Şimdi Ara

EHLİYETİM YANIMDA DEGİLKEN KAZA YAPTIM. SİGORTA PROBLEM OLUR MU?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
7.076
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • EHLİYETİM YANIMDA DEGİLKEN KAZA YAPTIM. SİGORTA PROBLEM OLUR MU?

Arkadaslar ben ehliyetimi yurtdışından aldım. 6 ay boyunca sorunsuzca bu ehliyeti kullanabiliyorum. Son ülkeye girişim ekim ayında oldu. Burda problem yok. Yalnız 1 ay kadar önce ehliyetimi kaybettim. Yeni ehliyet yollamaları için başvurdum ama amerikadan belgelerin gelmesi ve o belgelerin tekrar doldurup geri yollanması vs uzun süren bi işlem. Ben bu arada amerikadan aldığım kimlikle (ehliyetle beraber veriyorlar) arabayı kullanmaya devam ettim. bu kimligin üzerindeki numarayla sorgulama yapınca zaten ehliyet durmumum vs çıkıyor.

Durum boyleyken gecen gece sitenin çıkısında küçük bi kaza yaşadım. kazanın nasıl oldugu çok onemli degil hatalı olan bendim. benim araçta sorun yok yalnız diğer aracın far tampon gitti ve muhtemelen on panelde vs de problem olabilir. 1500-2000TL lik masraf var. Neyse fotoları cektik tutanagımızı tuttuk. ben ehliyet yerine kimligin fotokopisini cektirip koydum.

Sorum su ki bu durumda sigrtadan yana sorun yaşar mıyım? Yani normal şartlarda ehliyetim var. Sadece yanımda bulundurmuyordum. Bu trafik acısından ceza gerektirebilir ama sigorta şirketini cok enterese eder mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi linger -- 9 Ocak 2013; 17:10:09 >

• bir şey olmaz. sonuçta araç kullanmaya lisansınız var. ama tabii, sonuçta sigorta şirketi ehliyeti eninde sonunda görmek ister. yani yanınızda olmaması sorun değil ama sonrasında mutlaka bir an önce temin edip dosyaya eklemeniz lazım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: aya

bir şey olmaz. sonuçta araç kullanmaya lisansınız var. ama tabii, sonuçta sigorta şirketi ehliyeti eninde sonunda görmek ister. yani yanınızda olmaması sorun değil ama sonrasında mutlaka bir an önce temin edip dosyaya eklemeniz lazım...
    Amerika vatandaşımısın hocam?
  • Hicbirsey olmaz hocam,ama icinizin rahat olmasini istiyorsaniz bir arkadasinizin ehliyetini yazdirin herhangi bi sorun olmaz sucunuzu da kabulleniyorsunuz zaten
  • quote:

Orijinalden alıntı: 7he mcRp

Hicbirsey olmaz hocam,ama icinizin rahat olmasini istiyorsaniz bir arkadasinizin ehliyetini yazdirin herhangi bi sorun olmaz sucunuzu da kabulleniyorsunuz zaten
    bildigim kadarıyla ruhsat sahibinin ikametgah adresine göre yapılıyor sigorta...sizin ikametgahınızda bulunan bir yakınınızın ehliyeti kanımca olur...sizin de kimliğiniz yeterli olabilir ama sigorta şirketinin müşteri hizmetlerini arayarak durumu detay vermeden bir danışın derim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stonewall

Amerika vatandaşımısın hocam?

amerikan vatandaşı degilim. illinois eyaletinde ehliyet 1 gun içinde alınabiliyordu. uğramışken alayım dedim.
  • quote:

Hicbirsey olmaz hocam,ama icinizin rahat olmasini istiyorsaniz bir arkadasinizin ehliyetini yazdirin herhangi bi sorun olmaz sucunuzu da kabulleniyorsunuz zaten

belgeler malesef tramere girilmiş. ehliyet bilgileri degiştirirsek sorun olabilir dediler. gerçi tramerde sorgulama yaptıgımda bişey çıkmıyor ama gonderilmiş dendi bana sadece.
  • quote:

Orijinalden alıntı: linger

quote:

belgeler malesef tramere girilmiş. ehliyet bilgileri degiştirirsek sorun olabilir dediler. gerçi tramerde sorgulama yaptıgımda bişey çıkmıyor ama gonderilmiş dendi bana sadece.

Tramer kaydi yapildiysa durum farkli hocam. Ama birsey cikicagini sanmiyorum yine de.en fazla ehliyeti yaninizda bulundurmamaktan ufak bi mebla ceza odersiniz(yilbasindan sonraki miktari bilmiyorum)
  • Ben ehliyet ve ruhsatsızken, bir albayı taşıyan makam arqcına yandan girmiştim.

Ehliyetsiz gezme cezası yazmıştı polis bir tek. Konuşup edip ruhsatsız gezme cezası yazmasını engelledim.

Onun dışında bir sıkıntı çıkmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Utku -- 9 Ocak 2013; 18:33:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Utku

Ben ehliyet ve ruhsatsızken, bir albayı taşıyan makam arqcına yandan girmiştim.

Ehliyetsiz gezme cezası yazmıştı polis bir tek. Konuşup edip ruhsatsız gezme cezası yazmasını engelledim.

Sigortadan da bi sorun yasamadiniz mi yani hocam.
  • quote:

quote:

Neticede lisansınız var. Tabii ki sorun olmaz.
  • quote:

quote:

quote:

Neticede lisansınız var. Tabii ki sorun olmaz.

Alıntıları Göster
    Hatalı sizseniz,sigorta ile bir işiniz yok ki.

• quote:

Orijinalden alıntı: sserkaan

Hatali ben oldugum icin karsi tarafin zararini benim sigortam karsilar. Bu durum sorun olabilir diye dusundum.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sserkaan

Hatali ben oldugum icin karsi tarafin zararini benim sigortam karsilar. Bu durum sorun olabilir diye dusundum.

Alıntıları Göster
    Geçmiş olsun arkadaşım,

O anda polis gelip ehliyet kontrolü yapmadığı için ve bunu kimse fark etmediği için (öyle olduğunu tahmin ediyorum) ceza bile kesilmez diye düşünüyorum.

Elinizde kimliğin fotokopisi bulunsun, karşı tarafın arabasını yaptırırken servisine vermesi gerekecek. Karşı tarafın hasarı sizin zorunlu trafik sigortanızdan karşılanacak. Bunun için de kaza tespit tutanağı, ehliyet ve ruhsat fotokopiniz karşı tarafa gerekecek.

Kendi aracınız için zaten yapılacak bir şey varsa kaskonuz halledecek. Aracı aldığınız yere bırakırsınız yine yukarıda saydığım fotokopilerle iş hallolur.

Tabii bu süre zarfında kimliğinizi edinirseniz iyi olur. Trafikte yakalanırsanız polis illaki ehliyet görmek isteyecektir. Yoksa da 343 TL ceza keser.

quote:

Sürücü belgesiz araç kullanmak ve sürülmesine izin vermek, 343,00 TL. Sürücü aynı zamanda araç sahibi değilse, ayrıca trafik zabıtasınca tescil plakasına da aynı miktar için ceza tutanağı düzenlenir.

• quote:

Orijinalden alıntı: "Ozan"

Geçmiş olsun arkadaşım,

O anda polis gelip ehliyet kontrolü yapmadığı için ve bunu kimse fark etmediği için (öyle olduğunu tahmin ediyorum) ceza bile kesilmez diye düşünüyorum.

Elinizde kimliğin fotokopisi bulunsun, karşı tarafın arabasını yaptırırken servisine vermesi gerekecek. Karşı tarafın hasarı sizin zorunlu trafik sigortanızdan karşılanacak. Bunun için de kaza tespit tutanağı, ehliyet ve ruhsat fotokopiniz karşı tarafa gerekecek.

Kendi aracınız için zaten yapılacak bir şey varsa kaskonuz halledecek. Aracı aldığınız yere bırakırsınız yine yukarıda saydığım fotokopilerle iş hallolur.

Tabii bu süre zarfında kimliğinizi edinirseniz iyi olur. Trafikte yakalanırsanız polis illaki ehliyet görmek isteyecektir. Yoksa da 343 TL ceza keser.

quote:

Sürücü belgesiz araç kullanmak ve sürülmesine izin vermek, 343,00 TL. Sürücü aynı zamanda araç sahibi değilse, ayrıca trafik zabıtasınca tescil plakasına da aynı miktar için ceza tutanağı düzenlenir.

ehliyetin fotokopisi yok malesef ancak 1 aya gelir diye tahmin ediyorum. bu sorun olur mu acaba? gerçi fotokopi bi şekilde biyerleden bulabilirim ama yine de orjinal ehliyetin gelmesi uzun sürecek malesef.

• quote:

ehliyetin fotokopisi yok malesef ancak 1 aya gelir diye tahmin ediyorum. bu sorun olur mu acaba? gerçi fotokopi bi şekilde biyerleden bulabilirim ama yine de orjinal ehliyetin gelmesi uzun sürecek malesef.

Sigorta sizin üzerinize mi? Tutanağı tuttunuz yanlış anlamadıysam, karşı tarafa başka belge vermediniz mi?
  • quote:

Geçmiş olsun arkadaşım,

quote:

Ehliyetsiz araç sürme cezası ayrı, ehliyeti yanında bulundurmama cezası ayrı. Karıştırmışsiniz..

• quote:

quote:

Sigorta sizin üzerinize mi? Tutanağı tuttunuz yanlış anlamadıysam, karşı tarafa başka belge vermediniz mi?

sigorta abimin üzerine. tutanagımızı tuttuk. ama ehliyet yerine kimligin fotokopisini verdim. gorunus olarak kimlik ve ehliyet aynı zaten. sadece renkleri faklı ki bu da fotokopide belli olmuyor. ama kimligin arkasında ingilizce ıolarak ehliyet yerine kullanılamaz yazıyor. ingilizce bilmiyorsa bakan kişinin anlamasına imkan yok zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: JasoNBuraK

Ehliyetsiz araç sürme cezası ayrı, ehliyeti yanında bulundurmama cezası ayrı. Karıştırmışsiniz..

O maddeyi de ekleyeyim.

Araç kullanırken sürücü belgelerini yanlarında bulundurmamak ve yetkililerin her isteyişinde göstermemek, 166,00 TL. Peşin 124.50 TL.

Arkadaşın şu an ceza yeme durumu yok. Karşı tarafa ehliyet fotokopisi sunması gerekiyor. Gerçi ileride böyle kullanırsa ve dediği gibi ehliyetin yanında verilen kart veya TC kimlik no ile polis sorgulama yaptığında bilgilere ulaşamazsa ehliyetsiz kullanımdan dolayı da cezayı kesebilir.
  • quote:

quote:

quote:

sigorta abimin üzerine. tutanagımızı tuttuk. ama ehliyet yerine kimligin fotokopisini verdim. gorunus olarak kimlik ve ehliyet aynı zaten. sadece renkleri faklı ki bu da fotokopide belli olmuyor. ama kimligin arkasında ingilizce ıolarak ehliyet yerine kullanılamaz yazıyor. ingilizce bilmiyorsa bakan kişinin anlamasına imkan yok zaten.

Alıntıları Göster
    Hazır Amerika ve ehliyet konusu açılmışken bende bi soru sormak istiyorum: Amerika'da malum 16 yaşında ehliyet alınıyor bu ehliyet ile 16 yaşında ki kişi Türkiye'de araç kullanırsa sıkıntı yaşanır mı. Kardeşimin yazın Amerika'ya gitme planı var 17 olcak 18'e kadar 6ay da olsa idare edermi

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.