Şimdi Ara

Arabamın ibresi 100 gösteriyor, fakat 90 la gidiyorum neden ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
23.060
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: xenon_06

quote:

Orijinalden alıntı: cetera

quote:

Orijinalden alıntı: *President*

quote:

Orijinalden alıntı: m4y

Her araçta hız bilgisi tekerlek üstünden mi alınır? Bizim araçta km teli şanzımana bağlanıyor.

Şanzımana bağlansın fark etmez. Debriyaj motorla şanzıman arasında. Bu yüzden debriyajın yıpranması sadece motor gücünün şanzımana aktarılmasında sorun çıkartır. Örnek verecek olursak debriyajınız kaçırıyor ise, önceden 5 vites 3000 rpm de 100 km-h hız yapan aracınız 80 km-h hız yapar, fakat kadran yine 80 gösterir kadran sapması olmaz. Çünkü siz kadranı şanzımandan alıyorsunuz ama sorun şanzımana gelmeden daha geride, yani aktarmada.

Benim araçta da ilk aldığımdan bu yana 5. viteste 3000 devirde 100 km hız yapıyor. yediyıl geçti yine 3000 devirde 100km hız yapıyor. yani hiç bir değişiklik yok 7 yıldır.

Araç nedir ? Kaç km de ?

2005 astra classic hb . ilk sahibiyim. 75 000 km de. memur işi yılda 10 km ancak kulanmışım.

• quote:

Orijinalden alıntı: NEŞELİMEŞEODUNU

quote:

Orijinalden alıntı: m.C.k.

Araç marka/model ne? Hız göstergeleri binek araçlarda en az %3 daha fazla gösterir hızı, AB normları çerçevesinde trafik kazalarını ve kayıpları azaltmak için yapılmış bir durumdur. Merak etmeyin, çoğu otomobilde 100-120 gibi hızlarda 7-9 km/h hız farkı oluyor. Anormal bir durum değil yani bu durum. Aracın yol bilgisayarı varsa oradan da takip edebilirsiniz. Mesela daha önce sahip olduğum Laguna II ile 120 km/h sabit hızla giderken araç ortalama hızımı 113.7 km/h olarak ölçüyordu, aynı şekilde GPS ölçümüyle de 113 km/h ile gittiğim görünüyordu. Benzer şekilde diğer Renault modelleriyle aynı sonuçlara ulaştım. Kadran hatası sıfıra yakın olan gördüğüm ve ölçtüğüm araçlar ise travego ve setra otobüsler.

Kamyon ve otobüslerde kadran sapmaı yok dediğiniz gibi.

Bütün binek araçlarda bu durum var yani. Az evvel otobanda 132 ile gidebilirsiniz buna tolerans var yazmıştım, sonrasında da siz genede 130 ile gidin radara girmeyin demiştim. Demek ki gerek yok, yani kadran zaten yüksek gösterdiği için aslında daha yavaş gidiyormuşuz.Teşekkür ederim üstat bilgi için

• Merhaba 2005 model kia cerato kullaniyorum hiz gosterge ibresi arac dururken 40 ta duruyo hareket halinde iken en fazla 100 km hizla giderken ibre 140 150 gosteriyo neden kaynaklanır yardimci olurmusunuz beyin kontrolu yaptirdim sorun yok dediler sanziman ustunde müşurden de kaynaklanabilir diyende var tesekkurler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim merak ettiğim evet %10 fazla gösteriyor ibreler.Peki radarlar gerçek hıza mı ibre hızına mı göre ceza kesiyor?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.