Şimdi Ara

arabam çalışmıyor hobiden soğumak üzereyim tecrübeli arkadaşlar yardımlarınıza ihtiyacım var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
619
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ilk önce biraz uzun olucak çünkü ne olup ne bitti anlatmam gerekki ona göre net sonuç elde edelim, üzerime düşeni yapayım ve başlıyorum. arkadaşlar arabamı alalı 1 hafta olmadı ama 3 aydır araştırıyordum. öncelikle arabam acme cyclone 1/10 nitro. rodaj için arabayı çalıştırmaya çalıştım çalışmadı, saç kurutma makinesiyle motoru ısıtıp çalıştırmayı denedim ve çalıştı. %30 luk sidewinder (markayı yanlış yazmış olabilirim) yakıtımla boşta 1 depo çalıştırdım. ikinci depoyu 10 dakika bekleyip çalıştırdım bu sefer kumandanın üstündeki bi tuşu ileri ittim aracın tekerlekleride dönüyordu bu sefer. (aracın lsn hsn ve hiçbir vidasına dokunmadım fabrika çıkışlı rodaja hazır geldiği için, ama bugün çalışmadı diye 1/8 değiştirdim ama eski haline getirdim, öyle umuyorum). 2. depo bitti bende o sırada kepin sağ arka penceresine yuvarlak açtım 2-3 cm çapında, egzostu içinde açtım delik. o bitince lise var düz alan oraya götürdüm rodajın 3. deposu için, çalıştı kepi taktım güzel hafif hafif gazlar vererek gezdiriyorum, en fazla yarım gaza çıkıyorum 5-6 dakika oldu olmadı çiğ yakıt attı sanırım kirli siyahımsı. 1-2 dakika sonrada durdu ve benim hobiden soğuma aşamam orada başladı arkadaşlar. aracı bekledim 2-3 dakika çalıştırmayı, çalışmadı naptım ettim. eve gittim baktım buji kızarmıyo şarja taktım ısıtıcıyı. 1 saat sonra aldım arabayı tekrar saç kurutma makinesiyle ısıtıp liseye koştum ve çalışmadı. akşam denedim çalışmadı. özetle 6 saat uğraştım ve 8 dakika yoktu sürmem. çöktüm resmen ya. her neyse akşam 1,5 saat daha şarj ettim buji ısıtıcısını. sabah denedim çalışır gibi tırt yaptı ama çalışmadı (önceli günde yapmıştı). sonra bujiyi kontrol ettim başta duamn geldi eyvah yanmış dedim çıkardım. sonra geri taktım ısıtıcıya bu sefer yandı, yanıp sönmeye başladı bi daha kontrol edince. bilmiyorum ne kadar geniş yanması gerektiğini ama kızarık vardı yani. ve arabamda sakin sakin yatıyor şu anda. gerçekten hobiden soğudum arkadaşlar lütfen yardım edin. eğer isteyen olursa fotoğraf atabilirim ama nası atacağım bilmiyorum mobilden yazıyorum bunları ama telefın numarası falan verirseniz whatsapp tan atarım yardımlarınızı bekliyorum şimdiden çok teşekkür ederim hepinize.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yukarı.
  • Daha önce patlar motorlu araç kullandınız mı?

Rodajda bir kaç depo çalışdı demişsin ok . Ama 2 önemli durum var
    1.si motor ısısı aynı binek Araçlarda olduğu gibi aşırı Isınma çok tehlikeli! Araçı hareketsiz çalıştırmak çok iyi değil çünkü hava motora sürünerek soğutmaya yardımcı olur! Saç kurutma makinası ile ısıtmadım soğuttun bence
    2.si aracı kroki kullandıysan yeterli hava yine motora gelmemiş olabilir.

Diğer konu ! Buji ateşlemenin en en en önemli parçası maalesef Sarsıntı vs çok etkiler artık çok dandik yapıyorlar Sıfır buji al ve buji Isıtma işini çok uzun yapma en fazla 5 saniye sonra akımı kes! Bir 20 saniye bekle yine çalışmas ise bakiye elektrik ver. Buji ısıtıcı pil bittiğine göre sen çok uzun tutuyorsun. Buji özelliğini kaybediyor.

En kötü buji elektrik almaz ise yine çalışmaz bujı ısıtıcı ne kadar sağlam kontrol et ?
    Yakıtın ağzını açık bırakırsanyanıcı özelliğini kaybeder hassas kriter çok uzun uzun yaz !
    Bu hobby emek ister

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: bilgin_yener

Daha önce patlar motorlu araç kullandınız mı?

Rodajda bir kaç depo çalışdı demişsin ok . Ama 2 önemli durum var
    1.si motor ısısı aynı binek Araçlarda olduğu gibi aşırı Isınma çok tehlikeli! Araçı hareketsiz çalıştırmak çok iyi değil çünkü hava motora sürünerek soğutmaya yardımcı olur! Saç kurutma makinası ile ısıtmadım soğuttun bence
    2.si aracı kroki kullandıysan yeterli hava yine motora gelmemiş olabilir.

Diğer konu ! Buji ateşlemenin en en en önemli parçası maalesef Sarsıntı vs çok etkiler artık çok dandik yapıyorlar Sıfır buji al ve buji Isıtma işini çok uzun yapma en fazla 5 saniye sonra akımı kes! Bir 20 saniye bekle yine çalışmas ise bakiye elektrik ver. Buji ısıtıcı pil bittiğine göre sen çok uzun tutuyorsun. Buji özelliğini kaybediyor.

En kötü buji elektrik almaz ise yine çalışmaz bujı ısıtıcı ne kadar sağlam kontrol et ?
    Yakıtın ağzını açık bırakırsanyanıcı özelliğini kaybeder hassas kriter çok uzun uzun yaz !
    Bu hobby emek ister

hocam güç bela hallettik ya buji siparişi verdim aldım falan filan sonuç olarak araç şu an canavar :D

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.