Şimdi Ara

Arabada internet bağlantısı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
10.203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar mobil cihazlar hakkında fazla bilgim yok. ama yapmak istediğim ,arabada internete bağlı bir cihaz kullanmak. hem navigasyon hem de internet radyolarını dinlemek. hangi cihazı (tablet mi ipad mı ) ve internet bağlantısı için hangi operatörü tavsiye edersiniz ? Bağlantı sınırsız olmalı , kullanacağım cihaz (küçük olması tercihim) usb den güç alıcak, aux girişinden arabaya bağlanacak. Sınırsız internet olacağı için fiyat sanırım fazla olur. bunun için de evdeki pek fazla kullanmadığım ttneti iptal ettirmeyi düşünüyorum. bu yüzden araba için alacağım interneti bir şekilde evdeki bilgisayarda da kullanabilmem lazım. Avea turkcell ve turk telekom hattım var. bu açıklamalar altında sizin önerileriniz ne olur ?

• Zor bir operasyon. Bilmiyorsunuz sanırım 3G de kurumsal hariç sınırsız seçenek yok. Açıkça beyan edilmese bile öyle bir algı oluşsa bile insanlarda hepsinde bir kota sınırı mevcut.
    En iyisi alın bir smartphone olabildiğince keyfinize bakın. (Evde de modem niyetine kullanabilirsiniz tabi ki 3G kotası ile birlikte.)
  • Cihazı bilmem de internet olarak ben vodafonun sınırsız cepnetini kullanıyorum.. Evde de netbooka takıyorum..

Epey yavaş.. internet radyoları (kalitesine göre) dinlenebiliyor, ama aynı anda nette başka bir şey yapılamıyor..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Linkteki modemden alirsanız interneti istediğiniz cihazlara paylaştırırsınız.
    İlla ki bu tarife ile almanıza da gerek yok. Sadece cihazı alıp kontorlu hat da alabilirsiniz.

Bu cihaz usb den şarj ile çalışabiliyor.İllak birgüç kaynağına ihtiyaç duymuyor.

Bu aletin diğer operatörlerde de benzeri var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hamdi0555 -- 15 Kasım 2012; 21:56:58 >

• Tablet olarakda forumdaki tablet bölümünden yardım alabilirsin.
    Ancak tavsiyede bulunmam gerekirse bence, " apple ipad mini " Türkiye piyasasına giriş yaptı.
    Hem tablet ihtiyacınızı görür hemde aracın camında bir yere aparat ile bağladığınızda çok büyük olmaz, ideal bir boyutlarda olur.

Sürekli kullanım için şarj etmeniz gerektiğinde, telefon/tablet ve diğer usb cihazlarınız için çakmak girişine bağlanan "belkin marka" iki usb bağlantısı olan besleme gücü iyi bir şarj aleti var. Onu öneririm. (modeli aklıma gelince paylaşacağım)

Telefonunuzu yada onlarca para verip alacağınız tabletinizi çin malı şarj aletine bağlamanızı tavsiye etmem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hamdi0555 -- 15 Kasım 2012; 22:05:18 >
  • Burası bilişim bölümü değil ancak.
    Vodafone cepnet örnek; "•Paketlerde aylık ödenecek maksimum ücret 100 TL ile sınırlıdır. İlgili pakette adil kullanım hakkı 6.2 GB'dir. Adil kullanım kotası dolduğunda internet erişim hızınız 128 Kbps'la devam eder."

Turkcell verilen örnek; "Limitsiz paket 15 GB'lık adil kullanım koşullarına tabidir. 15 GB kullanım sonrası hız 128 Kbps'e düşürülerek herhangi bir ek ücret yansıtılmaz."

Yani dediğim gibi 3G'de limitsiz, kotasız bir seçenek mevcut değil bu kotalar web surf ve mailing için yeterlidir ancak TV ve video izlemekten bahsederseniz yetmez ki 128 kbps hız ile ne hale geleceğiniz de ortadadır. AKK neredeyse tüm limitsiz isimli tarifelerde kullanılmaktadır.
  • teşekkürler. paylaşımlı modemi çıkış noktası yapıp uygun tarifileri araştırayım .
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.