Şimdi Ara

Arabamın arka 2 hoparlörü çalışmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
1
Favori
20.969
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar dediğim gibi arabamın arka hoparlörü çalışmıyor acaba bu neden olabilir ön sağ haporlörü bazı şarkılar da çalıyor bazı şarkılarda o da çalmıyor acaba bu şarkıdan mı yoksa hoparlörden mi?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Arbanızın Arka Hoparlörlerinden Ses Gelmiyorsa Ne Yapmalısınız?

Arbanızın arka hoparlörlerinden ses gelmiyorsa, bu can sıkıcı bir sorun olabilir. Neyse ki, sorunu kendiniz gidermek için atabileceğiniz birkaç adım vardır.

Yaygın Nedenler:

• Gevşek bağlantılar
    • Atmış sigortalar
    • Arızalı hoparlörler
    • Hasarlı kablolar

Sorun Giderme Adımları:

1. Bağlantıları Kontrol Edin:

• Hoparlörleri bağlayan kabloların gevşemiş olup olmadığını kontrol edin.
    • Gerekirse bağlantıları sıkın veya yeniden bağlayın.

2. Sigortaları Kontrol Edin:

• Arka hoparlörlere güç sağlayan sigortaları kontrol edin.
    • Atmış bir sigorta bulursanız, yenisiyle değiştirin.

3. Hoparlörleri Test Edin:

• Bir hoparlörü sökün ve başka bir ses sistemine bağlayın.
    • Hoparlörden ses geliyorsa, sorun hoparlörde değildir.

4. Kabloları Kontrol Edin:

• Arka hoparlörlere giden kabloların hasar veya kopukluk olup olmadığını kontrol edin.
    • Hasarlı kabloları onarın veya değiştirin.

Önemli Notlar:

• Rahat değilseniz veya elektrik konusunda bilginiz yoksa, sorun gidermeye kendiniz denemeyin.
    • Bir oto elektrikçisinden yardım almalısınız.
    • Sorunu kendiniz gidermeye çalışmadan önce aracınızın kullanım kılavuzunu kontrol edin.

Özel Araç Modelleri İçin İpuçları:

• Ford Focus 2: Arka kapı döşemelerini çıkarın ve hoparlör bağlantılarını kontrol edin.
    • Fluence: Arka koltuk arkalığını katlayın ve hoparlörlere erişin.
    • Honda Civic: Hoparlör ayarlarını ses sisteminden kontrol edin.

Bu adımları uygulayarak, aracınızın arka hoparlörlerinden yeniden ses gelmesini sağlayabilirsiniz. Sorun devam ederse, daha fazla yardım için bir profesyonele başvurun.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Teybinizden fader ve balance ayarlarını sıfırlayınız. Ardından kaset veya cd takıp bahsi geçen hoparlörü kontrol ediniz...
  • fader ve balance ayarları na baktım sesi arkaya alınca ses yok hiç ses gelmiyor
    bazı şarkılarda ön 2 hoparlörden bazı şarkılarda ise sadece şoför tarafındaki hoparlörden ses geliyor.Bu nasıl iş anlamadım

bide sıfırlamak derken neyi kastettiniz anlamadım :D

arabam

Honda Civic 2007 1.8 i-vtech sedan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetyesevi -- 1 Şubat 2010; 16:19:36 >
  • Sıfırlamak, teyp menüsünden fader bulunur, rear yada front değil tam ikisinin ortasında bırakılır,
    tekrar teyp menüsünden balance bulunur, left yada right değil, tam ikisinin ortasında bırakılır.

Daha sonra teybe kaset veya cd takılarak, çalmaya başladığı andan itibaren her höparlöre kulağınızı koyarak çalışıp çalışmadığı kontrol edilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.