Şimdi Ara

Arabalarda ses izolasyonu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
6.102
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Sessizlik konusunda iyide kararlı olanlar aracın konsolu (Gögüslüğü) söktürüp onun altına da bir mazleme koyuyorlar ve artık motor sesi duyulmuyor bile !
  • işte asılzorlukorada başlıyor.ben uğraşıyorum ama çok zor geliyor göğüs kısmını kurcalamak(araba renault9 olmasına rağmen)

yalıtım yapmak isteyenlere gri sünger önerebilirm.tabi bu daha çokeskiarabalarda verimli olur.çünkü malumeskiarabalarda(yerlir9 r11 kuşserisi vs.)yalıtımmalzemesidiye birkavram maalesf yok.bu malzemenin metrekaresi 3-5 ytl arasında.10mmkalınlığında.halının altınadöşenecek.bunu döşemeden önce tabanı flinkot tresan yada ziftimsimalzeme ile güçlendirmek gerekir.üzerine grisünger.üzerinede halı.yol seslerinin büyük bir kısmını önler.çamurluk içlerinede ziftimsimalzeme.kapıiçlerine gres+gri sünger.göğüslüğü söküp arkasına da kaplayabilirseniz on numara bir yalıtım olur.

• bu da malzemenin resmi
     Arabalarda ses izolasyonu
  • yalıtım işi iyi fikir.yaptıran arkadaşlardan bilgi bekliyoruz
  • su ve nemi içinden kolay kolay atamayan bir malzeme bu...
    quote:

Orjinalden alıntı: qntrl

bu da malzemenin resmi

• arkadaşlar bu konuda ziftli keçe iyi iş görüyor.
    altı bantlı ve şalamayla ısıtıp zemine yapıştırıyorsun.
    denyimlerimi sonra paylaşacam.....
  • ziebartla yol sesinde kesilme oluyıor....
  • geçen gün zieberta sordum 200$ civarı tutuyo ayrieten 14 kilo malzeme kullabıyorlarmış malzemelerin ismini almadım ama şu ana kadar ziebartın yanlış bir işini görmedim bende arbamay aptırmayı düşünüyorum..En çokta japon arabaları yaptırıyomuş ses izolasyonunu
  • su tutmakonusunda haklısın.ama arabanıniçine su girmesi olağandışı bir durum.renault9daki orjinal yalıtımmalzemesi de bir tarafı siyah sert maddeden oluşan bildiğimiz sünger.yani o da kolayca su tutabiliyor.ayrıca bunu döşemeden önce arabamızın tabanını ziftile kaplayacağız.ozaman çürüme gibi birproblem olacağını zannetmiyorum.
    quote:

Orjinalden alıntı: serkes1

su ve nemi içinden kolay kolay atamayan bir malzeme bu...
    quote:

Orjinalden alıntı: qntrl

bu da malzemenin resmi

• aracın işine su girmesi şöyle mümkün.
    kışın ve yağmurlu havalarda içeri ayağınızla almış olduğunuz su daha sonra aracın içinde buharlaşarak bu tip plastik sünger türevi malzemelerin arasında kalıyor. bu malzemelerde direk temas ettiği sacın paslanmasına olanak sağlıyor.
    biz bu malzemeleri senelerdir kullanıyoruz ve izolasyon amacıyla kullanımlarda iyi sonuç alamıyoruz.

benim size önereceğim malzeme daha öncede bahsettiğim malzemelerdir.
    zeminde sade ziftlisi daha iyi yan yüzeylerdede ise keçeli ziftlisi daha makbuldür.
    ama bunlar aracın altında kullanılması uygun değil...
    aracın altına pütür veya zift en sağlıklısı olacaktır.
    pütürde marka istersen::: dayson, MxS anti gravel (auto paint equipment) tavsiyemdir....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkes -- 6 Mart 2006; 9:54:25 >

• fiyatları nasıl peki?
    quote:

Orjinalden alıntı: serkes1

aracın işine su girmesi şöyle mümkün.
    kışın ve yağmurlu havalarda içeri ayağınızla almış olduğunuz su daha sonra aracın içinde buharlaşarak bu tip plastik sünger türevi malzemelerin arasında kalıyor. bu malzemelerde direk temas ettiği sacın paslanmasına olanak sağlıyor.
    biz bu malzemeleri senelerdir kullanıyoruz ve izolasyon amacıyla kullanımlarda iyi sonuç alamıyoruz.

benim size önereceğim malzeme daha öncede bahsettiğim malzemelerdir.
    zeminde sade ziftlisi daha iyi yan yüzeylerdede ise keçeli ziftlisi daha makbuldür.
    ama bunlar aracın altında kullanılması uygun değil...
    aracın altına pütür veya zift en sağlıklısı olacaktır.
    pütürde marka istersen::: dayson, MxS anti gravel (auto paint equipment) tavsiyemdir....

• Motor Kaputunun altındaki ses ve ısı yalıtım malzemesi zamanla kötü olmuş ve sarkmış. Bunu yukarıdaki maddelerden hangisiyle yeniden yapabiliriz.?? ( Hem ısıya dayanıklı olacak hemde motor sesisi izole edecek )
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.