Şimdi Ara

arabadan her inişte elektrik çarpıyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
106
Cevap
0
Favori
26.660
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benim başıma hiç böyle bir olay gelmedi
  • beni doğanda çok çarpardı,hep aküden kaynaklı derdim,bilgisayarcı olduğumuz için böle düşündüm herhalde,anakartı kasaya vidalarken fazla sıkarsan elektrik çarpması olur kasaya dokunurken,burdan yola çıkarak aynı şeyin arabada da olabileceğini düşünürdüm,ama devamlı olmazdı bu çarpma,
    yukarda Taner Abi'nin dediği sonuca vardım,araçla alakası yok zannedersem,insanın stresli ve gergin olmasından kaynaklı,araçdan inerken metale dokunmak en mantıklısı bence,
    şu anki aracım clio,daha hiç çarpmadı gerçi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Selçuk ALAGÖZ

Benim başıma hiç böyle bir olay gelmedi

Allah korusun bende cok korkuyorum oyle bir yere dokununca elektrik carpmasindan.Acaba cok mu sinirli oluyorsunuz araba kullaninca,arabadan inince de enerjinizi veriyorsunuzdur
  • bir çözüm önerisi de ben sunayım. volkswagen arabamız var ve ben de çarpılıyordum. taa ki koltuklara kılıf alana kadar. kılıfları takınca elektriğim gitti.
    artık çarpılmıyorum ve sanırım ki bu olay mecburen sürtündüğümüz kılıfların üzerimizde statik yük oluşturmasıyla alakalı..
  • Beni elektrik değil de...

- Araç kullanırken güzel bir afet görüp baktığımda hanım
    - Yakıt almak için istasyona yanaştığımda benzin fiyatı
    - Hız yaptığımda da elindeki radarla tuzak kuran polis

fena çarpıyor!!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fleetwood

quote:

Orijinalden alıntı: DeepNote

quote:

Orijinalden alıntı: isimbulunamadı

Çözümünü söyleyeyim hemen: Arabanın kapısını dirseğinizle kapatın Evet yaklaşık 6 aydır C4'ün kapısını dirseğimle kapatıyorum, etraftan görenler manyak mı bu diyordur heralde :) Bu iş ne ayakkabıyla ne yün kazakla ne hırkayla ilgili çünkü 6 aydır hem beni hem eşimi sürekli çarpıyor kapılar. Ayakkabular ve giysiler sürekli değişiyor ama çarpma hep var. İkimizde dirsekle kapatıyoruz. İnsanda acayip korku oluşturuyor kapıya dokunmaya korkuyorum.

Üstat ben yoğun enerji yayan cihazlarla dolu bir şirkette çalışıyorum.Ancak benim eski arabam da c4'tü ve nedense başka arabalarda değilde kendi arabamda çarpıla çarpıla bir hal oluyordum.Bu yazınızdan sonra kıllanmaya başladım citroen elektriklenme mi yaratıyor acaba diye

Bende C4 kullanıyorum, bende çarpılıyorum.

oha bende 4 kullandığım zaman oluyordu galiba. Ama doblo kullanırkende oluyordu sanki.

Ayakkabı olayıda olabilir.Sanki yeni aldığım rugan ayakkabılarla kullanrkende oluyordu sanki.BEnde dirseğimle kapatıorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Taner Göde

Beni elektrik değil de...

- Araç kullanırken güzel bir afet görüp baktığımda hanım
    - Yakıt almak için istasyona yanaştığımda benzin fiyatı
    - Hız yaptığımda da elindeki radarla tuzak kuran polis

fena çarpıyor!!!

Çoğumuzu çarpıyor yazdıklarınız
  • ben sürekli çarğılırım..genelde kış aylarında oluyor..yünlü giysilerden oluyor diye düşünüuorum..
  • araca toprak hattı çek kardeş
  • edit

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cottonmurat -- 3 Ocak 2016; 18:43:29 >
  • aracdan inerken once kapiyi ust kismindan tutup ayaginizi yere basin ve kapiyi kapatin.ben boyle kurtuldum.bundan once benimde cok tekmeyle kapi kapatmisligim vardi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gayet şık antistatic ayakkabılar var arkadaşlar buda çözüm olabilir.

statik elektriği topluyor ve absorbe ediyor sizin yerinize
  • kendi aracım symbol çarpma yok
    şirkette ford kullanıyorum amma ısırıyor aynı ayakkabı
  • quote:

Orijinalden alıntı: cottonmurat

Anti-statik (anti-static) anahtarlık edinin.

Aşağıdaki siteden epey alışverişim olmuştur güvenebilirsiniz.

http://www.dealextreme.com/p/anti-static-static-removal-prevent-shock-keychain-24031

arabadan her inişte elektrik çarpıyor

Özellikle kış aylarında yünlü giysiler ve kauçuk tabanlı ayakkabı giyildiğinde araç ne olursa olsun oluşan statik elektrik rahatsız edici biçimde çarpıyor. Daha önce bir arkadaşımda bu anahtarlığı gördümve denemiştim, anahtarlık birikmiş elektriği deşarj ediyor ve rahatsızlık hissedilmiyor. Yazdığınız bu adresten bir tane anahtarlık alabilmek çok kolay değil gibi. Bu veya benzeri bir anahtarlığı Türkiyede alabileceğimiz bir adres varmıdır acaba?

• Arabayla değil sizle alakâsı var. Koltuklar kumaş, ayakkabı lastik taban ve üzerinizde de sentetik ya da yün kıyafetler varsa, koltuğa oturup kalkarken, koltukta ufak da olsa ileri geri hareket ederken elektriklenme olur ve arabadayken, ayakkabı giyerken bu elektrik vücuddan atılamaz. Arabadan indikten sonra başka bir metal nesneye dokununca da yine elektrik çarpar. Bahar aylarında yoğun olur, geçenlerde bende de oluyordu, düzeldi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vüsal

quote:

Orijinalden alıntı: Selçuk ALAGÖZ

Benim başıma hiç böyle bir olay gelmedi

Allah korusun bende cok korkuyorum oyle bir yere dokununca elektrik carpmasindan.Acaba cok mu sinirli oluyorsunuz araba kullaninca,arabadan inince de enerjinizi veriyorsunuzdur

Hayır hocam kurallara uyan standart bir sürücüyüm
    Yalnız bu elektirik çarpması işini ilk defa otomobillerde duydum ve açıkçası çok merak ediyorum. Bilgisayarlardan, Buzdolabından falan çok çarptı ama Arabadan hiç çarpmadı

• Eski arabamla ben de arasıra çarpılırdım. Çok ta stresli bir mesleğim var. Şimdiki aracımda bunu düşünmüşler galiba, kapının kenarlarına plastik birşey geçirmişler. Siz konuyu açınca farkettim. Arabadan indiğimde, kapıyı kapatacaksam, direk bu plastik şeritlerle muhatab oluyorum. Güzel bişey. Arabayı aldım alalı çarpılmadım daha
  • ya ben o elektrik çarpma hissini çok seviyorum. taaa ilk okuldan beri severim de. sınıfım 2. kattaydı ilk okulda ve aşağı kata bakan boşluklar vardı, o boşlukların çevresinde de demir vardı. ayaklarımızı halıda mı de sürtüp o demire dokunurduk ÇOTTT sesi gelirdi acıtırdı ama zevkli de olurdu. şu an da hep asansöre dokunduğumda oluyor sabahları ayaklarımı sürte sürte çıkıyorum evden demire dokunup kendime geliyorum.
  • size çok bait bir çözüm arabadan inmeden önce kapının dış gövdesine tutunun ve dışarıya çıkana kadar bırakmayın tamamen indinizde artık elektrik felan olmyacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeepNote

quote:

Orijinalden alıntı: isimbulunamadı

Çözümünü söyleyeyim hemen: Arabanın kapısını dirseğinizle kapatın Evet yaklaşık 6 aydır C4'ün kapısını dirseğimle kapatıyorum, etraftan görenler manyak mı bu diyordur heralde :) Bu iş ne ayakkabıyla ne yün kazakla ne hırkayla ilgili çünkü 6 aydır hem beni hem eşimi sürekli çarpıyor kapılar. Ayakkabular ve giysiler sürekli değişiyor ama çarpma hep var. İkimizde dirsekle kapatıyoruz. İnsanda acayip korku oluşturuyor kapıya dokunmaya korkuyorum.

Üstat ben yoğun enerji yayan cihazlarla dolu bir şirkette çalışıyorum.Ancak benim eski arabam da c4'tü ve nedense başka arabalarda değilde kendi arabamda çarpıla çarpıla bir hal oluyordum.Bu yazınızdan sonra kıllanmaya başladım citroen elektriklenme mi yaratıyor acaba diye

Benim eski araç Megane dı ben de onda çarpılıyodum. Sanırım Fransız araçlarında var bi sorun :D

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.