Şimdi Ara

Arabanın camını patlatan tiz mi bas mı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
0
Favori
7.658
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • opera sanatçılarının sesleriyle bardak fln kırmalarına bakılırsa doğru cevap tiz
    yüksek bas araç içindeki basıncı arttırır aracın titremesine yol açar ama camları patlatıcak kdr sesde arabanın içinde durursan kulak zarını patlatırsın sonra
    oğera sanatçısının subwoofer gibi bas vuramıcanı söliyerek doğru cevabın tiz olduğunu söylersin ama illaki itiraz edenler olucaktır takma gitsin
  • quote:

Orjinalden alıntı: SPL_34

quote:

Orjinalden alıntı: Chryin

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Chryin

quote:

arkadaşlar denemesi bedava hoparlörün yakınına bir cam eşya koyun bardak,vazo vs... kulaklarınızı tıkayın 2 khz lik frekans tonu açıp bir süre bekleyin görün bakalım tiz ses nasıl camı patlatıyor.

2khz lik sesi nerden bulacaz ?

http://www.*realmof*excursion.*com/jmac/audio/0dB_256kbps_mp3_test_tones/2000%20Hzmp3
    (yıldızları silin)
    UYARI:bu ses kulak sağlığına zararlıdır sorumluluk kabul etmem

Valla indirdim..

Evde denedim olmadı..

5+1 5200 Creative ses sistemim var, hoparlörün önüne cam parçası koydum patlamadı.. İnce Çay bardağı koydum patlamadı..

sesi yeterince açmamışsındır ya da uzun süre beklememişsindir,sistemin speakerları bu tonu doğru veremiyor olabilir,ayrıca sen sistemin bulunduğu odada denediysen zaten sesi çok fazla açamazsın kulağın dayanmaz.

Kulaklarıma, kulak içi kulaklıktan taktım.. Açtım sesi, hemen çıktım odadan, geldim az sonra ama kırılan birşey yoktu..

• SPL_34 arkadsim dooru sölemis bass titresinle tiz sesle patlatabilir
  • quote:

Orjinalden alıntı: DiabloXT

120db'lik felan bi rezonans frekansı verildiği zaman cam tuz dağım olur.Tiz ses ile patlatılacağını zannetmem.
    Bass sesin mekanik kuvvetinden dolayı camın çatlaması sağlanabilir.Ama bi 140db felan bass ister bence sağlam bi otomobil camına.O da o kadar basit değil.

(Ki çatlattım zaten cam ikiye bölündü.)

kardeş 140 dB ile patlıycağına emin misin?orijinal camlı araçlarda 150 küsür dB basıyolar da bişe olmuyo, yanlış olmuş sanırım...
  • yaa arkadaşlar bu konuyu cidden bilen birileri yazssın buraya..
    merak ettim! mantıklı gelen hem bass patlatır hem tiz.bass titreşimle tiz sesle.
    ama işin sırrı ne!!!
    hazırım 100 tane tweeter alıp ewdekı cam bardakları catlatmaya!
    hatta apartmanda kızdıran olunca acar herkesın camları ındırırım :):):):):)
    ama bı sn. bu kadar tweetwr ı nasıl bır amfıye baglıcaz 0.01ohm stabil amfı lazım!!
  • bass mı patlatır tiz mi patlatır?söyleyecek birşey yok cevabın ne olduğu oldukça açık,çıkarın bir subwooferı kabininden patlatsın bakalım nasıl patlatıyormuş camları,cam yerinden bile oynamaz yani basınçtır camı patlatan,bass değil.

@chryin arkadaşım tiz patlatır dediysek de o kadar kolay değildir bu işler 5+1 in speaker larıyla olacak iş değildir senin anlıyacağın,güçlü bir mid amfisi gerekir ve ses bütün mahallade duyulacak kadar yüksek çıkmalıdır.Şimdi böyle dedim diye bunu da denemeye kalkma

@diabloXT 140 dB ile camı ikiye mi böldün?sokakta gördüğün tesisatlı denebilecek arabaların bir çoğu 140 dB verebilmektedir ve 140 dB öyle abartılacak bir derece değildir,güçlü bir amfi ve 30 cm lik tek bir subwoofer la elde edilebilir. djoz demiş zaten 150 ile bile çok zor.

@oktard 100 değil istersen 1000 tane tweeter ı bağlarsın tek bir amfiye.Nasılmı olur,4 tanesini 2şer 2şer paralel bağlarsın sonra bunları seri bağlarsın,bu şekilde devam ettinmi omaj değişmez.apartmandaki camlarıda indirecem diye heveslenme chryin arkadaşımız denemiş zaten,demekki ev ortamında bir bardak bile çatlatmak çok zormuş.

• Arabada camı patlatacak tiz ses veren nasıl bir müzik dinlenir çok ilginç.Ama arkadaş tüp basla arka camı ve plakayı indirdiğini anlatmıştı bana.Tesisatı olan adamlar genelde bass ağırlıklı tekno parçalar dinlerler.Yani ilginç yolda opera dinlerken camları patlayan felan mı var acaba
  • quote:

Orjinalden alıntı: k2fg9

Arabada camı patlatacak tiz ses veren nasıl bir müzik dinlenir çok ilginç.Ama arkadaş tüp basla arka camı ve plakayı indirdiğini anlatmıştı bana.Tesisatı olan adamlar genelde bass ağırlıklı tekno parçalar dinlerler.Yani ilginç yolda opera dinlerken camları patlayan felan mı var acaba

Arkadaşın seni güzel kandırmış tüp basla arka camı ve plakayı indirmiş subwoofer ın markası neymiş osawa mıymış yoksa?
    bu cam patlatma olayı yolda giderken ve müzik ile olmaz zaten.

• jbl

Arabada giderken olmamış zaten, dışarıdan kumandayla sesi açmışlar...

Sen bana tizle araba camı patlatan bi eleman göstersene ?
  • quote:

jbl

Arabada giderken olmamış zaten, dışarıdan kumandayla sesi açmışlar...

Sen bana tizle araba camı patlatan bi eleman göstersene ?

Kim, niye arabasının camını patlatsınki?ayrıca ben yüksek frekanslı seslerin cam vb.. eşyaları patlatabileceğini anlatmak istiyorum ve bunu kanıtlamak için bir video koymuştum daha önce izlediysen görmüşsündür.
    düşük frekanslı bir ses dalgasıyla bu iş mümkün değil...
  • Arkadaşlar ses sisteminin son sesini denerken patlatmışlar.Konu araba camı patlatmak.Bu yüzden bardaktan şundan bundan bahsetme.Bizde bazı tiz seslerin ince camları patlattığını biliyoruz.Bass ses camları patlatır eğer arabanın yalıtımı iyiyse ve bass kutusunun tek tarafı kapalı ise.Sebebi de hava basıncıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi k2fg9 -- 15 Eylül 2006; 16:08:38 >
  • tamam ben de basınç patlatır demiştim,bass sesi patlatmaz
  • Kelime oyunu yapma şimdi.Sonuçta arabadaki bass/bass sesler patlatıyo ARABADAKi CAMI

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi k2fg9 -- 15 Eylül 2006; 16:24:30 >
  • quote:

Kelime oyunu yapma şimdi.Sonuçta arabadaki bass/bass sesler patlatıyo ARABADAKi CAMI

bak şimdi bass sesi denilen olay düşük frekanslı ses dalgalarının birleşmesiyle oluşur,bu sesleri subwoofer denilen alet çıkarır,subwoofer neden kabinde daha iyi çalar,çünkü tek başına çıkardığı ses çevrede hissedilebilir bir etki yaratmaz,bu etkiyi yaratmak için subwoofer ın ve kutunun rezonans frekansları,litresi vs..hesaplanır kabin yapılır,böylece kabinin içinde oluşan basıncın yoğunluğu sebebiyle titreşim meydana gelir,camlarda sağlam değilse patlar.
    senle orta yolu bulacağız inşallah yoksa bu konu böyle uzar gider

• Arkası kapalı bass kutusunun etkisi şu kardeş.Arkada kalan hacim sabit olduğu için sub öne doğru giderken arkadan içeri hava almaz böylece daha fazla baskı yapar.Ama 2 tarafı da açık kutulu bas araç içindeki hava miktarını değiştirmediği için camlara basınç yapamaz.
  • arkası kapalı bass kutusu dediğin ne?Portsuz kutu mu?
  • Subwooferı taktığın kutunun bass-reflex olmaması.Koninin arkaya giderken ittiği havanın bulunduğu bölgenin dışarıyla ilişiğinin olmaması.Pek anlatamadım ama resimle anlarsın inşallah.

RESIM

solda görülen deliğin olmaması.

Senin imzandaki wooferın sağ tarafındaki küçük deliğin olmaması vs vs...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi k2fg9 -- 15 Eylül 2006; 17:22:45 >
  • hocam ben ne olduğunu biliyorum işim bu benim sen anlatamamışsın arkası kapalı falan demiştin daha önce,yani portsuz kutu,kapalı kutu da deniyor fakat senin yanlışın var kapalı kutu değil portlu kutu araç içindeki hava miktarını değiştirip daha fazla baskı yapar.Portlu kutu araç içindeki havayı alır ve subwooferın yarattığı basıncı dışarı verir,kapalı kutuda subwooferın basıncı içerde kalır bu da yaklaşık 2-3 dB bir kayıba neden olur,kapalı kutu her subwoofera yapılmaz band genişliğine göre kutu seçimi yapılır.
    Konu biraz dağıldı ama neyse..
  • neyse boşver sonuçta arabada bass cam patlatıyo.

uzatmanın alemi yok...
  • bencede kesinlikle bas patlatır.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.