Şimdi Ara

Ruhsatı Arabada Bırakmak Sorun Olur Mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
2
Favori
5.911
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Araba, ruhsatıyla birlikte çalındığı taktirde kasko arabanın ücretini ödemez diye bir şey okumuştum bir yerlerden. Ben de sorun olmasın diye ruhsatı arabada tutmak yerine sürekli yanımda taşımaya başlamıştım. Sonradan fark ettim ki, 90'larda teybi söküp götürenlerden farkım kalmamış.

Ruhsat arabadayken park edip gitsek sorun olur mu? Araba çalınırsa falan başım derde girer mi? Doğrusu ruhsatı yanımızda taşımak mıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abandonware -- 11 Kasım 2023; 20:51:45 >

• kisa cevap olmaz.

--arac calinip da bulunamazsa kasko ruhsati ister ancak ruhsatta aracla birlikte calindi derseniz sorun olmaz. yani evet kasko ruhsati ister ancak olmayinca odemem demez.

--anahtar olayi eskiden yaygindi, artik cogu kaskoda anahtarla calinma klozu var.

--polis isterse ruhsati isteyebilir ve yoksa ceza yazabilir, pratikte istemiyor olmasi veya kanun/yonetmeliklerin eski olmasi gecerli olmadigi anlamina gelmez.

• Artık ruhsat taşımana gerek yok. Polis jandarma sistemi entegre çalışıyor ruhsat bilgilerini plakayı girince görüyorlar.
  • Anahtar olmadan arabanızı çalıp götüremezler. Anahtarla çalınırsa da kasko zaten ödemiyor. Ruhsatlık pek bi durum kalmadı yani.
  • Benim sürekli araçta duruyor. Her an üzerimde taşıma şansım yok.

• Ruhsatı Arabada Bırakmak Sorun Olur Mu?
  • TiSKE kullanıcısına yanıt

Yani taşımaya gerek yok mu?

• Ben 2 senedir yer ve zaman fark etmeksizin torpidoda bırakıyorum.

Bunu denk geldiğinizde bir trafik polisine sormak lazım.

Edit

Zorunluymuş

https://www.ehliyetsinavsorulari.org/ruhsatsiz-arac-kullanma-cezasi/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TiSKE -- 12 Kasım 2023; 15:48:42 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Merak ettim, takipteyim. Şahsi fikrim bu kadar dijital ortamda saklanan, ve ulaşılabilen veri varken kaskonun "yav ruhsatınız olmadığı için arabanızın üstüne bir bardak su için.." demesi hakkının olmaması lazım..
    Hocam araç kendinize aitse e devlette dijital ruhsatınız var zaten. Bu kural fi tarihinden kalma. Polisler ruhsat bile sormuyor artık.
  • E devlette her bilgi var tamam

Ancak yasa geçerli halen. uzun zamandır çevirmeye denk gelmediğim için polis neyi uyguluyor bilmiyorum.

Ruhsatın arabada kalması rahatsızlık verecek bir şey değil.

Takılacak o kadar cok konu varken bunu dert etmeyin bence.

• 33 yıldır ruhsatı hep torpidoda bırakıyorum. Çevirmede Ruhsatı isteyende oldu istemeyende. Onemli olan anahtari aracın içinde bırakıp gitme. O zaman kasko sorun çıkarır.
  • kisa cevap olmaz.

--arac calinip da bulunamazsa kasko ruhsati ister ancak ruhsatta aracla birlikte calindi derseniz sorun olmaz. yani evet kasko ruhsati ister ancak olmayinca odemem demez.

--anahtar olayi eskiden yaygindi, artik cogu kaskoda anahtarla calinma klozu var.

--polis isterse ruhsati isteyebilir ve yoksa ceza yazabilir, pratikte istemiyor olmasi veya kanun/yonetmeliklerin eski olmasi gecerli olmadigi anlamina gelmez.

• Şair-i Maderzat Ş kullanıcısına yanıt

Anahtarla çalınmayı gayet kaskolar karşılıyor. Bazı durumlarda muafiyet olabiliyor sadece

• OzzY® O kullanıcısına yanıt

En akla yatkın açıklama bu oldu bence. Teşekkürler Ruhsatı Arabada Bırakmak Sorun Olur Mu? 

• Sinirli ve Süratli kullanıcısına yanıt

Son 50 durdurulmamda sorulmadı. Cezası olabilir ama çok gıcığına falan gitmen lazım. Arabada niye trafik seti yok diye ceza yazdıkları gibi yani.

Cimere ayrıca sormak gerekir e devletteki bilgilerin ruhsat yerine geçip geçmeyeceği. Temel mantıkla ruhsat işlevi görür çünkü. Ruhsat yaprağında ısrar etmek şekilciliğe kaçar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinirli ve Süratli -- 25 Kasım 2023; 12:23:4 >

aslında benim sorum arabada belge bulundurmamaktan çok, belgeyle beraber arabayı çaldırmaktı. olsun bu da bir cevap yine de Ruhsatı Arabada Bırakmak Sorun Olur Mu?  teşekkürler

• Sinirli ve Süratli kullanıcısına yanıt

gormez. ruhsat resmi evraktir, talebi halinde ibrazi zorunludur.

isterseniz cevirmede otomatik olarak edevlet sayfasini projeksiyonla cama yansitin, polis ruhsati isteyebilir vermezseniz ceza yazabilir. bu kadar basit ve net.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzzY® -- 26 Kasım 2023; 1:3:16 >
  • Doğrusu taşımak çünkü araç çalındığında polis aracı durdurduğunda ruhsat ile alakalı bilgiler sorar ise eğer suçlunun yakalanma olasılığı artar. Eskiden araçları çalmak daha kolaydı, ruhsatı araçta bırakmazdık oradan kalma alışkanlık eski insanlarda hala vardır. Kaskoluk bir durum ise yok, araç çalınsa dahi ruhsat kayıp olsa bile ödeme yapar.

• OzzY® O kullanıcısına yanıt
    E devletteki bilgiler fantazi zaten. Polis tebeşirde isteyebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinirli ve Süratli -- 26 Kasım 2023; 2:15:19 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.