Arkadaşlar dün sabah 206 aldım. Arabayı satın almadan test sürüşü yaptım, götürdüm sanayiye baktırttım kullandım yani. Benzin kokusu yoktu. Arabayı satın aldım, gittim fulledim. 50lt depoya 51lt koydu adam. 6 7 saat kadar benzin deposunun o taragtan arabanın altından benzin damlattı sonra durdu. Dedim heralde fulledim diye. Şimdi de o benzini aldığımdan beri arabada benzin kokusu var. Camlar açık 1 saat ve 30 dk kullandım dün akiamdan bu yana ama hala koku var. Tehlikeli mi ne yapayım < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Arabada benzin kokusu gitmiyo acil yardım arabayı kullanmıyım mı ?
-
-
Yukarı
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Arka koltuğun altındadır depo koltuğu kaldırım bakın nem vesaire var mı diye.
Ekstra olarak, kanister sisteminden tahliye yapıyor olabilir. Kullanmaya devam etmeden mutlaka gerekli kontrolleri yaptırmanızı öneririm, yakıt şakaya gelmez.
-
Tahliye borusu var mı 206'larda bilmiyorum. Ancak tahliye borusu direkt yere tahliye eder, sağa sola bulaşmaz.
2. bir ihtimal arka koltuk altında nemlenme olması, contadan kaçırması. Ama orası kupkuru ise,
3. bir ihtimal yakıt deposunun üst kısmının sıcaktan çatlaması. Eğer oradan çatladıysa deponun üstünden akıtıyordur. Kokar. Deponun üstü çatladıysa bunu ekspertiz yapan adam da göremez. Sahibi de depoyu fullemediyse uzun süredir onun da haberi yoktur.
Önce arka koltuk altına bakılmalı, orası kuruysa deponun sökülüp kontrol edilmesi gerekir.
"Tahliye borusu durumunu bilmiyorum"..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlkanExclusive -- 29 Ağustos 2023; 23:42:22 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Arkadaşlar şu an biraz azaldı gibi ama tam emin değilim. Yarın sabah dediğiniz yerlere bakıcam. Bir de arabayı 30 dk kullandım, 2 saat bekledim ve kaputu açtım. Hala baya sıcaktı bu normal mi ?
sıcaklık normal arkadaşların dediği gibi muhtemelen arka koltuk altına sızmış olabilir biraz benzin
Mazot olsa neysede benzin çok yanıcı :)
Bu araçlarda tam depo fullemek böyle sıkıntılar yaratabiliyor şamandıra contası eski fulleyince oradan kaçıp yukarı aracın içine doğru kaçırabiliyor. Arkadaşlarında dediği gibi arka koltuğu kaldırıp bakın şamandıradan atmıştır. Birde yine bu araçların en büyük sıkıntısı şamandıra giriş ve çıkış hortum başlıkları plastik zamanla benzin eritiyor buradan da kaçırabiliyor. Koku araç içinde ise çok yüksek ihtimalle buradan kaynaklanıyordur.
-
Arabanın deposu alışkın değildir fullenmeye
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Arabanın soğuması 4 saati bulabiliyor.
Contadan sızıntı yapacak bir durum varsa araç hiç kullanılmasa da benzin azalabilir. Koku da kolay kolay geçmez. Depo kapağı tam kapanmadan kilitlendiyse ya da kilit mekanizması zedenlenmişse oradan da koku sızdırabilir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X