Şimdi Ara

Arabam ısınmıyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
2.768
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Klimanın peteği tıkanmıştır. Sanayiye gidin 100 TL’ye yarım saatte radyatörcüler temizliyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 1-Araçta ısıtma klima ile ilgili değil,Nacker'in belirttiği gibi klima soğutmakta,kabin içi hava kalitesini arttırmakta,kabin içi nemi alarak buğulanmayı engellemekte kullanılır.

Bazı marka araçlarda otomatik hava koşullandırıcıları olur ve bunlar istenen sıcaklığı oluşturmak ve korumak için yada dış sıcaklığa göre uygun sıcaklığı sağlamak için klima ie birlikte çalışırlar,sizinki böyle ise dereceyi en yükseğe ayarlayıp otomatiğe alın.

2-Aracın rölantide çalışırken kısa zamanda ısınmasını beklemeyin,çalıştırıldıktan hemen sonra hareket eden araç daha çabuk ısınır.

3-Kalorifer radyatörünü,Fanları,hava kanallarını vb kontrol ettirmekte de yarar var mesela radyatör tıkalı olabilir,tozdan kirden fanlar yada kanallar görevlerini doğru yapmayabilirler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.4tdci, oturduğum konum tepede. Her gün 50km lik yola gidiyorum ve evden çıktığımda araç buz gibi oluyor. Yokuş aşağı inmem trafik yüzünden 10-15dk buluyor. Sürekli sadece fren +rolanti ile iniyorum gaza basmiyorum pek... Bu yüzden buz gibi araçta 10dk bekliyorum, çözümü bende bulamadim. Yokuşu çıkmaya başlayınca isiniyor

• 14 yıl çeşitli dizel araçlar kullandım, şunu farkettim, dizel geç ısınır, çabuk soğur..
  • Aracınızın motor harareti ortada iken bile yeterince ısıtmaması normal. Ben de dizel linea kullanıyorum geçen uzun yolda 65 kilometre gidince aracın içinde ısındım diyebilirim.
    Bir kaç şey denemenizi öneririm. Ona göre belki de kalorifer peteği temizliği gerekebilir.
    Motor ısısı normale geldikten sonra köy yolu gibi 1-2-3. viteslerin kullanıldığı yerlerde fan hızı maksimum ikinci seviyede iken araç sıcak üflüyor mu?
    Eğer sıcaklık iyi ise ya aracın kalorifer peteği büyüklüğü -15 dereceler için yeterli değil çözümü fanı yüksek seviyelere ayarlamamak ya da tıkanıklık var temizletmek.
    Ancak her durumda dizel araçlar zaten ısıtmıyor. :)
    Yazın bile ısınmıyor yaz aylarında bile benim aracın fan açtığı azdır.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Antor

Mevzu motorun geç ısınmasıysa 2 ocakta sabah 7 de çıktım. 15 dakika arabayı ısıttım. 8:30'a kadar şehir içinde yavaşça gezdim (20km). Uzun yola çıkıp 10km gidip işe vardığımda hararet sadece 1 kademe yükselebilmişti. Tahminler üzerine araç dizel. Ertesi gün aynı saatler eşimin benzinli-lpg ile gideyim dedim aracı 5 dakika ısıtıp 1 sigara içtim hararet 2 kademe yükseldi 2km sonra tam ısınmıştı. Şehir kırıkkale. Sivasın soğuğuda epey meşhur rüzgarıda tersten alıyorsanız geç ısınma hatta hiç ısınmama bile normal.

Ben panjurun önünü kapatmayı tasvip etmiyorum. Dolmuşçularda görüyorum yapıyorlar. Binek dizellerde hava girişini azaltıp sürekli zengin karışım yakmaya neden olur mu ? Bunu bilmiyorum bilen biride cevaplarsa aydınlanırım.

Alıntıları Göster
    15 dakika araba mı ısıtılır yahu? 30-45 saniye bekleyip hareket edin,aracınızın daha çabuk ısındığını göreceksiniz.Yağ tam ısınmamışken rölantide beklemek aracınıza daha çok zarar verir.

• babamda corolla vardı dizel zamanında. soğuk havalarda çok iyi hatırlıyorum evin önünden yola çıkardık, anca 20 km yol yaptıktan sonra araba ısınmaya başlardı

dizelin kaderi bu, çok çok geç ısınıyor...
  • quote:

Klimayı açmayı deneyin
    klimanın ısıtma fonkisyonu yoktur.
  • Her dizelin ortak sorunudur bu. O yüzden kısa mesafe gidip gelenlere dizel tavsiye edilmez. İstanbulda bile 10.dakikadan sonra araç olması gereken ısıya geliyo. Hava 10 derece.

Kısa mesafe kullanıyosanız en temizi benzinli araç.

Motor erken ısınır sıcacık olur.

• kalorifer peteği
  • 90'larda yola çıkmadan önce Daf,Setra,Man'lar 15 dk rölantide bekletilirdi peronda,işimiz gereği uzun yıllarım otobüs garajlarında geçti, sen 15dk bekletiyorum deyince yazayım dedim

Arabam ısınmıyor

Arabam ısınmıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faho -- 22 Ocak 2019; 11:51:36 >

• Motor suyu sıcaklığı normal seviyeye gelmesine rağmen sicak hava vermiyorsa ya hava debisi azdir ki hava gelmemesini fark edersiniz yada kalorifer radyatoru tikanmis yeterince suyun devirdaim yapmasina izin vermiyordur.

• Termostat ın bozuk olabilir. Bizim soğuk memleketlerde genelde radyatör kapatılır özellikle dizellerde. Sen de biraz kapat istersen.

• quote:

Orijinalden alıntı: kartalus

15 dakika araba mı ısıtılır yahu? 30-45 saniye bekleyip hareket edin,aracınızın daha çabuk ısındığını göreceksiniz.Yağ tam ısınmamışken rölantide beklemek aracınıza daha çok zarar verir.

Alıntıları Göster
    30-45 saniye yazın bekliyorum. Kışın bazı günler araç buz altında oluyor camlar, silecekler, fitiller. Kalorifer ön camı ısıtmazsa silecek yapışıp kalıyor. Cama çamur geldiğinde çaresiz kalıyorum bu sefer. Hava çok soğuk olduğunda yağ ısınmadan seyir halindeyken yüksek devir yapmak zorunda kalırsam sürtünmenin daha çok zarar vereceğini düşünüyorum. Rolantide en fazla kurumlanma olur bende de DPF yok. 150bin de egr temizletirim diye düşünüyorum. Bilmiyorum rolantide beklemenin başka ne zarar vereceğini bilsem belki ona göre çözüm bulurum.

• quote:

Önce kabin filtresi değişimi (mümkünse orjinal) olmadı antifriz değişimi. Bu arada klima derken şaka yapmıyordum. Yaklaşık 4-5 yıla kadar klimanın sadece soğutma özelliği var sanıyordum. Motor soğukken klima ısıtabiliyormuş meğer.

Alıntıları Göster
    "Motor soğukken klima ısıtabiliyormuş meğer." Bu kanıya nereden vardınız acaba? Böyle bir şey yok, klima sadece soğutma ve kışın nem almaya yarar, ısıtmaya herhangi bir etkisi yoktur.
  • Dışarıdan hava almayı engelleyen bir düğme var. Onu açın, içerisi daha çabuk ısınır.
  • Hararet 90 da sabitkende ısıtmıyorsa eğer aracın suyu tamsa ya siz yada sizden önceki sahibinin antifiriz kullanmamasından dolayı petek tıkanmış olabilir veya içi kireçlenmiş olabilir

• quote:

Orijinalden alıntı: tefennili

"Motor soğukken klima ısıtabiliyormuş meğer." Bu kanıya nereden vardınız acaba? Böyle bir şey yok, klima sadece soğutma ve kışın nem almaya yarar, ısıtmaya herhangi bir etkisi yoktur.

Alıntıları Göster
    Benimde bildiğim araç klimasının sadece motordan ısıtmaması gerekiyor. Etki belki psikolojik bende bilmiyorum ancak bu sabahta denedim önce soğuk üfüren fan klima açınca "ılık" üfürüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gunpower-storm

Dizel motor ve soğuk yerdesiniz. Sonuç mâlum.

Hocam konu dışı olacak fakat citroen nemo'nun dönüşlerde denge sıkıntısı varmış diye duydum. Doğrumudur?
    3 senedir biniyorum bu arabaya hiç öyle birşey yaşamadım yüksek araba olduğu için haliyle viraja yavaş girmeniz lazım tek eksi yanı ticari olması her yıl muayenesi var ...
    bir daha araba alırsam şayet benzinli alacam...
  • quote:

Orijinalden alıntı: freemangroovy

14 yıl çeşitli dizel araçlar kullandım, şunu farkettim, dizel geç ısınır, çabuk soğur..
    doğru tespit eğer bir daha araba alırsam benzinli alacam arkadaş.....
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.