca hissedilir gezme oluyo mutlaka senin aracından kaynaklanan bi sorun vardır servise göster gezmesi başına dert açabilir dikkatli ol
  • bazı araçların belli bir hızdan sonra yolda gezinmesinin çeşitli nedenleri vardır. aracın yerden yüksekliği, rot ayarının bozuk olması, lastiklerin durumu vs.fakat bence en önemli nedeni amortisör ve yayların yumuşaklığıdır. Süspansiyonu yumuşak olan bir aracın yol tutuşu her zaman kötüdür. rüzgarlardan çok etkilenir. viraja daha düşük hızla girmek zorunda kalınır. önceden yumuşak süspansiyonlu iki araç kullandım. bunlardan renault 19 1.6i ile bir keresinde rüzgar yüzünden kaza yapıyordum. araç beşik gibi sallanıyordu. aracı şeridinde tutmak neredeyse imkansızdı. şimdi kullandığım sert süspansiyonlu araçla böyle bir sorun hiç yaşamadım.her zaman yol tutuş en yüksek seviyede.
  • benim alfa nın orjinal lastik ölçülerini bozdugum zaman aynı sorunla karşılaşıyorum sırf o yüzden eski lastiklerimi geri taktım yeni aldıgım potenza lastikleri babamın arabaya takmak zorunda kaldım
  • ön taraftan kazalıysa normaldir
  • arkadaşlar kolay gelsin.bu gün megane 2 aracımla dipte kalan mazotu devirli kullanırken 170 i gördüm hafif bi yokuş inşaşağısında yolun araba direksiyonu saldı sanki ve sağ sol yapmaya başladı bende korktum yavaşladım yolda boştu allahtan.direksiyonda 90 la giderken titreme var nedir bunun nedeni acaba ve araba yolda gezinmeye başladı bunun nedeni nedir rüzgarda yoktu
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.