Şimdi Ara

Arabamı değiştirmekten vazgeçtim (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
196
Cevap
7
Favori
15.601
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
232 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bizim hanıma anlat sen onu. 😁

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim hanımda öyle diyordu şimdi alıştı daha doğrusu alışmak durumunda kaldı , tek araba orda isteyen kullansın hayatta ,araçtan maldan mülkten daha önemli şeyler var hocam , bunlara harcayacağım parayı çoçuğumun daha iyi bir eğitim almasına harcıyorum en basit örnek

• En güzel araba bozulduğunda rahat yaptırdığın, rahat kaskosu bu sigortasını yaptırdığın, seni üzmeyen, petrole yanaştığında doldur ustam depoyu diyebileceğin araba dır. Arabanın taksidini ödemekte zorlanıyor sürekli 50 TL alıp sürekli kırmızı ışık yanarak geziyorsan bazı şeyleri sorgulamalısın diye düşünüyorum.

O yüzden gittiği yere kadar devam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bozak07 -- 8 Mart 2018; 12:55:38 >
  • Ben araba almiyorum. Gelecek kaygisi, pahalilik ve siyasi istikrarsizlik yuzunden evlenip cocuk sahibi de olmuyorum. Galiba tam da istedikleri sey oluyor: Azalarak bitiyoruz

• quote:

Orijinalden alıntı: serkans.

Adam haklı.

Elimdeki arabayı ben de yükseltmeyi düşünüyorum 10 hadi bilemedin 12 bin koyabilirim üstüne.

Arabamın eksiği yok, gediği yok, bakımı muntazam, sorunsuz biniyorum.

Yeni bir araç alsam bu rakamlarla alacağım araba aynısının iki üç yıl yenisi olacak hepsi o.

Ama bakımı masrafı vs sorun çıkartabilir. Bunlarla uğraşmak da cabası olacak.

Oysaki elimdeki aracın herşeyine hakiminim.

2 yıl yeni belki km düşük olcak diye 12 bin para bağlamaya değer mi ya..

İşimi görüyorum, ihtiyacımı da karşılıyor zaten.

Eskiden olsa araba + 12 bine b kasadan c kasaya bile geçerdik.. nerdeen nereye.

Bence haklı arkadaş.

Haklı olmasına haklı ama asıl sebep parasızlık.

Bakarsan kendi mühendis, eşi çalışıyor normal bir ülkede 5 senede bir aracını değiştirip tatile hafta sonları kacsmaklarına gitmesi gerekir.

Bunun adı kalitesiz yaşamaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: kaan0101

benim hanımda öyle diyordu şimdi alıştı daha doğrusu alışmak durumunda kaldı , tek araba orda isteyen kullansın hayatta ,araçtan maldan mülkten daha önemli şeyler var hocam , bunlara harcayacağım parayı çoçuğumun daha iyi bir eğitim almasına harcıyorum en basit örnek

Butun ozel okullar dolar euro bazinda calisiyor.

Kres Anaokulu İlkogretim lise universite en dershane tipli universite bile 25-30 binden hosgeldiniz diyor %50 burslu nerdeyse. Anaokullari olmus 20 bin tl. Ha bana kalirsa universiteye kadar ozel tercih edilmemeli ama temel de onemli.

Cok kalitesiz yasiyoruz evde 2 calisan olsa 3 bin TL maas alsalar İstanbul da yine gecinmek cok zor.

En guzeli 130 bine Bmw 3.28 alacaksin ve evlenmeyeceksin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 8 Mart 2018; 13:4:56 >

• Ben de Polo 1.6 TDi var. Arabayı büyütüp değiştireyim diyordum tüm hevesim kaçtı.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • TheCaliph_ kullanıcısına yanıt
    oda bir tercih dostum

yaşı küçük olduğu içi pek bir sıkıntı yok şimdilik , büyüdükçe duruma bakarız artık

• quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

Bu başlıkta da doğru tespitler ışığında hükümetin bize reva gördüğü sefaleti kabullenmek üzerinde mutabık kaldık çok şükür.

Hamdolsun..

• ilk postu ve son sayfayı okudum..
    yazı o kadar gerçeği anlatıyor ki...
    aralarda çemkiren, siz geçinmeyi, para kazanmayı bilmiyorsunuz diyen oldu mu bilmiyorum ama eğer varsa harbiden helal olsun...

2011 ocak 1 de 33e aldığım en dolu dizel B segmenti aracın şu anki sıfır fiyatı 110 kağıt. tam 4 katı.

Var mı statüsü değişmeden 7 senede maaşı 4 kat artan???

• son cümlesine kadar tamamen katılıyorum da, o çocuğun eğitimine para harcamalar falan 90lı yıllardaydı, bu ülkede eğitimin de çok fazla değeri yok ve bir o kadar da pahalı; çocuğu imam hatipte okutmıyım diye ilkokuldan başlatıp yüksek öğrenime kadar 12 yıl özel okulda okutmanın bir faturasını ortaya koysak, araba değil galeri parası olur ...

• gecen sene 5 yıllık arabamı satıp sıfır bır arac aldım, 18 ay kredı cektım, sımdı kredıler bıtıyor bır daha asla boyle bır hata yapmam asla..

baslık sahıbı sonuna kadar haklı...

Arac senı a noktasından b noktasına götürsün, gerisi tamamen lüks..

avrupada yasıyor olsan düşün tamam, en azından adam gibi yollar, ve araba kullanmaktan zevk alıyorsun, ama burada 500bintl lık araca binen de trafikte aynı magandayla ugrasıyor bende, bende bozuk yollardan gecıyorum onlar da, iş çıkışı 1 saat trafik illetinde bende beklıyorum sende, eee ne anladım ben bu işten, gerci ülkemizde insana saygı yok ki nelerden bahsediyoruz..

minimalize yaşayın, az masraf çok üretin emin olun daha fazla mutlu olursunuz, ve mutlaka birikim yapın

• Acil ihtiyaçlar için 25 bin tl ye araba almak için 2 haftadan fazladır araştırdım ama dün itibari ile gerçekten vazgeçtim.

Konu sahibi arkadaşa da kesinlikle katılıyorum. Aracınız varsa bir dünya borç altına girip egoyu tatmin etmenin anlamı yok.

İnsanlarımız buna bende dahil olmasada olur (aciliyetin dışında) düşüncesi ile biraz hareket etse bir şeyler değişecektir diye düşünüyorum.

• eşimin ısrarı ile yeni aldım aracımı ama bencede bir araca bu kadar para verip hayatı kitlemenin mantığı yok, sonu yok.. oraya harcanan parayla yapılacak seyahatler tercihimdi lakin ödemeye devam

• 2009 yılında biraz 3000 tl biriktirip 3500tl kredi çekip uno aldım 2 senede bir derken 60 bine kadar geldim son araç focus 3 tü baktım vergi trafik otu .oku derken frene basıp sattım 40 civarı astra lpgli aldım 15 bin cepte mutluyum

• O değilde

Temiz audi a6 lazım 2010-2011 varmı satan

• 2011 de 2007 model Colt aldım hala binmeye devam, belki asx alırım, asx fiyatına gidip auris alanlar da oluyor tabi. Ederinin arabaları belli

• quote:

Orijinalden alıntı: KUTAHYASPOR

son cümlesine kadar tamamen katılıyorum da, o çocuğun eğitimine para harcamalar falan 90lı yıllardaydı, bu ülkede eğitimin de çok fazla değeri yok ve bir o kadar da pahalı; çocuğu imam hatipte okutmıyım diye ilkokuldan başlatıp yüksek öğrenime kadar 12 yıl özel okulda okutmanın bir faturasını ortaya koysak, araba değil galeri parası olur ...

gunumuz parası ile 240000 lira herhalde bir çocuğu 12 sene özelde okutmak ortalama senede 20 bin desek..

• Bende mevcutu koruyacağım.

Km si yükselecek. Umurumda değil. Km yükseldi diye bi araba parası daha veremem.

• keşke herkes senin gibi düşünebilse.

yazını okuduğumda çıkardığım sonuç şu oldu, aslında kendimize ihtiyaç diye koyduğumuz kriterler, lüks. Bu ülkede de lüks her ülkede olduğu gibi pahalıysa

sen önem sıralamanı belirle, kriterlerini bu doğrultuda oluştur, ihtiyacın olanı al.

Ama inan bu ülkede o kadar çok görgüsüz veya sonradan görme var ki, k.ından uydurduklarını, ihtiyaç, olmazsa olmaz diyor, almak için kredi vs. asılıyor, bu durum fiyatları yukarıya çekiyor,

Kimsenin cebinde sahibi olduğunun değeri kadar parası yokken, sanki çok zengin bir ülkeymiş gibi fiyatlar artıyor.

ama sorsan bunlar hep ihtiyaç. Spor paketi ihtiyaç, ses donanımı ihtiyaç, açılır tavan ihtiyaç.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.