Şimdi Ara

Arabamın el freni tutmuyor..en uygun nerde deiştirebilirm?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
14.064
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • başlıkta gördüğünüz gibi el fireni artık tutmuyor..2004 model astra g classic aracım var..en uygun nerden temin edebilirm ne kadara patlar bu konularda acemi olduğum için sizlere danıştım iyi akşamlar

• Yapay Zekanın Yanıtı

El Freniniz Tutmuyorsa Ne Yapmalısınız?

El freni, aracınızı park ettiğinizde hareket etmesini önlemek için hayati bir güvenlik özelliğidir. Aracınızın el freni tutmuyorsa, yokuşlarda kaymaya başlayabilir ve ciddi kazalara neden olabilir.

El Freni Tutmuyor Sorununu Kim Çözebilir?

El freni sorunları çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir. Bu sorunun çözümü için aşağıdaki uzmanlara başvurabilirsiniz:

• Otomotiv Tamircileri: Geniş bir yelpazede otomotiv onarım hizmetleri sunan otomotiv tamircileri, el freni tamiri konusunda da yardımcı olabilirler.
    • Fren Servisleri: Fren sistemlerine özel olarak hizmet veren fren servisleri, el freni sorunlarını teşhis ve onarım konusunda uzmanlaşmıştır.
    • Yetkili Bayiler: Aracınızın markasına özel servisler sunan yetkili bayiler, el freni tamiri için güvenilir bir seçenektir.

El Freni Tamiri Süreci

El freni tamiri süreci, sorunun kaynağına bağlı olarak değişir. Genellikle şu adımları içerir:

• Teşhis: Tamirci, el freninin neden tutmadığını teşhis etmek için fren sisteminizi inceleyecektir.
    • Onarım: Sorun tespit edildikten sonra tamirci, el freni kablosunu değiştirme, balataları ayarlama veya başka onarımlar yaparak sorunu çözecektir.
    • Test: Onarım tamamlandıktan sonra tamirci, el freninin düzgün şekilde çalıştığından emin olmak için aracınızı test edecektir.

El Freni Tamiri Ne Kadar Sürer?

El freni tamiri süresi, sorunun karmaşıklığına bağlı olarak değişir. Basit bir kablo değişimi birkaç saat içinde tamamlanabilirken, daha karmaşık onarımlar birkaç gün sürebilir.

Önemli Hatırlatmalar:

• El freninin düzgün çalışmaması halinde aracınızı kullanmaktan kaçının.
    • El freninizi sadece aracı park ettiğinizde kullanın. Sürüş sırasında el frenini kullanmak fren sisteminize zarar verebilir.
    • El freninizin düzenli olarak bakımını yaptırın. Bu, sorunların erken tespit edilmesine ve daha maliyetli onarımların önlenmesine yardımcı olacaktır.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • El freni teli ucuz birşey olmasına rağmen, teli takmaz biraz uğraş verici iştir. Ancak senin el freninde sadece gerdirme işlemi yapılacağından 15 20 liralık işçilikle sanayilerde heryerde yaptırabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: seizure

El freni teli ucuz birşey olmasına rağmen, teli takmaz biraz uğraş verici iştir. Ancak senin el freninde sadece gerdirme işlemi yapılacağından 15 20 liralık işçilikle sanayilerde heryerde yaptırabilirsin.

bu cevap yeterli saol hocam
  • ne alakaysa ben rüya görürken hiç tutmaz el frenide, frenlerde
  • Benim accentin de el freni tutmuyor. Bende de mi gerdirme işlemi yapılacak ?
  • Genel de gerdirme yapılıyor. Eğer ayak freninde de sorun varsa, kampana olanlar içn fren mekanizmları değiştiriliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blue_Knight

ne alakaysa ben rüya görürken hiç tutmaz el frenide, frenlerde

bende oluyor sorma.ekşın yaşıyorum hep.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: _kılıç_

Genel de gerdirme yapılıyor. Eğer ayak freninde de sorun varsa, kampana olanlar içn fren mekanizmları değiştiriliyor.

Frende de sorun var. Ortalama ne kadara mal olur acaba ?
  • balatalar değişcek senin galiba..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ~Artvin08~

quote:

Orijinalden alıntı: _kılıç_

Genel de gerdirme yapılıyor. Eğer ayak freninde de sorun varsa, kampana olanlar içn fren mekanizmları değiştiriliyor.

Frende de sorun var. Ortalama ne kadara mal olur acaba ?

Aracın modeline göre değişir. Ben (doblo için)60 lira mekanizmaya, 30 lira da işciliğe verdim. (2 ay önce)
  • Arka frenler kampana sistemse halatın gerdirme ayarından ziyade fren ayarı da yaptırmanız gerekir. Fren pedalının seviyesinin yükseldiğini ve daha iyi bi frenini olduğunu hissedersiniz. Eğer dört tekerlek disk fren ise bu defa balatalardan çok halatlara yoğunlaşılır. gerek gerdirme ayarı yapılır veya halatların pas tutup tutmadığına. halatlar paslanınca el frenini sıkıca çekmenize rağmen tutmayabiliyor. Hatta burada el freniyle ilgili detaylı anlatılmış bakabilirsiniz http://otomobilimm.blogspot.com/2014/01/el-freniniz-az-tutuyor-veya-hic.html

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.