Şimdi Ara

arabadan her inişte elektrik çarpıyor (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
0
Favori
26.234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • tamamen ayakkabı ile ilgili hiç boşuna karıştırmayın
  • aynı sorun bendede var inerken korkarak kapıyı kapatıyorum dirseğimle camdan kapatıyorum berlingo var bende
    ama önceleri tanus vardı oda çarpıyodu belli dönemlerde çok yoğun oluyor dediğiniz gibi ayakkabıdan olabilir
  • konu beya evvel açılmış ama şunu söyleyim;
    çıplak ayakla toprağın üzerinde dolaşın biraz.
  • Ben ayakkabidan oldugunu varsayiyorum cunku siyah ayakkabimla elektrik carparken,kahverengi ayakkabimla carpmiyor...Bilerek denedim tekrar siyah ayakkabi giydim carpiyor...Tekrar kahverengi giydim carpmiyor....Denek gibi oldum yahu :-)))) Bu arada bu carpmadan kurtulmanin diger bir yolu ciplak ayakla toprakta-cimen de 10-15 dakika yurumektir....
  • Ayakkabınızı değiştirin.
  • beni kapi carpiyor arti olarak ilk bindigimde sustali anahtarin o anahtari cikaran dugme kismina anahtari sokarken degersem o da carpio.. kis geldi geleli bole.. bende ayakkabıyı duymuştum ama yinede bazen içime bir kurt düşmüyor değil acaba ustaya gitsem mi diye :)
  • bende tik oldu kapıyı açarken korkuyorum bazen unuttuğumda öyle bir çarpıyorki çat diye ses geliyor ark oluşuyor masmavi yeterince canımı acıtıyor. eskiden yoktu 3-4 aydır olmaya başladı.

statik elektrikten dolayı oluşan bir problem. bunun çözümünü bien varmı acaba?
  • Nedenini bende bilmiyorum. Ama geçende aracımın bagajını açarken resmen mor kıvıcım ı gördüm. Çok canımı yakıyor.

Birde başıma şöyle birşey geldi benzin istasyonunda benzin aldım ödemeyi kredi kartımla yaptım.
    Ödemeyi yaptım fakat kartım şimdi çalışmıyor. Yani son kez kartımı benzinlikte kullandım.
    Sanırım statik elektrik öylesini yüksek bir voltaja ulaşmış ki kartımın çipini bozdu.

Hiç işim yok şimdi bir ay yeni kartımın gelmesini bekleyeceğim. :-(
  • 2 senedir başladı bende de. İstisnasız her arabada çarpılıyorum. Artık hiç çıplak elle kapıyı tutmuyorum.
  • aracdan inerken once kapiyi ust kismindan
    tutup ayaginizi yere basin ve kapiyi
    kapatin.ben boyle kurtuldum.bundan once
    benimde cok tekmeyle kapi kapatmisligim
    vardi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Taner Göde

Beni elektrik değil de...

- Araç kullanırken güzel bir afet görüp baktığımda hanım
    - Yakıt almak için istasyona yanaştığımda benzin fiyatı
    - Hız yaptığımda da elindeki radarla tuzak kuran polis

fena çarpıyor!!!

Abi bunlar hepimizi carpanlar. O hanim yerine kiz arkadas koyarsak ayni seyler gecerli
  • Forum ne dertliymiş arkadaş, herkes trafo gibi dolaşıyormuş mübarek
  • Beni de çarpıyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: yutuna

quote:

Orijinalden alıntı: cottonmurat

Anti-statik (anti-static) anahtarlık edinin.

Aşağıdaki siteden epey alışverişim olmuştur güvenebilirsiniz.

http://www.dealextreme.com/p/anti-static-static-removal-prevent-shock-keychain-24031

arabadan her inişte elektrik çarpıyor

Özellikle kış aylarında yünlü giysiler ve kauçuk tabanlı ayakkabı giyildiğinde araç ne olursa olsun oluşan statik elektrik rahatsız edici biçimde çarpıyor. Daha önce bir arkadaşımda bu anahtarlığı gördümve denemiştim, anahtarlık birikmiş elektriği deşarj ediyor ve rahatsızlık hissedilmiyor. Yazdığınız bu adresten bir tane anahtarlık alabilmek çok kolay değil gibi. Bu veya benzeri bir anahtarlığı Türkiyede alabileceğimiz bir adres varmıdır acaba?

normal kondansatörü anahtarlığa bağlasak aynı işlevi görürmü acaba ?

• Yıllardır bi kere bile çarpılmadım devamlı spor ayakkabı giymemden mi acaba? Merak ettim şimdi. Çarpılmak için yapmamız gerekenler nedir

Gerçi arabada değil ama geçen marketteyken market arabasını sürerken alışveriş boyunca 30 kere çarpıldım. Arabayı itince ufak bi bıızzt gibi elektrik çarpıyordu. Yerde elektrik kaçağı var falan sanmıştım. Arabayı hızla itip arabanın yanına gide gide alışverip yaptım millet "napıyor bu manyak çocuk gibi" demiştir büyük ihtimalle
  • Ayakkabi ile ilgisi varsa eger neden kendi aracimda carpilmazken, garaja girmek icin 2 dk arkadasin arabasini yerinden oynatirken carpiliyorum?
  • topraklama yap
  • Fen bilgisi derslerini dikkatlice dinleseydiniz bu soruyu sormazdınız.
  • bende 2 yıldır çarpılan kapı mağdurlarındanım :) elinizi biraz duvara felan sürün binmeden
  • Evde, işte, arabada her yerde çarpılıyorum
    Havalar düzelse de çıplak ayak toprakta veya kumda yürüyüş yapsak...
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.