Şimdi Ara

Arabalarda ses izolasyonu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
6.102
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

ibiza 2004 model benzinli aracım var ,anladım ki piyango falan çıkmazsa arabayı değiştiremeyeceğim , dedim ki üzerine yatırım yapayım , ilk akılama gelen ses izolasyonu oldu , internette yaptığım aramalarda çok az yer bulabildim.

Sizin bildiğiniz , bu işi yapan, firmalar var mı? Ya da bu tür işlemler ne kadar verimli oluyor çünkü fiyat 300-350 USD arası , ya da sesi aaltsa bile arabaya ne kadar ağırlık yükü getiriyor , tabi bu hem performans hem de benzin tüketimini etkileyecek.

Yardım edebilecek varsa teşekkür ederim..

Kolay gelsin herkese

• bildiğim kadarıyla bu işi en iyi yapan ziebart
    faydası arabaya göre %10 ile %40 arası değişiomuş sanırım.. senin arabada durum nedir ne olur bilemicem
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rechtsanwalt

bildiğim kadarıyla bu işi en iyi yapan ziebart
    faydası arabaya göre %10 ile %40 arası değişiomuş sanırım.. senin arabada durum nedir ne olur bilemicem
    valla bu tür uygulamaların hiç bir faydası olmuyor diyenlerde var, sadece yol sesini kesiyor diye biliyorum,
  • quote:

Orijinalden alıntı: shuma II

valla bu tür uygulamaların hiç bir faydası olmuyor diyenlerde var, sadece yol sesini kesiyor diye biliyorum,

Alıntıları Göster
    Ziebart en iyi seçenek. yeni aldığımız Colt'ta bunu çok net farkedebiliyoruz. özellikle tekerlek sesi hissedilir seviyede azaldı. En azından ses gelse dahi daha tok ve kabul edilebilir seviyede geliyor. Ziebart'a uğra.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi milchschnitte -- 2 Mart 2006; 13:21:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: milchschnitte

Ziebart en iyi seçenek. yeni aldığımız Colt'ta bunu çok net farkedebiliyoruz. özellikle tekerlek sesi hissedilir seviyede azaldı. En azından ses gelse dahi daha tok ve kabul edilebilir seviyede geliyor. Ziebart'a uğra.

Alıntıları Göster
    aslında bunu bende düşündüm
    bi geniş lastik aldım arabaya
    motor sesi makul ama yol sesini çok alıyo

eğer yol sesi için faydalı oluyosa bende yaptırabilirim...

tecrübeli arkadaşlar biraz daha detaylı bilgilendirirlerse bizi sewiniriz

• quote:

aslında bunu bende düşündüm
    bi geniş lastik aldım arabaya
    motor sesi makul ama yol sesini çok alıyo

eğer yol sesi için faydalı oluyosa bende yaptırabilirim...

tecrübeli arkadaşlar biraz daha detaylı bilgilendirirlerse bizi sewiniriz

Alıntıları Göster
    yalıtımı ne ile yapıyorlar ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jackal78

yalıtımı ne ile yapıyorlar ?

Alıntıları Göster
    aracın altına zift felan...
  • quote:

evet benim de araştırmalarım ziebart'ı gösteriyor.
    herhalde oraya gideceğim,
    yok mu arkadaşlar daha önce deneyen ...

KAzasız belasız sürüşler....

quote:

Orjinalden alıntı: crepassio

• quote:

Orijinalden alıntı: skyclad

aracın altına zift felan...

Alıntıları Göster
    bende yalıtım düşünüyorum araba 206 .. ne kadar tutar acaba yalıtım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aadnan

bende yalıtım düşünüyorum araba 206 .. ne kadar tutar acaba yalıtım.

Alıntıları Göster
    Kardeş biz ibizayı aldıktan sonra ziebart ı önerdiler hep.Koltuk koruma sını orda yaptırmıştık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Loop

Kardeş biz ibizayı aldıktan sonra ziebart ı önerdiler hep.Koltuk koruma sını orda yaptırmıştık.

Alıntıları Göster
    ne kadar tutar deyince fiyatını sormadım. ne kadar verim anlamında anlamında sordum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aadnan

ne kadar tutar deyince fiyatını sormadım. ne kadar verim anlamında anlamında sordum.

Alıntıları Göster
    araçların lastik sesini içeriye alış derecesi biraz da lastik seçimiyle alakalı..yumuşak hamurlu lastik kullanımında lastik sesinin daha az olduğu konusunda bir yazı okumuştum..nerede ne zaman hatırlamıyorum ama test aynı araçta 9 farklı lastik kullanılarak yapılmıştı ve aynı desibelmetre ile ölçüm yapılmıştı..en az ses yapan dunlop tu..ikinci michelin olmuştu o testte..tabii dunlop veya michelin in hangi modelleriydi hatırlamıyorum..ama bu konuda lastik+ziebart iyi sonuç verir diye düşünüyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: türbülans

araçların lastik sesini içeriye alış derecesi biraz da lastik seçimiyle alakalı..yumuşak hamurlu lastik kullanımında lastik sesinin daha az olduğu konusunda bir yazı okumuştum..nerede ne zaman hatırlamıyorum ama test aynı araçta 9 farklı lastik kullanılarak yapılmıştı ve aynı desibelmetre ile ölçüm yapılmıştı..en az ses yapan dunlop tu..ikinci michelin olmuştu o testte..tabii dunlop veya michelin in hangi modelleriydi hatırlamıyorum..ama bu konuda lastik+ziebart iyi sonuç verir diye düşünüyorum

Alıntıları Göster
    sanırım arabanın iç mekana giresn sesini %30-%40 azaltıoo

• quote:

Orjinalden alıntı: sokanari

Merhabalar ,

ibiza 2004 model benzinli aracım var ,anladım ki piyango falan çıkmazsa arabayı değiştiremeyeceğim , dedim ki üzerine yatırım yapayım , ilk akılama gelen ses izolasyonu oldu , internette yaptığım aramalarda çok az yer bulabildim.

Sizin bildiğiniz , bu işi yapan, firmalar var mı? Ya da bu tür işlemler ne kadar verimli oluyor çünkü fiyat 300-350 USD arası , ya da sesi aaltsa bile arabaya ne kadar ağırlık yükü getiriyor , tabi bu hem performans hem de benzin tüketimini etkileyecek.

Kolay gelsin herkese

yol sesini azaltmak icin camurluk ve arabanin altina izolasyon yapiyorlar ama motor kisimina bir sey yapamiyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: burakcal2

quote:

Orjinalden alıntı: sokanari

Merhabalar ,

Kolay gelsin herkese

yol sesini azaltmak icin camurluk ve arabanin altina izolasyon yapiyorlar ama motor kisimina bir sey yapamiyorlar
    Ziebartta zift surmuyorlar artik. Benzer bir madde ile kapliyorlar. Zift olunca yanma tehlikesi basgosterdiginden.
    Agirlik/yakit tuketimi filan etkilenmez. 1-2 litrelik bir urun kullaniyorlardir olsa olsa.
    Fiyatlar asagida.

http://www.ziebart.com.tr/ilkuygulama_fiyatlari.html

• quote:

Orijinalden alıntı: ugurBJK

Ziebartta zift surmuyorlar artik. Benzer bir madde ile kapliyorlar. Zift olunca yanma tehlikesi basgosterdiginden.
    Agirlik/yakit tuketimi filan etkilenmez. 1-2 litrelik bir urun kullaniyorlardir olsa olsa.
    Fiyatlar asagida.

http://www.ziebart.com.tr/ilkuygulama_fiyatlari.html

Alıntıları Göster
    Evet ses yalıtımı konusunda ve çoğu konuda olduğu gibi ziebart güvenilirdir...
    Ziebart'a her konuda güvenebilirsiniz arkadaşlar zaten ömür boyu garanti veriyorlar yaptıkları işlere genelde:)

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest87743

Evet ses yalıtımı konusunda ve çoğu konuda olduğu gibi ziebart güvenilirdir...
    Ziebart'a her konuda güvenebilirsiniz arkadaşlar zaten ömür boyu garanti veriyorlar yaptıkları işlere genelde:)

Alıntıları Göster
    Yahu ben kullandığım Kartal'lın sesine alışmışken millet yeni aldığı araçların sesinden şikayet ediyor ! Bu şikayeti bir çok yeni araç sahibinden duyuyorum, ses yalıtımları gerçekten o kadar zayıf mı ?

Bu yeni nesil araçların ses yalıtımı konusunda eğer Kuş serisinden pek bi farkı yoksa daha ne diyeyim, yazık !

• quote:

Orijinalden alıntı: MaviBodrum

Yahu ben kullandığım Kartal'lın sesine alışmışken millet yeni aldığı araçların sesinden şikayet ediyor ! Bu şikayeti bir çok yeni araç sahibinden duyuyorum, ses yalıtımları gerçekten o kadar zayıf mı ?

Bu yeni nesil araçların ses yalıtımı konusunda eğer Kuş serisinden pek bi farkı yoksa daha ne diyeyim, yazık !

Alıntıları Göster
    önce arabanın altına tresan(adından tamemindğeilim)yada oto flinkot attırmayı dene.çamurluklarad.eğer ses kesilmezse zibart'a git.ilk başta ucuzyollu bizçözüm bak.yada kaliteli ses yalıtım malzemeleri oluyor.tabana hakının altına onlardan döşet,ayrıca ön konsolu indirtmeyi gözün alıyors,onun arkasınada ses yalıtım malzemesikaplat.ayrıca bu söylediklerimikapı içlerine de yap.

ama sana tavisyemilkcümlede de söyledim.öönce bir çamurluk içlerine ziftimsi maddeler olan tresan veya flinkot yaptır.sesazalacağını düşünüyorum.kolay gelsin

• quote:

Orijinalden alıntı: qntrl

önce arabanın altına tresan(adından tamemindğeilim)yada oto flinkot attırmayı dene.çamurluklarad.eğer ses kesilmezse zibart'a git.ilk başta ucuzyollu bizçözüm bak.yada kaliteli ses yalıtım malzemeleri oluyor.tabana hakının altına onlardan döşet,ayrıca ön konsolu indirtmeyi gözün alıyors,onun arkasınada ses yalıtım malzemesikaplat.ayrıca bu söylediklerimikapı içlerine de yap.

ama sana tavisyemilkcümlede de söyledim.öönce bir çamurluk içlerine ziftimsi maddeler olan tresan veya flinkot yaptır.sesazalacağını düşünüyorum.kolay gelsin

Alıntıları Göster
    Aracın zemin döşemesini altına bir kat fazla kaplama konuluyor, çamurlıkların orada daha kalın bir malzeme kullanılıyor ve motor kaputunun altına özel bir kaplama monde ediliyor ! Tüm bunları Doğan SLX'de yapmış biri ile tanışmıştım, inanın Mercedes sessizliği vardı araçda çok şaşırmıştım.

• quote:

Orijinalden alıntı: MaviBodrum

Aracın zemin döşemesini altına bir kat fazla kaplama konuluyor, çamurlıkların orada daha kalın bir malzeme kullanılıyor ve motor kaputunun altına özel bir kaplama monde ediliyor ! Tüm bunları Doğan SLX'de yapmış biri ile tanışmıştım, inanın Mercedes sessizliği vardı araçda çok şaşırmıştım.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: MaviBodrum

aynen katılıyorum sana dostum.bende lada samaraya yapmışbirisini tanıyorum.inanın çok farkediyor.ancak arkadaşın arabası zaten fabrika çıkışı yalıtımlıdırpnu kuvvetlendirmesi gerekir.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.