Şimdi Ara

arabadan her inişte elektrik çarpıyor (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
106
Cevap
0
Favori
26.327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: SIRADANUS

Evde, işte, arabada her yerde çarpılıyorum
    Havalar düzelse de çıplak ayak toprakta veya kumda yürüyüş yapsak...

Alıntıları Göster
    Ayakkabı altına yapıştırılacak incecik metal yüzeyden bacaklarınızdan doğru kıyafetinizin içinden elinizin bileğinden çıkacak şekilde kablo geçirin. Arabadan indiğinizde bu kabloyu arabaya deydirin. Şaka bir yana benim 2008 Focus'ta da vardı. Bak sen şu işe ki ikisinin de motoru, şarj dinamosu aynı... Ben hep dinamoyu suçlardım bu iş için. Araba üzerinde statik yükleme becerisi en yüksek şey o.

• quote:

Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

Ayakkabı altına yapıştırılacak incecik metal yüzeyden bacaklarınızdan doğru kıyafetinizin içinden elinizin bileğinden çıkacak şekilde kablo geçirin. Arabadan indiğinizde bu kabloyu arabaya deydirin. Şaka bir yana benim 2008 Focus'ta da vardı. Bak sen şu işe ki ikisinin de motoru, şarj dinamosu aynı... Ben hep dinamoyu suçlardım bu iş için. Araba üzerinde statik yükleme becerisi en yüksek şey o.

Alıntıları Göster
    Üzerinizdeki kıyafetlerin ve aracın koltuk kumaşının statik elektrik yaratma potansiyeline,
    ayakkabılarınızın tabanının iletkenliğine veya aracınızda;
    üzerinizde birikmiş elektriği (henüz çarpma hissi verecek noktaya ulaşmadan)
    farkında olmadan aktarabileceğiniz çıplak metal yüzeyler, iletken noktalar olup olmamasına bağlı olarak
    değişkenlik gösterebilen bir durum bu.

Sadece araçta değil, normal yaşamda da, özellikle sinirli, stresli anlarda sıkça yaşıyorum bu durumu.
    Sinir, stres mi elektrik birikimini arttırıyor, elektrik birikimi mi stresi arttırıyor, onu bilemiyorum.
    Çarpma anından önce de hissedebiliyorum çoğu zaman.
    O anda bilgisayarda bir işim varsa, bilgisayar kitleniyor, yazıcı hata veriyor.
    Elektrik kontrol kalemi ile yanımdaki bir kişinin parmağıma dokunmasını istiyorum,
    dokunduğu anda kontrol kalemi yanıyor...

• kesinlikle lastik tabanlı ayakkabıdan. inerken kapının metal bölümünü tutup iniyorum ben de.
  • quote:

Orijinalden alıntı: máwci

kesinlikle lastik tabanlı ayakkabıdan. inerken kapının metal bölümünü tutup iniyorum ben de.
    ayakkabı ile alakası yok bence çünki aynı ayakkabı ile bazen çarpılırken bazen çarpılmıyorum.ama ne zaman sinir stresli olsam o zaman çotanak diye ses geliyoana avrat söverek eve giriyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: ALBAY

ayakkabı ile alakası yok bence çünki aynı ayakkabı ile bazen çarpılırken bazen çarpılmıyorum.ama ne zaman sinir stresli olsam o zaman çotanak diye ses geliyoana avrat söverek eve giriyorum

Alıntıları Göster
    Hava kuruluğu ile de ilgilidir genelde. Kışın statik boşalımlar daha sık olur kuru havadan dolayı.

• Daha hic carpılmadım. Nasıl beceriyorsunuz bunu :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: K.B.R.O

Daha hic carpılmadım. Nasıl beceriyorsunuz bunu :)
    Benimde çok başıma geliyor, bir tek araçta değil iş yerinde metal kapıya dokununca aniden garip garip hareketler yapıyorum millet de mal mıdır bu nedir diyecek. Nikenin kauçuk ayakkabısı var acaba ondan mı kaynaklanıyor, bazıları diyor çıplak ayakla dolaş falan ama havalar buz gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: caylak39

Benimde çok başıma geliyor, bir tek araçta değil iş yerinde metal kapıya dokununca aniden garip garip hareketler yapıyorum millet de mal mıdır bu nedir diyecek. Nikenin kauçuk ayakkabısı var acaba ondan mı kaynaklanıyor, bazıları diyor çıplak ayakla dolaş falan ama havalar buz gibi.

Alıntıları Göster
    Yıllar geçiyor araçlar ayakkabılar iş yerlerindeki kapılar değişse de problem aynı problem devam ediyor. Kendim elektronik mühendisiyim ve bu konuyla kafayı iyice bozdum ayakkabımın tabanından bir delik açıp yerle temas sağlayıp devreyi tamamlıyorum. Problemin kaynağı kumaş türüyle ilgili bu konuda kesin eminim. Ancak ayakkabının dielektrik (elektrik iletmeyen) malzemeden olması ana problemi oluşturuyor.

Kesin çözüm elleriniz sürekli duvarlarda gezmelisiniz. Yada problemin ana kaynakları olan dielektrik ayakkabıyı ortadan kaldıracaksınız. Son olarak hala problemi çözemedim :) terzi kendi söküğünü dikemedi hiç bir şey işe yaramıyor sınırsız enerji bugu varmış fizikçiler yanılıyormuş.

• Ben de aynı problemi yaşıyordum. Farkettim ki emniyet kemerini çıkarırken montuma sürtmesi sonucu oluyor. Artık kemerin tokasını çıkarıp üstüme sürtmesine izin vermeyerek toplatıyorum ve mutluyum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayakkabi filan doğrudur da bazi araçlar yapisindan herhalde beni acayip çarpıyor.Accent era ya dokunmaya korkuyorum biri degil ikisi değil hepsi çarpıyor kendi aracim cook nadir :)

• quote:

Orijinalden alıntı: K.B.R.O

Daha hic carpılmadım. Nasıl beceriyorsunuz bunu :)

2012 de yazmısım. Aradan 4 sene gecmis. Simdi düzelteyim. Bende carpılmaya basladım

Özellikle bu aralar arabadan her inisimde carpılıyorum. Korkar oldum kapatmaya.

• Arabaya montla bindiğim zaman banada oluyordu bende arabadan inmeden önce kapıyı yanından elim metal kısma değecek şekilde tutuyorum arabadan iniyorum elim hala kapıda ve sonra kapatıyorum bu şekilde çarpmıyor.İlk başta bunu sorunu arabadan sanıp elektrikçiye götürmüştük usta kaçak felan bulamadı naylon içerikli mont vs. ile arabaya inip binerken koltuğa sürtünmekten olabileceğini söylemişti.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • VETERINARY kullanıcısına yanıt
    doğru yöntem . araçta ve üzerinizde biriken statik elektrik böylece ark yapmıyor ve çarpılmıyorsunuz. ancak ayakkabı tabanları yere bastığı anda elektrik yükünü toprağa iletmeye elverişli bir malzeme değilse, herhangi bir metale temas ettiğinizde yine çarpılırsınız. örnek: apartman kapısına anahtar sokmaya çalışırken :)).
  • Aracınız sürtünmeden veya başka nedenlerden dolayı statik elektrik üretiyor çözüm olarak tabanı kauçuk bir ayakkabı alın kauçuk kısmıbfazla olsunkü vücudunuzdaki elektrik kauçuktan inip gitsin yada köyde yaşıyosanız topragın üstüne parkedin arabayı elektrik topraga akacaktır elinizde manyetik metal hiç birşey olmamasına özen gösterin arabanın anahtarının metal kısmı bile elektrik çarpmasına neden olabilir bunlar çoğu kişi tarafından bilinir ama nen yinede hatırlatıyım derim

• Ben de ilk zamanlar arabadan diyordum baktım değil, kıyafet ayakkabı felan değiştirdik yine aynı. Bir süre bacağımla, kolumla felan kapattım o da tuhaf oluyor.
    Yaklaşık 2 yıldır bindiğim bütün araçlarda çarpıyor ama vücut alıştı artık eskiden her çarptığında söverdim şimdi çarpınca rahatlıyorum

• Kisin bot giydigimde hep carpiyordu beni.Bende dizimle kapatiyorum o zaman carpmiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: !sTaNbLuE

Kisin bot giydigimde hep carpiyordu beni.Bende dizimle kapatiyorum o zaman carpmiyor.
    ben, de sürekli çarpıyor ama bu çarpma belli başlı ayakkabılarda oluyor.Ve bu çarpma sadece arabadan indikten sonra kapıyı tutup kapatınca çarpıyor anladım ki arabanın koltuklarıyle benim aramda sürtünmeden oluşan elektriği giydiğim ayakkabılar yere iletmeyince tuttuğum metalden atlama yapıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bmwhyundai

bir haftadır olan birşey. araçtan inerken kapıya dokunmaya korkar oldum. ustaya mı göstermeli. önceden yoktu

Arabaniz siyahsa da oluyor benim oyle ozellikle yazlari kapiyi ayakla kapatiyorum
    Yalniz nickiniz cok guzelmis hocam

• Benimde arabam çok çarpıyordu haylada çarpıyor ama ayakkabıyı değiştirdim ve sorun kalktı:)

• Istisnasiz her seferinde benide elektirik carpiyor. Bunun ne ayakkabi ne lastikle alakasi var lastikleri değişik olay ayni bot kundura spor ayakkabi ayri yine carpiyor da carpiyor.

Bir de hayvani bir güçle carpiyor bir kere gece uzun yoldan gelince kapiyi kapatinca yine ses geldi fakat bu sefer hem cok fazlaca ses cikti hemde ufak bir kıvılcım çıktı

Acısını hala animsiyorum cok fena acmıştı

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.