Şimdi Ara

Arabam ısınmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
2.768
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • s.a arkadaşlar bende bir tane citroen nemo 1.4 hdi dizel araç var çok şükür hiçbir sıkıtısı yoktur.
    sivasta yaşıyoruz -12 -13 derece oluyor burası yol bilgisayarında gösterilen değer bu ama arabamın kalorüferi ısınmıyor çok geç ısınıyor oda tam anlamıyla ısıtmıyor sizce bu durum normal mi ? yada extra birşey mi yapmak lazım ???

• Dizel araç geç ısınır ama motor 90 derecede ikende ısı vermiyorsa bir sıkıntı vardır

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Klimayı açmayı deneyin
  • Hararet göstergesi ortaya geliyormu.Termostatın bozuk olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tassa

Hararet göstergesi ortaya geliyormu.Termostatın bozuk olabilir.
    evet hararet göstergesi ortaya geliyor ona rağmen öyle aman aman sıcaklık olmuyor ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Derman-

evet hararet göstergesi ortaya geliyor ona rağmen öyle aman aman sıcaklık olmuyor ...

Alıntıları Göster
    Önce kabin filtresi değişimi (mümkünse orjinal) olmadı antifriz değişimi. Bu arada klima derken şaka yapmıyordum. Yaklaşık 4-5 yıla kadar klimanın sadece soğutma özelliği var sanıyordum. Motor soğukken klima ısıtabiliyormuş meğer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antor -- 21 Ocak 2019; 23:44:48 >
  • Normaldir hocam.

Türkiyenin en sıcak yerlerinden Antalyada yaşıyorum.

5, 10 derece arasında oluyor burası sabahları. Nadiren 0 a düşer.

Burda bile ısınmıyor araç.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Arabam çalışmıyor
    geçen ay açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Antor

Önce kabin filtresi değişimi (mümkünse orjinal) olmadı antifriz değişimi. Bu arada klima derken şaka yapmıyordum. Yaklaşık 4-5 yıla kadar klimanın sadece soğutma özelliği var sanıyordum. Motor soğukken klima ısıtabiliyormuş meğer.

Alıntıları Göster
    polen filtresini 10 bin bakımda bosch marka taktırdım..
    klimayı açmayo hiç denemedim.
    aynen bende arabada klima sadece yazın soğutuyor sanıyordum .. :D
  • birde bu araçlar bilgisayarlı bır anormallik varsa ekranda göstrmesi gerekmez mi ???
  • quote:

polen filtresini 10 bin bakımda bosch marka taktırdım..
    klimayı açmayo hiç denemedim.
    aynen bende arabada klima sadece yazın soğutuyor sanıyordum .. :D

Alıntıları Göster
    Bosch'a güvenmeyin. Bayiden alsanız bile gerçek bosch değiller. Çin üretiminin üstüne etiket basıyorlar.

Fanları ön cama üfürmeye ayarlayın bi bakın. Çalışırken üflediği yerlerde yağlı veya nemli gibi bir durum yaratıyormu. Yaratıyorsa soğutma sıvısı eksiltiyordur bir yerlerde.

Mevzu motorun geç ısınmasıysa 2 ocakta sabah 7 de çıktım. 15 dakika arabayı ısıttım. 8:30'a kadar şehir içinde yavaşça gezdim (20km). Uzun yola çıkıp 10km gidip işe vardığımda hararet sadece 1 kademe yükselebilmişti. Tahminler üzerine araç dizel. Ertesi gün aynı saatler eşimin benzinli-lpg ile gideyim dedim aracı 5 dakika ısıtıp 1 sigara içtim hararet 2 kademe yükseldi 2km sonra tam ısınmıştı. Şehir kırıkkale. Sivasın soğuğuda epey meşhur rüzgarıda tersten alıyorsanız geç ısınma hatta hiç ısınmama bile normal.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antor -- 21 Ocak 2019; 23:57:50 >

• quote:

Bosch'a güvenmeyin. Bayiden alsanız bile gerçek bosch değiller. Çin üretiminin üstüne etiket basıyorlar.

Fanları ön cama üfürmeye ayarlayın bi bakın. Çalışırken üflediği yerlerde yağlı veya nemli gibi bir durum yaratıyormu. Yaratıyorsa soğutma sıvısı eksiltiyordur bir yerlerde.

Mevzu motorun geç ısınmasıysa 2 ocakta sabah 7 de çıktım. 15 dakika arabayı ısıttım. 8:30'a kadar şehir içinde yavaşça gezdim (20km). Uzun yola çıkıp 10km gidip işe vardığımda hararet sadece 1 kademe yükselebilmişti. Tahminler üzerine araç dizel. Ertesi gün aynı saatler eşimin benzinli-lpg ile gideyim dedim aracı 5 dakika ısıtıp 1 sigara içtim hararet 2 kademe yükseldi 2km sonra tam ısınmıştı. Şehir kırıkkale. Sivasın soğuğuda epey meşhur rüzgarıda tersten alıyorsanız geç ısınma hatta hiç ısınmama bile normal.

Alıntıları Göster
    evet sıcak havayı genelde camlara veriyorum ama öyle birşey denk gelmedim...
    bazıları dizel araçların önüne karton yada naylon felan koyıyor öyle birşey yapsak fayda eder m ??

• quote:

evet sıcak havayı genelde camlara veriyorum ama öyle birşey denk gelmedim...
    bazıları dizel araçların önüne karton yada naylon felan koyıyor öyle birşey yapsak fayda eder m ??

Alıntıları Göster

Ben panjurun önünü kapatmayı tasvip etmiyorum. Dolmuşçularda görüyorum yapıyorlar. Binek dizellerde hava girişini azaltıp sürekli zengin karışım yakmaya neden olur mu ? Bunu bilmiyorum bilen biride cevaplarsa aydınlanırım.

• valla bu geçtğimiz cumartesi günü 70-80 km uzakta bir ilçeye gittik o günde hava baya soğuktu -14 derece gösteriyor du yol bilgisayarı nerdeyse 1 saat yolculuk ettik ama hararey en son kademeye çok geç geldi ama o gün hava çok ayazdı neyse bir usta var sanayide ona sorim birde ne diyecek ?
  • quote:

Alıntıları Göster
    Klima sadece soğutur ısıtmaz araçlarda hocam.

• tavsiyem soguklar geçene kadar aracınızın ön panjur kısmına karton tarzı bişey bantlamanız. hem erken ısınacak hem de sıcak olacaktır eskisine göre. merak etmeyin hararet yapmaz. soguklar geçince de cıkartın. Ayrıca aracınız gayet normal sıkıntı yok :)
  • Dizel ısınmaz ki.

• quote:

Orijinalden alıntı: amadeus99

Klima sadece soğutur ısıtmaz araçlarda hocam.

Alıntıları Göster
    Ben yıllarca araçta ısıtma işini sadece motor yapar zannederdim. Bir gün arkadaş dedi. Denedim. Motor ısınmadan normal fana göre daha ılık hava geliyordu. Sonra farkettim ki klimayı açınca buğulanmada sıfıra iniyor. Olay belki psikolojiktir. Araç klimasının ısı pompalı olabileceğine hiç ihtimal vermemiştim yıllarca.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OrQuN

Dizel ısınmaz ki.
    neden ?????
  • Antor kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz gibi klima kabin içerisine sıcaklık veremez. Belki şöyle olmuştur, dışarısı klima evaporatörünün sıcaklığından daha düşükse, üflenen hava ısınmış gibi gelmiştir size. Bununla beraber bazı araçlarda elektrikli ısıtıcı oluyor, motor ısınmasa bile sıcak hava üfleyebiliyor.
    Buğulanmanın bir numaralı çözümü klimadır, havadaki nemi aldığı için buğulanmayı yok eder. Eğer aracınızda buğu çözme modu varsa onu aktif ettiğinizde hava soğuk da olsa klimayı açıp fanı kökleyecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 22 Ocak 2019; 0:28:1 >
  • Dizel motor ve soğuk yerdesiniz. Sonuç mâlum.

Hocam konu dışı olacak fakat citroen nemo'nun dönüşlerde denge sıkıntısı varmış diye duydum. Doğrumudur?

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.