tamamen ayakkabı ile ilgili hiç boşuna karıştırmayın
aynı sorun bendede var inerken korkarak kapıyı kapatıyorum dirseğimle camdan kapatıyorum berlingo var bende ama önceleri tanus vardı oda çarpıyodu belli dönemlerde çok yoğun oluyor dediğiniz gibi ayakkabıdan olabilir
konu beya evvel açılmış ama şunu söyleyim; çıplak ayakla toprağın üzerinde dolaşın biraz.
Ben ayakkabidan oldugunu varsayiyorum cunku siyah ayakkabimla elektrik carparken,kahverengi ayakkabimla carpmiyor...Bilerek denedim tekrar siyah ayakkabi giydim carpiyor...Tekrar kahverengi giydim carpmiyor....Denek gibi oldum yahu :-)))) Bu arada bu carpmadan kurtulmanin diger bir yolu ciplak ayakla toprakta-cimen de 10-15 dakika yurumektir....
Ayakkabınızı değiştirin.
beni kapi carpiyor arti olarak ilk bindigimde sustali anahtarin o anahtari cikaran dugme kismina anahtari sokarken degersem o da carpio.. kis geldi geleli bole.. bende ayakkabıyı duymuştum ama yinede bazen içime bir kurt düşmüyor değil acaba ustaya gitsem mi diye :)
bende tik oldu kapıyı açarken korkuyorum bazen unuttuğumda öyle bir çarpıyorki çat diye ses geliyor ark oluşuyor masmavi yeterince canımı acıtıyor. eskiden yoktu 3-4 aydır olmaya başladı.
statik elektrikten dolayı oluşan bir problem. bunun çözümünü bien varmı acaba?
Nedenini bende bilmiyorum. Ama geçende aracımın bagajını açarken resmen mor kıvıcım ı gördüm. Çok canımı yakıyor.
Birde başıma şöyle birşey geldi benzin istasyonunda benzin aldım ödemeyi kredi kartımla yaptım. Ödemeyi yaptım fakat kartım şimdi çalışmıyor. Yani son kez kartımı benzinlikte kullandım. Sanırım statik elektrik öylesini yüksek bir voltaja ulaşmış ki kartımın çipini bozdu.
Hiç işim yok şimdi bir ay yeni kartımın gelmesini bekleyeceğim. :-(
2 senedir başladı bende de. İstisnasız her arabada çarpılıyorum. Artık hiç çıplak elle kapıyı tutmuyorum.
aracdan inerken once kapiyi ust kismindan tutup ayaginizi yere basin ve kapiyi kapatin.ben boyle kurtuldum.bundan once benimde cok tekmeyle kapi kapatmisligim vardi
quote:
Orijinalden alıntı: Taner Göde
Beni elektrik değil de...
- Araç kullanırken güzel bir afet görüp baktığımda hanım - Yakıt almak için istasyona yanaştığımda benzin fiyatı - Hız yaptığımda da elindeki radarla tuzak kuran polis
fena çarpıyor!!!
Abi bunlar hepimizi carpanlar. O hanim yerine kiz arkadas koyarsak ayni seyler gecerli
Forum ne dertliymiş arkadaş, herkes trafo gibi dolaşıyormuş mübarek
Beni de çarpıyor..
quote:
Orijinalden alıntı: yutuna
quote:
Orijinalden alıntı: cottonmurat
Anti-statik (anti-static) anahtarlık edinin.
Aşağıdaki siteden epey alışverişim olmuştur güvenebilirsiniz.
Özellikle kış aylarında yünlü giysiler ve kauçuk tabanlı ayakkabı giyildiğinde araç ne olursa olsun oluşan statik elektrik rahatsız edici biçimde çarpıyor. Daha önce bir arkadaşımda bu anahtarlığı gördümve denemiştim, anahtarlık birikmiş elektriği deşarj ediyor ve rahatsızlık hissedilmiyor. Yazdığınız bu adresten bir tane anahtarlık alabilmek çok kolay değil gibi. Bu veya benzeri bir anahtarlığı Türkiyede alabileceğimiz bir adres varmıdır acaba?
normal kondansatörü anahtarlığa bağlasak aynı işlevi görürmü acaba ?
Yıllardır bi kere bile çarpılmadım devamlı spor ayakkabı giymemden mi acaba? Merak ettim şimdi. Çarpılmak için yapmamız gerekenler nedir
Gerçi arabada değil ama geçen marketteyken market arabasını sürerken alışveriş boyunca 30 kere çarpıldım. Arabayı itince ufak bi bıızzt gibi elektrik çarpıyordu. Yerde elektrik kaçağı var falan sanmıştım. Arabayı hızla itip arabanın yanına gide gide alışverip yaptım millet "napıyor bu manyak çocuk gibi" demiştir büyük ihtimalle
Ayakkabi ile ilgisi varsa eger neden kendi aracimda carpilmazken, garaja girmek icin 2 dk arkadasin arabasini yerinden oynatirken carpiliyorum?
topraklama yap
Fen bilgisi derslerini dikkatlice dinleseydiniz bu soruyu sormazdınız.
bende 2 yıldır çarpılan kapı mağdurlarındanım :) elinizi biraz duvara felan sürün binmeden
Evde, işte, arabada her yerde çarpılıyorum Havalar düzelse de çıplak ayak toprakta veya kumda yürüyüş yapsak...