Şimdi Ara

Arabam ısınmıyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
47
Cevap
0
Favori
2.781
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • bizde de 2010 nemo 1.4 combi var. dediğiniz gibi kalorifer geç ısınıyor ve fazla ısıtmıyor istanbulda yaşamamıza rağmen.
  • Arkadaşlar Evde iki araç bulunuyor. Birisi benzinli (1.2 Benzinli) diğeri dizel (1.3 Dizel). Kışın araçlar kapalı garajda olmasına rağmen kısa mesafelerde (3-5 KM altı) kesinlikle benzinli araç hem daha konforlu hemde yakıtı dizel ile eş değerde oluyor. Kapalı garaj olmasa bu mesafe en az 10 KM olacaktır. Kısacası dizel araçlar gerçekten soğuk memleketlerde kısa mesafe kullanım için kesinlikle düşünülmemeli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tamerinal

Arkadaşlar Evde iki araç bulunuyor. Birisi benzinli (1.2 Benzinli) diğeri dizel (1.3 Dizel). Kışın araçlar kapalı garajda olmasına rağmen kısa mesafelerde (3-5 KM altı) kesinlikle benzinli araç hem daha konforlu hemde yakıtı dizel ile eş değerde oluyor. Kapalı garaj olmasa bu mesafe en az 10 KM olacaktır. Kısacası dizel araçlar gerçekten soğuk memleketlerde kısa mesafe kullanım için kesinlikle düşünülmemeli.
    kesinlikle katılıyorum araba dediğin benzinli olacak en azından bizim gibi kış memleketinde yaşıyorsan şayet .
    birde dizelin bakımı çok masraflı bizim arabanın bir mazot filtresi 400 -500 tl arası ..
  • Motor geç isiniyorsa termostati kontrol edin. Eger motor isinip kalorifer hala ilik ufluyorsa kalorifer petegini kontrol ettirin benim aracta isitmiyordu petek tıkanmış.

Kış aylarinda cogu antifirizsiz araca antifiriz koyuluyor ya da yenileniyor buda sistemde birikmis kireci cozup ince yapida olan petek kanallarini tıkıyor.

Temizlik yaptirirsaniz aklınızda bulunsun kullanilan kimyasaldan delinme tehlikesi var. Degismeyi goze alarak temizletin. Eliniz yatkinsa sokup ilacsiz tazyikli suyla da temizlemeyi deneyebilirsiniz. Parçatları arabaya gore devismekle birlikte genelde isciligi zor oldugundan isciliginr daha cok para alıyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Duratorq_

Motor geç isiniyorsa termostati kontrol edin. Eger motor isinip kalorifer hala ilik ufluyorsa kalorifer petegini kontrol ettirin benim aracta isitmiyordu petek tıkanmış.

Kış aylarinda cogu antifirizsiz araca antifiriz koyuluyor ya da yenileniyor buda sistemde birikmis kireci cozup ince yapida olan petek kanallarini tıkıyor.

Temizlik yaptirirsaniz aklınızda bulunsun kullanilan kimyasaldan delinme tehlikesi var. Degismeyi goze alarak temizletin. Eliniz yatkinsa sokup ilacsiz tazyikli suyla da temizlemeyi deneyebilirsiniz. Parçatları arabaya gore devismekle birlikte genelde isciligi zor oldugundan isciliginr daha cok para alıyorlar.
    eyvallah saol....
  • quote:

Orijinalden alıntı: Antor

Benimde bildiğim araç klimasının sadece motordan ısıtmaması gerekiyor. Etki belki psikolojik bende bilmiyorum ancak bu sabahta denedim önce soğuk üfüren fan klima açınca "ılık" üfürüyor.

Alıntıları Göster
    Yanlış biliyorsunuz klimanın ısıtma ile yakından uzaktan bir alakası yoktur. Klima yazın soğutmaya, kışın ise nem almaya yarar.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.