Şimdi Ara

Arabamı değiştirmekten vazgeçtim (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
196
Cevap
7
Favori
15.544
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
232 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gerek yok. Almıyorum almam da bu durumda. Valla 2001 Corolla terra 1.4 var. Aracı sıfır almıştık. Babamdan da bana kaldı. Araç 100.000 km de. Vallahi son 3 aydır anahtarı elime almadım. Araç alayım diyorum ne alacağım. Adam sahibinden de düşük modelli araca sıfır araç fiyatı çekiyor. Gereği yok. Vergim 50 TL

Acil durumdur önemli bir şey olur o zaman kullanırım. Dursun kapının önünde bana ne zararı var

Milletimizde sorun var. Alma abicim araba. Önce araç fiyatından vergilerinden yakınırlar sonra da 100 bin 150bin arabaya para verirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paco de Lucia -- 7 Mart 2018; 18:16:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • insallah kimse alıp satamaz da piyasa düşer.

• Aracı olanlar haklı da olmayan ne yapsın. 15 20 yasinda 200.000 250.000 km'de araç 30 35 bin. Hic birikimi olmayan biri yillarca calissa anca alır. Lanet olsun.

• Herkes tüketimi kısarsa devletin vergi geliri düşer ötv yi de geri çeker, vergi artırımında bu kadar cesur olmalarının nedeni ciddi talep olması.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 1.6-2.0 arası %110 luk ve 2.0 üzeri %160 lık ÖTV dilimi içinde siz hesaplayın felaketi.

Arabamı değiştirmekten vazgeçtim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elektrikli araçlar yaygınlaşana kadar x3'e devam. Zaten 2 seneye mtv bir alt dilime düşecek, değmeyin keyfime :)

• ben sahibinden de gezdiğimde, ülkeden gitmek daha mantıklı geliyor.
    not: arabam yok.

• İşini görüyorsa masrafa hiç gerek yok sırf LED far için araba yenileyen insanlar var

• Bugün araca bakan ustalık bana soruyor burda ne var nerde boya derken sen ustaymışım bana niye soruyorsun usta sormaz burda bu var şurda şu var der dedim bozuldu gitti😂😂

• Elimizdekinin kıymetini bilin bence 0lar 85 150 arası diğer abileri saymıyorum

• Arabası olmayan ve araba almak zorunda olanları anlayabiliyorum. O araba mecbur alınacak. Çünkü ihtiyaç.

Ancak arabanız varsa model yükseltmek, daha donanımlı bir araba vb. durumlar icin araba degismeyin. Led far mis, isitmali koltukmus, varsin olmasın. Benim arabam b sınıfı ve 4.5 yaşında. 5 yil kullanır C sınıfı alır onu da 10 yil kullanirim diyordum. Ekonomik durumum baslik sahibi ile benzer. Gunumuz şartlarında elimdeki araçta bana yetmeyen bir sey yok. Sıfır arac fiyarlarida ortada. Bende arabamı 2 3 yil daha belki 10 yaşına kadar kullanicam. Alim gücümüz yükselene kadar böyle.
    Arabamı 0km olarak 2013 Kasım da 56bin tl aldim.
    Şu anda sıfırı 113bin. Varin siz hesaplayin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egunay -- 7 Mart 2018; 22:37:3 >
  • 2012 model Astra h aracım var. 29 binde, 0 almıştım.

Port bagaj önerisi olan 😂

Geleceğin donanimhaber başlıklarına örnek teşkil etsin diye yazıyorum. Araç alacak halimiz kalmadı bari port bagaj alalım 😂😂

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amanhem -- 7 Mart 2018; 22:49:7 >
  • 2013 Aralikta B sinifi 4 senelik 2009 model tek hava yastikli ve abs li 1.4 Getz den , 2013 model sifir C sinifi 8 havayastikli esp li 1.6 otomatik Cruze sport a gecerken sadece sattigim Getzin parasi kadar uzerine koymustum. Simdi Cruze u satip uzerine Cruze kadar koysam alabilecegim araba ancak B sinifi giris seviyesi otomatik bir arac ancak olur. Bu durumda hic arac satilip yeni arac bakilir mi , kaza bela olmadikca tabiki bakilmaz.

• Hocam valla aynı durum benim için de geçerli. 2 sene oldu belki bir araba alamadım. Her seferinde fiyat yüksek diye 2.3 ay daha bekleyelim diyoruz hatunla o 2.3 ay içinde yemin ederim bu sefer aynı muadil araba 2.4 bin Daha zam koyuyor. Bende bıktım artık almıyorum araba filan bıraktım 4 ay önce aklımiza getirmemeye çalışıyoruz artık.

• 5 yıldır birikim yapıyordum a3 veya bmw nin 100 TL yi geçmeyecek düzgün modellerinde birini almayı düşünüyordum ancak kapıdaki emektar işimi görüyor ve devlete haraç vermek ağırıma gidiyor o yüzden bir kısmı ile dolar aldım kalanı faizde kafam rahat, kapıdaki emektarı bakımdan geçidim canavar gibi oldu, hem güvencem var hem ileride belki yurt dışına çıkma durumu olur yok yere yatırım yapmaya gerek yok

• Bircok kisi ayni dusunceye sahip sanirim. Son günlerde dikkatimi ceken sey bazi ilanlar ayni gün; opsiyonlandi, kapora alindi basligi atiyor. Araba arayisinda olanlarin sayisi da oldukca fazla. Arabasini yenilemek yerine bekletmek isteyenlerin sayisi giderek artacak sanirim

• quote:

Orijinalden alıntı: Paco de Lucia

Gerek yok. Almıyorum almam da bu durumda. Valla 2001 Corolla terra 1.4 var. Aracı sıfır almıştık. Babamdan da bana kaldı. Araç 100.000 km de. Vallahi son 3 aydır anahtarı elime almadım. Araç alayım diyorum ne alacağım. Adam sahibinden de düşük modelli araca sıfır araç fiyatı çekiyor. Gereği yok. Vergim 50 TL

Acil durumdur önemli bir şey olur o zaman kullanırım. Dursun kapının önünde bana ne zararı var

Milletimizde sorun var. Alma abicim araba. Önce araç fiyatından vergilerinden yakınırlar sonra da 100 bin 150bin arabaya para verirler.

kesinlikle hocam kullanmaya devam et hertürlü ihtiyacını görür senin.1996 senesinde 0 olarak aldığımız reno 19 aracımızı bilfiil 21 sene kullandık geçtiğimiz ekim ayında sattım.şimde 2009 clio 3 1.2 benzinli araç aldım 92 binde en az 10 sene binerim tertemiz pırıl pırıl araç.hiç bir sorun açmıyacağına adım gibi eminim.

• bende aynı durumdayım, yarın gitsem kendi aracımı peşinat yaparım istediğim aracı alırım krediyle, 320d, a5 quattro alsam ne değişecek hayatımda, 2.0 vergisi öderim boşu boşuna, otobanlarda 120yi geçemiyorsun, mola veriyorum arkasından 160 yapıyorum yine aynı süreyi yakalıyorum 1.3 dizel araç bile yetiyor tr şartlarında zaten 1.6 dizel aracım var
    eski aracımı 184k kmde satmıştım şuanki aracımda 84k kmdeyim, 180kya kadar kullanmak istiyorum aracımı, yetiyor yani, aradığım 1-2 donanım var
    -lastik basınç sensörü (2015 daciada var 2014 citroende yok)
    -full beyaz farlar (arabanın önünde sarı ışık görmek istemiyorum artık)
    -geri vitese takınca aşağı inen aynalar (elle ayarlamaktan bıktım citroenin kodlama işleri yok)
    bunlarda bi sonraki araca kalsın acelemiz yok, bildiğim bişey var bu aracı ne kadar kullanırsam o kadar kârdayım tr şartlarında

• Biraz karakter meselesi sanırım bu. 3000 lira maaş alıp 80.000 lik araca bakan da biliyorum.

Araç, inanılmaz kolaylaştıracak benim in hayatı. Bu yüzden ben de niyetlendim yavaş yavaş araba işine. Aradığım araç da 1.3 mümkünse ltz, değilse lt donanım aveo. %80 oranda günlük 16 km temden işe gidip gelmek için kullanılacak. Min %80 oranda. Ayda yaklaşık 500 km yılda da toplasan 10.000 km. Aslında dizel bakmam da, arabanın zaten piyasası düşük (:

Araba ile yol yaklaşık 15 dk çekiyor. Dolmuşla 1 saat 15 dk gibi.

Şimdi baktığım araçlar 35-40 lira aralığında. Yaklaşık 5-6 aylık gelirim. Toplamda 30 dk kullanılacak bir araç, b sınıfı olabilir. Bana bu mantıklı geliyor. Ben bilmiyor muyum üstüne kredi kullanıp 100 liraya araç almayı. Sonuçta ne değişecek? " gördün mü dış kapının iç mandalı 100.000 liraya vosvos almış." diyecekler. Yaşım 31 oluyor, aracın bana katacağı prestije ihtiyacım yok. Yeterince gördük hayatı.

Sürekli kullanacak olsam eyvallah. Çoluk çocuk olsa eyvallah. Türkiyede insanlarda öyle bir aşağılık kompleksi var ki, prestiji arabada, cep telefonunda arıyorlar. Sonra da vosvos bayinde kuyruk oluyor. Bir de mahkemelerde kuyruk oluyor , hacizlerden dolayı.

• şuan her şeyde inanılmaz bir pahalılık var, suriyedeki savaş bitene kadarda artmaya devam edecek. sonrasında umarım sabitlenir.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.