Şimdi Ara

Arabamın ibresi 100 gösteriyor, fakat 90 la gidiyorum neden ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
44
Cevap
0
Favori
22.619
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bir kaç aydır yollarda hız ölçerlerde hızım 92- 93 görünürken ben ibreye bakıyorum 100 km hız da oluyorum. Antalya ya gidip geldim bi kaç yerde daha baktım . ben 120 ile giderken yoldak hız ölçerler hızınız 112 diyor. Aradaki bu 8k hız neden var? Bu konuda bilgisi olan varmı ?

Ne yapmam lazım ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Arabasının Hız Göstergesi Yanlış Gösteriyorsa Ne Yapmalısın?

Arabanızın hız göstergesi, aracınızın hızını ölçen ve size gösteren önemli bir bileşendir. Ancak, bazı durumlarda hız göstergesinin yanlış gösterdiği ve hızınızı olması gerekenden daha yüksek veya daha düşük gösterdiği görülebilir.

Hız Göstergesi Fazla Gösteriyorsa:

• Lastik Basınçları Kontrol Edin: Düşük lastik basıncı, tekerleklerin daha hızlı dönmesine neden olarak hız göstergesinin daha yüksek hız göstermesine neden olabilir. Lastiklerinizi imalatçı tarafından önerilen basınçlara şişirin.
    • Lastik Boyutu Denetleyin: Aracınıza doğru lastik boyutunun takıldığından emin olun. Daha büyük lastikler, daha az dönüşle daha fazla mesafe kat edeceğinden hız göstergesinin daha yüksek hız göstermesine neden olabilir.
    • Vites Sensörünü Kontrol Edin: Vites sensörü, aracın şanzımanından hız bilgilerini alır ve bu bilgileri hız göstergesine iletir. Arızalı bir vites sensörü, hatalı hız okumalarına neden olabilir.

Hız Göstergesi Eksik Gösteriyorsa:

• Hız Sensörünü Kontrol Edin: Hız sensörü, genellikle şanzıman veya aks üzerinde bulunan ve aracın hızını ölçen bir cihazdır. Arızalı bir hız sensörü, hatalı hız okumalarına neden olarak hız göstergesinin gerçek hızdan daha düşük hız göstermesine neden olabilir.
    • Tekerlek Hızı Sensörlerini Kontrol Edin: Tekerlek hızı sensörleri, her tekerleğin dönüş hızını ölçer ve bu bilgileri hız göstergesine iletir. Temel bir tekerlek hızı sensörü arızası, hız göstergesinin gerçek hızdan daha düşük hız göstermesine neden olabilir.

Diğer Olası Nedenler:

• Arızalı Hız Göstergesi: Hız göstergesi kendi başına arızalı olabilir ve yanlış hız okumalarına neden olabilir.
    • Elektriksel Sorunlar: Elektriksel sorunlar, hız göstergesine giden sinyallere müdahale edebilir ve yanlış hız okumalarına neden olabilir.

Arabanızın hız göstergesi yanlış gösteriyorsa, sorunun nedenini belirlemek ve uygun onarımları yapmak için mümkün olan en kısa sürede bir tamirciye başvurmanız önemlidir. Hatalı bir hız göstergesi, hız sınırlarını aşmanıza veya beklenmedik durumlara girmenize neden olarak hem sizin hem de diğer sürücülerin güvenliğini tehlikeye atabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Jant lastik çapın orjinal mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: *President*

Jant lastik çapın orjinal mi?
    Kabaca 3-5 km fazla gosterir ibre, hiz arttikca bu fark da 10 km'lere kadar cikabiliyor. GPS varsa elinizin altinda gercek hizinizi gorebilirsiniz.
  • quote:

Jant ve lastrikler orjinal ebatında arkadaş...
  • quote:

Orijinalden alıntı: cetera

quote:

Kadran sapması olabilir. Orjinal ebatından daha büyük olan jant ve lastikler sapmayı arttırır onun için sormuştum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SilverBlue

Kabaca 3-5 km fazla gosterir ibre, hiz arttikca bu fark da 10 km'lere kadar cikabiliyor. GPS varsa elinizin altinda gercek hizinizi gorebilirsiniz.

Antalya ya giderken GPS kulandım ordada hız sınırını geçtiniz (GPS de 90km) derken, ben 100 km görüyordum aracın ibresinde .

Şimdi acaba Ankara daki 70 hız sınırı olan kameralarda da , benim aracım 80 le geçerken sorun olmazmı acaba? Tabi ki riske atmam ama :).

Acaba radara girerken demi 110 sınır olan yerde 120 ile geçsem yine sorun olmayacak mı ?
  • quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Araç marka/model ne? Hız göstergeleri binek araçlarda en az %3 daha fazla gösterir hızı, AB normları çerçevesinde trafik kazalarını ve kayıpları azaltmak için yapılmış bir durumdur. Merak etmeyin, çoğu otomobilde 100-120 gibi hızlarda 7-9 km/h hız farkı oluyor. Anormal bir durum değil yani bu durum. Aracın yol bilgisayarı varsa oradan da takip edebilirsiniz. Mesela daha önce sahip olduğum Laguna II ile 120 km/h sabit hızla giderken araç ortalama hızımı 113.7 km/h olarak ölçüyordu, aynı şekilde GPS ölçümüyle de 113 km/h ile gittiğim görünüyordu. Benzer şekilde diğer Renault modelleriyle aynı sonuçlara ulaştım. Kadran hatası sıfıra yakın olan gördüğüm ve ölçtüğüm araçlar ise travego ve setra otobüsler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Araclarin gostergeleri 3-5 km fazla gosterir genelikle benim astra 6 km fazla gosteriyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Source

Araclarin gostergeleri 3-5 km fazla gosterir genelikle benim astra 6 km fazla gosteriyor
    Yukarda arkadaşlar doğru açıklamaları yapmışlar,navigasyonunuz varsa net rakamları alabilirsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Delgado

Yukarda arkadaşlar doğru açıklamaları yapmışlar,navigasyonunuz varsa net rakamları alabilirsiniz

Alıntıları Göster
    Benim 92 Model Emektarda 50 ile giderken 40 ile gittiğimi gösteriyor Navigasyon Gps :) + Jant Lastik Orjinal ebatlarda :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gopluumit -- 31 Temmuz 2012; 16:57:30 >
  • quote:

Alıntıları Göster
    Gps'te deneyin.Kadran sapması vardır.Benim marea'da 2 km düşük gösteriyor.100'le giderken 98 , 160 la giderken 158 vs..
  • quote:

Alıntıları Göster
    Aracım 2005 astra hb classic . ilk sahibiyim aracın ve çok memnunum. Problem olmuyor olması güzel. Ben acaba baskı balata dan olabilirmi diye düşünmeye başlamıştım. Aracımın baskı balatası henüz değişmedi . Kilometresi daha 75 000 de.

Teşekkürler bililer için arkadaşlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: furkantasdemir

Gps'te deneyin.Kadran sapması vardır.Benim marea'da 2 km düşük gösteriyor.100'le giderken 98 , 160 la giderken 158 vs..

Alıntıları Göster
    kadran sapması yüksek hızlarda artar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: atmosferik 8000rpm

kadran sapması yüksek hızlarda artar.

Alıntıları Göster
    araç üreticilerinmin bilerk yaptığı kadran sapması var aracı daha hızlı gösterir genelde müşteriyi cezbetmesi için. örn: 1.6 105 bgmotor araba ile 220 gördüm diyenler gibi

ayrıca lastiklerin durumu havası da bir miktar etkilemektedir. Eskimiş lastiklerim ile ve yeni aldığım lastiklerle yaptığım denemelerde eski lastiklerde sapma 1-2 km/sa daha fazlaydı
  • quote:

Orijinalden alıntı: furkantasdemir

Alıntıları Göster
    Hız göstergeleri araç tekerlerinin dönüş sayısına göre kalibre edilmişlerdir. Tekerin dönüş sayısına göre tahmini hızınızı yazarlar.

Fakat aracın gerçekteki hızı tekerlerin her dönüşte aldığı toplam yol ile alakalıdır ve tekerlerin her dönüşte aldığı yol lastiklerin sürüş anındaki çapıyla ( toplam çevre uzunluğu da denebilir.) ilgilidir. Bu da kullanılan lastik-jant ölçülerine, lastiklerin havasına, lastiklerin eskime paylarına, araç üzerindeki yüke göre değişir.

Üreticiler sizin yanlışlıkla hız sınırını geçmemeniz için bu değerleri göze alarak hız göstergelerini kalibre ederler ve göstergeler hiç bir zaman, hiçbir durumda araç hızını gerçek hızından daha yavaş göstermez.
    Bu toleranslar % 10 lara kadar çıkabilmektedir. Benim Hyundai aracım gerçekte 135 ile giderken 150 km/h göstermekte.

Benim göstergelerim % 1 fazla gösteriyor, % 2 fazla gösteriyor diyenler de muhtemelen iyi durumdaki lastiklerle, havası iyi lastiklerle, o araç için bir kaç jant-lastik opsiyonu varsa aracın opsiyonları içerisinde daha büyük çevresi olan jant-lastik opsiyonlarını tercih etmiş kullanıcılardır.

Seçtiğimiz jant-lastikte çevre boyu azaldıkça aracımızın göstergedeki hızına göre gerçek hızı daha da azalacaktır.

Standartlara göre araç hızının % 10'u + 4km/h kadar olan sapmalar normal kabul edilmektedir. Yani 120 ile giden aracın göstergede 136 göstermesi normal kabul edilmektedir. Bunun üzeri sıkıntılı sayılmaktadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aktuz -- 31 Temmuz 2012; 17:25:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: intikam91

araç üreticilerinmin bilerk yaptığı kadran sapması var aracı daha hızlı gösterir genelde müşteriyi cezbetmesi için. örn: 1.6 105 bgmotor araba ile 220 gördüm diyenler gibi

ayrıca lastiklerin durumu havası da bir miktar etkilemektedir. Eskimiş lastiklerim ile ve yeni aldığım lastiklerle yaptığım denemelerde eski lastiklerde sapma 1-2 km/sa daha fazlaydı

Alıntıları Göster
    benim ürettiğim araba bak hemen hızlanıyor demek için sanırım. hem aslında mantıklıda güvenlik açısından. Hızlandığını düşünerek hızını biraz azltabilirsin. Sağ olun arkadaşlar bilgiler için.

• quote:

benim ürettiğim araba bak hemen hızlanıyor demek için sanırım. hem aslında mantıklıda güvenlik açısından. Hızlandığını düşünerek hızını biraz azltabilirsin. Sağ olun arkadaşlar bilgiler için.

Alıntıları Göster
    8 km çok büyük fark eğer lastik ve jantlar orjinal ise büyük ihtimal baskı balatadandır.Sanayi de test yapan yerler var,oralara götürüp bir denetin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: etnaxy

8 km çok büyük fark eğer lastik ve jantlar orjinal ise büyük ihtimal baskı balatadandır.Sanayi de test yapan yerler var,oralara götürüp bir denetin.

Baskı balata ile kadran sapmasının alakası yoktur.
  • quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Sapma olmasında bir sıkıntı yok. Sapmanın neden bu kadar fazla olduğu tartışılabilir. Belli bir miktar sapma zaten vardır ama zamanla kalibrasyon biraz daha oynamış olabilir. Kadran sapmaları hakkında güzel paylaşımlar olmuştu.
    http://forum.donanimhaber.com/m_21145865/mpage_1/key_/tm.htm

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Jantı yada lastiği büyütün. Normal çapın üzerinde olsun. O zaman 100 gösteren kadran ile gerçek hız aynı olacaktır.

Misal:

205/55/16 lastik yerine, 205/60/16 lastik takın.

Yada 225/45/17 yerine 225/50/17 lastik takın.

Sapma ortadan kalkacaktır.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.