Şimdi Ara

Arabam yağ yakmaya başladı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
2
Favori
1.870
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sarkihalindekal

Doğruluktan kastım doğru antifriz oranı ve motor bloguna uygun antifriz olması. Bunlar

Alıntıları Göster
    Misal 3008 için doğru oran ve marka nedir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yoğun beyaz duman silindir kapak contası veya üst kapak çatlak probleminden kaynaklanır.

Sadece sabahları ilk marş sonrası oluyorsa ve çok yoğun değilse sorun yoktur.

1-2 saat kullanılan motorda hala bu duman varsa geçmiş olsun. Muhtemelen kapak açılacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-6D7247931

Misal 3008 için doğru oran ve marka nedir

Alıntıları Göster
    Antifrizde uzman değilim😊 Tüketici olarak biraz bilgi sahibiyim o kadar. En doğru ürün kullanım kılavuzunda yazıyordur. Bulamazsan model ve motorunu yazarsan kılavuzuna bakabilirim. Bazı sayfalarda renklerle hangi tür antifriz olduğunu anlayabileceğimizi söylemiş ama Türkiye'de bir standardı olmadığı için renk üzerinden gitmek doğru değil. Kılavuzdakine bak ve onu kullan derim...

Çünkü yanlış antifriz seçimi soğutma sıvısının geçtiği her yere hasar verebiliyor;

*Su tapaları
    *Sıcaklık müşürü
    *Yağ soğutucusu
    *Termostat
    *Devir daim pompası
    *Kalorifer peteği
    *Soğutma suyu hortumları
    *Silindir kapağı ve contası

• quote:

Orijinalden alıntı: canocan_07

Yoğun beyaz duman silindir kapak contası veya üst kapak çatlak probleminden kaynaklanır.

Sadece sabahları ilk marş sonrası oluyorsa ve çok yoğun değilse sorun yoktur.

1-2 saat kullanılan motorda hala bu duman varsa geçmiş olsun. Muhtemelen kapak açılacaktır.
    Durum şu arabayı çalıştırdım an oluyor 5 6 kilometre gidiyorum hararet 90a geliyor yine var aynı durum

• quote:

Orijinalden alıntı: Matheas

Durum şu arabayı çalıştırdım an oluyor 5 6 kilometre gidiyorum hararet 90a geliyor yine var aynı durum

Alıntıları Göster
    Su eksiltmiyor demişsin, peki yağ eksiliyor mu? Bir de soğuyunca egzoza yanaşıp bir bak yağ kalıntısı olur, var mı?

Eğer kilometre doğruysa kullanım hatası kaynaklı bu hale gelmiştir. Değişmeyen veya değişimi gecikmiş hava ve yağ filtresi. Yanlış yağ kullanımı veya geç değiştirilmesi. Motor soğukken yüksek devirlere çıkmak yada durduğu yerde devir çevirmek. Aklıma ilk gelenler bunlar. Hata nerdeyse onu da tekrar etmeyeye çalış yoksa tamir olsa da kısa sürede yine yağ yakacaktır.

• quote:

Su eksiltmiyor demişsin, peki yağ eksiliyor mu? Bir de soğuyunca egzoza yanaşıp bir bak yağ kalıntısı olur, var mı?

Eğer kilometre doğruysa kullanım hatası kaynaklı bu hale gelmiştir. Değişmeyen veya değişimi gecikmiş hava ve yağ filtresi. Yanlış yağ kullanımı veya geç değiştirilmesi. Motor soğukken yüksek devirlere çıkmak yada durduğu yerde devir çevirmek. Aklıma ilk gelenler bunlar. Hata nerdeyse onu da tekrar etmeyeye çalış yoksa tamir olsa da kısa sürede yine yağ yakacaktır.

Alıntıları Göster
    10.000 kilometrede 500 600 gram eksiltiyor maksimum, egzozda siyahlık var ama ne olduğunu çözemedim

• quote:

Orijinalden alıntı: Matheas

10.000 kilometrede 500 600 gram eksiltiyor maksimum, egzozda siyahlık var ama ne olduğunu çözemedim

Alıntıları Göster
    Çok değil bu miktar. Ama yine de bakımları biraz daha öne al, orjinal filtreler kullan. Bir süre daha seni götürecektir.

• quote:

Çok değil bu miktar. Ama yine de bakımları biraz daha öne al, orjinal filtreler kullan. Bir süre daha seni götürecektir.

Alıntıları Göster
    Anladım hocam

• Matheas kullanıcısına yanıt
    Kullandığın yağ ile de alakalı olabilir 10.000'de 500-600ml ise.
    Viskozite indexi yüksek,
    MB229.5(benzin), 229.52(dizel) onaylarina sahip (Noack)
    HTHS değeri yüksek,

Yağ kullandıktan sonra yakmaya devam ediyorsa subap için (varsa LPG) haber veriyor olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 4 Kasım 2019; 8:36:25 >
  • Conta yakmış olabilirsin. Yağ yakan araç mavi duman atar

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AIRBOSS

Kullandığın yağ ile de alakalı olabilir 10.000'de 500-600ml ise.
    Viskozite indexi yüksek,
    MB229.5(benzin), 229.52(dizel) onaylarina sahip (Noack)
    HTHS değeri yüksek,

Yağ kullandıktan sonra yakmaya devam ediyorsa subap için (varsa LPG) haber veriyor olabilir.
    5w40 kullanıyorum

Sonra ?

• quote:

Orijinalden alıntı: ruzgarnufel

Conta yakmış olabilirsin. Yağ yakan araç mavi duman atar
    Su eksiltmiyor conta yakan araba su eksiltmez mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: AIRBOSS

Sonra ?
    Ne sonra?

Eksiltir. Lpg li mi araç ? Benzinde motor sıcaklığı 90 iken halen duman atıyor mu ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Eksiltir. Lpg li mi araç ? Benzinde motor sıcaklığı 90 iken halen duman atıyor mu ?
    90a yeni geldiğinde atıyor

• quote:

Benzinli

• Havalar soğudu ya bence egzostdan çıkan basit bir su buharı. Motordaki yağ çubuğundan kontrol edin 3000km de 1lt kadar eksilme olmuyorsa o motorun daha gideri var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sürattrage

Havalar soğudu ya bence egzostdan çıkan basit bir su buharı. Motordaki yağ çubuğundan kontrol edin 3000km de 1lt kadar eksilme olmuyorsa o motorun daha gideri var.
    Siyah su ama

Tamam işte su buharı yoğuşarak su olarak egzost içindeki kurumla beraber siyah su olarak akıyordur. Arabanın yağ çubuğunu kontrol etmeden böyle telaşlara kapılmayın. Arabanızın tadını çıkarın. Bu sitresle ömür geçmez. :))
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.